Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
frla

#51 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by frla »

mark II wrote:
oldplague wrote:Ja ne znam šta je tu toliko teško shvatiti, stvar je vrlo jednostavna: ovim su diskriminirani samo ljudi koji nemaju drugog državljanstva osim bosanskog. Šta još nije jasno? Vidim da se teorija urote sada svela na maleni broj Bošnjaka koji nemaju nikoga u susjedstvu, nemaju tamo nekretnina, niko im se nikad nije izjašnjavao kao Hrvat, nisu porijeklom iz Srbije ili CG... što nas ostavlja sa zanemarljivim brojem ljudi u BiH.
Jednostavno, ja moram čekati u redu za vizu, a mnogi Bošnjaci koje poznajem ne moraju, a još više njih uskoro neće morati, dakle stvar je jasna.
Možemo mi to izvrtati ovako ili onako, kako srcu godi, ali na kraju krajeva, ispušiće oni koji drugog osim bh. državljanstva nemaju, ma koji da je njihov razlog za to.
Većina onih koji ne mogu imati drugog državljanstva su Bošnjaci. Većina onih koji mogu imati drugo državljanstvo su Srbi i Hrvati. Najpogođeniji, ili istinski pogođeni ovom odlukom su Bošnjaci - drugi se mogu snaći. Jako puno putujem i živim i radim vani, imam prijatelje Hrvate iz Sarajeva sa kojim se družim, koji imaju hrvatski pasoš, te samim tim lakše putuju - i vazda su unezgođeni što se ja moram nosati sa belajima oko viza kada hoćemo negdje ići zajedno (jaran mi se vazda pravda, k'o da je on za nešto kriv); ja vazda nosim stigmu "satanske Pogorelice", kako to neko duhovito primjeti. A ne radi se o Pogorelici, radi se o tome da je Evropa ksenofobična i radi na konačnom rješenju za Bošnjake, koji su stjecajem okolnosti muslimani (a samim tim u zavadi sa Evropom, prema gospođi Evropi, naravno). Kada za Evropu Bošnjaci budu "primjereno riješeni", moći će putovati, ako ih bude, i ako se budu smjeli zvati tim imenom. Jasno kao dan.
Tako je @mark ... upravo tako ... ali bice to sve hajr inshAllah, jer nista se slucajno ne desava pa tako ni mi nismo sasvim slucajno opstali kao narod na ovim prostorima a bio nam je isplaniran potpuni nestanak ...
black

#52 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by black »

mark II wrote:
oldplague wrote:Ja ne znam šta je tu toliko teško shvatiti, stvar je vrlo jednostavna: ovim su diskriminirani samo ljudi koji nemaju drugog državljanstva osim bosanskog. Šta još nije jasno? Vidim da se teorija urote sada svela na maleni broj Bošnjaka koji nemaju nikoga u susjedstvu, nemaju tamo nekretnina, niko im se nikad nije izjašnjavao kao Hrvat, nisu porijeklom iz Srbije ili CG... što nas ostavlja sa zanemarljivim brojem ljudi u BiH.
Jednostavno, ja moram čekati u redu za vizu, a mnogi Bošnjaci koje poznajem ne moraju, a još više njih uskoro neće morati, dakle stvar je jasna.
Možemo mi to izvrtati ovako ili onako, kako srcu godi, ali na kraju krajeva, ispušiće oni koji drugog osim bh. državljanstva nemaju, ma koji da je njihov razlog za to.
Većina onih koji ne mogu imati drugog državljanstva su Bošnjaci. Većina onih koji mogu imati drugo državljanstvo su Srbi i Hrvati. Najpogođeniji, ili istinski pogođeni ovom odlukom su Bošnjaci - drugi se mogu snaći. Jako puno putujem i živim i radim vani, imam prijatelje Hrvate iz Sarajeva sa kojim se družim, koji imaju hrvatski pasoš, te samim tim lakše putuju - i vazda su unezgođeni što se ja moram nosati sa belajima oko viza kada hoćemo negdje ići zajedno (jaran mi se vazda pravda, k'o da je on za nešto kriv); ja vazda nosim stigmu "satanske Pogorelice", kako to neko duhovito primjeti. A ne radi se o Pogorelici, radi se o tome da je Evropa ksenofobična i radi na konačnom rješenju za Bošnjake, koji su stjecajem okolnosti muslimani (a samim tim u zavadi sa Evropom, prema gospođi Evropi, naravno). Kada za Evropu Bošnjaci budu "primjereno riješeni", moći će putovati, ako ih bude, i ako se budu smjeli zvati tim imenom. Jasno kao dan.
dobar post, kao i zgembin i barbin
pokusavaju sad da nas vrate samo na folklor, da ostane samo ime, dovoljno je pogledati samo teme na forumu, sta se sve provlaci, o cemu se pise i sta najvise smeta
Haris.ba

