Jel to ti ozbiljno?location wrote:JesuVares City wrote: Hoce da zabrane,...a isti ti inicijatori odu na Filipine i rade kojekakve gadosti sa djecom,..a o pedofiliji niko nista!!!
Zar su cigare gore zlo za covjecanstvo!
Zapadna diktatura
- Vares City
#26 Re: Zapadna diktatura
-
#27 Re: Zapadna diktatura
Uzeo si dva losa primjera jer se nezna koja su gora od dva. Pedofilija na psihicki nacin ubije djete, u stvari necu da razmisljam kroz sta djeca idu. Znam sta dim cigare moze da uradi. Kada me uhvatio pubertet pa do svoje 14 godine osjecao sam se slabo. Ne svaki dan, ali znalo je doci vrijeme svakih 6 mjeseci, da se jednostavno ne osjecam dobro. Nema temeperature, ali brzo se umorim, zadisem. Doktori su nasli tragove nikotina u mojoj krvi i rekli i da prestanem pusiti. Medjutim, ja nikada nisam pusio, ali zato jeste tata. Tada je i on smanjio i u medjuvremenu prestao pusiti zbog mene a i ja ne pamtim kada sam imao te simptome.Vares City wrote:Jel to ti ozbiljno?location wrote:JesuVares City wrote: Hoce da zabrane,...a isti ti inicijatori odu na Filipine i rade kojekakve gadosti sa djecom,..a o pedofiliji niko nista!!!
Zar su cigare gore zlo za covjecanstvo!
Drugo je ako ti zelis sebe ubiti i ja to postujem, medjutim ako pridjes meni i pokusas me sa tim dimom ubiti, cuvaj se. Ne zalim vas nimalo dok vas gledam kako na -10c cupkate vani sa cigarom. Sigurno vam je zima, ali je meni milina vas gledati dok se tako smrzavate
Ako mozes da sa Italijanom da pricas engleski dok se pravis glup, mozes i ovo da procitas
Secondhand smoke is especially harmful to young children. Secondhand smoke is responsible for between 150,000 and 300,000 lower respiratory tract infections in infants and children under 18 months of age, resulting in between 7,500 and 15,000 hospitalizations each year, and causes 430 sudden infant death syndrome (SIDS) deaths in the United States annually.
In the United States, 21 million, or 35 percent of, children live in homes where residents or visitors smoke in the home on a regular basis.12 Approximately 50-75 percent of children in the United States have detectable levels of cotinine, the breakdown product of nicotine in the blood
The current Surgeon General’s Report concluded that scientific evidence indicates that there is no risk-free level of exposure to secondhand smoke. Short exposures to secondhand smoke can cause blood platelets to become stickier, damage the lining of blood vessels, decrease coronary flow velocity reserves, and reduce heart rate variability, potentially increasing the risk of heart attack.
Nonsmokers exposed to secondhand smoke at work are at increased risk for adverse health effects.
Secondhand smoke causes approximately 3,400 lung cancer deaths and 22,700-69,600 heart disease deaths in adult nonsmokers.
Mozda neki odu na Filipine da imaju sex sa djecom i tako ucine veliko zlo nad njima, ali ako ti pusis oko djece radis isto zlo ko oni na Filipinima.
-
Santos
#28 Re: Zapadna diktatura
Stani ba malo.Pa ako je tako kako ti pricas onda bi radi tebe ja recimo moro bjezat sa cigaraom da ti nebude nesto.Svi mi znamo da je cigara stetna,alkohol ali ja recimo koristim obadvoje u smatram umjerenim kolicinama,dakle vecinom vikendom,e sad kome smeta pa nek onda nesto naprave i za ove sto ih boli kita za zdravljem a ovi na vocu i povrcu nek idu na plantaze i tamo pricaju kako su zdravi.Znaci ti nepusis tebi ce se udovoljit a meni koji opet kazem ponekad zapalim vecinom uz kafu i pivu,za mene nema mjesta.E nemoze buraz jer ni ti a ni ostali koji nepuse nisu nista bollji od ovih drugih.To sto uporedzujes pedofila i pusaca je isto ko poredit onu iza stakla sa obicnom zenom jer i ova se obicna sexa samo ne za lovu.
