Zapisa me eko drot...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

edu

#1 Zapisa me eko drot...

Post by edu »

parkirao na zelenoj povrsini...

Kolika je kazna za to?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Cener ako platiš prije nego što zine. :)
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

ja bih ti spuco cak i vise :D sit sam ovih sto parkiraju auta po trotoarima i zelenim povrsinama :D :D
neutralac

Post by neutralac »

Neda covjek na zelenu boju pa to ti je .Patriota.
Poslacu ti ja koliko god bude kazna samo zbog hrabrosti. :D
bostwick

Post by bostwick »

hhahahah, mene je zapisao za parkiranje smeca na nepropisnom mjestu. 20 konvertiblinih je kazna.
posto nisam platila na vrijeme kaznu, dosao je policajac da me privede na sud!!! nisam mogla vjerovati, ali sam ipak otisla na sud.

pravda je spora....i slijepa, definitivno. :x
neutralac

Post by neutralac »

Bostwick, koliko je to sve izaslo skupa sa sudskim troskovima ?
Mozda se i predomislim o slanju para Edu-u . :-D
bostwick

Post by bostwick »

neutralac, ne sjecam se tacno, bilo je to prije dvije godine...ali nije bilo nesto strasno(mada je strasna i jedna marka za ove stvari). u svakom slucaju, radije plati kaznu prije nego te PRIVEDU na sud zbog neplacene kazne. kazem ti, po mene je dosao drot da me vodi na sud, osjecaj uzasan. sretno
cowboy

Post by cowboy »

ja sam cuo da su kazne visoke, zato saznaj sto prije i trazi stelu. Kad je moje auto zapisao prije dvije godine, rekli su mi da je kazna 400 KM (doduse nisam siguran jer nikad mi racun nije stigao posto sam znao nekoga u toj eko-policiji, pa su mi kaznu ponistili :D )
krava

Post by krava »

bacanje smeca
parkiranje po parkovima
korupcija

takav smo mi narod
:roll:
Prenj

Post by Prenj »

Da ti i mi sad kaznu odrapimo?
Ono jada od parkova u gradu i ti onda parkiras svog ljubimca :(
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Tretiraju oni parkiranje na povrsinama koje su sve samo ne zelene, kao parkiranje na zelenoj povrsini i odrezu ti kaznu cca. 150 KM. Mene su jednom tako zapisali i fotografisali. Interesantno da su slikali auto sa strane i pri tom se nije moglo vidjeti da li je uopce i jedan od tockova "na zelenoj povrsini", a ni registarske tablice nisu bile vidljive. Dokaz: 0 bodova... :-)

Ako dodje do sudjenja, trazi da ti odrede zatvorsku kaznu. Odmah ce se poceti cjenkati s tobom, k'o na pijaci... "pa dobro, eto daj 70... je l' ti puno 50?... hajde, posto ti je prvi put, moze 30?..." :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

BigusDickus wrote:Tretiraju oni parkiranje na povrsinama koje su sve samo ne zelene, kao parkiranje na zelenoj povrsini i odrezu ti kaznu cca. 150 KM. Mene su jednom tako zapisali i fotografisali. Interesantno da su slikali auto sa strane i pri tom se nije moglo vidjeti da li je uopce i jedan od tockova "na zelenoj povrsini", a ni registarske tablice nisu bile vidljive. Dokaz: 0 bodova... :-)

Ako dodje do sudjenja, trazi da ti odrede zatvorsku kaznu. Odmah ce se poceti cjenkati s tobom, k'o na pijaci... "pa dobro, eto daj 70... je l' ti puno 50?... hajde, posto ti je prvi put, moze 30?..." :D
I tih 30 KM na rate...:D.Ma zatvori su nam puni zato je to tako :-) .
Kareem Abdul-Jabbar

#13 Re: Zapisa me eko drot...

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

edu wrote:parkirao na zelenoj povrsini...

Image

kol'ko god bude , malo je Image
Hera

Post by Hera »

Ma treba kazne ogromne pucati za sve ovome slicno. Cuj parkirao na zelenoj povrsini. Sto neko rece imamo 3 parka u gardu i sada vi po travici parkirate. Ma milja vam je malo. Dalje bi zabranila sve one stare krntije, neka se uvede maksimalna starost auta koji se smije voziti. Pa onda svi oni zagadjivaci sto bljuju dim iz sebe, njih bi u zatvor odmah poslala. Kao i sve koji voze pijani ili 120 km/h kroz grad. I odmah im uzela vozacku zauvijek.
Zadig

Post by Zadig »

Hera wrote:Ma treba kazne ogromne pucati za sve ovome slicno. Cuj parkirao na zelenoj povrsini. Sto neko rece imamo 3 parka u gardu i sada vi po travici parkirate. Ma milja vam je malo. Dalje bi zabranila sve one stare krntije, neka se uvede maksimalna starost auta koji se smije voziti. Pa onda svi oni zagadjivaci sto bljuju dim iz sebe, njih bi u zatvor odmah poslala. Kao i sve koji voze pijani ili 120 km/h kroz grad. I odmah im uzela vozacku zauvijek.
Hera, da li vozis auto?
rumenko

Post by rumenko »

malo je cener za ovako grub prekrsaj.....da li si prigodom parkiranja bio svjestan sta radis....ili si bio neuracunljiv...tj.pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opojnih sredstava....
edu

Post by edu »

nije vidjelo zelenu povrsinu..bilo utabano blato..majke mi..ne bih ga ni ja parkirao na zelenu povrsinu..prije mene ih je 1000 tu parkiralo..(mora neko i popusiti)..a bio neki brko..supak pravi..bem ga u brkove...
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

edu wrote:nije vidjelo zelenu povrsinu..bilo utabano blato..majke mi..ne bih ga ni ja parkirao na zelenu povrsinu..prije mene ih je 1000 tu parkiralo..(mora neko i popusiti)..a bio neki brko..supak pravi..bem ga u brkove...
:D lijepo, lijepo :D:D osjeti se pokajanje :D:D...ovo sve ispricaj sudiji (izbaci brku :lol: i ostalo :D) i izvuci ces sa 150-200 KM :lol::lol:

:D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Ma moraju i ti epolicajci imat nekog posla! :-) :-) :-) :-)
nikita

Post by nikita »

I mene su startali davno za to parkiranje na zelenoj povrsini, i znam da je bila neka luda cifra...i treba pa ces drugi put pazit gdje ces, a za ono bacanje smeca u dalj ofrlje pa ako pogodi kontejner pogodi, ne pogodi zatvor brale :D plus milju najmanje :D pa ga bacaj !
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#21 Re: Zapisa me eko drot...

Post by horns&drums »

edu wrote:parkirao na zelenoj povrsini...

Kolika je kazna za to?
Ako si musliman ili irskog porijekla proci ces uz ukor :D:D

p.s. pripremi stoju ali tek za desetak mjeseci
edu

Post by edu »

ne dam stoju..petobanka im je plafon...

bio sam clan "gorana" kao mali..pa mozda dobijem popusta..pa kolege smo majka mu stara...

:D :D :D
edu

Post by edu »

cuj musliman???..pa da onda budem u manjini..jokkkkkkk..ja sam bosnjo...

:D :D :D
nineac

Post by nineac »

Da mi je znati koće naplatiti kazne onim životinjama na vlašiću? Možete misliti koliko će oni zagaditi okolinu gore za 4 dana koja provedu serući,pišajući i pljujući po vlašiću?
Mislim da bi gore dobro došla jedna dezinsekcija/deratizacija i dezinfekcija 10 km oko hotela pahuljica!
Post Reply