ZAR I NA MRTVE?

Co0l

#101 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Co0l »

Sead Preljevic

Ovih dana su mnogi izloženi i nailaze na govor mržnje na društvenim mrežama. Ukoliko želite nešto uraditi da spriječite govor mržnje, a počinitelje potencijalno kaznite, to možete prijaviti policijskim tijelima, po proceduri:

1) Zabilježite URL (punu adresu stranice)
2) Napravite screen shot (sliku ekrana), gdje se jasno vidi URL i ono što želite da prijavite
3) Zabilježite ime (imena) osoba i zabilježite URL na njihove profile na društvenim mrežama
4) Sve spakujte u email i pošaljite policijskim institucijama.
Neke od adresa:

- SIPA - Državna agencija za istrage i zaštitu ([email protected])
- MUP RS, Uprava Kriminalističke Policije ([email protected])
- Federalna Uprava Policije (Web: http://www.fup.gov.ba, mail: [email protected])

Ako imate problema sa procedurom, prijavljivanjem i prikupljanjem relevantnih podataka za prijavu, slobodno se javite da pomognem.
Skijaš

#102 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

tandmand wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mene ovdje vise nista ne cudi pa ni ovo,davno smo dotakli dno
Nismo mi dotakli dno, već ONI. Mani se nekog fiktivnog zajedništva. Samo razgraničenje.
Nema razgraničenja među bosanskohercegovačkim narodima jer se, pored civilizacijskih, etičkih i ostalih tebi nebitnih razloga, ne može doći do dogovora kako bi izgledalo to razgraničenje.
Patriotska_Liga

#103 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Patriotska_Liga »

Skijaš wrote: Nema razgraničenja među bosanskohercegovačkim narodima jer se, pored civilizacijskih, etičkih i ostalih tebi nebitnih razloga, ne može doći do dogovora kako bi izgledalo to razgraničenje.
Ne misli se tu na političku crtu.
Skijaš

#104 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

Patriotska_Liga wrote:
Skijaš wrote: Nema razgraničenja među bosanskohercegovačkim narodima jer se, pored civilizacijskih, etičkih i ostalih tebi nebitnih razloga, ne može doći do dogovora kako bi izgledalo to razgraničenje.
Ne misli se tu na političku crtu.
Ovaj kojem odgovaram jeste na to mislio. I još nabraja lik, Nevesinje, Gacko itd

Na kakvo razgraničenje ti misliš i kako to razgraničenje među narodima može voditi stabilizaciji multietničke države ?
Patriotska_Liga

#105 Re: ZAR I NA MRTVE?

Skijaš wrote: Na kakvo razgraničenje ti misliš i kako to razgraničenje među narodima može voditi stabilizaciji multietničke države ?
Da li ti možeš da suživiš (da se tako izrazim) sa nekim ko npr. negira genocid u Srebrenici. Da li možeš da ga gledaš u oči i razgovaraš? Jel ti barem malo muka u želucu?
Sinapsa

#106 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Sinapsa »

Co0l wrote:
Sead Preljevic

Ovih dana su mnogi izloženi i nailaze na govor mržnje na društvenim mrežama. Ukoliko želite nešto uraditi da spriječite govor mržnje, a počinitelje potencijalno kaznite, to možete prijaviti policijskim tijelima, po proceduri:

1) Zabilježite URL (punu adresu stranice)
2) Napravite screen shot (sliku ekrana), gdje se jasno vidi URL i ono što želite da prijavite
3) Zabilježite ime (imena) osoba i zabilježite URL na njihove profile na društvenim mrežama
4) Sve spakujte u email i pošaljite policijskim institucijama.
Neke od adresa:

- SIPA - Državna agencija za istrage i zaštitu ([email protected])
- MUP RS, Uprava Kriminalističke Policije ([email protected])
- Federalna Uprava Policije (Web: http://www.fup.gov.ba, mail: [email protected])

Ako imate problema sa procedurom, prijavljivanjem i prikupljanjem relevantnih podataka za prijavu, slobodno se javite da pomognem.
Prijavu sam napravio prije ca. tri sedmice, kod Sipa-e....Da li ce imati nekakav efekat - ne znam.
Skijaš