- cHupjahalic@
#29 Re: Zapadna diktatura
location ti pise o pasivnom pusenju, sto znaci da cim si vani i cupkas se na -10 C znaci da ne smijes biti unutra i udisati dim, izdisati ga da bi ga neko ko ne pusi unosio u sebe.
postujem tvoj izbor, u svojoj kuci mozes pusiti koliko ti volja, ali po restoranima, kaficima, diskotekama itd itd tebi se svidjalo ili ne moras prihvatiti nove izmjene.
nije u pitanju udovoljavanje, nego prilagodjavanje.
postujem tvoj izbor, u svojoj kuci mozes pusiti koliko ti volja, ali po restoranima, kaficima, diskotekama itd itd tebi se svidjalo ili ne moras prihvatiti nove izmjene.
- Vares City
#30 Re: Zapadna diktatura
Location,nisi mi puno objasnio,a i ovi izvori informacija su na enleskom,...da je njemacki lako bi,...
Sve ovo sto pisem je u moje ime,znaci pusac sam,"radim"to svojom voljom i pusim tamo gdje je dozvoljeno.
Kad vidim da to negdje nije prikladno,blizu djece,neko kome smeta itd. sam sebi zabranim,a ne ovako kao sto jednostavno zabrane i tacka,...cupkaj na -10.
Ja ne cupkam,niti cu cupkati,....
Ima puno gorih stvari koje bi se morale zabraniti na javnim mjestima osim pusenja
Sve ovo sto pisem je u moje ime,znaci pusac sam,"radim"to svojom voljom i pusim tamo gdje je dozvoljeno.
Kad vidim da to negdje nije prikladno,blizu djece,neko kome smeta itd. sam sebi zabranim,a ne ovako kao sto jednostavno zabrane i tacka,...cupkaj na -10.
Ja ne cupkam,niti cu cupkati,....
Ima puno gorih stvari koje bi se morale zabraniti na javnim mjestima osim pusenja
-
#31 Re: Zapadna diktatura
Pa naravno da ces bjezat kada mi stetis zdravlju. Obicno ljudi kada puse oko mene vani i ako dim ide u moje lice stanu na drugu stranu mene tako da vjetar ne nosi dim u moje lice. Zato sto su svjesni sta rade, iako im ja nikada nisam rekao moj stav o pusenju. Ti zapalis jednu cigaru na par minuta u kaficu i odes, ali zato ostavis taj dim iza sebe satima jos da stoji u vazduhu i da ga ljudi udisu koji udju poslije tebe u kafic. Nije problem sto ti zapalis jednu cigaru sedmicno ili sto. Problem je kada ih zapalis u zatvorenom prostoru medju ljudim, jer onda ugrozavas njihovo zdravlje. Sta tu nije jasno?Santos wrote:Stani ba malo.Pa ako je tako kako ti pricas onda bi radi tebe ja recimo moro bjezat sa cigaraom da ti nebude nesto.Svi mi znamo da je cigara stetna,alkohol ali ja recimo koristim obadvoje u smatram umjerenim kolicinama,dakle vecinom vikendom,e sad kome smeta pa nek onda nesto naprave i za ove sto ih boli kita za zdravljem a ovi na vocu i povrcu nek idu na plantaze i tamo pricaju kako su zdravi.Znaci ti nepusis tebi ce se udovoljit a meni koji opet kazem ponekad zapalim vecinom uz kafu i pivu,za mene nema mjesta.E nemoze buraz jer ni ti a ni ostali koji nepuse nisu nista bollji od ovih drugih.To sto uporedzujes pedofila i pusaca je isto ko poredit onu iza stakla sa obicnom zenom jer i ova se obicna sexa samo ne za lovu.
- KemooSA
#32 Re: Zapadna diktatura
BJEZTE U BOSNU!!!Vares City wrote:U Swizi za sada ne zabranjuju pusenje po restoranima,na javnim mjestima itd,ali ima nekakvih inicijativa,u toku je,...
Znam samo ,ako nesto od toga i uvedu nece meni uvesti!!!
KO MI ZABRANI CIGARE I PIVU ,.OVNO MU !!!!
