ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
- animals
#76 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Cim se zene dale u politiku, ode Evropa u helac 
- animals
#77 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
sherbett wrote:Sovinistuanimals wrote:Cim se zene dale u politiku, ode Evropa u helac
Prvo se obrise prasina, opere sudje..
pa , ako ostane vremena za politiku..
i tada, se ne upustati u dublje analize..
samo povrsinski
- Connaisseur Karlin
#78 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
pa,eto ,imas priliku da objasnis, ako si sposbna objasnitisherbett wrote:Ok.. sad sam ziher da nemas dume sta pricam![]()
Obrezani su zakon!
pa mora se neko smilovati i ka obrezanima
- animals
#79 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Sad ce te se vas dvije pocupati,Connaisseur Karlin wrote:pa,eto ,imas priliku da objasnis, ako si sposbna objasnitisherbett wrote:Ok.. sad sam ziher da nemas dume sta pricam![]()
Obrezani su zakon!![]()
pa mora se neko smilovati i ka obrezanimadusebriznica obrezanih
e zene
- Connaisseur Karlin
#81 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
pa to je Sprska ahilova petaLug wrote:Connaisseur Karlin wrote: ah,pa svaka drzava ima poseban tretman,to je logicno![]()
Zasto bi Spanjlska bila izbacena iz EU jer nije priznala Kosovo![]()
![]()
Nije isto biti clanica EU sa posebnim tretmanom i biti ne-clanica EU sa drugacijim tretmanom
uglavnom, ostaje..
sherbett wrote:Pa nema Srbija sta gledat u EU dok ne prizna Kosovo
ali je poenta, da Srbiju nije niko natjerao da aplicira za EU
- animals
#82 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Kakve veze imaju Srbija i Kosovo..Connaisseur Karlin wrote:
pa to je Sprska ahilova petaEU postavlja ultimatume na alihove pete svake drzavice
![]()
Kosovo je suverena drzava..
- Connaisseur Karlin
#83 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
to ces morati pitati sherbettanimals wrote:Kakve veze imaju Srbija i Kosovo..Connaisseur Karlin wrote:
pa to je Sprska ahilova petaEU postavlja ultimatume na alihove pete svake drzavice
![]()
Kosovo je suverena drzava..
- animals
#84 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Srbija i ne zeli u EU..
Ona samo pokusava glumiti Jugoslaviju, i balansirati izmedju Istoka i zapada..
- Connaisseur Karlin
#85 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
EU se jako brine radi togaanimals wrote:Srbija i ne zeli u EU..
- animals
#86 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Nije to bitno..Connaisseur Karlin wrote:EU se jako brine radi togaanimals wrote:Srbija i ne zeli u EU..
Srbiju treba staviti pod kontrolu, jer je faktor nestabilnosti na
ovim prostorima..
- Sanjarko
#87 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Pa ja tako povezem postove, misli.sherbett wrote:Dobar siVizionar 1985 wrote:Sve razradis do detalja ako je moguce, i ostavis vise opcija otvorenih.Vizionar 1985 wrote: Pa jbg tako je. Sve je relativno. Ajnshtajn.
Sta ja znam sta planiraju, nemam kristalnu kuglu nit mogu citat misli.
Mogu samo pokusati predvidjeti i proniknuti nesto.![]()
Velis, dvaput je dvaput
A sto ne dvaput, da covjek bude siguran. Bolje vise puta zabit nego nijednom.
Last edited by Sanjarko on 05/03/2017 00:58, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#88 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
zar su Srbi toliko opasnianimals wrote:Nije to bitno..Connaisseur Karlin wrote: EU se jako brine radi toga
Srbiju treba staviti pod kontrolu, jer je faktor nestabilnosti na
ovim prostorima..
- Sanjarko
#89 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Pa dobro i to je bitno. Al dzaba ako ne stajncas.sherbett wrote:Nista kvantiteta, samo kvaliteta!Vizionar 1985 wrote:
Pa ja tako povezem postove, misli.
