Evo gledam ovaj film sada, koja je faca Tito bio. Ovo se jednom radja u milion godina. Bio je najjaci lider svih vremena, a opet zajebant u isto vrijeme. Halo ba, Engleska kraljica ga molila za ples, nema vise, vrhunac...seha wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=F1xmupSPIBI (dokumentarni film Janje Glogovac)
Zanimljivosti o Titu!
- GandalfSivi
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
ama, to je djeco moja, bio "Dan Mladosti" - najljepsi praznik na svijetu!!No_oNe__ wrote:Mrsko mi je iscitavati sva ova prepucavanja... malo se o cemu ovdje moze normalno "pricati"
Interesantno je mozda to sto Tito nije rodjen 25. nego (ako se ne varam) 9. maja.
Ali kako je to bivalo u njegovo vrijeme, prijavise ga tek tada i (p)osta to datum njegovog rodjenja.
,
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Dobro efendija, proucitcu Ettehijjatu, da "nak'nadim"Danko_Bananko wrote:More i to, al sabahski sunneti su pritvrdjeni i Poslanik s.a.w.s ih nikad nije ostavljo.seiko22 wrote:samo farze!!Danko_Bananko wrote: Sahadzija, jesil' sabah klanjo ?![]()
![]()
.
Zato nek zazvone ure malo ranije, pa dva rekata sunneta oplest isto
.
-
Danko_Bananko
More, more. Samo ti preselami, pa onda skandirajseiko22 wrote:ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA !!Danko_Bananko wrote:Tako treba - Cujemo i pokoravamo se
.....ovo nakon sto presselamih!!![]()
.
-
seiko22
da dopunim :Danko_Bananko wrote:More, more. Samo ti preselami, pa onda skandirajseiko22 wrote:ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA !!Danko_Bananko wrote:Tako treba - Cujemo i pokoravamo se
.
DRZAVA SLOBODNIH GRADJANA BEZ NACIONALISTICKIH OLIGARHIJA I FASCHISTICKOG rs-a !!
p.s. ko se prepozna - nek se crveni
.
-
Danko_Bananko
Ja se uglavnom samo zelenimseiko22 wrote:da dopunim :Danko_Bananko wrote:More, more. Samo ti preselami, pa onda skandirajseiko22 wrote: ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA !!
.
DRZAVA SLOBODNIH GRADJANA BEZ NACIONALISTICKIH OLIGARHIJA I FASCHISTICKOG rs-a !!
p.s. ko se prepozna - nek se crveni![]()
![]()
.
Prle ti se povazdan crveni... i njegova raja, sram ih i stid bilo
-
seiko22
mislim "OD STIDA"Danko_Bananko wrote:Ja se uglavnom samo zelenimseiko22 wrote:da dopunim :Danko_Bananko wrote: More, more. Samo ti preselami, pa onda skandiraj
p.s. ko se prepozna - nek se crveni![]()
![]()
., tako da nemas sikiriki
Prle ti se povazdan crveni... i njegova raja, sram ih i stid bilo
.
-
Danko_Bananko
Ma od stida il ideoloski, ko se god zacrveni, bezze mu pravo 
Ja se zazelenim, i kad me stid
Ja se zazelenim, i kad me stid
-
ja71
pravi razlog za 25. Maj je navodno bilo to da je tog dana (metereolosko-statisticki gledano) uglavnom sjalo sunce odnosno rijetko je padala kisa.No_oNe__ wrote:Mrsko mi je iscitavati sva ova prepucavanja... malo se o cemu ovdje moze normalno "pricati"
Interesantno je mozda to sto Tito nije rodjen 25. nego (ako se ne varam) 9. maja.
Ali kako je to bivalo u njegovo vrijeme, prijavise ga tek tada i (p)osta to datum njegovog rodjenja.
da licno priznam, ne sjecam se da je i na jednoj proslavi 25. Maja vrijeme zakazalo
- 8. sekretar SKOJ-a
Kenedi, Hruščov i Tito.
Kenedi: Hopa, hopa biće naša Evropa!
Hruščov: Njet, njet, biće naš cijeli svijet!
