Ne razumem zasto novinari,ratni huskaci,koji su ' 90-ih radili na medijima Srbije,Srpske,Herceg Bosne,nisu krivicno odgovarali u Hagu,kao novinari Ruande posle genocida nad Tutsima?Tu,u Hagu su se trebali naci i neki"muzicari",kao mali Knindza i Corba.Sjecam se "hita",sa pocetka rata u Bosni,"...nosila ti Drina sto mudzahedina na dan",Knindza se obraca Aliji-baliji.Zar i to nije doprinelo srebrenickom genocidu.Bora Corba,na jednom koncertu u Podgorici,pjeva kako"Mujo bjezi poljem,ja ga stigoh,pa ga koljem".Sta je to?Tada su i,"R.C."izdali album sa sve ovakvim pjesmama.Posle tog koncerta u PG,trebali su imati koncert u Starom Baru,ali su im tamosnji muslimani,izrezali kablove,pa koncerta nije bilo.Corba se vratio u BGD,preteci da ce sledeci put doci u Stari Bar sa naoruzanjem.stavrogin wrote:ovo je kretenska tema. kakve veza ima b. corba, pa i knindza sa tompsonom? tompson otvoreno pjeva pjesme (bukvalno, u pravom smislu rijeci) o klanju, on u tekstovima ima rijeci klati, noz, mesari, jasenovac, jame, na vrbe. vrlo specificno. on propagira jasnu ideologiju u svemu sto radi njegova fasisticka ikonografija, crnokosuljaski stil govori da propagira fasizam, niocemu drugom i ne pjeva. on nije kreativac on pjeva seljacke ustaske pjesme, na njegove koncerte dolaze najokorjeliji zlikovci.komi wrote:volim ispravljati krive drine![]()
Daklem Bo¹njaci nemaju nijednog pjevaèa koji je u rangu sa svetim trojstvom Toma Èorba i Baja
za¹to?
ps. unaprijed da vas upozorim raspravljamo samo o pjevaèima![]()
![]()
to sto je b. corba srpski, hajmo reci patriota, ne stavlja ga u rang sa tompsonom, on nikada nije propagirao klanje, ako je nacionalista opet nije bio propagator slobovog rezima. slavu je stekao pisuci ljubavne rock pjesne dok je tompson srao u pelene i sanjao kako ce da kolje srbe.
baja mali kninzda ne prodaje hiljade rekorda i na njegove koncerte nisu dolazile zvijezde kao sto u hrvatskoj takvo smece javno slusaju najpoznatije licnosti blazevic, ivanisevic, radja, vrankovic, pola sabora, voditelja na tv i glumaca, gradonacelnika. na njegovom koncertu u splitu pred 50 000 ljudi stoji plakat "kolji srbe", a tamo sjede gradonacelnik, crkveni zvanicnici, kardinal i svi lude u transu fasizma... baja mali knidza je bio kafanski pjevac i kao takav najdalje je otisao u spominjanju seselja, nikada, noz klanje i takve stvari, reci mi kad je zadnji put neko na ovaj nacin stekao publicitet u srbiji?!
srbi jednostavno nisu toliko fasisoidan narod koliko su to hrvati, to je evidentno svidjalo se to vama ili ne. kakva idotska tema.
Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindžu
-
goodbar
#126 Re: Za¹to Bo¹njaci nemaju Tomsona, Èorbu i Baju malog Knind¾
- Ricken
#127 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
šta će im kad imaju Dinu MerlinaBlack swan wrote:volim ispravljati krive drine![]()
Daklem Bošnjaci nemaju nijednog pjevača koji je u rangu sa svetim trojstvom Toma Čorba i Baja
zašto?
ps. unaprijed da vas upozorim raspravljamo samo o pjevačima![]()
![]()
-
goodbar
#128 Re:
Naravno,vi citate samo pseudohistorijske knjige(Deretic,Antic...)i slusate guslarske suplje,kao slijepog(necu da kazem "coravog")Filipa Visnjica i mislite,odn.sami sebe uvjeravate,da je to istina.Zivite od mitova i legendi,pa se svetite "dahijama"u Srebrenici.Eto ti ga jos jedan mit,kao "strucnjaci u krevetu",nije to istina MALI,nije...Citam prije neki dan,istrazivanje evropskih sexologa,ciji je hajdamak najveci u EUROPI(JEVROPI)-najveci je kod Bosnjaka.Nisam htio da se mjerimo,ali si ti to trazio.grbavica70 wrote:Nikada nisam tvrdio da sam strucnjak i u cemu, osim u krevetu...![]()
Sto se tice navoda iz kknjiga koje sam procitao, vjeruj mi da nikada nisam trazio po internetu bilo sta, tako da nemam nikakav link koji bih mogao da ti ponudim da i ti procitas ono sto sam procitao i ja...Radi se ipak o knjigama koje mi neko posudjivao i koje sam morao da vracam i nisam smatrao da je potrebno da biljezim autore, godine izdavanja i izdavacku kucu, jer mi je bilo mnogo bitnije da sam shvatio i upamtio sadrzaj tih knjiga...
