ajoj sad sam se i ja izgubio...cek da vijam...cyprus wrote:Pa može i kako sam ja gore postavijo plavo-crveno-bijelo. Takvu nema niko.Bihac_4_ever wrote:Jedina moguca kombinacija trobojke bi bila CRVENO-BIJELA-PLAVA a ne kako sam vidio drugaciej ostale kombinacije su zauzte,barem ako gledamo odozgo prema dole
Zastava BiH i slavenske boje
- Bihac_4_ever
-
CovjekIzBosne
Ne slazem se da imamo tu neku "slavensku" zastavu, kad nas ti "slaveni" onoliko vole, a uostalom glupo mi izgleda trobojka. Predlazem da ubacis opciju u anketu dali smo da se vrati vjekovna zastava BIH. Ljiljani si nasa zastava koja je ne samo koristena u ratu protiv agresije nego na krunama BH kraljeva i kraljica i koja je bila zastava BH vjekovima. A da pitam nesto da li vam je draza neka trokutasta zastava sto je neki tamo Spanac ili ko vec crtao, ili zastava koja je predstavljala BH naciju vjekovima i koja ima Bosnanske ljiljane koji rastu samo u BIH i nigdje drugo na svjetu.
-
luciferino
I ta je lijepa.Bihac_4_ever wrote:Zastava Bosne i Hercegovine 1878. - 1908
- cyprus
Pa nije baš naša vjekovna zastava. Bosna je kroz vjekove imala mnoge razne zastave.CovjekIzBosne wrote:Ne slazem se da imamo tu neku "slavensku" zastavu, kad nas ti "slaveni" onoliko vole, a uostalom glupo mi izgleda trobojka. Predlazem da ubacis opciju u anketu dali smo da se vrati vjekovna zastava BIH. Ljiljani si nasa zastava koja je ne samo koristena u ratu protiv agresije nego na krunama BH kraljeva i kraljica i koja je bila zastava BH vjekovima. A da pitam nesto da li vam je draza neka trokutasta zastava sto je neki tamo Spanac ili ko vec crtao, ili zastava koja je predstavljala BH naciju vjekovima i koja ima Bosnanske ljiljane koji rastu samo u BIH i nigdje drugo na svjetu.
- Bihac_4_ever
Bihac_4_ever wrote:Zastava Bosne i Hercegovine 1878. - 1908
moje iskreno misnjenje je da bi ova zastava imala veliku sansu da bude zvanicna...prvo Historijski obiljezava BiH, drugo ne smeta ni jednom narodutrece prelijepa je...
- Bihac_4_ever
Cyprus,samo boje zastave su nametnute i ja mislim da to ne predstavlja neko bitno znacenje,BiH za vrijeme austro-ugarske nije imala Grb koji se sad nalazi u sredini tek nakon okupacije...,ionako predstavlja ovaj Grb BiH naciju.
- cyprus
Ja znam da bi se austrijanci i mađari oduševili ovom zastavom, ali ona mene podsjeća na okupacioni period.Bihac_4_ever wrote:Cyprus,samo boje zastave su nametnute i ja mislim da to ne predstavlja neko bitno znacenje,BiH za vrijeme austro-ugarske nije imala Grb koji se sad nalazi u sredini tek nakon okupacije...,ionako predstavlja ovaj Grb BiH naciju.
Ako ćemo ić u historiju, onda je bolje da imamo ovu zastavu:

Bar smo tad, za razliku od Austro-Ugarskog perioda, bili ravnopravna federalna jedinica.
- ahmed&nedzad
Ja baš neki dan iz zezancije kren'o da pravim 'panslavensku zastavu' BiH.

-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
-
seldzuk
Po ovom sto piše ovdje http://www.rastko.org.yu/rastko-bo/isto ... 905_l.html ovo bi mogla biti preteča jugoslovenske trobojke

A i britanska zastava je sastavljanjem Engleske i čini mi se škotske.

A i britanska zastava je sastavljanjem Engleske i čini mi se škotske.