- Maraschino
#33 Re: Zapadna diktatura
sve ja to razumijem , da je to jako stetno...
ako nepusaci imaju svoja prava, homoseksualci imaju svoja prava, prostitutke imaju svoja prava...
gdje su prava pusaca ? izbacili ih na ulice ko pse
po nekim tamo coskovima...a koliko drugi poroci direktno ili indirektno stete

po meni bi svaka ustanova koja zabrani pusenje u jednom dijelu, morala obezbijediti prostor za pusace
p.s. nekada sam mnogo putovao vozom, avionom...i uvijek sam sjedio u prostoru za nepusace a ako mi se pusilo, prosetam laganice do prostora za pusenje
ako nepusaci imaju svoja prava, homoseksualci imaju svoja prava, prostitutke imaju svoja prava...
gdje su prava pusaca ? izbacili ih na ulice ko pse
po meni bi svaka ustanova koja zabrani pusenje u jednom dijelu, morala obezbijediti prostor za pusace
p.s. nekada sam mnogo putovao vozom, avionom...i uvijek sam sjedio u prostoru za nepusace a ako mi se pusilo, prosetam laganice do prostora za pusenje
-
#34 Re: Zapadna diktatura
Homoseksualac meni ne ugrozava zivot. Prostitutke meni ne ugrozavaju zivot, jedino ako sam ja tolika budala da idem u napad bez kurtona ili budala uopste da se bacim u takve poslove.Maraschino wrote:sve ja to razumijem , da je to jako stetno...
ako nepusaci imaju svoja prava, homoseksualci imaju svoja prava, prostitutke imaju svoja prava...![]()
gdje su prava pusaca ? izbacili ih na ulice ko psepo nekim tamo coskovima...a koliko drugi poroci direktno ili indirektno stete
![]()
- Maraschino
#35 Re: Zapadna diktatura
OKlocation wrote:Homoseksualac meni ne ugrozava zivot. Prostitutke meni ne ugrozavaju zivot, jedino ako sam ja tolika budala da idem u napad bez kurtona ili budala uopste da se bacim u takve poslove.Maraschino wrote:sve ja to razumijem , da je to jako stetno...
ako nepusaci imaju svoja prava, homoseksualci imaju svoja prava, prostitutke imaju svoja prava...![]()
gdje su prava pusaca ? izbacili ih na ulice ko psepo nekim tamo coskovima...a koliko drugi poroci direktno ili indirektno stete
![]()
imas li svoje pravo, imas...a gdje je moje
-
mojgrad
#36 Re: Zapadna diktatura
Santos wrote:Ljudi neznam kako kod vas ali ovdje u Holandiji jos malo nes smjet ni jest.Samo uvode nekakve zakone.Sad nesmijes pusit ni u jednom tipu restorana,kafica ili slicno.Kad vidis nekog sa cigarom na ulici odudara totalno.Sad vode hampu oko toga kako su ljudi previse debeli tj,djeca te bi trebalo uvest mjere neke folovi.Pustite me da zivim boli vas kurac kolko pusim i jedem.Jos malo ce i cugat zabranit a legalna droga i prostitucija.Fakat mi nije jasno.
U istoj drzavi zivim kao i ti Santos i mogu reci da mi je drago sto se ne moze vise pusiti po kaficima i restoranima. Nema mi nista gore kad sjednem jesti a do mene za drugim stolom zapale cigaretu pa mi i onaj miris hrane i ukus pokvare
Hajd to sto ja ne pusim i sto mi smeta na stranu ali hocu da kazem sto su uveli zabranu pusenja na javnim mjestima posebno kaficima i restoranima je vise iz razloga sto zele da zastite radnike tj. konobare nego sto zele tebi da zabrane da pusis. Ti pusi koliko hoces u svojoj kuci niko ti to ne osporava. Ali svi oni ljudi koji rade na javnim mjestima kao sto su to restorani zasluzuju cist zrak zar ne?
U svakom slucaju pozdravljam ovaj zakon....
