Zar odustajemo???

Locked
sabinna_ba

#201 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

DUSU POVECAVAMO LJUBAVLJU PREMA NECEMU A VASE SU TAKO SITNE U OVOM SLUCAJU....ZABORAVILI STE DA JEDINO TO NOSIMO SA SOBOM??? DALI VOLITE SVOJ NAROD UOPSTE?????? VOLITE LI PORIJEKLO???
IMATE LI DOSTOJANSTAVA PREMA SVOJIM PRECIM???? JEL VAS STID????????
ZENA SAM ALI CU OPSOVATI I MOLIM VAS OPROSTITE MI ALI
JEBALE VAS PARE !!!!!!!
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#202 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

sabinna_ba wrote:DUSU POVECAVAMO LJUBAVLJU PREMA NECEMU A VASE SU TAKO SITNE U OVOM SLUCAJU....ZABORAVILI STE DA JEDINO TO NOSIMO SA SOBOM??? DALI VOLITE SVOJ NAROD UOPSTE?????? VOLITE LI PORIJEKLO???
JEBALE VAS PARE !!!!!!!

nisi ti gnjila u rovovima, nisi ti pire krompir u prahu 3 godine jela. nisi ti 3 mjesta boravka promijenila trazeci svoj domicil. nisi ti mnogo cega...nek ti je Bog / on / Kreator na pomoci....
sabinna_ba

#203 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Priorat wrote:
sabinna_ba wrote:DUSU POVECAVAMO LJUBAVLJU PREMA NECEMU A VASE SU TAKO SITNE U OVOM SLUCAJU....ZABORAVILI STE DA JEDINO TO NOSIMO SA SOBOM??? DALI VOLITE SVOJ NAROD UOPSTE?????? VOLITE LI PORIJEKLO???
JEBALE VAS PARE !!!!!!!

nisi ti gnjila u rovovima, nisi ti pire krompir u prahu 3 godine jela. nisi ti 3 mjesta boravka promijenila trazeci svoj domicil. nisi ti mnogo cega...nek ti je Bog / on / Kreator na pomoci....
OTKUD TI ZNAS STA JA NISAM ILI JESAM?!?!!!?!?
Priorat

#204 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

vidim kroz tvoje postove, isto kao da ih propala studentica ekonomije pise...nemoj se vrijedjati molim te... P.S. shvati da ima ljudi koji su malo vise u zivotu za ovu drzavu dali a nista zauzvrat dobili nego ti koja je samo na jeziku jaka. u svako slucaju sve naj naj naj..
sabinna_ba

#205 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Priorat wrote:vidim kroz tvoje postove, isto kao da ih propala studentica ekonomije pise...nemoj se vrijedjati molim te... P.S. shvati da ima ljudi koji su malo vise u zivotu za ovu drzavu dali a nista zauzvrat dobili nego ti koja je samo na jeziku jaka. u svako slucaju sve naj naj naj..

Shvati ti da ima ljudi koji to cijene!!! Koji se klanjaju tim ljudim,skidaju im kapu,koji ih postuju!!! Iz postovanja prema ,prevenstveno onima koji su dali zivote,pa vama dusoooooooooom svojom vjerujem da ima ova zemlja sanse i da sve ono nije bilo UZALUD !!!

HVALA TI,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,I da,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,JA SAM MEDJU LJUDIMA,ZENA KOJU NAZIVAS PROPALOM EKONOMSITICOM.OVA ZENA ITEKAKO ZNA DA CIJENI SVEE ONO STOO STE UCINILI !!

Svako dobro!!! :thumbup:
Priorat

#206 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

sabinna_ba wrote:
Priorat wrote:vidim kroz tvoje postove, isto kao da ih propala studentica ekonomije pise...nemoj se vrijedjati molim te... P.S. shvati da ima ljudi koji su malo vise u zivotu za ovu drzavu dali a nista zauzvrat dobili nego ti koja je samo na jeziku jaka. u svako slucaju sve naj naj naj..

