Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu
-
Duh bez sjekire
Bog,sigurno postoji.Samo Bozije postojanje,daje neki smisao svemu ovome oko nas.zmijaIzmaj wrote:bojim se da nema 100 % naucnih dokaza, zato je sve iracionalno, al opet, to sto nema dokaza ne mora da ne postoji...
ima jedan tzv. psiholoski dokaz, sama svijest u ljudima o postojanju bica "dokazuje" njegovo postojanje...al opet, onda postoje i vjestice i vanzemaljci ...a mozda i postoje![]()
![]()
Ali to naravno nije semitski jevrejsko-arapski krvolocni bog rata sa planine Sinaj u interpretaciji poluludih bradatih stolara i cobana.
To bi bilo nesto mnogo blize nasim 'paganskim' germansko-slavenskim bozanstvima.
Da se definitivno vratim na temu,koja je nazalost samo protivtema temi ;Polozaj zene u islamu.
A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima.Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
Dok je na zalost kod muslimana stvar znatno drugacija i vecina muslimanskih drustava se i dalje bazira na religiji i svim negativnostima koji idu uz nju.
Medzutim,ima jedna velika istina u krscanstvu a to je da je zena rodzena grijesna.100%
Naravno,ne treba je tuci rukom(da se covjek ne bi povrijedio),nego stapom a toplo preporucujem elektricni kabal(trozilni).
- danas
to je poenta koju pokusavam da objasnim na svim mojim postovima... kada je krscanstvo imalo svjetovnu vlast i kada su se biblije drzali ko pijan plota, zena je bila jednako (pa mozda i gore) tlacena kao sto je danas u avganistanu, gdje talibani imaju svjetovnu vlast. zato je jedino rijesenje koje je istorijski potvrdjeno sekularizacija drzave i izvrsne vlasti. da ponovim: neka vjeruje ko sta hoce, ali raditi sta hoce -- nece!Duh bez sjekire wrote: A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima. Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
zena u turskoj je u istom polozaju kao i zena u francuskoj. jer obje drzave su strogo sekularne po uredjenju, pa manje-vise i nema veze koje je vjere vecina stanovnistva, bitno je da je ta vjera odvojena od drzave. a ovo je pogotovo bitno zeni.
- stella_k
Mislim da si pogodio srz....Duh bez sjekire wrote:Bog,sigurno postoji.Samo Bozije postojanje,daje neki smisao svemu ovome oko nas.zmijaIzmaj wrote:bojim se da nema 100 % naucnih dokaza, zato je sve iracionalno, al opet, to sto nema dokaza ne mora da ne postoji...
ima jedan tzv. psiholoski dokaz, sama svijest u ljudima o postojanju bica "dokazuje" njegovo postojanje...al opet, onda postoje i vjestice i vanzemaljci ...a mozda i postoje![]()
![]()
Ali to naravno nije semitski jevrejsko-arapski krvolocni bog rata sa planine Sinaj u interpretaciji poluludih bradatih stolara i cobana.
To bi bilo nesto mnogo blize nasim 'paganskim' germansko-slavenskim bozanstvima.
Da se definitivno vratim na temu,koja je nazalost samo protivtema temi ;Polozaj zene u islamu.
A to se ne moze porediti,jer su sve krscanske a pogotovo zapadno evropskedrzave sekularne i njihova se etika bazira na humanizmu i reformizmu a donekle i na hedonizmu a biblija se upotrebljava samo uzgred sa povadzenim lijepim dijelovima.Tako da polozaj zene u krscanstvu ne postoji jer krscanstvo je izgubilo svu izvrsnu vlast.
Dok je na zalost kod muslimana stvar znatno drugacija i vecina muslimanskih drustava se i dalje bazira na religiji i svim negativnostima koji idu uz nju.
a "ono" sam namjeno delete!!
- danas
ne znas ti menezena wrote: ma kad bolje pogledam djeluje mi nekako mirno dok je...bash onako...sad se pitam... fakat ne lici na tebe...moRel' biti da si pored nje...
i ja sam se davno pomirila
sta se imam
-
Kwaheri
da Bog da sceri da te beg uzme...danas wrote:ne znas ti menezena wrote: ma kad bolje pogledam djeluje mi nekako mirno dok je...bash onako...sad se pitam... fakat ne lici na tebe...moRel' biti da si pored nje...
![]()
i ja sam se davno pomirilasa svojom dzehenemskom
sudbinom
![]()
sta se imambatrgat
- danas
ovo su ti sve protestantkinje
njih nije palilo
na lomaci
i daje im da radU
i da koriste kontracepcijU
i da se razvedU
PS a sta sad ja treba da uradim? da okacim sliku recimo tansu ciller?
makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze.
i daje im da radU
makar je zasluzila svoju poziciju, a nije je nasljedila od babe ko ove princeze.
- danas
PPS i nemoj da ti pocnem kacitidanas wrote:ovo su ti sve protestantkinjenjih nije palilo
na lomaci
![]()
i daje im da radUi da koriste kontracepcijU
i da se razvedU
![]()
- stella_k
Vidi, jedna dobila mjesto na novcanici, a ona ima i postansku markicu...danas wrote:ovo su ti sve protestantkinjenjih nije palilo
na lomaci
![]()
i daje im da radUi da koriste kontracepcijU
i da se razvedU
![]()
Sto ti je....ma strasno.....