Koji su to novi.Uskocili iz neke druge 'stranke'.?kamen spoticanja wrote:Toliko je bitan igrac zapada da ga je postizborno poderao njegov predizborni drugar komsic zeljko155_mm wrote:procitah temu i ne nadje nigdje neki argument koji bi potkrijepio tu tvrdnju da je fahro igrac zapada i da je princ pusten niz vodu.
mislim i isaret bi bio dosta. nije da sam pametan ali daj sta das.
ako znamo da je americka ambasada odredila ko ide u vlast a ko ne poslije ovi izbora. kako da su zaboravili svog miljenika fahru ugurati u vlast?
Naravno ne treba zaboraviti ni kandidaturu emira suljagica za predsjedništvo. ..
Fahro od jednostavne nemoći i nerelevantnosti pokusava da uplasi politicke protivnike nekom imaginarnom podrskom americke ambasade
Jer zna da shef zelenih vise nije mutavi sulejman tihic niti bank medju zelenim drzi sehada i mirsad kebo
Ovi novi ce mu pokucati na vrata...makar da pitaju kakav je ono papir uvozio iz luxemburga
Zašto će Zapad podržati Radončića
-
razonoda
#101 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
- York Light 100`s
#102 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Pa uživaj na pravoj strani, u jedinstvu je snaga. Samo mi odgovori jeli ukusna ta SDA sisa koju cuclaš pa je zbog toga tebi ovo katasrofalno vođenje države u zadnjih 20 godina za tebe prava i ispravna strana?palermo wrote:Jel to sve što si imao reći......York Light 100`s wrote:
A šta je tebi konkretno Radončić uradio ili bolje rečeno šta je Radončić uradio negativno na nivou SDA 20 godina da tebi nije do promjena od strane SBB? Pa i ako misliš da neće biti šta bolje, neka ima svojih 5 minuta kao Zlatko i Haris, ako zabrlja kazniti ga na idućim izborima i opet nas čeka SDA.
Poenta je da se ti ne razlikuješ od onog krezavog u selu kod Bjeljine koji ima način razmišljanja "E nedam Republiku Srpsku pa makar svi pocrkali" pa više voli da Dodik zaradi još koji milion nego da da njegovoj djeci bude bolje u normalnoj, europskoj, građanskoj BiH. E tako nedaš ni ti svog Bakira i ideologiju SDA
Pa kao da mu ja branim da ima svojih pet minuta, nek dobije na izborima i eto mu, ne pet minuta nego četiri godine, al da ću propagirati njegove stavove, glasati za njega i stranku mu......jok, jok.....to ostavljam tebi....ja ću na suprotnu stranu od njega
-
razonoda
#103 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Jeste, ako ga ista placa. Malo-al sigurno.York Light 100`s wrote:Pa uživaj na pravoj strani, u jedinstvu je snaga. Samo mi odgovori jeli ukusna ta SDA sisa koju cuclaš pa je zbog toga tebi ovo katasrofalno vođenje države u zadnjih 20 godina za tebe prava i ispravna strana?palermo wrote:Jel to sve što si imao reći......York Light 100`s wrote:
A šta je tebi konkretno Radončić uradio ili bolje rečeno šta je Radončić uradio negativno na nivou SDA 20 godina da tebi nije do promjena od strane SBB? Pa i ako misliš da neće biti šta bolje, neka ima svojih 5 minuta kao Zlatko i Haris, ako zabrlja kazniti ga na idućim izborima i opet nas čeka SDA.
Poenta je da se ti ne razlikuješ od onog krezavog u selu kod Bjeljine koji ima način razmišljanja "E nedam Republiku Srpsku pa makar svi pocrkali" pa više voli da Dodik zaradi još koji milion nego da da njegovoj djeci bude bolje u normalnoj, europskoj, građanskoj BiH. E tako nedaš ni ti svog Bakira i ideologiju SDA
Pa kao da mu ja branim da ima svojih pet minuta, nek dobije na izborima i eto mu, ne pet minuta nego četiri godine, al da ću propagirati njegove stavove, glasati za njega i stranku mu......jok, jok.....to ostavljam tebi....ja ću na suprotnu stranu od njega
- pumica
#104 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Nije tema ali kad se vec nacelo ....Skijaš wrote:Ne mogu vjerovati da je neko progutao ovakvo objašnjenje. Nećemo vam zabraniti ezan ako vam zabranimo da pišete svašta na internetu ? I onda Tihićeva ekipa to predstavi kao uspjeh ?pumica wrote:
Dali su objasnjenje...