A cak i da imam neki link, a po prirodi stvari, bezbeli srpski, ti bi to nasao kao "argument" da oboris bilo koju od ovih teza po izgovorom da su to "cetnicki izvori"...A neke strane zaista nemam...Eto, probacu da preko Google potrazim Ficroja Mek Lejna ili Pjer Luidjija...ne znam da li ce to necim rezultirati a uostalom, ako je tebi zaista zelja da saznas nesto vise o tom periodu, zaista vjerujem da ces se potruditi do tih knjiga dodjes i sâm...Mislima, ako nikada nisi u zivotu cuo za Ficroja Mek Lejna, dvostrukog agenta koji je boravio i kod cetnika i kod partizana, tesko da cete i jedna knjiga ubijediti u bilo sta...A ja nisam dosao na ovaj forum, suprotno od mnogih koji tako misle, da ubjedjujem bilo koga u bilo sta...Mislio sam, mozda naivno, da ima obrazovanih ljudi koji bez emocija i jeftinog novokomponovanog nacionalizma, mogu razgovarati o nasoj bliskoj ili dalekoj proslosti...a za to je ipak trebalo procitati puno toga u zivotu...
Naravno, ovo se ne odnosi na tebe, jer bio si vise nego svi ostali zajedno, strpljiv i za razliku od svih ostalih, prijatan sagovornik koji je postavio nekoliko vrlo pametnih pitanja bez vrijedjanja i omalovazavanja svog sagovornika...Nadam se da ce se tako i nastaviti a ja tebi nikada necu reci da lazes ili da izmisljas, nego cu probati argumentima da oborim neke tvoje eventualne teze, u smislu prosirivanja zdrave i normalne diskusije na ravnopravnim osnovama...
- Altsa
#129 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
de popustite ovog grbavicu70, pa on nije aktivan na forumu vec 10 godina i ako je bio lider u lazima i cetnikovanju...vrlo brzo je pobjegao sa foruma kada su ga povalili sa cinjenicama
- basicm
#130 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Tema zasluzuje paznju. Bosnjaci nemaju toliko razvijenu nacionalnu svijest kao ovi drugi, pa nemaju nikoga da pise pjesme i pjeva iz uvjerenja, nego samo iz potrebe. Primjeri su pjesme iz ratnog doba, gdje F.Toskic stavlja glas u ravan sa Thompsonom
.
Druga stvar je ta, da Bosnjaci nikad nisu bili osvetoljubiv narod niti nose mrznju u svojoj tradiciji, tako da jednostavno nisu odgojeni da nekog ubiju, zakolju, protjeraju itd. Baja mali Knindza je samo Visnjic novog doba.
Druga stvar je ta, da Bosnjaci nikad nisu bili osvetoljubiv narod niti nose mrznju u svojoj tradiciji, tako da jednostavno nisu odgojeni da nekog ubiju, zakolju, protjeraju itd. Baja mali Knindza je samo Visnjic novog doba.
-
iz zadnje klupe
#131 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Odgovor je jednostavan, jest da jos uvijek postoji ta konfuzija o tome ko smo kako smo prestali biti Turci prije 150 godina, ali pored toga bilo bi pjesama o "Vlasima" i ne sumnjam u njihovu evetualnu "kreativnost", ali se zaboravlja jedna KRUCIJALNA cinjenica da nijedan drugi narod na planeti nema takvu blentavu geopoliticnu realnost, da je svoj identitet i vlastiti opstanak zasnovao na opstanku drzave koja u sebi uklucuje konstitutivni narod koji bi te najradio zatr'o , a bez kojeg nema te drzave
Znaci nikakva "multikulturalnost" "civilizovanost" vec stvarno bizarna geopoliticka realnost, zato se i ne odgovara na Dodikove provokacije ( a da ima materijala, ima), mozemo samo #ebat mater svojim precima i begovima koji i stvorise pretpostavke za Baje malog knindze i ostale
Znaci nikakva "multikulturalnost" "civilizovanost" vec stvarno bizarna geopoliticka realnost, zato se i ne odgovara na Dodikove provokacije ( a da ima materijala, ima), mozemo samo #ebat mater svojim precima i begovima koji i stvorise pretpostavke za Baje malog knindze i ostale
- sinuhe
#132 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Koju su to TV stanicu ili medij Bosnjaci imali s 91 na 92?
A kad se vec zaratilo bojali su se da Srbi ne provale ovaj ili onaj dan.
A kad se vec zaratilo bojali su se da Srbi ne provale ovaj ili onaj dan.
- Boateng
#133 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Leons wrote:Zato danas i peti album svira samo na jednom akordu.Joe McCarthy wrote:
Ironičan ili ne lik je gluh i retardiran za bilo kakav vid muzike.
