Bosanac sa dna kace wrote:The_Fluid wrote:Dokle ce muslimanska mezarja biti zapustena??
Sve dotle dok ne dodje neki drecavi hodza na skupstinu lokalnog medzlisa i ne prodere4 se na one hodzusije sto ne animiraju narod ili vlast da treb amo imati urdjena mezarja, jer posjetiti mrtvog koristi nama a ri jetko kad samom mrtvog, a da bismo ga posjetili zar svaki put moramo proc kroz siprazje i blato...
Islam ne zabranjuje uredjivanje groblja, ali zabranjuje kicenje i pravljenje kica od svega toga kao sto su kojekakve grobnice sa k ucicom, slike i sta ti ja znam sve.......
to ti nisu kucice,vec turbeta,al sam malo slikovitije opisala da bi love svatio!!! to su turbeta i rijec je o mezarjima ljudi koji su vazili u svom vaktu za evlije,i nemoj samo da mi pocnes o tome pricati,kako je bid*at i sl.
mezararja se moraju odrzavati!!!! vehabije su zabranile posjecivanje mezarja!!!! otisli su tako daleko da su poravnali mezarja,porusili turbeta,osim kabura i kubure Bozijeg Poslanika s.a.!!!!!!!!!!!!!
e sad mi recite sto je to uredjen Poslanikov a.s. mezar ako je zabranjeno to uredjivanje!!!!
niko nije rekao da se mora saditi cvijece,al sigurno je sramota da raste korov,pvc flaše pa cak i od piva!!!!