-
mojgrad
#37 Re: Zapadna diktatura
Istina boli.. zna neke.. Ali je ISTINAEI Presidente wrote:kako ti nije jasno? ljudi koji jedu nezdravo, i ovi koji puse kostaju drustvo mnogo para, jer pate od hronicnih oboljenja koje je veoma skupo lijeciti. infarkti, mozdani udari, i rakovi su klasicna oboljenja uzrokovana nezdravim zivotom, a ti se rapitaj kolko kosta to tretirati, pa ce ti biti jasna ova hajka. s druge strane ljudi koji zive zdravije manje kostaju za odrzavanje. a svi isto placaju kroz poreze i doprinose (barem u EU). stoga nije fer da se na nekog ko zivi nezdravo potrosi pet puta vise jer se nije htio brinuti o sebi, za razliku od ovih koji su se znali brinuti o sebi. znam da sam ovo pravo pojednostavio, ali to ti je otprilike logika iza te "diktature"Santos wrote:Ljudi neznam kako kod vas ali ovdje u Holandiji jos malo nes smjet ni jest.Samo uvode nekakve zakone.Sad nesmijes pusit ni u jednom tipu restorana,kafica ili slicno.Kad vidis nekog sa cigarom na ulici odudara totalno.Sad vode hampu oko toga kako su ljudi previse debeli tj,djeca te bi trebalo uvest mjere neke folovi.Pustite me da zivim boli vas kurac kolko pusim i jedem.Jos malo ce i cugat zabranit a legalna droga i prostitucija.Fakat mi nije jasno.
-
mojgrad
#38 Re: Zapadna diktatura
cHupjahalic@ wrote:ne vjerujem da je tek uvedeno u Holandiji, cim Santos ovako pise.rajvosa^ wrote:E jarane kod tebe tek sad to uvedoseJa ostarih s tim zakonima.
sigurno mu prikipilo.
Uvedeno je tacno 1 jula 2008
-
mojgrad
#39 Re: Zapadna diktatura
Nisi shvatio poentu zasto je uopste zabranjeno pusenje na javnim mjetima, ne zato da TEBI zabrane da se trujes vec da ti ZABRANE trovanje osoblja koje radi u kafanama koje ih ti posjecujes.Santos wrote:Stani ba malo.Pa ako je tako kako ti pricas onda bi radi tebe ja recimo moro bjezat sa cigaraom da ti nebude nesto.Svi mi znamo da je cigara stetna,alkohol ali ja recimo koristim obadvoje u smatram umjerenim kolicinama,dakle vecinom vikendom,e sad kome smeta pa nek onda nesto naprave i za ove sto ih boli kita za zdravljem a ovi na vocu i povrcu nek idu na plantaze i tamo pricaju kako su zdravi.Znaci ti nepusis tebi ce se udovoljit a meni koji opet kazem ponekad zapalim vecinom uz kafu i pivu,za mene nema mjesta.E nemoze buraz jer ni ti a ni ostali koji nepuse nisu nista bollji od ovih drugih.To sto uporedzujes pedofila i pusaca je isto ko poredit onu iza stakla sa obicnom zenom jer i ova se obicna sexa samo ne za lovu.
I naravno da su ljudi koji se ne truju tim zlom drugaciji od vas koji to radite, mi vidis malo razmisljamo glavom i cijenimo zdravlje koje imamo ne bacamo ga pod noge kao sto to rade pusaci
- rajvosa^
#40 Re: Zapadna diktatura
Vi nepusaci ste legende.mojgrad wrote:Nisi shvatio poentu zasto je uopste zabranjeno pusenje na javnim mjetima, ne zato da TEBI zabrane da se trujes vec da ti ZABRANE trovanje osoblja koje radi u kafanama koje ih ti posjecujes.Santos wrote:Stani ba malo.Pa ako je tako kako ti pricas onda bi radi tebe ja recimo moro bjezat sa cigaraom da ti nebude nesto.Svi mi znamo da je cigara stetna,alkohol ali ja recimo koristim obadvoje u smatram umjerenim kolicinama,dakle vecinom vikendom,e sad kome smeta pa nek onda nesto naprave i za ove sto ih boli kita za zdravljem a ovi na vocu i povrcu nek idu na plantaze i tamo pricaju kako su zdravi.Znaci ti nepusis tebi ce se udovoljit a meni koji opet kazem ponekad zapalim vecinom uz kafu i pivu,za mene nema mjesta.E nemoze buraz jer ni ti a ni ostali koji nepuse nisu nista bollji od ovih drugih.To sto uporedzujes pedofila i pusaca je isto ko poredit onu iza stakla sa obicnom zenom jer i ova se obicna sexa samo ne za lovu.