-
goodbar
#134 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Nemaju Bosnjaci Corbu,Knindzu(a jestel' primetili da je on patuljasti isprdak?),Tompsona-zato sto Bosnjaci nemaju ni ultradesnicare(stranke ili pokrete),ultranacionaliste,ili neofasiste.U Bosni je normalno,ako si Bosnjak-ti si ljevicar.A sto?Mora biti sav politicki spektar,da bi nacija mogla odabrati.Mozda i zbog toga,Bosnjaci nisu politicki narod.
- DoZeN
#135 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Bora Djordjevic se ne moze porediti sa Knindzom i Thomsonom.Bora Corba je ipak "ime" u muzici,od ove dvojice
- sarock
#136 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Zato što smo civilizovani.
-
Marko Zarko
- sarock
#138 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Merlin ima ukupno tri pjesme koje bi se mogle svrstat u ovu kategoriju. Naglasak na mogle.
Prva, "Jednom kad sve ovo bude juče", je namijenjena onim koji su pobjegli odavde umjesto da brane svoje, a ne upire prstom ni u jednu etničku nit vjersku grupu.
Druga je "Vojnik sreće", isto tako nikog ne proziva već podiže moral ovim koji su ostali branit svoju domovinu, nasuprot onima iz prve pjesme i ističe ljubav prema ovom gradu.
I treća, "Da te nije Alija", nasuprot uvriježenom vjerovanju, nije o Aliji Izetbegoviću, već o običnom vojniku, momku s Vraca.
Nisam fan tog čovjeka, ali molim vas da se ne stavlja u isti koš s ovim umobolesnicima gore navedenim.
Prva, "Jednom kad sve ovo bude juče", je namijenjena onim koji su pobjegli odavde umjesto da brane svoje, a ne upire prstom ni u jednu etničku nit vjersku grupu.
Druga je "Vojnik sreće", isto tako nikog ne proziva već podiže moral ovim koji su ostali branit svoju domovinu, nasuprot onima iz prve pjesme i ističe ljubav prema ovom gradu.
I treća, "Da te nije Alija", nasuprot uvriježenom vjerovanju, nije o Aliji Izetbegoviću, već o običnom vojniku, momku s Vraca.
Nisam fan tog čovjeka, ali molim vas da se ne stavlja u isti koš s ovim umobolesnicima gore navedenim.
-
Pokajnik
- Reisova
#140 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Njih nemamo i to ako dobro razmislis dosta govori o nama a i njima
- nKrkan
#141 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Jes da nasim rvat al kad čujem onu plava krv hrvatskog je roda naježim se
-
Pokajnik
#142 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Nisam čuo ali sad kad sam pročitao stih odmah mi se prisralonKrkan wrote:Jes da nasim rvat al kad čujem onu plava krv hrvatskog je roda naježim se
- bach
#143 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Znaš kako Edo Maajka kaže
"I mi imamo svog Thompsona
Ime mu je Dino Merlin"
Ime mu je Dino Merlin"
- Arteta
#144 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Stvarno smijesno, u zadnje vrijeme se dosta cesto dizu te prastare teme gdje novi forumasi odgovaraju na komentare od prije 10 godina.Altsa wrote:de popustite ovog grbavicu70, pa on nije aktivan na forumu vec 10 godina i ako je bio lider u lazima i cetnikovanju...vrlo brzo je pobjegao sa foruma kada su ga povalili sa cinjenicama
-
detroit-mercy
#145 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Ako je to rekao Edo Maajka, ne mora znaciti da je istinabach wrote:Znaš kako Edo Maajka kaže
Ime mu je Dino Merlin"
-
Iker C
#146 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Da li se neko sjetio Muharema Burekovića i njegove pjesme "Mudžahedin turski sin"? Pa Ferid Avdić i njegova pjesma" Kupit ću ti dimije..."
-
detroit-mercy
#147 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Vidis, imas problem da se sjetis ko je ispjevao neku pjesmu, pandan Thompsonu ili KnindziIker C wrote:Da li se neko sjetio Muharema Burekovića i njegove pjesme "Mudžahedin turski sin"? Pa Ferid Avdić i njegova pjesma" Kupit ću ti dimije..."
Mahir Burekovic, njegov uticaj na muzicku produkciju ili publiku cisto sumanjam da seze dalje od najblizih clanova familije.
Sto bi relki Ameri, to the contrary, Thompson hladno skupi 100,000 dusa na svojim koncertima
-
Hafis
#148 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
A jeste li primjetili da Thomson nema nikakve zamjene...to jest ne stasaju mlađi talenti poi tom pitanju.
Niti jednog na obzoru.
Niti jednog na obzoru.
-
Drinski
#149 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
svi su oni Tompsoni.Hafis wrote:A jeste li primjetili da Thomson nema nikakve zamjene...to jest ne stasaju mlađi talenti poi tom pitanju.
Niti jednog na obzoru.
- avetinja
#150 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž
Imali smo Mehira Burekovića, ali prijeđe na srspsku stranu i ode sve u hendek.
http://vimeo.com/74583703
Veliki potencijal smo izgubili.
http://vimeo.com/74583703
Veliki potencijal smo izgubili.