#107 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

Patriotska_Liga wrote:
Skijaš wrote: Na kakvo razgraničenje ti misliš i kako to razgraničenje među narodima može voditi stabilizaciji multietničke države ?
Da li ti možeš da suživiš (da se tako izrazim) sa nekim ko npr. negira genocid u Srebrenici.
Većina srpskog naroda koja negira genocid, vjeruje u velikosrpsku propagandu, o izmještanju grobova, namještanju brojeva, pa onda oni dokumentarci koji detaljno "raskrinkavaju" genocid itd. Nisu to zli ljudi, bar većina nije, nego su zaslijepljeni propagandom i njih treba izliječiti, osloboditi ih velikosrpskog zloduha koji ih guši. Srpskom narodu treba pomoći i vratiti ga (i) srpskoj Bosni i Hercegovini.
Patriotska_Liga

#108 Re: ZAR I NA MRTVE?

Skijaš wrote: Većina srpskog naroda koja negira genocid, vjeruje u velikosrpsku propagandu, o izmještanju grobova, namještanju brojeva, pa onda oni dokumentarci koji detaljno "raskrinkavaju" genocid itd. Nisu to zli ljudi, bar većina nije, nego su zaslijepljeni propagandom i njih treba izliječiti, osloboditi ih velikosrpskog zloduha koji ih guši. Srpskom narodu treba pomoći i vratiti ga (i) srpskoj Bosni i Hercegovini.
Kako? Da li je vrijedno da Bošnjaci vraćajući Srbe 'na pravi put' ponovo izvuku deblji kraj? Zašto ne mislimo na sebe prije svega?
KingdomBosnia

#109 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

jel ovo on rece srpskoj BiH ili sam ja samo nesto pogresno razumio?
kakavdanakneiskustvu

#110 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Patriotska_Liga wrote:
Da li ti možeš da suživiš (da se tako izrazim) sa nekim ko npr. negira genocid u Srebrenici. Da li možeš da ga gledaš u oči i razgovaraš? Jel ti barem malo muka u želucu?

na zalost,takvi ljudi postoje i postojace,zivili su medju nama i ljudi koji su opravdavali npr. jasenovac,nisu bili ustase ali su donekle to opravdavali,umanjivali taj zlocin,to nisu smjeli naglas govoriti do 90.tih godina,poslije toga jesu,i sta bi im,zatvorio,pobio,fasista je uvijek bilo i biti ce,na nasu zalost
Patriotska_Liga

#111 Re: ZAR I NA MRTVE?

KingdomBosnia wrote:jel ovo on rece srpskoj BiH ili sam ja samo nesto pogresno razumio?
Stavio je 'i', kontam ga šta želi da kaže.

Nije on loš samo u njemu nema ni mrve pragmatizma.
kakavdanakneiskustvu

#112 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by kakavdanakneiskustvu »

KingdomBosnia wrote:jel ovo on rece srpskoj BiH ili sam ja samo nesto pogresno razumio?

i srpskoj BiH je napisao
Skijaš

#113 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

Patriotska_Liga wrote:
Skijaš wrote: Većina srpskog naroda koja negira genocid, vjeruje u velikosrpsku propagandu, o izmještanju grobova, namještanju brojeva, pa onda oni dokumentarci koji detaljno "raskrinkavaju" genocid itd. Nisu to zli ljudi, bar većina nije, nego su zaslijepljeni propagandom i njih treba izliječiti, osloboditi ih velikosrpskog zloduha koji ih guši. Srpskom narodu treba pomoći i vratiti ga (i) srpskoj Bosni i Hercegovini.
Kako? Da li je vrijedno da Bošnjaci vraćajući Srbe 'na pravi put' ponovo izvuku deblji kraj? Zašto ne mislimo na sebe prije svega?
Speak softly, and carry a big stick.
američka izreka

Nabavi (legalno) oružje i opremu koja će ti trebati kad se nakon eventualne Dodikove pobune prebaciš do Podrinja. A u međuvremenu pozivaj na suživot i toleranciju. Boljeg ti ja savjeta ne mogu dati niti sam ga pročitao na ovom forumu.
Patriotska_Liga

#114 Re: ZAR I NA MRTVE?