"Između ostalog i poslanici kolaciije "Domovina" glasali su za ovaj zakon, a kako je pojasnio Adil Osmanović to je učinjeno jer su prihvaćeni njihovi amandmani.
- Glasali smo za zakon, jer su nam prihvatili tri jako važna amndmana važna za povratnike i poboljšan je stari Zakon o javnom redu i miru - kazao je Osmanović."
A ima i ovo:
"“Domovina”: Izborili smo se da se ne kažnjava ezan u RS
Neviđena sramota je da su Bošnjaci u NSRS glasali za Zakon o javnom redu i miru
UREDNIK: K.N. · FEBRUARY 8, 2015
Usvojeni Zakon o javnom redu i miru u NSRS kojim se ograničavaju osnovna ljudska prava i sloboda izražavanja suprotan je svim relevantnim međunarodnim konvencijama i deklaracijama u ovoj oblasti. Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za …
… ravnopravnost naroda, povodom usvajanja Zakona o javnom redu i miru u Narodnoj skupštini RS-a te sramotnog čina glasanja bošnjačkih predstavnika za ovaj tekst Zakona dao je sljedeću izjavu za javnost:
– Usvojeni Zakon o javnom redu i miru u NSRS kojim se ograničavaju osnovna ljudska prava i sloboda izražavanja suprotan je svim relevantnim međunarodnim konvencijama i deklaracijama u ovoj oblasti. Bošnjački narod koji je u ovom dijelu Bosne izložen drastičnoj diskriminaciji i sistematskim pokušajima nasilne srbizacije i pravoslavizacije doživio je dosad neviđenu sramotu da su upravo njegovi predstavnici u skupštinskim klupama usprkos protivljenju cjelokupne demokratske javnosti u zemlji i međunarodnoj zajednici glasali za jedan ovakav diskriminirajući Zakon.
Aktuelni predstavnici bošnjačkog naroda u skupštinskim i drugim institucijama manjeg bh. entiteta obnašaju navedene funkcije više od 10-15 godina i suodgovorni su za izuzetno težak položaj nesrpskog stanovništva, a posebno Bošnjaka. Okupljeni u svojevrsnu “oligarhiju” u proteklom periodu ini su u više navrata direktno podržavali, glasali ili prećutno odobravali zakonska rješenja koja su Bošnjake dovela u situaciju diskriminacije kakva ne postoji danas ni u jednom djelu evropskog kontinenta. Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda traži da političke stranke kojima pripadaju ovi poslanici u NSRS pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti zbog izigravanja volje bošnjačkog naroda a njih na čin podnošenja ostavke zbog višedecenijskog podaničkog odnosa prema pročetničkim vladajućim srpskim politikama. Istovremeno Bošnjački pokret pokrenuće široku aktivnost kako bi na narednim lokalnim izborima ovakvi i slični političari bili onemogućeni da budu ponovno izabrani te stvori pretpostavke da naš narod konačno u RS-u dobije istinske predstavnike koji žive, rade i djele sudbinu svoga naroda.
http://www.politickimeridijan.com/?p=2416
-
palermo
#105 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Na jedan vrlo ilustrativan primjer pokazuješ zašto treba od Fahre i njegovih bježati.York Light 100`s wrote: Pa uživaj na pravoj strani, u jedinstvu je snaga. Samo mi odgovori jeli ukusna ta SDA sisa koju cuclaš pa je zbog toga tebi ovo katasrofalno vođenje države u zadnjih 20 godina za tebe prava i ispravna strana?
I to je dobro.
