Ma haj draga...da malo uljepsamo ove stranice....danas wrote:PPS i nemoj da ti pocnem kacitidanas wrote:ovo su ti sve protestantkinjenjih nije palilo
na lomaci
![]()
i daje im da radUi da koriste kontracepcijU
i da se razvedU
![]()
PS a sta sad ja treba da uradim? da okacim sliku recimo tansu ciller?
makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze.slike perzijskih princeza soraye (po kojoj mal' ne dobih ime
)
ili kraljice noor
ili nakih sultanija
Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu
- stella_k
-
Kwaheri
jest i treba...stella_k wrote:Ma haj draga...da malo uljepsamo ove stranice....danas wrote:PPS i nemoj da ti pocnem kacitidanas wrote:ovo su ti sve protestantkinjenjih nije palilo
na lomaci
![]()
i daje im da radUi da koriste kontracepcijU
i da se razvedU
![]()
PS a sta sad ja treba da uradim? da okacim sliku recimo tansu ciller?
makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze.slike perzijskih princeza soraye (po kojoj mal' ne dobih ime
)
ili kraljice noor
ili nakih sultanija
kad ste "uljepsali" onu o polozaju zene u islamu sto ne bi i ovu
-
digger
#82 Re: Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu
E jesam bas blesav sto sam ateistaarray wrote:U prevodu:
Zene trebaju uciti u miru i potpunoj pokornosti. Ja ne dozvoljavam zeni da uci (druge) ili da ima autoritet nad muskarcem; ona mora sutjeti. Za Adama je bila stvorena prva, Eva. I Adam nije bio taj koji je zgrijesio; zena je bila ta koja je postala grijesnik. Ali zene ce biti spasene radjanjem djece - ako nastave vjerovati, voliti i iskreno vjerovati.
Ma ovo je bolje od Marksa! Samo da me ona moja ne cuje sta me odusevljava
- danas
#83 Re: Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu
sad tek vidisdigger wrote:E jesam bas blesav sto sam ateistaarray wrote:U prevodu:
Zene trebaju uciti u miru i potpunoj pokornosti. Ja ne dozvoljavam zeni da uci (druge) ili da ima autoritet nad muskarcem; ona mora sutjeti. Za Adama je bila stvorena prva, Eva. I Adam nije bio taj koji je zgrijesio; zena je bila ta koja je postala grijesnik. Ali zene ce biti spasene radjanjem djece - ako nastave vjerovati, voliti i iskreno vjerovati.![]()
Ma ovo je bolje od Marksa! Samo da me ona moja ne cuje sta me odusevljava
- Baghira
Boga mi si hrabraA wrote:Fala, takodjecrna_pantera wrote:Andjo, haj mi reci sta ces ti, kad dodje dan D, tj. ne bude te vise, a onda ti se vise nego dokaze, da postoji, a bude kasno za okajanje?![]()
Mislim, nije da ti zelim lose, draga si mi, ti to znas, nego 'nako hipoteticki pricamo....mislim, posmislis li ikad, a sta ako stvarno postoji?
![]()
Pa pravo da ti kazem, sve i kad pokusam da se ubijedim da postoji "neka visa sila", nikako, ama bas nikako ne mogu da se ufuram da bi nekom tako mocnom i velikom bilo bitno da li sam postila petak ili ramazan, da li sam palila svijecu, da li sam svaki put iza 'Muhamed' rekla 'bozija milost na njega', da li sam djetetu dala ispravno ime... A ono sto su meni roditelji prenjeli kao vrijednosti u zivotu, kao mjeru dobra i zla, sto postujem onoliko koliko je u mojoj moci, te sto ja dalje prenosim mojoj djeci - to bi moglo biti dovoljno za neko uzviseno bice da kaze "mozda i nisi uspjela u potpunosti, ali si se iskreno trudila cijeli zivot, sjedi 3+". A ako bi to neko uzviseno bice reklo "nisi me pet puta dnevno pomenula, nisi rukom pravila znak kriza, petkom si meso jela, gorices zato".... pa ako je takvo uzviseno bice - onda mi je draze vjecnost goriti, nego njemu se svidjeti.
-
novalic
interesantno je koliko se nevjernici (neka ih) uvijek hvataju onih.. strana vjerovanja.. koja su.. vise ili manje.. dostupna svima...
post petkom.. je fakultativan.. hoces ili neces... ni jedna Bozija zapovijed.. ne govori da moras, nego ako ti hoces
isto tako i krizanje.. mores a i ne moras.. ja bih rekla da je to vise pitanje stepena vjerovanja..
i jos masa drugih stvari.. kada pogledas.. Bozije zapovijedi.. mozes pronaci i u knjigama lijepoga ponasanja.. pa ih mozes i tako shvatiti. i dosta je...
niko ni da spomene lijepe strane vjerovanja.... valjda zato sto su pojedinima nepoznate..
post petkom.. je fakultativan.. hoces ili neces... ni jedna Bozija zapovijed.. ne govori da moras, nego ako ti hoces
isto tako i krizanje.. mores a i ne moras.. ja bih rekla da je to vise pitanje stepena vjerovanja..
i jos masa drugih stvari.. kada pogledas.. Bozije zapovijedi.. mozes pronaci i u knjigama lijepoga ponasanja.. pa ih mozes i tako shvatiti. i dosta je...
niko ni da spomene lijepe strane vjerovanja.... valjda zato sto su pojedinima nepoznate..
-
novalic
sasvim si sigurno sa ovih par recenica i pogodila sustinu... u vecini slucajeva je vjera u Boga objasnjena kao strah od Boga.. meni, mladjoj, su isto to pokusavali nametnuti.. kasnije sam imala srecu upoznati ljude.. koji su imali vremena i strpljenja objasniti mi neke stvari i odgovroriti na masu mojih pitanja
meni od tada vjerovanje u Boga vise nije strah, nego ljubav...
meni od tada vjerovanje u Boga vise nije strah, nego ljubav...