#53 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Haris.ba »

Dr
zgembo_sa wrote:Etnicka pripadnost je stvar izbora, a Boga mi drzavljanstvo se stice
Ti mozes da biras svoju etnicku pripadnost? A znas li kako se drzavljanstvo stice? I znas li sta je etnicka pripadnost? A sta je drzavljanstvo? A sta je vizni rezim?
arzuhal wrote:Evropa je kurava još od helenske mitologije.
Pa niko pametan od "njih" i ne ocekuje da budu principijelni i moralni. To je bespredmetno. Principijelnost i moralnost se nalaze na nekom drugom mjestu. Mislim da ces razumjeti na sta ciljam. :)
arzuhal wrote:Čuj Pogorelica :lol: ...na Pogorelici se obučavao i Holandski bataljon...
Ocito se nismo razumjeli. Jesi bio kada na Pogorelici? Nego, bila istina ili ne, sta je bilo na Pogorelici. I svi "razlozi" sto sam naveo su razlozi upereni protiv nas. Neki imaju opravdanja, neki ne. Da je u interesu drugih drzava da nam da bezvizni rezim. Dali bi. A mi se ubismo radeci da im se sve vise ogadimo. A kad hoce oni svakako nadju nam mahane. Ali problem je sto se ne moraju truditi da je nadju. Nemam ja ideala da smo mi najbolji, i da biramo najbolje(zgembo rece da izaberemo najbolje - oni nas ne bi prihvaliti; a nikako da izaberemo najbolje da to provjerimo) da bi mi bili prihvaceni. Ali vecinu stvari radimo traljavo. Mi. I tu ne dam da krivimo "druge".
mark II wrote:Da. Fenomen poznat kod potlačenih naroda.
??? Racunajuci da se antisemitima proglasavaju i kriticari Izraelske politike, a sada valjda bolujem od neke vrste stokholmskog sindroma kad drzim glavnim krivcima moje politicare, koje biraju moji sugradjani; uputicu te da pokusas shvatiti da ja nisam preopterecen "bosnjastvom".
mark II

#54 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Dozer wrote:Smijesno ljudi moji, koliko price oko jednostavne stvari.
Neka BH stoka (narod) prestane konacno glasati za imbecile iz SDA, HDZx2, SBiH, SD, SNSD i slicne etnicarsko-vjerske prikaze, i garantujem da ce se situacija vrlo brzo i automatski promijeniti na bolje. Po BiH mislim. I sve gradjane iste.

