Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ni slucajno plavi kamen.On donosi nesrecu!!!
Dakle kao zarucnicki prsten uobicajeno je pravilo da se kupuje bijelo zlato sa dijamantom.To je standard.E sad ne mora da bude najskuplji i ja da sam tvome mjestu platila bih izmedju 300 i 400 maraka.Mislim da je to solidna cijena .
By the way, presladak si sa svojim pitanjem i zelim vam puno srece .
sandra01 wrote:Ni slucajno plavi kamen.On donosi nesrecu!!!
Dakle kao zarucnicki prsten uobicajeno je pravilo da se kupuje bijelo zlato sa dijamantom.To je standard.E sad ne mora da bude najskuplji i ja da sam tvome mjestu platila bih izmedju 300 i 400 maraka.Mislim da je to solidna cijena .
By the way, presladak si sa svojim pitanjem i zelim vam puno srece .
Ako kupujes briljantni prsten obrati paznju na cistocu (najvaznije),karatazu i oblik rezanja briljanta (koliko ima faseta) kad izaberes koji ti odgovara za oznake poput CSA12 i sl.obrati se meni.
zlatar, nema potrebe za arogancijom ako si vec umjetnik (tako smatram pravog zlatara), zlatar, onda uputi momka, on zeli svojoj buducoj zeni pokloniti nesto, pokazati i na taj nacin svoju ljubav, mada ja licno dijelim @b.bojino misljenje. nema smisla da ga ovdje peglas. nisi fer, stari...
ako neku tematiku poznajes bolje od drugoga, onda ga uputi ako vec pomoc trazi. ako si zlatar valjda i ti zelis pokazati svoj rad, zaraditi nesto. cinis li to uvijek ovakvim nacinom?
igore, dokle si dosao, imas li vec neku predstavu jasnu? moguce da ce ti jedan dobar zlatar za te iste pare ili malo vise, napraviti neki poseban unikat za djevojku . jesi li vec o tome razmisljao?
d2 wrote:meni je pravo super, doduse jos nikad nisam to izveo, mozda u neko doba shvatim shvatim svu neracionalnost tog poteza mada cisto sumnjam
nisam ni ja to nikad izvela, a u braku sam bruku godina mislim, taj me cin ,podsjeca na zigosanje...
pa cekaj, vjeridba je kao neka zvanicna potvrda tj odluka da se par namjerava vjencati, jesam li u pravu ?
i poslije nekog vremena, odlucis da neces da zenis svoju vjerenicu
ja se samo pitam cemu sluze zaruke???
a nemam nista protiv, ako neko hoce, i tim zlatom, da dokaze kolika je i koliko je vrijedna necija ljubav. mada mislim da se to ne moze mjeriti zlatom.