Tito: Alfa, beta, gama, evo qratz vama,
Jugoslavija nama!
Kenedi: Hopa, hopa biće naša Evropa!
Hruščov: Njet, njet, biće naš cijeli svijet!
Tito: Alfa, beta, gama, evo qratz vama,
Jugoslavija nama!
-
Svemirski_Jebach
samo da kazem da prle vise nije socijaldemokrata i da ce biti iskljucen iz nase (citaj zlajine) stranke...i molim da pogresno ne povezujete prave socijaldemokrate sa prletom.
on je nesto poput durakovica i onoga tokica...ubaceni element
on je nesto poput durakovica i onoga tokica...ubaceni element
Last edited by Svemirski_Jebach on 20/04/2007 20:45, edited 1 time in total.
-
luciferino
Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas. 
- Vodenjak
Ma hajde bolan...luciferino wrote:Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas.
On nam je samo omogucio da se osjecamo kao mali ljudi a ovi danas nam pruzise mogucnost da se osjecamo kao veliki nacionalisti...
A vece je vece, sta ces...
-
Sogan
Ako ikad dodje vakat da skontamo kako sami sebi trebamo i mozemo omogucivatiVodenjak wrote:Ma hajde bolan...luciferino wrote:Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas.
On nam je samo omogucio da se osjecamo kao mali ljudi a ovi danas nam pruzise mogucnost da se osjecamo kao veliki nacionalisti...
A vece je vece, sta ces...
- Abu FEED el-Castro
Jaka, jaka..._BosanaC wrote:Ne dirajte mi Alja
- Abu FEED el-Castro
bolja je i trava od igle, bezze ti pričaluciferino wrote:Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas.
- Simply_Red
ajd kad ste vec poceli o politici (kao i uvijek)
Sta mislite da je Tito preuzeo vlast u maju 80' a da je prije njega vladao neki koji je radio isto sto on samo se nije zvao tako. Da li bi uspio da sacuva Jugu i sta bi bilo od nje? Da li bismo napredovali ili nazadovali, sta bi bilo od americke propagande. Ja mislim da bismo bili tretirani kao rusi, ili muslimani na Bliskom Istoku
Sta mislite da je Tito preuzeo vlast u maju 80' a da je prije njega vladao neki koji je radio isto sto on samo se nije zvao tako. Da li bi uspio da sacuva Jugu i sta bi bilo od nje? Da li bismo napredovali ili nazadovali, sta bi bilo od americke propagande. Ja mislim da bismo bili tretirani kao rusi, ili muslimani na Bliskom Istoku
- vatrogasac
Podzemni kompleks bivšeg vrhovnog komandanta SFRJ u Konjicu otvara se za javnost
Titov tajni štab će okupirati turisti
Sklonište je konstruisano da izdrži nuklearni udar od 30 kilotona. U njemu bi više od pola godine moglo da preživi 150 ljudi. Grb nekadašnje države nalazi se i na toalet papiru
Federalno ministarstvo odbrane i Zajednička komanda VFBiH spremni su da najmisteriozniji vojni objekat ARK u Konjicu, koji je izgrađen kao Titovo tajno komandno mesto, prepuste civilnim strukturama vlasti za turističke svrhe.
Ministar odbrane FBiH Miroslav Nikolić i komandant ZK VFBiH general-major Hajrudin Grabovica tim su povodom u sredu u ARK pozvali strane vojne atašee, predstavnike Komisije za odbranu Parlamentarne skupštine BiH i novinare kako bi im pokazali ARK i prekrasni ambijent oko njega koji je do sada video samo mali broj ljudi.
Nikolić i Grabovica su sa gostima prošli kroz tajne hodnike i odaje ARK-a, a sa njima su održali i sastanak u jednoj od sala podzemnog grada. S obzirom na to da postoje predlozi da ovaj objekat bude zatvoren, Nikolić je zatražio podršku od vojnih atašea i državnih vlasti da se to ne dogodi, nego da ARK bude otvoren i da ga "afirmišemo kao turističku ponudu".