-
digger
Sto se tice morala i zapovjedi, bozije nisu: sve je to dio tradicija naroda cije su vrijednosti bile ukljucene u biblije i sveta pisanja.novalic wrote:... Bozije zapovijedi.. mozes pronaci i u knjigama lijepoga ponasanja.. pa ih mozes i tako shvatiti. i dosta je...
Za ovo drugo, ne znam. Daj nam primjere "lijepe strane vjerovanja" pa da diskutujemo. Jer opet, to su ili dijelovi tradicija ili su osobenosti individualnih morala.
-
array
Ne razumijem kako se niko niko nije osvrnuo na moj dodatni post o polozaju zene u krscanstvu. Valjda je predug, sta li...
Evo samo jednog isjecka nad koji se svako mora zamisliti:
Deuteronomy 22:28-29 requires that a virgin woman who has been raped must marry her attacker, no matter what her feelings are towards the rapist. "If a man find a damsel that is a virgin, which is not betrothed, and lay hold on her, and lie with her, and they be found; Then the man that lay with her shall give unto the damsel's father fifty shekels of silver, and she shall be his wife...."
U grubom prevodu:
Nevina djevojka ako je silovana mora da se uda za onoga koji ju je silovao, bez obzira na njene osjecaje prema njemu...
Ako covjek nadje djevojku djevicu, koja nije obescascena, i uzme je, i legne sa njom (siluje je), i ako su nadjeni; Onda ce taj covjek platiti 50 srebrenjaka njenom ocu, i ona ce postati njegova zena...
Samo jedna rijec: Katastrofa....
Evo samo jednog isjecka nad koji se svako mora zamisliti:
Deuteronomy 22:28-29 requires that a virgin woman who has been raped must marry her attacker, no matter what her feelings are towards the rapist. "If a man find a damsel that is a virgin, which is not betrothed, and lay hold on her, and lie with her, and they be found; Then the man that lay with her shall give unto the damsel's father fifty shekels of silver, and she shall be his wife...."
U grubom prevodu:
Nevina djevojka ako je silovana mora da se uda za onoga koji ju je silovao, bez obzira na njene osjecaje prema njemu...
Ako covjek nadje djevojku djevicu, koja nije obescascena, i uzme je, i legne sa njom (siluje je), i ako su nadjeni; Onda ce taj covjek platiti 50 srebrenjaka njenom ocu, i ona ce postati njegova zena...
Samo jedna rijec: Katastrofa....
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Koji je danasnji omjer srebrenjaka i eura???array wrote:Onda ce taj covjek platiti 50 srebrenjaka njenom ocu
-
novalic
ja pitam.. i niko me ne napade..danas wrote:koja se najbolje vidi kad nista ne pitas u crkvi...novalic wrote: meni od tada vjerovanje u Boga vise nije strah, nego ljubav...![]()
![]()
![]()
bas kako je bog rekao da treba da bude
pojedine stvari u krscanstvu u i te kako napredovale, neke nazadovale..
digger.. ljubav prema bliznjem.. ma da.. mi za to danas nemamo vremena.. puni smo mrznje.. poprijeko gledamo na sve.. i svasta...
uostalom.. vakat je kuci ici.. udrite vi i po krscanstu, kada zavrsite imate i islam.. budizam..
na kraju.. kada i to ispucate.. nije boljke.. naci ce se uvijek nesto...
uzravlje
-
digger
Volim ovo ...ako su uhvaceni da djelu... Ja sam uvijek zagovarao da silovanja treba vrsiti bez svijedokaarray wrote: U grubom prevodu:
Ma volim ti ovakvu religiju i moral, pa to ti je...
@OvaRupaNemaDnaa
Pitanje je: Sta ako ona nema oca?
Danas ti je lokalni blow-job negdje izmedju $20 i daj sta das, a za silovanje mozes se i izvuci (..."Bogami, gospodine sudijo, ona me je prva napala... obukla se provokativno... iz ociju joj viri... a ja sam samo normalan muskarac"....)
- danas
ti i dalje ne rece nista konkretno o temi...novalic wrote:ja pitam.. i niko me ne napade..danas wrote:koja se najbolje vidi kad nista ne pitas u crkvi...novalic wrote: meni od tada vjerovanje u Boga vise nije strah, nego ljubav...![]()
![]()
![]()
bas kako je bog rekao da treba da bude
pojedine stvari u krscanstvu u i te kako napredovale, neke nazadovale..
digger.. ljubav prema bliznjem.. ma da.. mi za to danas nemamo vremena.. puni smo mrznje.. poprijeko gledamo na sve.. i svasta...
uostalom.. vakat je kuci ici.. udrite vi i po krscanstu, kada zavrsite imate i islam.. budizam..
na kraju.. kada i to ispucate.. nije boljke.. naci ce se uvijek nesto...
uzravlje
a ja imam pravo diskutovati i o islamu i o krscanstvu. a to sto se ima malo toga lijepog reci o vatikanu i organizovanom katolicanstvu, te njihovom istorijskom tretmanu zena, zaista nije moj problem.
sad nek me banuju ako hoce.
-
scimitar
Ma sve je to slicno, polozaj zene i u Kriscanstvu i u Islamu, vazda sam ja govorila da je Kuran prepisan od Biblije, ovo je samo jos jedan u nizu dokaza. Hvala pokretacu teme sto je jos jednom ovo potvrdio Smile
Na vrh
A ti si nam josh jednom dokazala kako si samo neobrazovana