I naravno da su ljudi koji se ne truju tim zlom drugaciji od vas koji to radite, mi vidis malo razmisljamo glavom i cijenimo zdravlje koje imamo ne bacamo ga pod noge kao sto to rade pusaci
-
#41 Re: Zapadna diktatura
Hvalarajvosa^ wrote:Vi nepusaci ste legende.mojgrad wrote:Nisi shvatio poentu zasto je uopste zabranjeno pusenje na javnim mjetima, ne zato da TEBI zabrane da se trujes vec da ti ZABRANE trovanje osoblja koje radi u kafanama koje ih ti posjecujes.Santos wrote:Stani ba malo.Pa ako je tako kako ti pricas onda bi radi tebe ja recimo moro bjezat sa cigaraom da ti nebude nesto.Svi mi znamo da je cigara stetna,alkohol ali ja recimo koristim obadvoje u smatram umjerenim kolicinama,dakle vecinom vikendom,e sad kome smeta pa nek onda nesto naprave i za ove sto ih boli kita za zdravljem a ovi na vocu i povrcu nek idu na plantaze i tamo pricaju kako su zdravi.Znaci ti nepusis tebi ce se udovoljit a meni koji opet kazem ponekad zapalim vecinom uz kafu i pivu,za mene nema mjesta.E nemoze buraz jer ni ti a ni ostali koji nepuse nisu nista bollji od ovih drugih.To sto uporedzujes pedofila i pusaca je isto ko poredit onu iza stakla sa obicnom zenom jer i ova se obicna sexa samo ne za lovu.
I naravno da su ljudi koji se ne truju tim zlom drugaciji od vas koji to radite, mi vidis malo razmisljamo glavom i cijenimo zdravlje koje imamo ne bacamo ga pod noge kao sto to rade pusaci![]()
Drugi razlog zasto je zakon dobar, ne moram vise da perem dva dana odjecu poslije izlaska da bi izbacio dim cigare.
- ljubav_aha
#42 Re: Zapadna diktatura
cHupjahalic@ wrote:location ti pise o pasivnom pusenju, sto znaci da cim si vani i cupkas se na -10 C znaci da ne smijes biti unutra i udisati dim, izdisati ga da bi ga neko ko ne pusi unosio u sebe.
BRAVO rajamojgrad wrote:
Nisi shvatio poentu zasto je uopste zabranjeno pusenje na javnim mjetima, ne zato da TEBI zabrane da se trujes vec da ti ZABRANE trovanje osoblja koje radi u kafanama koje ih ti posjecujes.
santos,bas si ugrozen
-
tempora
#43 Re: Zapadna diktatura
Mislim da je Santos zasigurno shvatio "poentu" i sumnjam da mu se u tome treba objasnjavati niti citati lekcija. Uz duzno postovanje, porededjenje bilo koje drzave sa Holandijom je apsurdno. U Norveskoj, Danskoj, Njemackoj ili bilo gdje drugdje, ne postoje kofi sopovi niti je zabranom pusenja dozvoljeno pusenje iskljucivo ciste marihuane u kofi sopovima. Sto ce reci, u kofi sopu mozes pusiti ali dzoint ne smije sadrzavati duhan. Kao sto istovremeno kofi sopovi mogu prodavati mari/has ali je ne mogu kupovati, pa je kupovina uglavnom zastupljena crnim trzistem i mjesanjem kojekakvih otrovnih tvari.
Bilo koja zapadnoevropska drzava nije uvela zabranu pusenja a istovremeno propagirala legalizaciju lakih droga, kao sto to cini Holandija i pojedini gradonacelnici. S istim se licno slazem, ali ipak ostaje da je Holandija zemlja strasnih kontradikcija. Dok pojedine opstine i gradovi ( osobito oni na granicama) traze zatvaranje kofi sopova zbog turista iz susjednih zemalja koji ovdje dodju kupovati droge, ekonomija pobjedjuje.
E sada, licno kao pusac, nisam pogodjena ovim zakonom i mogu reci da ga i pozdravljam. S druge strane, zakon se nemilice krsi i vec su pokrenuti sudski procesi kao oni u Njemackoj ( koji je ako se ne varam dobiven) od strane vlasnika malih kafica, kojima se profit debelo smanjio.
No, vlada vec razmislja da zabrani pusenje roditeljima u automobilima u kojima se prevoze djeca. Ne pusim u autu zbog djeteta i to je moj izbor, ali se pitam, ko to zeli vlast koja ce mu kao regulisati i najmanji segment zivota i gdje su granice mijesanja vlade u licne odabire, pogotovo kada znamo koliko birokratija radi u svrhu gradjanstva a koliko u odrzavanju sistema?