Shvati ti da ima ljudi koji to cijene!!! Koji se klanjaju tim ljudim,skidaju im kapu,koji ih postuju!!! Iz postovanja prema ,prevenstveno onima koji su dali zivote,pa vama dusoooooooooom svojom vjerujem da ima ova zemlja sanse i da sve ono nije bilo UZALUD !!!

HVALA TI,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,I da,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,JA SAM MEDJU LJUDIMA,ZENA KOJU NAZIVAS PROPALOM EKONOMSITICOM.OVA ZENA ITEKAKO ZNA DA CIJENI SVEE ONO STOO STE UCINILI !!

zahvaljivam na razumijevanju. :thumbup:
Nezbilj

#207 Re: Zar odustajemo???

Post by Nezbilj »

Ova tema je fakat vrh. Sve dijagnoza do dijagnoze..
Gat'Gor

#208 Re: Zar odustajemo???

Post by Gat'Gor »

sabinna_ba wrote:Citam po forumimam kako sve vise ljudi iz Federacije zele odcjepljenje od RS. Kao neka idu, ionako nam ne trebaju,eto im njihova republika srpska...i kojekakve gluposti,
pa se pitam zar tamo nema Bosnjaka?Sta je s njima? Zar to nikoga nije briga? Pa nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina!
Taj dio Bosne i Hercegovine,nasi Bosnjaci prepusteni su sebi samima. Zar to nije zalosno? Pa i taj narod je branio ovu zemlju.I oni su ginuli!!!
Vrijeme je da shvatimo da je sve to NASA zemlja i da brinemo jedni o drugima!!!
U razgovoru sa prijateljima o sudbini ove zemlje dosli smo do zakljucka da nam treba upozorenje Bozije sile,da bi se osvjestili.To nas ceka. Do tad volimo jedni druge,mozda toga budemo postedjeni...

Vrijeme je da KONACNO KRENEMO NAPRIJED ali ovaj put sa zeljom da uradimo nesto za ovu NASU napacenu zemlju!!!
.
.
.SVI VI KOJI VJERUJETE U OVU ZEMLJU A IMA NAS MNOGO I SRBA I HRVATA I BOSNJAKA..... GLASAJTE !!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: FOREVER
Vecina th poruka dolazi iz Sarajeva. Danas najslabiji i najmanji Bosnjaci. Sorry, ali to je istina. Fino njima u gradu gdje su ogromna vecina, pa nece da se zamaraju ovim vamo kukavcima iz Hercegovine i drugim mjestima gdje Bosnjaci zive zajedno sa drugima.

Ti koji su spremni dati pola drzave nisu vrijedni pisljivog boba.
sabinna_ba

#209 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Nezbilj wrote:Ova tema je fakat vrh. Sve dijagnoza do dijagnoze..
Onda si i ti medju pacijentima ! :)
stari grad Visegrad

#210 Re: Zar odustajemo???

Post by stari grad Visegrad »

Sabina tebe cemo za predsjednicu! 8)
sabinna_ba

#211 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

ANTE SALA SALA :D
Čovjek

#212 Re: Zar odustajemo???

Post by Čovjek »

Ko se plaši da će Bosna biti podijeljena, neka odmah bježi u Dijasporu... jer ja mislim da je dosta takvih "patriota" čim je puklo otišlo na zapad.

Ja često pogledam ovaj video i znam šta mi je činiti, ukoliko neko pomisli da se odcjepljuje od jedine nam domovine.

:bih:
sabinna_ba

#213 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Necemo ici u tom smjeru molila bih............Vracanje u proslost nije rjesenje. Ajmo gledati naprijed !!!
Čovjek

#214 Re: Zar odustajemo???

Post by Čovjek »

pasha078 wrote:
Čovjek wrote:Ko se plaši da će Bosna biti podijeljena, neka odmah bježi u Dijasporu... jer ja mislim da je dosta takvih "patriota" čim je puklo otišlo na zapad.

