Recimo Englezi su dosta toga učinili da na stadion smjeste ljude kojima je jedini cilj gledati fudbal i ništa drugo.Opetja033 wrote:Ko govori da takvim transparentima nema mjesta na stadionima, da politici nema mjesta na stadionima - nikada nije bio na nekoj utakmici i nema pojma o cemu prica. Pojave zastava ovoga ili onoga, ove ili one zemlje, parole politickog sadrzaja su sasvim uobicajena pojava u bilo kojoj drzavi na ovoj planeti. Ne moze se fudbal i tribina izvaditi iz konteksta drustva u kojem zivimo (i mi i bilo ko drugi). Bilo je uvijek i bice je uvijek - svugdje. Ima tribina u drugim zemljama koje cak idu i korak dalje od nas pa daju podrsku direktno odredjenim politickim partijama, politicke vodje su clanovi uprava, predsjednici ili vlasnici klubova. Prema tome kanite se praznih floskula o tome da politici nije mjesto na tribinama.
Drugo, to što se radi u, šta ja znam, Italiji, ne mora značiti da i mi trebamo. BiH je dosta specifična zemlja i to treba uzeti u obzir. Da su na drugoj strani bili Lešinari, i da je bio stadion zbijeniji tipa Grbavica, onda pogotovo ne bi donijelo ništa dobro.