U opstini u kojoj ja radim, ukinute su pusionice na svim spratovima osim na spratu gdje se nalazi direkcija. !!?!
Htjedoh samo reci, da je besmisleno drzati lekcije nekom ko se osjeca pogodjenim ovim zakonom ( ako je iziritiran , nije debil i zasigurno zna razlog uvodjenja ovog zakona ) a zivi u zemlji, gdje se covjek moze ugusiti od dima marihuane u haustoru jer mu je komsija zesci duvac ( u zavisnosti od populacije u kvartu stambena korporacija ce i djelovati) ili stavljati krpu na usta da ne bi povratio svaki puta kada otvara sanduce jer mu komsinica sa prvog sprata drzi 24 ohrndane macke , kao “ljubimac zivotinja” ima na isto pravo jel ( bez obzira sto su jadne zivotinje zanemarene i sto stan nije podoban za toliko zivotinja) …ali ce istovremeno sebi na vrat navuci policiju jer je u gluho doba tipkao za tastaturom te kroz gipsane ploce stanova iziritirao 70godisnjeg komsiju kod zbog istoga ne moze spavati.
I meni je stvarno drago sto se toliko razmislja o nasem zdravlju, bez obzira sto nam azbestna prasina zgrada u kojim zivimo svakodnevno zagadjuje pluca, a industrija u porastu oko velikih gradova ( osobito Rotterdama) spusta crne oblake na glave nase djece. Od neceg se mora poceti.
I shvatam zasto pusenje. I zasto ne alkohol kroz koji nam kolege objasnjavaju kako je pusenje stetno, pa im smeta sto izadjemo na ulicu zapaliti. Do jucer im smetalo unutra, danas im se gadi gledati vani. A gadjenje je takodjer stetna stvar. I da ne nabrajam, jer ako pocnem nabrajati sto to smrdi u drzavi Danskoj a sto je to pozitivno, jos cu si nakaciti bijes naroda na vrat pa ce mi neki dobronamjerni zdrav covjek, koji svoje zdravlje ( ukljucujuci I zivce) cuva,preporuciti da se obratim psihijatru. Jer kad je tudje zdravlje upitanju, svako zna sto je ciniti.
Bilo koja zapadnoevropska drzava nije uvela zabranu pusenja a istovremeno propagirala legalizaciju lakih droga, kao sto to cini Holandija i pojedini gradonacelnici. S istim se licno slazem, ali ipak ostaje da je Holandija zemlja strasnih kontradikcija. Dok pojedine opstine i gradovi ( osobito oni na granicama) traze zatvaranje kofi sopova zbog turista iz susjednih zemalja koji ovdje dodju kupovati droge, ekonomija pobjedjuje.
E sada, licno kao pusac, nisam pogodjena ovim zakonom i mogu reci da ga i pozdravljam. S druge strane, zakon se nemilice krsi i vec su pokrenuti sudski procesi kao oni u Njemackoj ( koji je ako se ne varam dobiven) od strane vlasnika malih kafica, kojima se profit debelo smanjio.
No, vlada vec razmislja da zabrani pusenje roditeljima u automobilima u kojima se prevoze djeca. Ne pusim u autu zbog djeteta i to je moj izbor, ali se pitam, ko to zeli vlast koja ce mu kao regulisati i najmanji segment zivota i gdje su granice mijesanja vlade u licne odabire, pogotovo kada znamo koliko birokratija radi u svrhu gradjanstva a koliko u odrzavanju sistema?
U opstini u kojoj ja radim, ukinute su pusionice na svim spratovima osim na spratu gdje se nalazi direkcija. !!?!
Htjedoh samo reci, da je besmisleno drzati lekcije nekom ko se osjeca pogodjenim ovim zakonom ( ako je iziritiran , nije debil i zasigurno zna razlog uvodjenja ovog zakona ) a zivi u zemlji, gdje se covjek moze ugusiti od dima marihuane u haustoru jer mu je komsija zesci duvac ( u zavisnosti od populacije u kvartu stambena korporacija ce i djelovati) ili stavljati krpu na usta da ne bi povratio svaki puta kada otvara sanduce jer mu komsinica sa prvog sprata drzi 24 ohrndane macke , kao “ljubimac zivotinja” ima na isto pravo jel ( bez obzira sto su jadne zivotinje zanemarene i sto stan nije podoban za toliko zivotinja) …ali ce istovremeno sebi na vrat navuci policiju jer je u gluho doba tipkao za tastaturom te kroz gipsane ploce stanova iziritirao 70godisnjeg komsiju kod zbog istoga ne moze spavati.