Ja često pogledam ovaj video i znam šta mi je činiti, ukoliko neko pomisli da se odcjepljuje od jedine nam domovine.

Alijino laprdanje, rijeci iza kojih ama bas nikakva akcija, priprema ili planiranje nije stajalo... Taj ti video nije primjer sta treba raditi, vec upravo suprotno. Karadzic sve fino objasnio sta i kako, a Sarajlije se iscudjavaju kako ih komsije granatiraju....
Eh zbog ovakvih kao što je "Pasha078" neki pomišljaju da će Bosna biti podijeljena. Sve dok je ovakvih kvarnjaka u Bosansko-Hercegovačkom društvu, koji ne vide dalje od nosa, dotle će ova zemlja tapkati u mjestu.

pasha078, žao mi te je, iskreno.
stari grad Visegrad

#215 Re: Zar odustajemo???

pasha078 wrote:
Čovjek wrote:Ko se plaši da će Bosna biti podijeljena, neka odmah bježi u Dijasporu... jer ja mislim da je dosta takvih "patriota" čim je puklo otišlo na zapad.

Alijino laprdanje, rijeci iza kojih ama bas nikakva akcija, priprema ili planiranje nije stajalo... Taj ti video nije primjer sta treba raditi, vec upravo suprotno. Karadzic sve fino objasnio sta i kako, a Sarajlije se iscudjavaju kako ih komsije granatiraju....
Trebao je dodati da ce naoruzati narod, i muskarce i zene, da ce se svako boriti za svoje praisaistorijske domove i da ce jos dovesti 200 000 stranih ratnika, to je akcija.
Student Exchange

#216 Re: Zar odustajemo???

Post by Student Exchange »

sabinna_ba wrote:

Ti si uistinu mlada. Takvim osjecanjima kao u tebe ce se najvise poigrati ovi sto samo vole pare a puna usta Bosne, to ti garantujem.
Čovjek

#217 Re: Zar odustajemo???

Post by Čovjek »

sabinna_ba wrote:Necemo ici u tom smjeru molila bih............Vracanje u proslost nije rjesenje. Ajmo gledati naprijed !!!
Sabina, hajde da gledamo naprijed...

Koje bi ti reforme provela u ovoj državi, u cilju jačanja državnih institucija i kako ? To je put u sigurniju budućnost, ali kako ?
stari grad Visegrad

#218 Re: Zar odustajemo???

Tacno i ORGANIZOVATI i NAORUZATI i NAPRAVITI RATNI PLAN ODBRANE bez dogovora i popustanja agresorima.
sabinna_ba

#219 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Čovjek wrote:
sabinna_ba wrote:Necemo ici u tom smjeru molila bih............Vracanje u proslost nije rjesenje. Ajmo gledati naprijed !!!

Koje bi ti reforme provela u ovoj državi, u cilju jačanja državnih institucija i kako ? To je put u sigurniju budućnost, ali kako ?
KOMPLETNA PROMJENA ZAKONA !!! Pa sve ostalo...!!!!!!!!!!!
Prvenstveno industrija.....Mala-velika poduzeca bilo koje vrste sa vecim zakonodavnim ovlastenjima .....Mislim da bismo mogli biti vodeci kada bismo radili na tim hidroelektranama a znamo da imamo itekako jake uslove.A ZNAMO KOJA SE TU LOVA VRTI...
Zatim ulaganje u turizam,,boljom reklamom vecim ulaganjima u reklame sigurna sam da bi se nase ljepote svidjele mnogima...!!! sve je to moguce...Mi smo bogata zemlja.Svi to vide osim nas samim.Nama je tudje i ljepse i bolje od naseg.........................................................................................pa i te piramide o kojima se prica :)
Ukratko i ugrubo....et
KENJAC

#220 Re: Zar odustajemo???