Bujrum, opsti izbori su sljedece godine, upalite mozgove i izadjite na glasanje. Ne govorite i ne ponavljajte k'o papagaji da "nemamo za koga glasati". Imamo, i te kako imamo. Samo se prvo treba rijesiti mahalskih kontova gdje se jedinke poistovjecuju sa kompletnim opcijama. Ne cine jedan ili dva covjeka neku stranku i politicku opciju.
Imamo izbor - Nasa stranka, BPS, pa eto i SDP, svejedno je. Samo nemojte izaci i glasati za ove gore pobrojane, ili jos gore, da ne izadjete na izbore nikako.
Pricaju nam o demokratiji, o prosperitetima i ostalim sranjima, pa dajte da ih onda i potucemo na taj nacin i da se konacno maknu tamo gdje i spadaju - na dno drustvene ljestvice, na dno svih demokratskih procesa. Odatle su ionako i isplivali samo zahvaljujuci iracionalnom strahu koji vrlo uspjesno hrane vec godinama. I vladaju na njegovim krilima. Ne budimo glupi...
Pitanje:
Jasno mi je zašto Bošnjaci ne trebaju glasati za SDA, ali zašto Srbi da ne glasaju za SNSD, odnosno Hrvati za HDZ? Srbi i Hrvati će moći normalno da se kreću svijetom uz politiku SNSD-a i HDZ-a, koje su antibosanske, i u kontinuitetu rade na razbijanju države BiH - šta Bošnjaci tu mogu uopće uraditi, osim biti svjesni istinske opasnosti koja im prijeti. Opasnosti po njihov opstanak - i fizički i kulturološki. Svima je jasno da je nad Bošnjacima počinjen genocid, no jedino su Bošnjaci kažnjeni - ostali su dovoljno "sigurni" da mogu svugdje biti dobrodošli. Mislim da je ovo uopćavanje koje navodiš besmisleno i netačno - makar iz pozicije Srba i Hrvata u Bosni. Posljednjom odlukom Evropa je pokazala šta misli o Bošnjacima i šta im želi, jer i oni znaju da ostali mogu bez problema da se "snađu". Prati malo vijesti. Od Srbije se traži samo da elaborira kako će davati pasoše bosanskim Srbima, i nema problema. Ni genocidni Mladić nije problem, niko. Problem je, što bi veseljak Haris.ba rekao, Pogorelica :thumbup: . Aferim za demokratsku Evropu.
BaileyS

#55 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by BaileyS »

Pa i g Biden pise u svojoj knjizi da je Evropa ksenofobicna, gotovo fanaticna. Nismo mi Bosnjaci to izmislili :D Uvijek kazem, kakava god bila USA nedo' Bog da je nema s obzirom sta je alternativa.
mark II

#56 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

mark II wrote:Da. Fenomen poznat kod potlačenih naroda.
??? Racunajuci da se antisemitima proglasavaju i kriticari Izraelske politike, a sada valjda bolujem od neke vrste stokholmskog sindroma kad drzim glavnim krivcima moje politicare, koje biraju moji sugradjani; uputicu te da pokusas shvatiti da ja nisam preopterecen "bosnjastvom".[/quote]

Ne, nisam mislio na kritičare izraelske politike (malicioznosti ima svugdje, pa i kod nas), mislio sam na fenomen "self-hatred jew", koji datira puuuuuuuuno prije Izraela. Nisi ti preopterećen Bošnjaštvom, ti si iskompleksiran zbog toga, zato i pravdaš odluke Evrope glupostima tipa Pogorelice i Al Kaide. Veća je opasnost da Al Kaidaš ima british passport - šta će mu bosanski kad kombinacija Arapin/bosanski pasoš znači izbečenog polismena što ga pogubljeno gleda na nekom od svjetskih aerodroma.
patrius

#57 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by patrius »

• "Ova Evropa, u opakoj zaslijepljenosti uvijek spremna sama sebi potajno udariti u srce, leži danas u velikim kliještima između Rusije, s jedne, i Amerike, s druge strane. I Rusija i Amerika su, metafizički promatrano, isto: isto neutješno bješnjenje razuzdane tehnike i organizacije-bez-tla za normalnog čovjeka. Ako je i najzabačeniji kutak Zemljine kugle tehnički osvojen i privredno se može iskorištavati, ako je svaki događaj na svakom mjestu u svako vrijeme postao brzo dostupan, ako se istodobno može doživjeti neki atentat na nekoga kralja u Francuskoj i neki simfonijski koncert u Tokiju, ako je vrijeme još samo brzina, trenutnost i istodobnost, i ako je vrijeme kao historija iščezlo iz svega opstanka svih naroda, ako boksač važi kao veliki čovjek nekoga naroda, ako su milijunske brojke masovnih skupova neko slavlje – onda, da, onda se još uvijek kao neko priviđenje preko čitave te strke prostire pitanje: čemu? kuda? i što onda? Duhovno propadanje Zemlje je tako daleko odmaklo da narodima prijeti gubitak i posljednje duhovne snage koja omogućuje da se to propadanje barem vidi i kao takvo ocijeni. Ta jednostavna konstatacija nema nikakve veze s kulturnim pesimizmom, a naravno isto tako nema ništa s nekim optimizmom; jer natmurivanje svijeta, bijeg bogova, razaranje Zemlje, pomasovljenje čovjeka, mržnja i podozrivost prema svemu stvaralačkome i slobodnome dosegli su na čitavoj Zemlji već takve razmjere da su tako djetinjaste kategorije poput pesimizma i optimizma odavno postale smiješne."