I meni je stvarno drago sto se toliko razmislja o nasem zdravlju, bez obzira sto nam azbestna prasina zgrada u kojim zivimo svakodnevno zagadjuje pluca, a industrija u porastu oko velikih gradova ( osobito Rotterdama) spusta crne oblake na glave nase djece. Od neceg se mora poceti.
I shvatam zasto pusenje. I zasto ne alkohol kroz koji nam kolege objasnjavaju kako je pusenje stetno, pa im smeta sto izadjemo na ulicu zapaliti. Do jucer im smetalo unutra, danas im se gadi gledati vani. A gadjenje je takodjer stetna stvar. I da ne nabrajam, jer ako pocnem nabrajati sto to smrdi u drzavi Danskoj a sto je to pozitivno, jos cu si nakaciti bijes naroda na vrat pa ce mi neki dobronamjerni zdrav covjek, koji svoje zdravlje ( ukljucujuci I zivce) cuva,preporuciti da se obratim psihijatru. Jer kad je tudje zdravlje upitanju, svako zna sto je ciniti.
- Vares City
#44 Re: Zapadna diktatura
"BJEZIM" 2-3 puta godisnjeKemooSA wrote:BJEZTE U BOSNU!!!Vares City wrote:U Swizi za sada ne zabranjuju pusenje po restoranima,na javnim mjestima itd,ali ima nekakvih inicijativa,u toku je,...
Znam samo ,ako nesto od toga i uvedu nece meni uvesti!!!
KO MI ZABRANI CIGARE I PIVU ,.OVNO MU !!!!![]()
- Vares City
#45 Re: Zapadna diktatura
Podrska iz petnih zila,.ebote ako zapalim koju,....gori od serijskog ubice,..ZLOCIN sta li?Maraschino wrote:OKlocation wrote:Homoseksualac meni ne ugrozava zivot. Prostitutke meni ne ugrozavaju zivot, jedino ako sam ja tolika budala da idem u napad bez kurtona ili budala uopste da se bacim u takve poslove.Maraschino wrote:sve ja to razumijem , da je to jako stetno...
![]()
-
shadow
#46 Re: Zapadna diktatura
Imas i ti pravo da ne pusis, dakle na istom smoMaraschino wrote:OKlocation wrote:Homoseksualac meni ne ugrozava zivot. Prostitutke meni ne ugrozavaju zivot, jedino ako sam ja tolika budala da idem u napad bez kurtona ili budala uopste da se bacim u takve poslove.Maraschino wrote:sve ja to razumijem , da je to jako stetno...
![]()
-
dugacki
#47 Re: Zapadna diktatura
E moj El Presidente...logicno je ovo sto ti pises ali brojevi u Holandiji govore drugacije.Od svake prodane kutije cigara skoro 70% ide u drzavnu kasu.Na taj nacin svaki pusac ''finansira'' svoje lijecenje.A ova raja koja zivi zdravo i povuce po 80-90 godina zivota, zivi u starackim domovima, oboli od demencije, ne moze posteno hodati, daj mu njegu, brigu...na svakog ''veterana'' skoro po jedan medicinar. Znas li ti koliko to kosta para?EI Presidente wrote:kako ti nije jasno? ljudi koji jedu nezdravo, i ovi koji puse kostaju drustvo mnogo para, jer pate od hronicnih oboljenja koje je veoma skupo lijeciti. infarkti, mozdani udari, i rakovi su klasicna oboljenja uzrokovana nezdravim zivotom, a ti se rapitaj kolko kosta to tretirati, pa ce ti biti jasna ova hajka. s druge strane ljudi koji zive zdravije manje kostaju za odrzavanje. a svi isto placaju kroz poreze i doprinose (barem u EU). stoga nije fer da se na nekog ko zivi nezdravo potrosi pet puta vise jer se nije htio brinuti o sebi, za razliku od ovih koji su se znali brinuti o sebi. znam da sam ovo pravo pojednostavio, ali to ti je otprilike logika iza te "diktature"Santos wrote:Ljudi neznam kako kod vas ali ovdje u Holandiji jos malo nes smjet ni jest.Samo uvode nekakve zakone.Sad nesmijes pusit ni u jednom tipu restorana,kafica ili slicno.Kad vidis nekog sa cigarom na ulici odudara totalno.Sad vode hampu oko toga kako su ljudi previse debeli tj,djeca te bi trebalo uvest mjere neke folovi.Pustite me da zivim boli vas kurac kolko pusim i jedem.Jos malo ce i cugat zabranit a legalna droga i prostitucija.Fakat mi nije jasno.
