Zar te nije sramota GRAS-u...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sheilak

#76 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

vesna555 wrote:Ovo što Gras radi nije normalno! Hajd ne kažem za ovu frku s tramvajima sto je od sinoc, OK, razumijem i ja da je visa sila, jbg., nema struje i to, ali autobusi... Katastrofa! Dala sam od petka za taksi koliko i za mjesečnu kartu.
Poludjela sam danas zbog glupog gradskog prijevoza! Linije redovne ko plaća u Bosni! Katastrofa!
Jucer i danas pješacila od Bascarsije do Novog Grada. Nisam se vise mogla muciti cekanjem, guzvom i ostalim GRAS-ovim repertoarom.

Ali zaista ne razumijem kako mogu biti tako neorganizirani da nemaju rezervni plan B, C, D... u slucaju nestanka struje, gradskih derbija, vremenskih nepogoda. Jedino sto znaju je-obustaviti gradski prijevoz, djelimicno ili potpuno. :-)
Dialer

#77 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dialer »

Kakvi ba planovi, ja da se pitam obustavio bi i prije pocetka derbija, kad naivjaci polome sve svakako.
Dialer

#78 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dialer »

vesna555 wrote:Ovo što Gras radi nije normalno! Hajd ne kažem za ovu frku s tramvajima sto je od sinoc, OK, razumijem i ja da je visa sila, jbg., nema struje i to, ali autobusi... Katastrofa! Dala sam od petka za taksi koliko i za mjesečnu kartu.
Poludjela sam danas zbog glupog gradskog prijevoza! Linije redovne ko plaća u Bosni! Katastrofa!
Jes, da je tebi poslo bus, ne bi imo na Ilidzi pa bi se ovi sa Ilidze zalili gdje je bus, malo logike da ukljucis? I ovako nemaju dovoljno buseva
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Truba »

da vidite u Pragu prevoza :D bolji no u Londonu
svakih 15 minuta 24 sata dnevno
kad nema metroa ima tramvaj i bus :mrgreen:
Urban B.

#80 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Urban B. »

Dialer wrote:Kakvi ba planovi, ja da se pitam obustavio bi i prije pocetka derbija, kad naivjaci polome sve svakako.

bas pametno :D :lol:
oni sto lome za vrijeme derbija lome i normalnim danima i ako tako gledas onda bi trebalo ukinut javni prevoz!
Dr. Oetker

#81 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dr. Oetker »

Ali kako ove nove autobuse fino uništavaju. Već ni na šta ne liče. Jutros gledam, pun k'o šipak, dva revizora pregledaju karte na prednjim vratima, a zadnja neće da otvore pa se raja zaglavila-novi ne mogu ući, a niko ne može vani. I kad na prigovor putnika nakon 5 minuta otvoriše vrata, manijak za volanom je u prepunom busu naložio grijanje do kraja. Mislim, stvarno su idioti pojedinci u tom Grasu da je to za nepovjerovat. :x Ako mu je mrsko vozit i ponašat se k'o normalan čovjek ima ko hoće i ko će taj posao obavljati kako treba...
Dr. Oetker

#82 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dr. Oetker »

100_KA wrote:Tramvajska stajalista okovana ledom.
Čiji je to posao Radnika GRAS-a ili KJKP - RAD
Samo posuti so ...
Kompletno stajalište na Ilidzi uključujuči i autobusko stajaliste je okovano ledom.
SRAM TE I STID BILO GRAS-u, kad se nisi udostojio da gradjani iz tramvaja izadju,a da se ne nadju pod šinama polomljenih nogu i ruku FUJ.....
a ZNATE da naplačujete enormno visoke cijene prevoza, a niste u stanju da odrzavate ono što je vaše.

Ovo treba da pročita gospodin Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Da je šta valj'o ne bi otiš'o iz Željeznica. :D
vesna555

#83 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by vesna555 »

Dialer wrote:
Jes, da je tebi poslo bus, ne bi imo na Ilidzi pa bi se ovi sa Ilidze zalili gdje je bus, malo logike da ukljucis? I ovako nemaju dovoljno buseva
pa mog busa i nije bilo :? Dakle, bus koji bi trebao biti svakih 20 minuta, od petka do ponedjeljka je u tri navrata kada sam ga čekala preskočio red vožnje. Na to sam se žalila!
I nema potrebe za takvim načinom pisanja, sta si nervozan, razveseli se malo bolan nebio, sve OK, necemo se svađati radi Grasa :D
Dialer

