Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu

Rasprave o vjerskim temama.
novalic

Post by novalic »

naprimjer.. to je vec odlican pocetak..
stella_k

Post by stella_k »

Jel se ja varam da je tema Polozaj zene u Krscanstvu?? :roll:
novalic

Post by novalic »

ne varas se, sto pitas
stella_k

Post by stella_k »

novalic wrote:ne varas se, sto pitas
Nako. :D
danas

Post by danas »

pa imal' ko sta rec' na temu, ili se sve svodi na vec vidjenu suplju kako je "bog je savrsen ali ljudi nisu"... :-?
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

zmijaIzmaj wrote:bojim se da nema 100 % naucnih dokaza, zato je sve iracionalno, al opet, to sto nema dokaza ne mora da ne postoji...
ima jedan tzv. psiholoski dokaz, sama svijest u ljudima o postojanju bica "dokazuje" njegovo postojanje...al opet, onda postoje i vjestice i vanzemaljci ...a mozda i postoje :? :D :D
Bog,sigurno postoji.Samo Bozije postojanje,daje neki smisao svemu ovome oko nas.
Ali to naravno nije semitski jevrejsko-arapski krvolocni bog rata sa planine Sinaj u interpretaciji poluludih bradatih stolara i cobana.
To bi bilo nesto mnogo blize nasim 'paganskim' germansko-slavenskim bozanstvima.
Da se definitivno vratim na temu,koja je nazalost samo protivtema temi ;Polozaj zene u islamu.
A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima.Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
Dok je na zalost kod muslimana stvar znatno drugacija i vecina muslimanskih drustava se i dalje bazira na religiji i svim negativnostima koji idu uz nju.
Medzutim,ima jedna velika istina u krscanstvu a to je da je zena rodzena grijesna.100% :oops:
Naravno,ne treba je tuci rukom(da se covjek ne bi povrijedio),nego stapom a toplo preporucujem elektricni kabal(trozilni). :D
danas

Post by danas »

Duh bez sjekire wrote: A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima. Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
to je poenta koju pokusavam da objasnim na svim mojim postovima... kada je krscanstvo imalo svjetovnu vlast i kada su se biblije drzali ko pijan plota, zena je bila jednako (pa mozda i gore) tlacena kao sto je danas u avganistanu, gdje talibani imaju svjetovnu vlast. zato je jedino rijesenje koje je istorijski potvrdjeno sekularizacija drzave i izvrsne vlasti. da ponovim: neka vjeruje ko sta hoce, ali raditi sta hoce -- nece!

zena u turskoj je u istom polozaju kao i zena u francuskoj. jer obje drzave su strogo sekularne po uredjenju, pa manje-vise i nema veze koje je vjere vecina stanovnistva, bitno je da je ta vjera odvojena od drzave. a ovo je pogotovo bitno zeni.
zlata

Post by zlata »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Bog nije savrsen. Njegov potpis stoji ispod kreacije covjeka. Kakav je to majstor koji stavlja potpis na felericnu robu?
Tako sam ja morala objasniti svome sinu! "God screws up...sometimes!" :-D
mosor1

Post by mosor1 »

Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu?

Image
danas

Post by danas »

Image

Image
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:Image
jel ovo tebe...u nekom proslom zivotu :D
mosor1

Post by mosor1 »

Poceli mi ko Fair...

Image
danas

Post by danas »

zena wrote: jel ovo tebe...u nekom proslom zivotu :D
zar je bas tako :D ocigledno :D :lol: :lol: :lol:
stella_k

Post by stella_k »

Duh bez sjekire wrote:
zmijaIzmaj wrote:bojim se da nema 100 % naucnih dokaza, zato je sve iracionalno, al opet, to sto nema dokaza ne mora da ne postoji...
ima jedan tzv. psiholoski dokaz, sama svijest u ljudima o postojanju bica "dokazuje" njegovo postojanje...al opet, onda postoje i vjestice i vanzemaljci ...a mozda i postoje :? :D :D
Bog,sigurno postoji.Samo Bozije postojanje,daje neki smisao svemu ovome oko nas.
Ali to naravno nije semitski jevrejsko-arapski krvolocni bog rata sa planine Sinaj u interpretaciji poluludih bradatih stolara i cobana.
To bi bilo nesto mnogo blize nasim 'paganskim' germansko-slavenskim bozanstvima.
Da se definitivno vratim na temu,koja je nazalost samo protivtema temi ;Polozaj zene u islamu.
A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima.Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
Dok je na zalost kod muslimana stvar znatno drugacija i vecina muslimanskih drustava se i dalje bazira na religiji i svim negativnostima koji idu uz nju.
Mislim da si pogodio srz....
a "ono" sam namjeno delete!! :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: jel ovo tebe...u nekom proslom zivotu :D
zar je bas tako :D ocigledno :D :lol: :lol: :lol:
ma kad bolje pogledam djeluje mi nekako mirno dok je...bash onako... :roll: sad se pitam... fakat ne lici na tebe...moRel' biti da si pored nje... :D
danas

Post by danas »

zena wrote: ma kad bolje pogledam djeluje mi nekako mirno dok je...bash onako... :roll: sad se pitam... fakat ne lici na tebe...moRel' biti da si pored nje... :D
ne znas ti mene :D
i ja sam se davno pomirila :D sa svojom dzehenemskom :D sudbinom :D
sta se imam :D batrgat :lol:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: ma kad bolje pogledam djeluje mi nekako mirno dok je...bash onako... :roll: sad se pitam... fakat ne lici na tebe...moRel' biti da si pored nje... :D
ne znas ti mene :D
i ja sam se davno pomirila :D sa svojom dzehenemskom :D sudbinom :D
sta se imam :D batrgat :lol:
da Bog da sceri da te beg uzme... :D puno mi se motash ovdje...ko da ti neshto ne da se bash pomirish :) :bih:
danas

Post by danas »

stella_k wrote: a "ono" sam namjeno delete!! :D
sto? :?

nemoj ruku dizat na suprugu... nego je nogom spucaj! :roll:
danas

Post by danas »

zena wrote: da Bog da sceri da te beg uzme... :D puno mi se motash ovdje...ko da ti neshto ne da se bash pomirish :) :bih:
ja sam vec udata :D za cafira :D
a nisam tema ja, vec ovo... sto jeste...

pa de, reci i ti koju :D a ne samo o meni :lol:
stella_k

Post by stella_k »

A evo nekih zena krscanki....

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas, evo fotki... :D sve stoje na nogama ko i ona tvoja :D a sve vam nesto ne valja...
bravo stella...tako se to radi :D
danas

Post by danas »

ovo su ti sve protestantkinje :D njih nije palilo :D na lomaci :D
i daje im da radU :D i da koriste kontracepcijU :D i da se razvedU :D

PS a sta sad ja treba da uradim? da okacim sliku recimo tansu ciller?
makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze. :-?
danas

Post by danas »

danas wrote:ovo su ti sve protestantkinje :D njih nije palilo :D na lomaci :D

makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze. :-?
PPS i nemoj da ti pocnem kaciti :D slike perzijskih princeza soraye (po kojoj mal' ne dobih ime :D ) :D ili kraljice noor :D ili nakih sultanija :D
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote:ovo su ti sve protestantkinje :D njih nije palilo :D na lomaci :D

Vidi, jedna dobila mjesto na novcanici, a ona ima i postansku markicu...
Sto ti je....ma strasno..... :D
danas

Post by danas »

PPS i nemoj da ti pocnem kaciti :D slike perzijskih princeza soraye (po kojoj mal' ne dobih ime :D ) ili kraljice noor :D ili nakih sultanija :D
Post Reply