"Uvod u metafiziku" M.Heidegger.
arzuhal

#58 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by arzuhal »

Haris.ba wrote:
arzuhal wrote:Čuj Pogorelica :lol: ...na Pogorelici se obučavao i Holandski bataljon...
Ocito se nismo razumjeli. Jesi bio kada na Pogorelici? Nego, bila istina ili ne, sta je bilo na Pogorelici. I svi "razlozi" sto sam naveo su razlozi upereni protiv nas. Neki imaju opravdanja, neki ne. Da je u interesu drugih drzava da nam da bezvizni rezim. Dali bi. A mi se ubismo radeci da im se sve vise ogadimo. A kad hoce oni svakako nadju nam mahane. Ali problem je sto se ne moraju truditi da je nadju. Nemam ja ideala da smo mi najbolji, i da biramo najbolje(zgembo rece da izaberemo najbolje - oni nas ne bi prihvaliti; a nikako da izaberemo najbolje da to provjerimo) da bi mi bili prihvaceni. Ali vecinu stvari radimo traljavo. Mi. I tu ne dam da krivimo "druge".
Ko "mi"? Jel Bošnjaci ili Bosanci? Ako "Bošnjaci", onda: šta smo to mi gori (politički i kako hoćeš) od bilo kojeg drugog naroda u zemlji i regionu, pa ipak aršini Kurve Evrope (izvinjavam se prodavačicama ljubavi) nisu isti? Jel što smo pastorčad?
Ako "Bosanci", zar svi ljudi na teritoriju BiH nisu Bosanci i Hercegovci (uključujući i Krmorada & Co.)? A opet dvostruki aršini.
Dozer

#59 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Dozer »

@Mark II

To jeste tako na terenu, cinjenica. Medjutim, nemaju ni svi BH Hrvati i Srbi dvojna drzavljanstva. I nemoj se olako opkladiti da ce ih tako lako i dobiti, pogotovo BH Srbi, ako se granice Srbije otvore, odnosno ako ne budu trebali vize da putuju.

Isto tako, glasanjem za ne-etnicke opcije koje sam nabrojao stvari ce se sigurno popraviti, i to puno brze i bolje u odnosu na svijet, nego na lokalnom BH nivou, i to je jasno naravno. Ali ce se popraviti. Nisu ni Srbi ni Hrvati u BiH toliko glupi da ne mogu prepoznati i ocijeniti sta im je bolje. Fol je samo u nacinu na koji ce se smanjiti etnicke tenzije i umanjiti strahovi kod ljudi.
Haris.ba

#60 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Haris.ba »

BaileyS wrote:Nisi ti preopterećen Bošnjaštvom, ti si iskompleksiran zbog toga, zato i pravdaš odluke Evrope glupostima tipa Pogorelice i Al Kaide.
Tvoja misljenja mislim da vise odgovaraju atributima kojim me castis. :sad:

I citaj malo sa razumjevanjem sta pise, a ne ko maksim po diviziji. Evropi ne treba pravdanje. Ona ce uraditi sta hoce. Ali kad iznosi argumente protiv nas, ne mora da izmislja. Nadje ih veoma lahko. A za to smo mi krivi. A to sto Pogorelicu i al-kaidu smatras gluposcu je tvoje pravo. Ja se ne slazem.
frla

#61 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by frla »

Dozer wrote:@Mark II

To jeste tako na terenu, cinjenica. Medjutim, nemaju ni svi BH Hrvati i Srbi dvojna drzavljanstva. I nemoj se olako opkladiti da ce ih tako lako i dobiti, pogotovo BH Srbi, ako se granice Srbije otvore, odnosno ako ne budu trebali vize da putuju.