#84 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dialer »

vesna555 wrote:
Dialer wrote:
pa mog busa i nije bilo :? Dakle, bus koji bi trebao biti svakih 20 minuta, od petka do ponedjeljka je u tri navrata kada sam ga čekala preskočio red vožnje. Na to sam se žalila!
I nema potrebe za takvim načinom pisanja, sta si nervozan, razveseli se malo bolan nebio, sve OK, necemo se svađati radi Grasa :D
Nisam, bas sam opusten ko sir na lazanjama :D

@ urban b, kojim danom se lomi ko za derbi?
Gospoda Ministarka

#85 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Gospoda Ministarka »

Mene samo zanima ko je taj ko je donio odluku da se izmedu 16:00 i 16:30 iz saobracaja povlace tramvaji, te da se reducira broj tramvaja u prometu?
sheilak

#86 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

Gospoda Ministarka wrote:Mene samo zanima ko je taj ko je donio odluku da se izmedu 16:00 i 16:30 iz saobracaja povlace tramvaji, te da se reducira broj tramvaja u prometu?
Je li ovo stvarno? :-) Mozda da jos vise iznerviraju ljude koji se vracaju s posla, fakulteta, skole.

Ili im je pauza u to vrijeme. :-D
MAN-lion's coach

#87 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by MAN-lion's coach »

Gospoda Ministarka wrote:Mene samo zanima ko je taj ko je donio odluku da se izmedu 16:00 i 16:30 iz saobracaja povlace tramvaji, te da se reducira broj tramvaja u prometu?
Kako dan odmiče tako se i smanjuje broj vozila koja su u prometu i povećava interval između dva vozila.Primjera radi u navedenom perodu interval linije 3 je 3 minute.Ne znam šta je tu reducirano.Takve tri minute imaš i ujutro u udarnoj špici kada se ide na posao.
sheilak wrote: Je li ovo stvarno? :-) Mozda da jos vise iznerviraju ljude koji se vracaju s posla, fakulteta, skole.

Ili im je pauza u to vrijeme. :-D

Upravo zato,da se građanstvo nervira.

I nema pauze u smjenama.
minjonja

#88 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by minjonja »

jel se meni cini ili se ovo strajk sprema?

na autobuskoj na pofalicima su parkirana dva centrotransova autobusa i dva kombija. prvo sam kontala da su ih policajci zaustavili, ali nisam vidjela policiju, a ni vozace. dalje na cvili, vidjela sam 20-30 radnika grasa kod one grasove kucice. sta se to sprema?
Last edited by minjonja on 17/02/2011 18:58, edited 1 time in total.
because_of_you

#89 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by because_of_you »

DaBogda propali. Eto.

Sramota je za GLAVNI GRAD da ima tako jadan gradski saobraćaj. Mislim da ni u Indiji nije ovako grozan. :roll:
MAN-lion's coach

#90 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

minjonja wrote:jel se meni cini ili se ovo strajk sprema?

na autobuskoj na pofalicima su parkirana dva centrotransova autobusa i dva kombija. prvo sam kontala da su ih policajci zaustavili, ali nisam vidjela policiju, a ni vozace. dalje na cvili, vidjela sam 20-30 radnika grasa kod one grasove kucice. sta se to sprema?

Jedan se sindikat pohasio hoće štrajk sutra ujutro,a drugi sindikat vozača neće...ne znam zasad ništa detaljnije.
Dr. Oetker

#91 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dr. Oetker »

Pa nek' se onda dogovore hoće li štrajkovat da znamo. Meni je svejedno, ali oni što u centar dolaze sa Alipašinog ili Dobrinje mogu proklinjati Gras kad iznenada prestanu voziti... :D
Cholina_Lokica

#92 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Cholina_Lokica »

bolje im je da sutra ne strajkuju, ako zakasnim na posao bit cu ka' Bosko Buha
Truba

#93 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Truba »

bolje im je da se samorasformiraju
ROTOR 9

#94 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by ROTOR 9 »

prijatelj moj rece., posto bicikla braco koreanci.. yooo sjetim se onih dok.progr na Hrt-u o zivotu u Danskoj., Svedskoj i sl.. fino bicikla ujutru i popodne.. a akademici i titule da treba jedna min da se nabroji.. Gospoda :mrgreen:
Truba

#95 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Truba »

danas komedija u tramvaju
profura pajdaš s biciklom tik uz tramvaj :D
sheilak

#96 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

ROTOR 9 wrote:prijatelj moj rece., posto bicikla braco koreanci.. yooo sjetim se onih dok.progr na Hrt-u o zivotu u Danskoj., Svedskoj i sl.. fino bicikla ujutru i popodne.. a akademici i titule da treba jedna min da se nabroji.. Gospoda :mrgreen:
Da, ali hajd' se po Sarajevu vozi biciklom. Kace me auti zamalo i kad hodam.
MAN-lion's coach

#97 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

kiki-miki wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Kako dan odmiče tako se i smanjuje broj vozila koja su u prometu i povećava interval između dva vozila.Primjera radi u navedenom perodu interval linije 3 je 3 minute.Ne znam šta je tu reducirano.Takve tri minute imaš i ujutro u udarnoj špici kada se ide na posao.