- kamen spoticanja
#106 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Zna utemeljitelj i najveći neimar i rock starrazonoda wrote:Koji su to novi.Uskocili iz neke druge 'stranke'.?kamen spoticanja wrote:Toliko je bitan igrac zapada da ga je postizborno poderao njegov predizborni drugar komsic zeljko155_mm wrote:procitah temu i ne nadje nigdje neki argument koji bi potkrijepio tu tvrdnju da je fahro igrac zapada i da je princ pusten niz vodu.
mislim i isaret bi bio dosta. nije da sam pametan ali daj sta das.
ako znamo da je americka ambasada odredila ko ide u vlast a ko ne poslije ovi izbora. kako da su zaboravili svog miljenika fahru ugurati u vlast?
Naravno ne treba zaboraviti ni kandidaturu emira suljagica za predsjedništvo. ..
Fahro od jednostavne nemoći i nerelevantnosti pokusava da uplasi politicke protivnike nekom imaginarnom podrskom americke ambasade
Jer zna da shef zelenih vise nije mutavi sulejman tihic niti bank medju zelenim drzi sehada i mirsad kebo
Ovi novi ce mu pokucati na vrata...makar da pitaju kakav je ono papir uvozio iz luxemburga
To je, vidis, dovoljno
-
HM 2011
#107 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Fahro zvani privatizaaaaaaaacija.....York Light 100`s wrote:Pa uživaj na pravoj strani, u jedinstvu je snaga. Samo mi odgovori jeli ukusna ta SDA sisa koju cuclaš pa je zbog toga tebi ovo katasrofalno vođenje države u zadnjih 20 godina za tebe prava i ispravna strana?palermo wrote:Jel to sve što si imao reći......York Light 100`s wrote:
Samo SDA, na svim nivoima - u jedinstvu je snaga...
- York Light 100`s
#108 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Radončić je u tvom postu bio nebitan, poenta je da sa SDA na vlasti nestaje srednja klasa, bogati postaju još više bogatiji a siromašni još više siromašniji. Ne bi ništa smrdilo u tvom postu da si napisao "yebeš i SDA i SBB, sve je to isto... ali drugo pakovanje" ali dičiti se kako si izabrao pravu stranu jednostavno te odaje da imaš koristi od stranke i od ovakvog sistema, onda bar budi čovjek i priznaj.palermo wrote:Na jedan vrlo ilustrativan primjer pokazuješ zašto treba od Fahre i njegovih bježati.York Light 100`s wrote: Pa uživaj na pravoj strani, u jedinstvu je snaga. Samo mi odgovori jeli ukusna ta SDA sisa koju cuclaš pa je zbog toga tebi ovo katasrofalno vođenje države u zadnjih 20 godina za tebe prava i ispravna strana?
I to je dobro.
Mi smo toliko u qurcu da je narodu dosta i stranaka i izbora, za narod je većina političara lopovi, ma bio to Bakir ili Fahro ili Zlatko ili Željko i većina je više preumorna da sluša obećanja i da bira šta valja a šta ne valja ali dičiti se u 2015 kada je ova država dotakla dno kako si ti odabrao pravu stranu a ne priznati da imaš koristi od SDA... svaka čast na takvoj hladnokrvnošću i bezobrazluku prema običnom narodu na ovom forumu
- Mister Yes
#109 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Tako je i bilo u pregovorima za Sejdić i Finci. Imali smo međunarodnu zajednicu (Fule) koja je predložila kompromisno rješenje (ona karta koju je Zlatko derao pred izbore) i šta se desilo? Odbili ga Zlatko i Bakir. Međunarodna zajednica shvatila da mora politički slomiti Zlatka i Bakira. Pravili spotove sa namjerom da ih ocrne kod naroda. Uspjela samo polovično jer za razliku od SDP glasača SDA glasači mrze USA i kad vide USAID spotove protiv SDA oni još više glasaju za SDA.Skijaš wrote: Ovo sam napisao prije ravno tri godine :
-Sarajevo prekida sve razgovore sa Dodikom bez međunarodnog posredništva
--sistem funkcioniše kako funkcioniše, ali nema više ni iluzija o mogućnosti dogovora
---kada te pitaju zašto odbijaš pregovore, kažeš da ne odbijaš, ali želiš svjedoke jer Dodik laže
----međunarodna zajednice se uključuje u pregovore, gdje težinu imaju samo argumenti a ne arogancija
-----međunarodna zajednica predlaže kompromisna rješenja
------Dodik i to odbija
-------u međunarodnoj zajednici jača svijest da se Dodika mora izolovati i politički slomiti
Ali poenta je da sada ta međunarodna zajednica vidi Bošnjačku politiku kao kočničara. To pokazuje i zadnji izvještaj ICG u kojem se jasno kaže da nema ništa loše u trećem entitetu i da je jedini problem što Bošnjaci iracionalno imaju bojazan od istog. Čitav izvještaj ide ka tome da se konstitutivnost (koja je jasno naznačena kao greška) zamjeni sa tri izborne jedinice. I te karte koje je Fule donosio idu u tom smjeru. Došlo je vrijeme kada Srbi i Hrvati traže od MZ da se uključi kao svjedok u pregovore i da bude medijator. Razumljivo, jer još od Aprilskog paketa jasno je da su Bošnjaci postali glavni kočničar.