Isto tako, glasanjem za ne-etnicke opcije koje sam nabrojao stvari ce se sigurno popraviti, i to puno brze i bolje u odnosu na svijet, nego na lokalnom BH nivou, i to je jasno naravno. Ali ce se popraviti. Nisu ni Srbi ni Hrvati u BiH toliko glupi da ne mogu prepoznati i ocijeniti sta im je bolje. Fol je samo u nacinu na koji ce se smanjiti etnicke tenzije i umanjiti strahovi kod ljudi.
Ma daj ... koga si ba nabrojao jeli Alijansu?

Onu istu koja je za dvije godine rasprodala sve banke dovela nam tržne centre iz susjednih zemalja ... itd.

Sve fula za fulom ... za samo dvije godine ... zamisli da su duze ostali sta bi jos napravili ...

Ko god se bori za vlast ne valja ... zivis u iluzijama ...

Vlast je onakva kakav je narod ... jer i oni sto su na vlasti su narod ... pa nisu valjda sa neba pali ...

Ako je narod šejtanski ... mislis da ce ga meleci voditi ...
mark II

#62 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Dozer wrote:@Mark II

Moj prijatelju, i Srbi i Hrvati ako im zatreba - k'o što je mojim prijateljima Hrvatima zatrebalo - mogu dobiti srpski/hrvatski pasoš da lakše putuju (pasoše i olakšano putovanje trebaju oni koji puno putuju, kao ja). Razumijem zašto Bošnjaci ne trebaju glasati za SDA, ali i Srbi i Hrvati slobodno mogu nastaviti glasati sa SNSD i HDZ, mogu nastaviti rasturati Bosnu, ako to žele, jer njihova ljudska prava u evropskim okvirima neće biti narušena - naša hoće samo zato što imamo doticaja sa islamskom kulturom, jer je ona neevropska, strana i šajze, a kršćanska je evropska, jer je poznato da je Isus iz Nazareta zapravo bio blondi Šved, nije bio Jevrej iz Galileje u Palestini. Da, jer je Palestina u to vrijeme bila u Evropi. Samo smo mi "uljezi", mada smo autohton narod - nema veze, nismo dovoljno Evropljani.
mark II

#63 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Haris.ba wrote:
BaileyS wrote:Nisi ti preopterećen Bošnjaštvom, ti si iskompleksiran zbog toga, zato i pravdaš odluke Evrope glupostima tipa Pogorelice i Al Kaide.
Tvoja misljenja mislim da vise odgovaraju atributima kojim me castis. :sad:

I citaj malo sa razumjevanjem sta pise, a ne ko maksim po diviziji. Evropi ne treba pravdanje. Ona ce uraditi sta hoce. Ali kad iznosi argumente protiv nas, ne mora da izmislja. Nadje ih veoma lahko. A za to smo mi krivi. A to sto Pogorelicu i al-kaidu smatras gluposcu je tvoje pravo. Ja se ne slazem.
Slažem se da Evropa radi ono što hoće i traži opravdanje koliko god smiješno bilo za svoju odluku. O tome govorim. Opravdanje su gluposti tipa Pogorelice (šta je zapravo Pogorelica, je li iko poginuo tamo ili zbog te Pogorelice - to je jalov i zlonamjeran način imputiranja terorizma Bošnjacima zato jer su muslimani; po toj logici i Britanci su isto toliko teroristi jer su mnogi njihovi državljani Talibani, istinski pripadnici Al Kaide itd. Nijedan nije pronađen sa bh pasošem). Mi nismo krivi ni za šta, mi smo samo divljački napadnuti i pokušavali smo očajnički da preživimo. Ponavljam da lažeš i to bezočno, o tvojim motivima mogu nagađati (ako si Bošnjak onda je to zato što si turobno iskomlpeksiran i zlonamjeran); nijedan od razloga, koje si naveo, nije navedeni razlog za uskraćivanjem jedino Bošnjacima pravo na slobodno kretanje (Evropa traži od Srbije da joj elaborira kako će davati Srbima iz Bosne pasoše, i to je dovoljno, koga briga koliko još srebreničkih dželata nekažnjeno hoda, koga briga za sve što se dogodilo, valja nagraditi izvršitelje). O tome govorim - dupli aršini motivisani vjerskom mržnjom prema Bošnjacima. Hebo Pogorelicu (gdje niko nije poginuo, niti je iko uzrokom Pogorelice nastradao bilo kada) za ovo što nam demokratska Evropa kuha - konačno rješenje. Mislim već ga naziremo. Osiromašen Bošnjački narod u dvije enklave, otcjepljenje PC-a u nekoj bližoj budućnosti 10ak godina maximalno, i pripajanje ostatka Hrvatskoj. Pitanje je šta će se dogoditi kada svima postane jasno šta se dešava.
mark II

