Zar je ovo polozaj zene u krscanstvu

Rasprave o vjerskim temama.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

danas wrote:jel' ovo polozaj u krscanstvu, islamu, budizmu :D or what? :D :lol:
Polozaj gladidole!!!
digger

Post by digger »

scimitar wrote:
...vazda sam ja govorila da je Kuran prepisan od Biblije...
A ti si nam josh jednom dokazala kako si samo neobrazovana :thumbup:
A sto je "ona" neobrazovana?
Fair Life

Post by Fair Life »

array wrote: U grubom prevodu:
Nevina djevojka ako je silovana mora da se uda za onoga koji ju je silovao, bez obzira na njene osjecaje prema njemu...
Ako covjek nadje djevojku djevicu, koja nije obescascena, i uzme je, i legne sa njom (siluje je), i ako su nadjeni; Onda ce taj covjek platiti 50 srebrenjaka njenom ocu, i ona ce postati njegova zena...
Roditelji su pustili svoju kćer da prvi put izađe van u disko.
Prije nego je otišla dali su joj savjet:
"Slušaj, kćeri! Kada dođeš u disko trebaš shvatiti da svi mladići pokušavaju igrati uvijek jednu te istu igru. Sigurno će ti prići neki dečko, pozvati na ples, počastit će te pićem, zatim će te pozvat u svoj auto, odvest će te doma u svoju sobu, pustit će glazbu, prigušiti će svijetlo, skinut će te i baciti na krevet. Kada završiš sa njim u krevetu tada si obeščašćena, tvoj otac je obeščašćen, tvoja majka je obeščašćena i cijela naša obitelj je obeščašćena!"

Njihova kćer izađe van i vrati se vrlo kasno kući.
"Što se dogodilo?- zapitaju zabrinuto roditelji.
"Bili ste u pravu" - kaže kćer.
"Prišao mi je jadan dečko, pozvao me na ples, počastio me pićem, pozvao me u svoj auto, odveo doma u svoju sobu, pustio je glazbu, prigušio je svijetlo, ali... Ja sam njega skinula i bacila na krevet. Sad je on obeščašćen, njegov otac je obeščašćen, njegova majka je obeščašćena i cijela njegova obitelj je obeščašćena!"
Last edited by Fair Life on 09/12/2005 22:51, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

novalic wrote: ja pitam.. i niko me ne napade..

pojedine stvari u krscanstvu u i te kako napredovale, neke nazadovale..

digger.. ljubav prema bliznjem.. ma da.. mi za to danas nemamo vremena.. puni smo mrznje.. poprijeko gledamo na sve.. i svasta...

uostalom.. vakat je kuci ici.. udrite vi i po krscanstu, kada zavrsite imate i islam.. budizam..

na kraju.. kada i to ispucate.. nije boljke.. naci ce se uvijek nesto...

uzravlje
Ljubav prema bliznjem...kako ko..."Nedostatak vremena" ne diktira emocije, moze donekle uticati na misljenje. Ta vrsta emocije nema bas veze sa vremenom....
"Udarati" po zavnicnim religijama i nije bas neki problem, jer u Knjigama se moze naci tuce primjera, koji se covjeku koji ima razvijeno misljenje nece ciniti logicnim niti vjerovatnim...U njima je vise politike i stava kako ocuvati (neciju) vlast nego poruke o stvaranju koje moze samo ljubav..
Pa nek me sad Danas naruzi, ali ja fakat mislim da On jeste cista transdendentalna i univerzalna ljubav...A bicevi, silovanja i udarci nemaju bas nikakve veze sa tim.... :)
danas

Post by danas »

stella_k wrote: Pa nek me sad Danas naruzi, ali ja fakat mislim da On jeste cista transdendentalna i univerzalna ljubav...A bicevi, silovanja i udarci nemaju bas nikakve veze sa tim.... :)
sta te ima danas ruziti :D ili sutra :D :D :D
vjeruje svako sta hoce...niti me zanimaju tudja licna vjerovanja, niti ikome nastojim nametnuti svoja... :) free choice :D

ali ovdje se ipak raspravlja o zvanicnim religijama, i polozaju zene kako je opisan u svetim knjigama... i taj opis nije ni najmanje sarmantan, kao ni istorijski potpis koje su iste ostavile na zeninim ledjima...
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote: sta te ima danas ruziti :D ili sutra :D :D :D
vjeruje svako sta hoce...niti me zanimaju tudja licna vjerovanja, niti ikome nastojim nametnuti svoja... :) free choice :D
Ma taman tako :D
Bird

Post by Bird »

Vi ste meni kraljevi, položaj žene u kršćanstvu.

Zar je ijedan čovjek dobio čast kakvu je dobila Marija, Majka Isusova.

Onaj tko bude pažljivo čitao Novi Zavjet primjetiti će da je malo gdje Isus kritizirao žene, samo muškarce, bludnicama opraštao grijehe.

Žene su ga, uz Ivana jedine pratile do križa, Marija mu je bila poticaj za prvo čudo u Kanu galilelskoj i svatko tko se sasvim malo uspusti u Isusove Riječi znati će kakav je položaj žene u kršćanstvu.
Bird

Post by Bird »

Zar se od tolikih učenika, Isus nije prvo ukazao ženi, Mariji Magdaleni.
Bird

Post by Bird »

I dok si ti želio napasti položaj žene u kršćanstvu na osnovu Staroga zavjeta sa izvađenim jednim tekstom iz Biblije, ja tim dajem tri knjige iz Starog zavjet sa pomoću kojih je Jahve pomogao svome voljenom narodu ili pokazao kako žena može biti dobra

http://www.hbk.hr/biblija/sz/n-est.htm

http://www.hbk.hr/biblija/sz/n-rut.htm

http://www.hbk.hr/biblija/sz/n-jdt.htm
Murisno1

Post by Murisno1 »

A sta bi sa Marijom Magdalenom...sta ste s nje uradili?
samo pitam?
Post Reply