- JThomas
#110 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
pa u tome sva razlika i jeste, drži li ključeve od sehare sehada, seka ili azra. to je bitno vama koji ste u talu i vi tu možete vidjeti pravu i krivu stranu. a običnom svijetu je totalno svejedno.
- tandmand
#111 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Ovo je potpuni poraz sve ukupne bosnjacke i probosanske politike. Ako se za ovakve stvari moras izboriti u vlastitoj drzavi (a nisi drzavljanin Svicarske!!), onda je sasvim jasno da je polozaj Bosnjaka u vecem dijelu BiH, poprilicno slican polozaju nekih manjina u Evropi 1938.god.pumica wrote: A ima i ovo:
"“Domovina”: Izborili smo se da se ne kažnjava ezan u RS
Bosnjaci su po mnogim pitanjima komotniji u Srbiji i Crnoj Gori u kojima nisu konstitutivni.
-
palermo
#112 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
E, jebo ga miš, nisi nimalo mnogo originalan. Nisi prvi koji mi je to rekao, rekli su mi to i ugledniji forumaši od tebe. Al nemam, ama baš nikakve koristi od SDA , ja nemam. I opet, nisu mi isti SDA i SBB.York Light 100`s wrote: Radončić je u tvom postu bio nebitan, poenta je da sa SDA na vlasti nestaje srednja klasa, bogati postaju još više bogatiji a siromašni još više siromašniji. Ne bi ništa smrdilo u tvom postu da si napisao "yebeš i SDA i SBB, sve je to isto... ali drugo pakovanje" ali dičiti se kako si izabrao pravu stranu jednostavno te odaje da imaš koristi od stranke i od ovakvog sistema, onda bar budi čovjek i priznaj.
Mi smo toliko u qurcu da je narodu dosta i stranaka i izbora, za narod je većina političara lopovi, ma bio to Bakir ili Fahro ili Zlatko ili Željko i većina je više preumorna da sluša obećanja i da bira šta valja a šta ne valja ali dičiti se u 2015 kada je ova država dotakla dno kako si ti odabrao pravu stranu a ne priznati da imaš koristi od SDA... svaka čast na takvoj hladnokrvnošću i bezobrazluku prema običnom narodu na ovom forumu
A u neshvatanju razlike između SDA i SBB i leži razlog zašto SDA izgleda toliko moćno.
- pumica
#113 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Tacno.palermo wrote:I čemu onda ovo neprestano zapomaganje samoproklamovanih ljevičara po forumu o propuštenoj šansi, po kojoj su da su se udružili DF_SDP-SBB-NS-KTZ- FTŠ mogli dovesti do promjene. Svaki savez sa Radončićem nužno obesmišljava bilokakvu ideju promjene i sve one koji su u savezu sa Fahrom svodi na njegov nivo.JThomas wrote:fahrudin radončić je sam tokom decenija uništio svoj kredibilitet koji je sada na apsolutnoj nuli. to su dvije decenije laži u kontinuitetu zbog kojih mu narod više ne vjeruje ni kad govori istinu. a ne samo zadnjih nekoliko godina otkad je službeno u politici i ne drži stranu SDA, mada SDA delegati forsiraju samo to. on nikad nije bio drukčiji. da nije tako on bi mogao uz neku i nečiju podršku sada izvući SDA tepih ispod nogu, ali ovako ne može.
Komšić da nije imao onih suludih izleta u predizborno vrijeme upravo vezanih za Radončića, postigao bi znatno bolji rezultat.