#64 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

U Italiji antiimigracijski Sjeverni savez lobira za zamrzavanje svih gradnji džamija, tvrdeći da su one „legla terorizma". U Švicarskoj je prikupljeno dovoljno glasova za sazivanje referenduma o zabrani izgradnje minareta. :thumbup: Tvoji su preuzeli inicijativu, Haris.ba - jašta nego smo krivi, svi su muslimani generalno krivi za sve, općenito. Krivi su jer su - a to se historijski pouzdano zna - teroristi. Jer ne može kršćanin biti terorista, pa čak ni kada pogubi preko 8000 ljudi za nekoliko dana, čak ni kada drži grad pod opsadom 3 i pol godine, zar ne. Terorist mora biti musliman. I zato je Pogorelica pokazala da mi nikad ane možemo ići u Evropu. Jer Pogorelica počinje sa P, a to je terorističko slovo.
zgembo_sa

#65 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

Dozer wrote:Smijesno ljudi moji, koliko price oko jednostavne stvari.
Neka BH stoka (narod) prestane konacno glasati za imbecile iz SDA, HDZx2, SBiH, SD, SNSD i slicne etnicarsko-vjerske prikaze, i garantujem da ce se situacija vrlo brzo i automatski promijeniti na bolje. Po BiH mislim. I sve gradjane iste.

Bujrum, opsti izbori su sljedece godine, upalite mozgove i izadjite na glasanje. Ne govorite i ne ponavljajte k'o papagaji da "nemamo za koga glasati". Imamo, i te kako imamo. Samo se prvo treba rijesiti mahalskih kontova gdje se jedinke poistovjecuju sa kompletnim opcijama. Ne cine jedan ili dva covjeka neku stranku i politicku opciju.
Imamo izbor - Nasa stranka, BPS, pa eto i SDP, svejedno je. Samo nemojte izaci i glasati za ove gore pobrojane, ili jos gore, da ne izadjete na izbore nikako.
Pricaju nam o demokratiji, o prosperitetima i ostalim sranjima, pa dajte da ih onda i potucemo na taj nacin i da se konacno maknu tamo gdje i spadaju - na dno drustvene ljestvice, na dno svih demokratskih procesa. Odatle su ionako i isplivali samo zahvaljujuci iracionalnom strahu koji vrlo uspjesno hrane vec godinama. I vladaju na njegovim krilima. Ne budimo glupi...
A kome se ti to obracas kad savjetujes da ne glasaju za ove, nego za neke druge? Srbima i Hrvatima? Njima je sto se tice putovanja sa pasosima susjednih drzava dobro i sa HDZ-om i sa SNSD-om. Eto cak da Bosnjaci 100% glasaju za recimo SDP, sta imas od toga kad i dalje imas fasistu Dodika kao nekoga s kim trebas praviti "kompromis" jer je to tako MZ rekla... Ovo jedino Bosnjake pogadja, u tom je poenta.
zgembo_sa

#66 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

Haris.ba wrote:Dr
zgembo_sa wrote:Etnicka pripadnost je stvar izbora, a Boga mi drzavljanstvo se stice
Ti mozes da biras svoju etnicku pripadnost? A znas li kako se drzavljanstvo stice? I znas li sta je etnicka pripadnost? A sta je drzavljanstvo? A sta je vizni rezim?
Ti mi reci Pogorelac :)
mark II

#67 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamenta BiH podržala je jučer izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH u prvom čitanju kojim je predviđeno izricanja zatvorske kazne za negiranje holokausta i genocidaOve zakonske izmjene usvojene su uz protivljenje članova Komisije iz Republike Srpske, čime je jasno ukazano da će njihovo konačno usvajanje u Parlamentu BiH biti veoma teško, piše Oslobođenje.