Uz tri zgrade nalazi se fabrika municije, a kasarna obuhvata pojas desne obale Neretve i celokupan deo Igmana ispod kojeg se proteže zaštićeni deo - objasnio nam je narednik Amir Halilović, pripremajući nas za katakombe skrivane Titovom najstrože čuvanom državnom tajnom.
Ulaz u podzemni deo nije poput onih iz filmova. Nigde nikave pećine ili rudarskog okna. Niko ne bi pomislio kako zgrade kriju tri ulaza u unutrašnjost Igmana, u kojem bi bilo središte državne moći u slučaju nuklearnog napada tokom hladnog rata. Konjic je odabran kao samo središte bivše države, smešteno unutar nepristupačnih vrleti. Gradnja takvih kompleksa potvrđuje koliko je hladni rat SAD i SSSR zapravo bio vreo i koliko je trka u nuklearnom naoružanju pretila svetskoj stabilnosti i uopšte postojanju života na Zemlji.
Tri ulaza vode u tri velika hodnika kroz koja mogu proći i vojna vozila, a sastaju se kod dvaju 15-ak centimetara debelih gvozdenih vrata koja vode u podzemlje. Ako bi živa u meraču spoljnog pritiska pokazala udar sličan nuklearnom, celo brdo bilo bi automatski hermetički zatvoreno. Čak 6.400 kvadratnih metara hodnika, dvorana i soba iskopano u obliku potkovice ne ponire u zemlju, nego u srce planine. Najudaljenija je tačka od ulaza na 202 metra, a najdublja od vrha Igmana do dna na 280 metara. Gradnja grandomanskog skloništa u koje je utrošeno 4,6 milijardi američkih dolara počela je 1953, a dovršena 1979. Josip Broz nije uspeo da uživa u završenom objektu, iako ga je u više navrata obilazio tokom gradnje.
Temperatura vazduha u podzemlju je od 21 do 23 stepena, a vlažnost izme u 55 i 60 odsto. Uprkos optimalnim uslovima, čoveka uhvati klaustrofobija u uskim hodnicima koji podsećaju na unutrašnjost podmornica. Kompleks je neuništiv, jer ga konfiguracija terena štiti i od najsofisticiranije vojne opreme. Srbima su na tom mestu 1992. srušena četiri aviona, jer za napad moraju da lete nisko i direktno su na nišanu protivvazdušne odbrane.
Graditeljske grupe radile su samo delove, pa niko i nije mogao da ima predstavu o celokupnom prostoru. Kompleks je građen u 12 blokova. Predsednički apartman je objekat u objektu, a u ostatku su sobe, toaleti, upravljačka i središta za vezu, klimatizacijska prostorija, dva amfiteatra... Sklonište je konstruisano da izdrži nuklearni udar od 30 kilotona (na Hirošimu je bačena atomska bomba od 15 kt, a na Nagasaki od 25 kt). U njemu bi više od pola godine moglo da preživi 150 ljudi - Tito i uže političko i vojno vođstvo.
Planirano je da pri nuklearnom napadu upravljaju bivšom državom iz igmanskog podzemlja. Što, pak, znači kako bi pad toga skloništa značio i pad Jugoslavije. U mirnodopskim uslovima pristup kompleksu imale su samo četiri osobe: načelnik saveznog sekretarijata za narodnu odbranu, načelnik generalštaba JNA, načelnik prve uprave sigurnosti i načelnik veze.
Sve u igmanskom podzemnom zdanju autentično svedoči o bivšim vremenima. Alat nije menjan, svi aparati su sačuvani, pečati na vratima nose grb SFRJ, kao i toaletni papir, proizveden u Banjaluci. Na zidovima vise mape Jugoslavije, a madrac u spavaćoj sobi Tita i Jovanke je iz 70-ih godina, obavijen plastikom i sačuvan.
- Vodenjak
De, ako ti nije zahmetile, kazi sta si mislio time...?Abu FEED el-Castro wrote:bolja je i trava od igle, bezze ti pričaluciferino wrote:Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas.
Jegi ba, ja malo priglup pa ne kuzim...