Inace, nakon izbora se pokazalo da Komsic ipak ne robuje fahri i vec time je dobio nove simpatizere i zasad je on jedina nada.
I njega se nikako ne moze stavljati u isti kos sa ostalim politicarima...njegov imovinski karton dovoljno govori.
-
razonoda
#114 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Netko ce reci--kad nije uspio svoj imovinski karton obogatiti-kako ce drzavni. 
- pumica
#115 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
https://m.facebook.com/bukamagazin/post ... 0514402808
Ovakvi lideri se traze.
Daleko je fahro od ovog...on decenijama nije prosetao ulicama grada u kojem zivi.
Ovakvi lideri se traze.
Daleko je fahro od ovog...on decenijama nije prosetao ulicama grada u kojem zivi.
- Ridjobrki
#116 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Mene baš zanima hoće li u Kebinim dokumentima o ratnim financijskim transakcijama biti pokojeg slova o nastanku Avaza. Ko, kako, s čijim parama...?
Inače, jedan od zabavnijih primjera nasjedanja na rudu kod našeg naroda je priča o Fahrinoj ekonOOoomiji, isto kao da je lik od startap biznisa napravio nekog izvoznika ili ne znam ti šta li već. Svi se pecaju na njegovu ublehu o ekonoOOoomiji a niko da upita "čekaj malo, rođače, ščijim si parama ti u po rata pravio medijsku imperiju."
Ovo pitanje se možda negdje i čuje ali šta je sa drugim pitanjima tipa "čekaj, rođače, da li išta od toga što si ti stvorio donosi pare u Bosnu", ili "ko su ti najbolje mušterije, druže."
Lik je od para koje je zamračila SDA stvorio posao i održavao ga putem poslova sa državom. Dvajes godina bio državni medij preko kojeg su se isisavale pare iz javnih preduzeća i institucija kroz reklame, pretplatu i konkurse, po tržišnoj ekonomiji ono smeće ne bi preživjelo četeresnicu. Čovjekova ekonOOomija se zasniva na državnom kriminalu i medijskom reketu a narod ga gleda k'o ekonomskog Mesiju, jeb'o te... Nijedan njegov posao nije urađen bez političke zaleđine, od izdavanja novina, preko privatizacija u kojima je učestvovao pa do građevinskih projekata koji su nemogući bez pomoći države (Kredit Avazu Razvojne banke npr).
Al' ovce k'o ovce, kad ga pasu Bakiru nek pasu i Fahri, alternative ionako nema.
Inače, jedan od zabavnijih primjera nasjedanja na rudu kod našeg naroda je priča o Fahrinoj ekonOOoomiji, isto kao da je lik od startap biznisa napravio nekog izvoznika ili ne znam ti šta li već. Svi se pecaju na njegovu ublehu o ekonoOOoomiji a niko da upita "čekaj malo, rođače, ščijim si parama ti u po rata pravio medijsku imperiju."
Ovo pitanje se možda negdje i čuje ali šta je sa drugim pitanjima tipa "čekaj, rođače, da li išta od toga što si ti stvorio donosi pare u Bosnu", ili "ko su ti najbolje mušterije, druže."
Lik je od para koje je zamračila SDA stvorio posao i održavao ga putem poslova sa državom. Dvajes godina bio državni medij preko kojeg su se isisavale pare iz javnih preduzeća i institucija kroz reklame, pretplatu i konkurse, po tržišnoj ekonomiji ono smeće ne bi preživjelo četeresnicu. Čovjekova ekonOOomija se zasniva na državnom kriminalu i medijskom reketu a narod ga gleda k'o ekonomskog Mesiju, jeb'o te... Nijedan njegov posao nije urađen bez političke zaleđine, od izdavanja novina, preko privatizacija u kojima je učestvovao pa do građevinskih projekata koji su nemogući bez pomoći države (Kredit Avazu Razvojne banke npr).
Al' ovce k'o ovce, kad ga pasu Bakiru nek pasu i Fahri, alternative ionako nema.
- Dr. Kuca
#117 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Najsmjesnije kad prica o zaposljavanju a prosli mjesec otpustio oko 300 radnika, a oni sto su ostali dobiju platu svako 2 mjeseca, i to neki minimalac. 