Skijaš wrote: Speak softly, and carry a big stick.
američka izreka

Nabavi (legalno) oružje i opremu koja će ti trebati kad se nakon eventualne Dodikove pobune prebaciš do Podrinja. A u međuvremenu pozivaj na suživot i toleranciju. Boljeg ti ja savjeta ne mogu dati niti sam ga pročitao na ovom forumu.
Da li je to baš primjenjivo na nas?

Bošnjaci poziv na toleranciju i suživot shvate doslovno, čak i emotivno. A onda ne vide potrebu da nabave bilo kakav stick, a kamo li big stick. Već viđeno nekoiko puta kroz historiju.
KingdomBosnia

#115 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

Da ko poziva na suzivot i na toleranciju i koga?Da pozivam iste one koji su rokali po nama ili mozda sada ove koji svim silama zele da prepolove BiH?

Suzivot u BiH izgleda ovako: Svi vi koji volite Bosnu i Hercegovinu se sagnite sto vise mozete i rasirite guzove da vas karamo kako hocemo i kada hocemo,ali mojne ocekivat da i mi volimo Bosnu i Hercegovinu jer nasa zemlja je srbija,i Bosna i Hercegovina u sustini treba da bude srbija,sve je srbija,srbija do Tokija.
Comandini

#116 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Comandini »

smijesni_ste wrote:Mislim da su ovakve stvari puno opasnije jer je u pitanju 'javna' ličnost koja se 'proslavila' 'dokumentarcima'. Kako fino upakuje sve o čemu jede govna...

https://www.facebook.com/b.malagurski
Ne vidim njegov komentar, sta je on komentirao ?
KingdomBosnia

#117 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

Comandini wrote:
smijesni_ste wrote:Mislim da su ovakve stvari puno opasnije jer je u pitanju 'javna' ličnost koja se 'proslavila' 'dokumentarcima'. Kako fino upakuje sve o čemu jede govna...

https://www.facebook.com/b.malagurski
Ne vidim njegov komentar, sta je on komentirao ?

Boris Malagurski
8. Juli u 18:41 ·
Rezolucija o Srebrenici nije usvojena na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nakon što je Rusija uložila veto. Hvala Rusiji.
tandmand

#118 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by tandmand »

kakavdanakneiskustvu wrote:

i srpskoj BiH je napisao
Da, to je ono "i" na temeljima ZAVNOBIHA, ali su ti temelji popucali pa se kuća prelomila na dva entiteta. Još uvijek je k`obajagi "i srpska i hrvatska i muslimanska" samo što udjeli nisu jednaki na njenom cijelom teritoriju. Kad sam spominjao Nevesinje, Ljubinje ... htio sam reći da Bošnjaci imaju nula dionica u tim gradovima i da u političkom smislu uzalud gube vrijeme nadajući se da će u takvim gradovima doći do katarze i ljubavi za suživot. Energiju usmjeriti tamo gdje bošnjaci žive ili gdje su živjeli prije genocida.
Last edited by tandmand on 10/07/2015 22:59, edited 1 time in total.
KingdomBosnia

#119 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

da prostis mogu dobiti i jedni i drugi po falus
Skijaš

#120 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

Patriotska_Liga wrote:
Skijaš wrote: Speak softly, and carry a big stick.
američka izreka

Da li je to baš primjenjivo na nas?

Bošnjaci poziv na toleranciju i suživot shvate doslovno, čak i emotivno. A onda ne vide potrebu da nabave bilo kakav stick, a kamo li big stick. Već viđeno nekoiko puta kroz historiju.
Prvo, ja ne govorim o Bošnjacima nego o svim građanima koji vole BiH. Mislim da je ta bošnjocentrična politika pogrešna i razumijem zašto SDA gura tu priču (pošto im to garantuje kvotu kad se dijeli tal), ali mi nije jasno zašto bi ti to gurao. Odbranu BiH treba otvoriti, to nije ekskluzivno bošnjački zadatak a kada forsiraš tezu da jeste, stavljaš prepreke pred one Srbe i Hrvate koji bi se možda i distancirali od zločinačkog projekta razdvajanja naroda. Zar nije bezveze kritikovati nekog Srbina koji neće da se približi Sarajevu ako stavljaš znaj jednakosti između Sarajeva i bošnjačkog naroda ? Ako se ovo predstavlja kao sukob naroda, smiješno je očekivati da se neki prosječan Srbin prikloni bošnjačkoj opciji.