A sto ne dvaput, da covjek bude siguran. Bolje vise puta zabit nego nijednom.
- Sanjarko
#90 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Priznat ce poslije Bosne.sherbett wrote:Jesi me prepai! Vec sam mislila da me ljubinka citurala... of lele of aman!
Ne znam ja sta ti znaci ta zadnja rijec na s.
Nego, sta ti kao relevantan strateg kazes na srpsko ne priznavanhe republike Kosovo?
- Sanjarko
#91 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Shtajnca.Vizionar 1985 wrote:Priznat ce poslije Bosne.sherbett wrote:Jesi me prepai! Vec sam mislila da me ljubinka citurala... of lele of aman!
Nego, sta ti kao relevantan strateg kazes na srpsko ne priznavanhe republike Kosovo?
- spreca
#92 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Nesto ti je ovdje viskaVizionar 1985 wrote:Shtajnca.Vizionar 1985 wrote:Priznat ce poslije Bosne.sherbett wrote:Jesi me prepai! Vec sam mislila da me ljubinka citurala... of lele of aman!
- spreca
#93 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
naravno da je ispravno bez Jsherbett wrote:Štanca?
Ne razumijem
-
Lug
#94 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
Connaisseur Karlin wrote:pa to je Sprska ahilova peta EU postavlja ultimatume na alihove pete svake drzavice
ih..da je samo to, ima srbija vise ahilovih peti nego nogu.. cuj ahilova peta
- Connaisseur Karlin
#95 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
ti si na prvoj stranici ,u svom prvom postu, tj. prvu recenicu, napisala sa ogromnim entuzijazmom , da je ovo napokon tvoja temasherbett wrote:Nisam sposobnaConnaisseur Karlin wrote:pa,eto ,imas priliku da objasnis, ako si sposbna objasnitisherbett wrote:Ok.. sad sam ziher da nemas dume sta pricam![]()
Obrezani su zakon!![]()
pa mora se neko smilovati i ka obrezanimadusebriznica obrezanih
mislim da se nije rodio taj koji je sposoban tebi ista objasniti
za ovo drugo, uvjerila si cijeli forum da si super extra mega meta upucena i naravno da sam dusebriznik.. nisam ja dehumanizirajuci faktor ovdje
to znaci, da si bolje upucena od mene, jer nisam nnita tvrdila da znam kao ti u vezi teme i dileme
sad je red da se prestane off-topik konverzacija, i nastavis pisati sadrzzaj vezan za temu, ne radi mene, ali radi drugih
- Connaisseur Karlin
#96 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
nakon citanja tvog posta, svako bi pomislio da zelis ozbiljno sudjelovati na temi, bez obzira kako i koliko znanja posjedujes u vezi Blkanaksog problemasherbett wrote:Ne lazi! Napusala sam nesto drugoConnaisseur Karlin wrote: ti si na prvoj stranici ,u svom prvom postu, tj. prvu recenicu, napisala sa ogromnim entuzijazmom , da je ovo napokon tvoja tema![]()
to znaci, da si bolje upucena od mene, jer nisam nnita tvrdila da znam kao ti u vezi teme i dileme![]()
sad je red da se prestane off-topik konverzacija, i nastavis pisati sadrzzaj vezan za temu, ne radi mene, ali radi drugih
sherbett wrote:E napokon tema na politici u kojoj mogu sudjelovati![]()
Pa ovako.. ako gledamo Balkan.. ili jugoistocnu Europu ili na finjaka, zapadni balkan, samom svojom pozicijom ima veliki znacaj. To je tura .. geografsko podrucje.. koje je na medji istoka i zapada. Ali ne samo geografski, nego moze se reci i civilizacijski. Ovdje su se za sfere utjecaja borile Rusija, Osmansko carstvo danas Turska i zapadne zemlje Europe. .. a od nesretnog ukinuca blazene Monroove doktrine, i SAD.