Ne znam kome nije jasno šta se dešava - ovi im odgovaraju i mogu putovati u Evropu, a oni što su poklani, ne, jer su teroristi, a za to je dokaz Pogorelica. Već sam ranije naveo, Pogorelica je dokaz zbog zlokobnog slova P, naime dokazano je da je to terorističko slovo.
zgembo_sa

#68 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

mark II wrote:Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamenta BiH podržala je jučer izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH u prvom čitanju kojim je predviđeno izricanja zatvorske kazne za negiranje holokausta i genocidaOve zakonske izmjene usvojene su uz protivljenje članova Komisije iz Republike Srpske, čime je jasno ukazano da će njihovo konačno usvajanje u Parlamentu BiH biti veoma teško, piše Oslobođenje.

Ne znam kome nije jasno šta se dešava - ovi im odgovaraju i mogu putovati u Evropu, a oni što su poklani, ne, jer su teroristi, a za to je dokaz Pogorelica. Već sam ranije naveo, Pogorelica je dokaz zbog zlokobnog slova P, naime dokazano je da je to terorističko slovo.
Ma ne kontas ti to. Mi u stvari trebamo sad da napravimo kompromis, tako da iz okvira ovog zakona izostavimo genocid u BiH, inace cemo biti nekooperativni... Zlocesti Bosnjaci. Necete kompromis, e onda necete ni ukidanje viza...
mark II

#69 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Društvo za ugrožene narode - Internacional naglašava da je kao organizacija za ljudska prava više nego i jedna druga takva nevladina organizacija neprestano podizala glas i podsjećala na to da je više od 100.000 bh. civila, među kojima je više od 90 posto Bošnjaka, bilo žrtva genocida te da su koncentracione logore, logore za silovanja, opsadu i neprestano bombardiranje bh. gradova, uništavanje 1.189 džamija i mnogobrojnih katoličkih crkava vlade evropskih država četiri godine nijemo posmatrale.

Epilog:
Bošnjaci u kazamat, plus odgovarati za terorizam (Pogorelica sa zlokobnim P), plus jedini nešto ne valjaju i vazda su nešto krivi; ah da, nema u Evropu nikada;
Hrvati slobodno u Evropu (oni među Hrvatima koji gaje simpatije prema ustaštvu mogu i dalje nasrtati na Bosnu i Bošnjake, Evropa im to ne zamjera - vidi Croatia Libertas);
Srbi mogu slobodno u Evropu (oni među Srbima koji gaje četničke ideje, omalovažavaju genocid dokazan na međunarodnom sudu i žele politiku segregacije i fašističkog razdvajanja naroda, mogu i dalje slobodno u Evropu, i samo neka se malo strpe da Bošnjaci još kljoknu, pa će i to biti riješeno - konačno).
Ah, da, uništavanje 1189 džamija nije terorizam, to je dizanje u zrak terorističkih legla. Sistematska silovanja su lagana opuštanja, ne terorizam. Terorizam u Bosni je: Pogorelica.
Dozer

#70 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Dozer »

Tako nekako...
kockica_kockica

#71 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by kockica_kockica »

zgembo_sa wrote:
kockica_kockica wrote:i ne trebaju nam nista dati .. nikakve olaksice... imam BiH drzavljanstvo i BiH pasos i kazem nek nam ne daju... nismo ni zasluzili da ista dobijemo jer nista zauzvrat ne dajemo a zelimo sve.. e ne moze...

fino su nam rekli odradite svoj dio posla i mi cemo vam dati to to i to... nismo uradili.. nek nam ne daju :oops:
Kad ovo govoris ne treba NAM nista dati, NISMO zasluzili, NE DAJEMO, NEK NAM NE DAJU itd. jel mislis samo na Bosnjake? Jer samo ce Bosnjaci biti kaznjeni.

bosanka katolkinja sam i kazem ne trebaju nam nista dati.. nismo zasluzili... mogu ali ne zelim hrvatsku putovnicu jer moja drzava nije hrvatska vec BiH.... i to sa ponosom uvijek kazem ....

nisu samo bosnjaci u ovoj BiH, nemaju svi "hrvati" putovnicu, nemaju srbi "pasos" ... ne zavravajte se bezveze...

vise ne prolazi ta ugrozenost i to neko jadikovanje

EU od nasih politicara zeli konkretne poteze.. NEMA IH... NE TREBAJU NAM NISTA DATI
TarikSA