Ovo u praksi nije tačno.(boldirano).To im samo piše na redu vožnje,kojeg se niko ne drži.
Ovo povlačenje tramvaja se redovito dešava i između 8:30 i 9:00 sati radnim danima i tad još uvijek traje špica.Ali boli njih :-)

Probaj ti izvesti ovu egzibiciju,pogotovo u dijelu kada se tramvaji "uključe" u saobraćaj od Muzeja i nazad.Npr.probaj se od tačke A do B dovesti za nekih 30 minuta,prođi semafora stotinu,stanica,otvori-zatvori...upadni u čep pa dođi za tri minute,najlakše je reći da povlače vozila. :-)
I u biti to jeste tačno za slučaj tram.trol. kako dan odmiče poveća se interval između dva vozila.
To ti je isto kad ti planiras u 10 biti na Čaršiji,a dođeš u 10 i 5 ili 10i10.Stvori ti se 10 stvari pred nosom i okasniš.

Što se tiče reda vožnji on u suštini i ne postoji za tramvaj i trolejbus.npr linija 3.Radi duljine i male komercijalne brzine nikad ga ne ugataš tako da je dispečer uglavnom taj koji pušta tramvaje da se ne gomilaju.Šta znači npr u Nedžarićima da trica sa Ilidže dolazi u 17,05 a ono dođu tri jedan za drugim.Ili red vožnje kod Katedrale za sve linije znači 1,2,3,5,
zonbirile

#98 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by zonbirile »

za očekivati je tramvaj na kolovoznoj traci u kakvom su stanju šine.Nije mi jasno kako uopšte vozi tramvaj.
Gospoda Ministarka

#99 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Gospoda Ministarka »

MAN-lion's coach wrote:
To mi nema nikakve logike, zar nije jednostavnije povuci par vozila iz prometa u periodu od 13-16h pa onda pojacati promet vozila jer zaboga tad je spica jer ljudi zavrsavaju sa poslom? Pa se desi da dode pun tramvaj u 16:15 koji onda ode u garazu i gomila ljudi ceka novi i samo se pravi veca guzva.
MAN-lion's coach

#100 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

kiki-miki wrote:
Da,povlače vozila u ovom periodu u kojem sam navela,ujutro kad je špica.Znaš li kako znam.Imam oči i znam da čitam,a bome i pogledati na sat.Kad povlače vozila stave onu tablu za Remizu,a vidim gomilu ljudi na tramvajskoj stanici na kojoj čekam,kod RTV doma,jer propuštamo ko zna koji tramvaj jer je krcat.A onaj ti ispred nosa ode u garažu.

I da razjasnimo nešto - kada bi svi radili svoj posao za koji su plaćeni,manje bi bilo kukanja i prigovaranja na njihov rad.

Ono što mi nikako nije jasno je- zašto se ti toliko trudiš da opravdaš njihov NERAD? :roll:
Koristiš li ti uopšte "usluge" Grasa ili si samo debelokožac? :roll:
Ne opravdavam ničiji nerad/javašluk i ograđujem se od toga i nisam debelokožac,vjerovatno svako jutro povlače vozila i to je tvoja lična konstatacija,ja znam sigurno,neovisno od tvog čitanja i tvojih očiju da se vozila ne povlače kako ti to izvještavaš.I to 2000% bolje od tebe.Ovo ti odgovorno tvrdim.To što ti propuštaš krcat tr.nije moj problem.Drugo čitav dan čak i iza perioda kada se narod vraća sa posla 16:30-17 imaš interval linije 3 3-4 minute+ostale 1,2,4,5.Na liniji 3 ujutro imaš svake 3 minute najdalje 5 tramvaj,sada je druga stvar što ti hoćeš da zagaziš na stanicu i da se isti stvori.Jer tada je za očekivati potpunu uslugu.
I da te pitam jesmo li mi plaćeni za rad?
I dali ti radiš dovoljno dobro svoj posao da ti niko ne zamjeri i da li si plaćena za to?Kad ti budeš dobijala bogojavljenje svaka 2,5-3 mjeseca onda ćemo nastaviti diskusiju.I uz to neka ti neko kaže da si plaćena za nerad
ili si još jedan u nizu persona po forumu koja redovito uskače izvještajima o grasu i problemima oko grasa kad ja lično odgovaram?Kao što je neko naveo odranije,to mi namjerno radimo da narod zaj******* jer drugog posla nemamo.
Post Reply