Zastave bivsih armija na stadionima

Post Reply
Ajatolah_

#251 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Ajatolah_ »

Opetja033 wrote:Ko govori da takvim transparentima nema mjesta na stadionima, da politici nema mjesta na stadionima - nikada nije bio na nekoj utakmici i nema pojma o cemu prica. Pojave zastava ovoga ili onoga, ove ili one zemlje, parole politickog sadrzaja su sasvim uobicajena pojava u bilo kojoj drzavi na ovoj planeti. Ne moze se fudbal i tribina izvaditi iz konteksta drustva u kojem zivimo (i mi i bilo ko drugi). Bilo je uvijek i bice je uvijek - svugdje. Ima tribina u drugim zemljama koje cak idu i korak dalje od nas pa daju podrsku direktno odredjenim politickim partijama, politicke vodje su clanovi uprava, predsjednici ili vlasnici klubova. Prema tome kanite se praznih floskula o tome da politici nije mjesto na tribinama.
Recimo Englezi su dosta toga učinili da na stadion smjeste ljude kojima je jedini cilj gledati fudbal i ništa drugo.
Drugo, to što se radi u, šta ja znam, Italiji, ne mora značiti da i mi trebamo. BiH je dosta specifična zemlja i to treba uzeti u obzir. Da su na drugoj strani bili Lešinari, i da je bio stadion zbijeniji tipa Grbavica, onda pogotovo ne bi donijelo ništa dobro.
Opetja033

#252 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Opetja033 »

EdoI wrote:
Opetja033 wrote:Ko govori da takvim transparentima nema mjesta na stadionima, da politici nema mjesta na stadionima - nikada nije bio na nekoj utakmici i nema pojma o cemu prica. Pojave zastava ovoga ili onoga, ove ili one zemlje, parole politickog sadrzaja su sasvim uobicajena pojava u bilo kojoj drzavi na ovoj planeti. Ne moze se fudbal i tribina izvaditi iz konteksta drustva u kojem zivimo (i mi i bilo ko drugi). Bilo je uvijek i bice je uvijek - svugdje. Ima tribina u drugim zemljama koje cak idu i korak dalje od nas pa daju podrsku direktno odredjenim politickim partijama, politicke vodje su clanovi uprava, predsjednici ili vlasnici klubova. Prema tome kanite se praznih floskula o tome da politici nije mjesto na tribinama.
Recimo Englezi su dosta toga učinili da na stadion smjeste ljude kojima je jedini cilj gledati fudbal i ništa drugo.
Drugo, to što se radi u, šta ja znam, Italiji, ne mora značiti da i mi trebamo. BiH je dosta specifična zemlja i to treba uzeti u obzir. Da su na drugoj strani bili Lešinari, i da je bio stadion zbijeniji tipa Grbavica, onda pogotovo ne bi donijelo ništa dobro.
Osnovna razlika izmedju tvoje i moje percepcije svijeta jeste ta sto u mojoj percepciji nema mjesta kompromisima sa historijskim cinjenicama zarad neke fantomske bolje i zajednicke buducnosti. ARBiH je regularna armija jedne medjunarodno priznate drzave i clanice UN - Republike Bosne i Hercegovine. Daytonskim ugovorom regulisano je da je BiH pravna nasljednica RBiH, sto znaci da je i u danasnjim daytonskim okvirima ARBiH legalna vojna formacija i prethodnica OSBiH. TO su cinjenice koje niko ne moze zanijekati.

I ja sada trebam da bjezim od cinjenica da bi neki cetnik iz Lukavice i ustasa iz Gruda ovu zemlju smatrao svojom? Jeste li vi toliko naivni ili ste samo mazohisti? Sa historijskim cinjenicama, faktima - nema kompromisa. Mi necemo mijenjati historijske fakte da bi se dodvoravali nekome i stvarali laznu sliku zajednickog zivota. I siguran sam da govorim u ime apsolutne vecine Bosnjaka i ostalih bh patriota. Na kraju krajeva, upravo to pokazuje i podrska koju su od javnosti i raznih udruzenja i dobile HZ zbog ovog poteza. Mi svoj obraz, svoj ponos i svoja JA necemo prodati, ma sta pojedinci (koji su usput i sasvim nebitan faktor u drustvu i nemaju uticaja na javno misljenje) o tome mislili. Kapak.
omađijaj me

#253 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

Opetja033 wrote: Osnovna razlika izmedju tvoje i moje percepcije svijeta jeste ta sto u mojoj percepciji nema mjesta kompromisima sa historijskim cinjenicama zarad neke fantomske bolje i zajednicke buducnosti. ARBiH je regularna armija jedne medjunarodno priznate drzave i clanice UN - Republike Bosne i Hercegovine. Daytonskim ugovorom regulisano je da je BiH pravna nasljednica RBiH, sto znaci da je i u danasnjim daytonskim okvirima ARBiH legalna vojna formacija i prethodnica OSBiH. TO su cinjenice koje niko ne moze zanijekati.

I ja sada trebam da bjezim od cinjenica da bi neki cetnik iz Lukavice i ustasa iz Gruda ovu zemlju smatrao svojom? Jeste li vi toliko naivni ili ste samo mazohisti? Sa historijskim cinjenicama, faktima - nema kompromisa. Mi necemo mijenjati historijske fakte da bi se dodvoravali nekome i stvarali laznu sliku zajednickog zivota. I siguran sam da govorim u ime apsolutne vecine Bosnjaka i ostalih bh patriota. Na kraju krajeva, upravo to pokazuje i podrska koju su od javnosti i raznih udruzenja i dobile HZ zbog ovog poteza. Mi svoj obraz, svoj ponos i svoja JA necemo prodati, ma sta pojedinci (koji su usput i sasvim nebitan faktor u drustvu i nemaju uticaja na javno misljenje) o tome mislili. Kapak.
Gdje si tu glupost čuo? Pričaš o totalno nekom drugom daytonskom sporazumu za koji ja nisam čuo. VRS ARBIH I HVO su nasljednice OS BIH pa šta ti god mislio i to su ČINJENICE
Skijaš

#254 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Skijaš »

ARBiH kojoj sam ja pripadao je bila vezana za ideju, a ne za komad platna. Obiljezja su prolazna i grb Kotromanica se mozda ponovo vrati za koji vijek, a mi u medjuvremenu imamo i grb i zastavu oko kojih se mozemo i hocemo ujediniti.
Post Reply