- York Light 100`s
#118 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Jah eto ja trebam kada nešto zapazim tražiti stare postove od drugih forumaša da budem orginalanpalermo wrote:E, jebo ga miš, nisi nimalo mnogo originalan. Nisi prvi koji mi je to rekao, rekli su mi to i ugledniji forumaši od tebe. Al nemam, ama baš nikakve koristi od SDA , ja nemam. I opet, nisu mi isti SDA i SBB.York Light 100`s wrote: Radončić je u tvom postu bio nebitan, poenta je da sa SDA na vlasti nestaje srednja klasa, bogati postaju još više bogatiji a siromašni još više siromašniji. Ne bi ništa smrdilo u tvom postu da si napisao "yebeš i SDA i SBB, sve je to isto... ali drugo pakovanje" ali dičiti se kako si izabrao pravu stranu jednostavno te odaje da imaš koristi od stranke i od ovakvog sistema, onda bar budi čovjek i priznaj.
A u neshvatanju razlike između SDA i SBB i leži razlog zašto SDA izgleda toliko moćno.
Sve isti fazon "ja sam izabrao pravu stranu ja sam izabrao pravu stranu" a onda "ja nisam iz SDA" da ti izjave ne izgube kredibilitet
i onda na kraju izjava "nisu mi isti SDA i SBB, ima razloga zašto je SDA toliko moćna" bez ikakvog objašnjenja (najvjerovatnije ga i ti ne znaš)
hajde daj objašnjenje ako ga znaš, ipak je ovo forum za diskutovanje, a ako ga ne znaš ostajemo na praznim frazama o SDA i prave strane bez ijednog ozbiljnog argumenta
- York Light 100`s
#119 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Ovo je jedinstven slučaj koji se ne pamti, tako nešto možemo nabiti na nos svim političarima na svjetu a ne samo Radončiću tako da ne znam šta si htjeo reći sa ovimpumica wrote:https://m.facebook.com/bukamagazin/post ... 0514402808
Ovakvi lideri se traze.
-
razonoda
#120 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
pumica wrote:https://m.facebook.com/bukamagazin/post ... 0514402808
Ovakvi lideri se traze.
-
razonoda
#121 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
ZAR OVA OSOBA U CRNOJ POTKOSULJI NIJE COVJEK IZ NARODA I ZA NAROD.Lokman wrote:
Radončić je jedini relevantan bošnjački politički faktor koji ima volje i potencijala da se suprotstavi pošasti islamizma, koja će ukoliko se nezaustavi, bošnjački narod odvesti u propast i nestanak. Politička i ekonomska integracija u evropsko okruženje nema alternative.
U Münchenu se održava konferencija o sigurnosti pod nazivom "Kolaps svjestkog poretka". Zapad se probudio iz liberalnog sna. Posebno je otrežnjavajući bio napad na redakciju magazina Charlie Hebdo. To je bio krucijalni događaj koji će uticati i na dešavanja u BiH. Islamistička ideologija SDA preko noći je postala persona non grata u evropskom okruženju. Političar koji nije našao za shodno da se pridruži milionskom maršu protiv terorizma u Parizu, ali se našao pozvanim da nakon nekoliko dana ode na žalost vehabijskom kralju, nema nikakve budućnosti, niti može ponuditi bilo kakvu budućnost svom narodu. On je trebao biti u prvom redu šetnje u Parizu, on je morao prvi osuditi barbarsko spaljivanje jordanskog pilota. Širenje teorija zavjera u fertilnom ambijentu niske svjesti bosanske populacije prestavlja način na koji se blokiraju procesi reformi koji će kada se pokrenu, uništiti postojeći politički i ekonomski establišment. Ovakav podli mentalitet hrani ekstremizam koji polako eskalira i postaje svakodnevno vidljiv. Ono što je 1993 počelo islamizacijom Armije BiH danas je eskaliralo u nekontrolisanom ekstremizmu čije će najveće žrtve biti proevropski Bošnjaci. Pogubnoj politici se može suprotstaviti samo jasnim demokratskim i prozapadnim konceptom koji neće koketirati sa SDA. Takav koncept gradi Radončić, formira politički, intelektualni i medijski front koji će se suprotstaviti ekstremnoj antievropskoj politici SDA. Silnice velikih političkih procesa koje je inicirao Charlie Hebdo, neminovno će rezultirati aktivnom političkom podrškom Zapada Fahrudinu Radončiću. To je nezaustavljiv razvoj događaja.