A prava logika iza diktature jeste produktivnost na poslu onih koji puse...svako malo-cik pauza.Sve to kosta para ove kapitaliste.
- cHupjahalic@
#48 Re: Zapadna diktatura
znaci da samo mi nepusaci zivimo po starackim domovima

- Soul_Sista
#49 Re: Zapadna diktatura
U pocetku me nervirala ta zabrana iz razloga sto je to neciji licni izbor hoces li, koliko ce puta i gdje ces zapaliti. Eh, sad ovo "gdje ces" moze se diskutovati jer stoji to da pusenje ugrozava zdravlje ljudi koji su ipak izabrali da ne puse a recimo nalaze se u blizini pusaca (u momentu dok puse) - recimo konobar koji radi u kafani a ne pusi pa mora udasati, restoranima, koridorima i kafeteriama u bolnicama i fakultetima itd. Poslije zabrane je doslo mnostvo pozitivnih stvari, kao sto je neko gore primjetio da kose i haljine vise ne smrde poslije izlazaka itd. ALI ono sto me sad nervira tj. poslije zabrani i to mozda vise nego prije zabrane pusenja na javnim mjestima poput kafica je "prosirenje" price o tome gdje treba i ne treba pusiti. Halooo??? Pipls, moj licni izbor ako stanem negdje na ulicu i zapalim, ne zelim da mi neko zvoca nad glavom o zdravlju i da mi lijepi etikete kako sam ovaka i onako samo zato sto je Evropska Unija sebi nasla za shodno da odjednom propagira o zdravlju. Od jednom se svi pretvorili u moralne tete.
Znaci gdje su granice licnog izbora, ko ih postavlja? I lijepo je uvijek popricati sa ljudima, cuti njihovo misljenje, pa i savjete o zdravlju ali na kraju svaki covjek nek odluci hoce li zapaliti ujutro uz kafu ili samo uz hladno pivo!
Zivjeli!
Zivjeli!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#50 Re: Zapadna diktatura
Ja sam pusac.
Ali - samo cigare.
One najsrmdljivije. Da se i pusaci ibrete kakva je to baklja - sto drzim u ruci ko Halid Beslic.

Da napomenem ovima koji ne zele zivjeti do 80.
1 cigar = 1 kutija cigareta.
Popusis jedno 12 cigar-a dnevno, i 5-6 lulica, da ovjeris znanje, i nema da lahori seko.

http://depositfiles.com/en/files/gpp80pth8
http://rapidshare.com/files/166829607/T ... Cigars.rar
Ha ja.
Ili pusi ko cojk' ili budi fukara koja niti pusi, niti zdravlje rusi ne sto nebi vec sto ga hastra.
Nagradno pitanje.
Koji grad se zove Cigar City?
Tampa Bay, Florida.
1920 - produkcija 400 miliiona cigar-a (ne cigareta - vec ovih gore - stapina dinamita)...

Ali - samo cigare.
One najsrmdljivije. Da se i pusaci ibrete kakva je to baklja - sto drzim u ruci ko Halid Beslic.

Da napomenem ovima koji ne zele zivjeti do 80.
1 cigar = 1 kutija cigareta.
Popusis jedno 12 cigar-a dnevno, i 5-6 lulica, da ovjeris znanje, i nema da lahori seko.

http://depositfiles.com/en/files/gpp80pth8
http://rapidshare.com/files/166829607/T ... Cigars.rar
Ha ja.
Ili pusi ko cojk' ili budi fukara koja niti pusi, niti zdravlje rusi ne sto nebi vec sto ga hastra.
Nagradno pitanje.
Koji grad se zove Cigar City?
Tampa Bay, Florida.
1920 - produkcija 400 miliiona cigar-a (ne cigareta - vec ovih gore - stapina dinamita)...