Post by KENJAC »

Ja mislim da ogromna vecina ovdje pise po inerciji! Naime, IN je voliti Bosnu , zaklinjati se u nju , praviti neka poredjenja sto su blago receno smijesna i lupati se u prsa " Ja Bosanac, ja Bosanka" ... A kad se povucemo u samocu svoje sobe i realno sve ovo okolo pogledamo, nema toga ko nije reko: " Ma .ebo ti sve ovo" Al treba imat testise pa priznat naglas!
P.S. Prije desetak godina imao sam neku krizu... poso, ljubav.... !!!! Stisnem ja i odem kod psihologa! Znate sta mi je rekla cura? "Za uspjeh lijecenja je neophodno i bezuslovno bas to sto si ti sam vidio problem i sto si danas ovdje"
Student Exchange

#221 Re: Zar odustajemo???

Post by Student Exchange »

stari grad Visegrad wrote:Tacno i ORGANIZOVATI i NAORUZATI i NAPRAVITI RATNI PLAN ODBRANE bez dogovora i popustanja agresorima.
Jarane iz Visegrada, nasi komandanti su vratili nazad izbjeglice iz Visegrada skoro na noz na pocetku. alo si iz Visegrada znas. Eto kakvi su nam planovi bili. Pred dvoranom se okupio narod ne zna gdje ce, vriska, pun grad a "komandanti" bez imalo stida imali plan da se vrate nazad.
Sto je najgore ti komandanti su danas "heroji odbrane Gorazda".
A ono za Ajanovica i Bosnologa...nisam se zahebo. Ajanovic tipka pod nickom "Bosnolog" garant. To je ta fela.
Nezbilj

#222 Re: Zar odustajemo???

Post by Nezbilj »

pasha078 wrote:No to je proslost kao sto ova cura rece...
Teme za buducnost:

Konkretno:

1. Koliko vam treba vremena i ljudi da uzmete vrh Trebevica?
2. Koliko da poklopite Ist. sarajevo?
3. Koliko kilometara u danasnjim uslovima efekat iznenadjenja moze da vam kupi?
4. Gdje je efikasnije upotrijebiti "efekat iznenadjenja", prema urbanim centrima RS oko SA ili ih zaobilaziti s ciljem okruzenja i maximalizacije zauzimanja otvorenog i nenaseljenog teritorija ka Ist. Bosni.
5. Jeli analiziran tajming i resursi da se manjim jedinicama uniste tuneli, mostovi i druga infrastruktura po Ist. Bosni i time uspori stabiliziranje ili formiranje fronta.

6. Tajming budzet da se procijeni koliko treba da se efektivne snage prebace iz rejona BL ka ist. bosni, kao i analiza najefikasnijeg iskoristavanja tog vremena.
7. Dizajn adekvatnog incidenta koji bi omogucio ovakav scenario ili utvrditi "line of no return" Dodikovim akcijama.

8. Globalni tajming budzet, i.e. koliko dana mozemo ocekivati vruci rat da traje prije no pritisak bude suvise velik da se uspostavi primirje kao i odredjivanje ciljeva koji bi bili najrealniji za dati vremenski okvir

To su vam "konkretne stvari za buducnost"
A da ovo podebljam, samo ratom se moze ispraviti ono sto je ratom ucinjeno. Iako danas scenarij rata nema veliku vjerovatnocu, narod kojem se desilo ono sto se desilo nama, ne samo 1992 vec i 1941, i 1918 itd itd mora u svako doba dana i noci imati odgovore na gore navedena pitanja. Za svaki slucaj!
Eto neko će sjediti po forumu i pisati o ovakvim stvarima. Pa nismo djeca. Odgovori postoje u to ne treba da sumnjaš ali ne za napad već za odbranu. Da nije tako referendum bi već bio raspisan u prošom mandatu kako je Doda nafuravao glasače. Taj scenaio bio bi kraj RS-a zato oni nikada neće krenuti tim pravcem. Sa druge strane isprovocirati takav scenario bi također bilo kontraproduktivno jer ratovi puno koštaju a u današnjim vremenima malo se šta iz njih naplati. Sve se može postići političkim putem. Lagano. Strpljivo. Bez naglih poteza. Jes nama svima pun ku.ac strpljivosti i najrađe bi udarili šakom od sto ali to oni upravo i priželjkuju. Kaliko god apsurdno zvučalo ovakva politika kakvu trenutno vode probosanske političke snage je najbolja za BiH. A ne daj bože da zatreba ne sekiraj se Bosna nikada nije bila spremnija na odbranu (koliko god i to apsurdno zvučlo). Dakle vrijeme je na našoj strane. Imamo ekonomske resurse imamo demografski potencijal imamo geostratešku prednost prema tome samo trebamo malo pojačati tempo i stvari će vrlo brzo biti puno bolje. A to šta ovi opet valjaju po predizbornim mitinzima ne treba uopšte uzimati za ozbiljno. Iz prazne ne puca. Glupost je uopšte o tome diskutovati. Kada 93. niko nije ni pomišljao na predaju niti diskutovao o podjeli BiH smiješno je danas o tome govoriti. Ljudi ova tema je dno dna i treba je pod hitno zaključati.
bez_ideje