I drugo, ti nabavi "stick", ako je neko drugi naivan ili neozbiljan to ne možeš riješiti intelektualnom getoizacijom čitavog plemena.
Skijaš

#121 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

KingdomBosnia wrote:Suzivot u BiH izgleda ovako: Svi vi koji volite Bosnu i Hercegovinu se sagnite sto vise mozete i rasirite guzove da vas karamo kako hocemo i kada hocemo,ali mojne ocekivat da i mi volimo Bosnu i Hercegovinu jer nasa zemlja je srbija,i Bosna i Hercegovina u sustini treba da bude srbija,sve je srbija,srbija do Tokija.
Lupaš gluposti. Suživot ne podrazumjeva gubljenje kapaciteta ili motivacije za odbranu.
KingdomBosnia

#122 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KingdomBosnia »

Skijaš wrote:
KingdomBosnia wrote:Suzivot u BiH izgleda ovako: Svi vi koji volite Bosnu i Hercegovinu se sagnite sto vise mozete i rasirite guzove da vas karamo kako hocemo i kada hocemo,ali mojne ocekivat da i mi volimo Bosnu i Hercegovinu jer nasa zemlja je srbija,i Bosna i Hercegovina u sustini treba da bude srbija,sve je srbija,srbija do Tokija.
Lupaš gluposti. Suživot ne podrazumjeva gubljenje kapaciteta ili motivacije za odbranu.
Da se branim u svojoj drzavi od likova koji bi da je cijepaju?

Koji mazohizam.voli drzavu u kojoj zivis ili mars u pm,to je sve sto imam za reci
Jack Be Nimble

#123 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Jack Be Nimble »

Ma nema suzivota. Sve dok jedna istina ne pobjedi u vezi Srebrenice nema suzivota.
palermo

#124 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by palermo »

Patriotska_Liga wrote:
Nije on loš samo u njemu nema ni mrve pragmatizma.
:D golemo. Šta kažeš nije Skijaš loš. Jebo te život, on će moralnoj vertikali ovog foruma da kaže nije loš.
Kao što reče drug lenjin,dohakat će nam mangupi u našim redovima.

Čitaj Skijaša, ako ne razumiješ prvi put, onda pročitaj ponovno, ako ne razumiješ drugi put,pitaj nekog pametnijeg da ti objasni, ako ne razumiješ ni tada, onda si definitivno napogrešnom putu.

Previše je na ovom forumu, tzv .probošnjačkih stavova koji se direktno suprostavljaju pravim interesima Bošnjaka. Paradoksalana je činjenica da na ovom forumu jedna od najomraženijih ličnosti, Bakir Izetbegović, pokazuje mnogo više mudrosti, pameti i političke vještine nego što se ovdje kroz postove zagovara.
Skijaš

#125 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Skijaš »

Jack Be Nimble wrote:Ma nema suzivota. Sve dok jedna istina ne pobjedi u vezi Srebrenice nema suzivota.
Suživot je neizbježan, ljudi žive zajedno i danas a u nevolji i pomažu jedni druge. Velikosrpska politika jeste problem i to treba biti poraženo a otvorenost za suživot nema alternativu. Ne može se staviti koncept suživota u frižider do slamanja velikosrpske opcije, to je u najmanju ruku neozbiljno. Kao, znate Srbi, mi nećemo da imamo bilo šta s vama, ali 'ajte vi ipak batalite tu velikosrpsku politiku i prihvatite Sarajevo kao svoj glavni grad. Kako rekoh, u najmanju ruku neozbiljno.
Post Reply