#72 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by TarikSA »

Ja samo znam da mi odosmo u sto persuna...ne moze nas niko vise izbaviti, kolektivno samoubistvo predlazem:) :run:
JThomas

#73 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by JThomas »

pa ljudi dragi, branimir glavaš je dobio pasoš ove države prije šest mjeseci, usred suđenja za ratni zločin nad civilima, kad je već bilo više nego izvjesno da će biti i osuđen...
patrius

#74 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by patrius »

quote="mark II"]Društvo za ugrožene narode - Internacional naglašava da je kao organizacija za ljudska prava više nego i jedna druga takva nevladina organizacija neprestano podizala glas i podsjećala na to da je više od 100.000 bh. civila, među kojima je više od 90 posto Bošnjaka, bilo žrtva genocida te da su koncentracione logore, logore za silovanja, opsadu i neprestano bombardiranje bh. gradova, uništavanje 1.189 džamija i mnogobrojnih katoličkih crkava vlade evropskih država četiri godine nijemo posmatrale.

Epilog:
Bošnjaci u kazamat, plus odgovarati za terorizam (Pogorelica sa zlokobnim P), plus jedini nešto ne valjaju i vazda su nešto krivi; ah da, nema u Evropu nikada;
Hrvati slobodno u Evropu (oni među Hrvatima koji gaje simpatije prema ustaštvu mogu i dalje nasrtati na Bosnu i Bošnjake, Evropa im to ne zamjera - vidi Croatia Libertas);
Srbi mogu slobodno u Evropu (oni među Srbima koji gaje četničke ideje, omalovažavaju genocid dokazan na međunarodnom sudu i žele politiku segregacije i fašističkog razdvajanja naroda, mogu i dalje slobodno u Evropu, i samo neka se malo strpe da Bošnjaci još kljoknu, pa će i to biti riješeno - konačno).
Ah, da, uništavanje 1189 džamija nije terorizam, to je dizanje u zrak terorističkih legla. Sistematska silovanja su lagana opuštanja, ne terorizam. Terorizam u Bosni je: Pogorelica.[/quote]

Sve to jeste tako;pitanje je:ZASTO je tako:?
zgembo_sa

#75 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

kockica_kockica wrote:
zgembo_sa wrote:
kockica_kockica wrote:i ne trebaju nam nista dati .. nikakve olaksice... imam BiH drzavljanstvo i BiH pasos i kazem nek nam ne daju... nismo ni zasluzili da ista dobijemo jer nista zauzvrat ne dajemo a zelimo sve.. e ne moze...

fino su nam rekli odradite svoj dio posla i mi cemo vam dati to to i to... nismo uradili.. nek nam ne daju :oops:
Kad ovo govoris ne treba NAM nista dati, NISMO zasluzili, NE DAJEMO, NEK NAM NE DAJU itd. jel mislis samo na Bosnjake? Jer samo ce Bosnjaci biti kaznjeni.

bosanka katolkinja sam i kazem ne trebaju nam nista dati.. nismo zasluzili... mogu ali ne zelim hrvatsku putovnicu jer moja drzava nije hrvatska vec BiH.... i to sa ponosom uvijek kazem ....

nisu samo bosnjaci u ovoj BiH, nemaju svi "hrvati" putovnicu, nemaju srbi "pasos" ... ne zavravajte se bezveze...

vise ne prolazi ta ugrozenost i to neko jadikovanje

EU od nasih politicara zeli konkretne poteze.. NEMA IH... NE TREBAJU NAM NISTA DATI
Razlika izmedju mene i tebe je to sto ti kad ti dop. odes fino u svoje Veleposlanstvo i pokrenes postupak za vadjenje putovnice, a ja se mogu na glavu nasadit i opet je necu dobiti. I tacno nemaju svi Hrvati putovnicu, samo jedno 95%, a Srbi ce vrlo brzo dostici taj procenat. Dok ce ogromna vecina Bosnjaka ostati samo sa ovim nasim bezvrijednim BH pasosem.

Znaci ti kao Hrvatica ili ako vec hoces katolkinja, imas izbor, a ja ga kao Bosnjak nemam.
Post Reply