-
daddy-kool
#122 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Profil glasača SBB koliko sam ja uspio snimiti je niža i srednja srednja klasa, desno-evropski orjentisani Bošnjaci kojima smetaju selami. Taj sloj društva jesu sekularizirani i ateistički odgojeni stanovnici gradova, srednji stalež iz komunizma koji sanja da će neka čvrsta ruka vratiti pravdu i stabilnost društvu, te staviti zemlju na evropski put i podići ugled državi. Ovdje ima i momenta reakcije na "seljake" i došljake koji glasaju za druge desne stranke kod Bošnjaka, osvete, lažnog elitizma bizinis zajednice. Problem SBB je da nema neki koalicioni potencijal, a perspektive stranke su u opadanju sudeći po brojnim napuštanjima i prebjezima što je i za očekivati s obzirom da je ovo business venture čiji je glavni akcionar medijski mogul.
- vivaldi
#123 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
deifinisati profil glasaca u bih je nemoguc posao, sem etnickih i buzetlija/nebudzetlija kategorija, nijedna druga bas i nema previse smisla
-
daddy-kool
#124 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Naravno disclaimer: Ovo bi anegdotalno opisalo profil ljudi koje ja poznajem, a koji su glasali za ovu stranku ili se nalaze na listama i birani/izabrani su.
-
155_mm
#125 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
hahahahahahahaahh hahahahahaah hahahahahaah.Mister Yes wrote:Tako je i bilo u pregovorima za Sejdić i Finci. Imali smo međunarodnu zajednicu (Fule) koja je predložila kompromisno rješenje (ona karta koju je Zlatko derao pred izbore) i šta se desilo? Odbili ga Zlatko i Bakir. Međunarodna zajednica shvatila da mora politički slomiti Zlatka i Bakira. Pravili spotove sa namjerom da ih ocrne kod naroda. Uspjela samo polovično jer za razliku od SDP glasača SDA glasači mrze USA i kad vide USAID spotove protiv SDA oni još više glasaju za SDA.Skijaš wrote: Ovo sam napisao prije ravno tri godine :
-Sarajevo prekida sve razgovore sa Dodikom bez međunarodnog posredništva
--sistem funkcioniše kako funkcioniše, ali nema više ni iluzija o mogućnosti dogovora
---kada te pitaju zašto odbijaš pregovore, kažeš da ne odbijaš, ali želiš svjedoke jer Dodik laže
----međunarodna zajednice se uključuje u pregovore, gdje težinu imaju samo argumenti a ne arogancija
-----međunarodna zajednica predlaže kompromisna rješenja
------Dodik i to odbija
-------u međunarodnoj zajednici jača svijest da se Dodika mora izolovati i politički slomiti
Ali poenta je da sada ta međunarodna zajednica vidi Bošnjačku politiku kao kočničara. To pokazuje i zadnji izvještaj ICG u kojem se jasno kaže da nema ništa loše u trećem entitetu i da je jedini problem što Bošnjaci iracionalno imaju bojazan od istog. Čitav izvještaj ide ka tome da se konstitutivnost (koja je jasno naznačena kao greška) zamjeni sa tri izborne jedinice. I te karte koje je Fule donosio idu u tom smjeru. Došlo je vrijeme kada Srbi i Hrvati traže od MZ da se uključi kao svjedok u pregovore i da bude medijator. Razumljivo, jer još od Aprilskog paketa jasno je da su Bošnjaci postali glavni kočničar.
kocnicar cega? daj konkretiziraj to na primjeru kretanja BiH prema EU i NATO.
i sta velis sad srbi i hrvati traze MZ za svjedoka jer eto bosnjaci sve obecavaju da su za EU i NATO i poslije nista to ne ispune. i tako godinama i zbog toga se morala uspostaviti ovakva vlast na drzavnom nivou da bi se kocnicarima bosnjacima dohakalo.