Rusija mora biti jaka jer je ona, ako izuzmemo diva koji miruje- Kinu, jedini relevantni balanser svjetskih sila. EU je drek.. sipak.. oni mogu da se jave tu i tamo po svojim konvencijama.. i hajd malo jace zagrme po ekonomskim pitanjima...pa vidimo to u svim europski..iliti balkanskim krizama od BiH do Kosova ..
Reko je Mackinder da tko vlada Heartlandom, vlada svijetom.. heartland je bas podrucje jugistocne Europe, i nije to slucajno.
Nasi narodi ovdje se vezu za sile po nekim socioloskim vezama.. uglavnom religijskim. Za vezu Srbije i Rusije se zna od koljevke.. pravoslavna veza.. no Srbija bi ipak malo u EU i NATO, da bi imala pedigre.. njima je najgore jer su rascjepani medju te dvije sile.. no u EU nece radi Kosova nikad.. BiH ne mozete da se dogovorite oko postivanja Ustava.. ko bi vas sabrao.. dva entiteta koja kao da nemaju zajednickki interes i cilj.. blagostanje! Ali opet, otvara prostor teske politicke i ine nestabilnosti u regiji skupa sa Srbijom koja ne zna al bi pisala al kakila.
No, bosna granici s drzavom clanicom NATO I EU, koja je stabilna.. jer voli dat guze dje treba i dje ne treba.. proeuropski orijentirana RH.. tako da moze donekle da se balansira stanje.. iako hukti.
Makedonija i Kosovo u interakciji sa Srbijom, ali i same sa sobom, predstavljaju zabrinjavajuci faktor nestabilnosti. Tu se ne zna ko koga. Ja bih se usudila reci, Albanci i njihov natalitet takodjer tome doprinose. Plase se mala djeca s pricama o Velikoj Albaniji.. ali nije to ona Velika u kontekstu Velike Srbije ili Hrvatske.. vec bi ova za razliku od ove dvije zaokruzila etnicki cist prostor.
Kazu u MZ, Makedonija ne moze dozivjeti sudbinu Kosovski scenarij.. ona je suverena! A jel bogati.. pa i Srbija je suverena.. nego hajd.. loptaju se nama kako ih cefne.
Srbija nirmalno vidi spas u Majcici, a nisu registrirali da ij je majka izdala u UN kad je bilo rijeci o Kosovu.. SAD su time demonstrirale sili.. ali veoma je znacajan dogadjaj neposredno nakon osamostaljenja Kosova, a koji se zbio sa slucajem Krim. Boli Ruse neka stvar... sve ce dati da svoj interes obezbjede. Al Srbija, realno, nema kome da se okrene. Zar europi koja pravi od njih vampire i babroge? Rusi bar koliko god da su ih isutirali, nikad im nisu kenjali da su vampiri.
E Makedonija.. Biser balkanski! Moj tata je govorio da su Srbi za njih male bebe.. mnogo gotivim tubzemlju.. al brate.. Bugari pravi.. to divlja na sve strane.. nedaj Boze njima pod ruku. Al najdrazi su mi.. napaceni ne svrstani nepriznati.. pa jel cudo da je kaos tamo?
E svasta sam nadrobila.. tipkamo se..
- Connaisseur Karlin
#97 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
a jesi bukvalnasherbett wrote:I dalje nigdje ne pise da je tema moja![]()
A misliti je drek znati.. tako kazu kod nas
-
Lug
#98 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
haj polako cemo, da ti se sve ne pobrkasherbett wrote:Objasni
Ako si sposoban, naravno
prvo, strahovit ruski zagrljaj.. mora se distancirati..
rs ...mora se nauciti da je to regija u drugoj drzavi..
c.g. ..ne smije praviti drzavne udare, to je zabranjeno ..
vojvodina, sandjak..vece autonomije..
i mora prodavati kvalitetniji heroin
ima jos..
- Sanjarko
#100 Re: ZAPADNI BALKAN-RUSIJA
...
Dupli.
Dupli.
Last edited by Sanjarko on 05/03/2017 21:34, edited 1 time in total.