#223 Re: Zar odustajemo???

Post by bez_ideje »

sabinna_ba wrote:
Čovjek wrote:

KOMPLETNA PROMJENA ZAKONA !!! Pa sve ostalo...!!!!!!!!!!!
Prvenstveno industrija.....Mala-velika poduzeca bilo koje vrste sa vecim zakonodavnim ovlastenjima .....Mislim da bismo mogli biti vodeci kada bismo radili na tim hidroelektranama a znamo da imamo itekako jake uslove.A ZNAMO KOJA SE TU LOVA VRTI...
Zatim ulaganje u turizam,,boljom reklamom vecim ulaganjima u reklame sigurna sam da bi se nase ljepote svidjele mnogima...!!! sve je to moguce...Mi smo bogata zemlja.Svi to vide osim nas samim.Nama je tudje i ljepse i bolje od naseg.........................................................................................pa i te piramide o kojima se prica :)
Ukratko i ugrubo....et
Imas li ti Sabina pojma o cemu laprdas :run: :run: :run:
sabinna_ba

#224 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Napisah ovo vec jednom al nije proslo....
Iz nekog razloga vecina forumas ima utopiju da dinamicna ekonomija stabilizira politiku i smanjuje vjerovatnocu rata. To je glupost.
Naprotiv, bez stabilne politicke situacije ne mozes imati efektivnu ekonomiju.
A za vjerovatnocu rata...
Nivo medjunarodne trgovine i ulaganja 1913. godine nije ponovo dosegnut do 1960-tih... A unistem prvim sv. ratom. Kapitalizam i dinamicna ekonomija nije sprijecila rat....[/quote]

Ne zelim vjerovati da ljudi ovdje zele rat!!! TO KATEGORICNO ODBIJAM !!!
stari grad Visegrad

#225 Re: Zar odustajemo???

pasha078 wrote:
Student Exchange wrote:
stari grad Visegrad wrote:Tacno i ORGANIZOVATI i NAORUZATI i NAPRAVITI RATNI PLAN ODBRANE bez dogovora i popustanja agresorima.
Jarane iz Visegrada, nasi komandanti su vratili nazad izbjeglice iz Visegrada skoro na noz na pocetku. alo si iz Visegrada znas. Eto kakvi su nam planovi bili. Pred dvoranom se okupio narod ne zna gdje ce, vriska, pun grad a "komandanti" bez imalo stida imali plan da se vrate nazad.
Sto je najgore ti komandanti su danas "heroji odbrane Gorazda".
A ono za Ajanovica i Bosnologa...nisam se zahebo. Ajanovic tipka pod nickom "Bosnolog" garant. To je ta fela.
Tacno, vraceni na noz u Visegrad. Znam tacno o cemu pricas.
Ne znam o cemu pricate. Nas su cetnici istjerali iz kuca, razdjelili muske, zenu i djecu. Muske su sve pobili a od zena trazili zlato, neke silovali.
Locked