Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempuser

#351 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

GarfieldLover wrote:
tempuser wrote:
Koji zakon meni ogranicava da odredim cijenu stana tj cijenu m2 koliko hocu?
Cijena stana je tolika, sve sto ti smanjis tim svojim argumentima, ce podici cijenu kvadrata i po svim tvojim obracunoma doci do cijene koji sam postavio.

Mislim da je samo zaboravljeno napomenuti - ne može se računati potkrovni stan kao obični ZA PLAĆANJE REŽIJA :) Činjenica je da se recimo za Toplane ili KRO RAD kvadrati obračunavaju na sličan način kako je navedeno (jer se grije zapremina). Ali ako ja prodajem stan, ja ću ti naplatiti i te kvadrate u kosini jer POSTOJE. Hoćeš li ti u njih staviti police, napraviti ostavu, ili gurnuti krevet pa se pužući uvlačiti...tvoj izbor :) Isto i ako kupujem, nije to neiskoristiv prostor

Po meni nema logike ni prodavati 56m2, ako je u ZK izvatku 53m2 a ostala 3 su balkon (koji se ranije nije nikad računao u kvadraturu stana). Ali, ako si ti balkon ozidao i spojio sa dnevnom sobom... jbg, stan stvarno IMA 56m2 :)
Koliko sam ja pratio u gro slucajeva (osim prodaje novih stanova) prodavac navodi konacnu cijenu stana i kvadraturu stana (druga je stvar sto kupac preracunava koliko je to po m2), a ne cijenu stana po m2 da ti nesto mozes da "skidas" i "dodajes" kvadrate ili obaras cijenu po kvadratu na osnovu ovih obracuna.
U principu kupuje se i prodaje onoliko koliko je u papirima, ali prodavac ce ionako formirati ionako formirati konacnu cijenu (u koju ce naravno ukljuciti i ove kvadrate) pa kupac moze racunati kako mu je srcu draze koliko je platio stan po m2, po stvarnoj povrsini ili po povrsni u papirima.
tempuser

#352 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

VladaFBiH wrote: isključivo se kupuje ono što piše u ZK a to sa ustakljivanjem balkona će nekada biti belaj kada inspekcije počnu raditi svoj posao...
Upravo tako, ali ce prodavac ustakljene kvadrate ukalkulisati u ukupu cijenu stana, odnosno platices skuplje kvadrat stana po papirima, vuk sit,a ovce na broju.
Sto se tice ustakljivanja, ne smije se mijenjati izgled vanjske fasade, a tu inace postoje varijacije na temu, da li se ustakljuje terasa (prostor na terenu ili na krovu), balkon (povrsina koja izlazi van ravni fasade, obicno sa 3 strane otvren) ili lodja (povrsina koja ne izlazi van gabarita fasade, obicno sa 3 strane zatvorena). Kod ustakljivanja lodja nema problema sa inspekcijom. U mojoj zgradi min 80% stanova ima obje lodje ustakljene, neki su spajali sa stanom, neki samo ostavili ustakljene).
Thorgerson

#353 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Thorgerson »

VladaFBiH wrote: isključivo se kupuje ono što piše u ZK a to sa ustakljivanjem balkona će nekada biti belaj kada inspekcije počnu raditi svoj posao...
Da, baš će biti belaj. :-)

Pa bolan mi radimo legalizaciju kuća. Dakle, izgradiš kuću ilegalno, useliš se, boli te briga i onda te još opština moli i kumi eto da središ papire - UMJESTO da te KAZNI i sruši ti kuću.

Neće tu biti nikakvog belaja. Tu će samo lovu uzeti na projektima legalizacije trenutnog stanja. I to je to. Dakle, stanje ce biti isto. Stanari ce biti laksi za koju stoju KM, a budzet ce biti deblji za koju stoju KM.

I budi siguran da ce tako biti.

Pa nije valjda da mislis da ce sad ljudi skidati stakla i prozore sa balkona i lođa i vraćati u prvobitno stanje. :run: :lol:
Thorgerson

#354 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Thorgerson »

SA_RA_JA wrote: Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće. Evo kako se obračunava potkrovlje ;
kvadarura poda po zk izvodu x 0,6 = kvadratura za obračun
svaka visina stropa ispod 1,8 m ne ulazi u kvadarturu stana ( znači one kosine kad vidite to ničem ne služi osim odlaganju stvari tj šupa)
Tako da imate osnovan argument za pregovore .
Što se tiče starog grada , kao što vidite grad se povlači prema dole tako da i cijene u straom gradu padaju.
Pa stanovi sa kosinama, u ZK im je već upisana stvarna kvadratura. Dakle, sve te kosine su izračunate i unesene. Ne kontam šta ti misliš dalje preračunavati?
HAVANA

#355 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Kupio ja 46m2 po zk.Jedini stan na spratu.Krov urusen.Uz potpise stanara i saglasnost za sanaciju krova ja platio i postavio kompletan novi krov.33000 km sa prozorima krovnim i svim ostalim sto ide...Rasporedom greda i dobrim projektom iskoristio maksimalno uglove,sto za ormare sto za kuhinju...Izasao na 3 spavace sobe plus dnevni boravak.Recimo 90m2.Potrosio 95000 km za renoviranje sve ukupno.Bez cijene stana...On je i dalje 46m2 u zk.E sad da prodajem,a nema para da ga prodam,kolika treba biti cijena za taj stan? Znaci 3 spavace,dnevni,terasa...Sve novo u sta pogledas i za sta uhvatis. Lokacija strogi centar. A 46m2. Kolika je vrijednost?
HAVANA

#356 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Thorgerson wrote:
SA_RA_JA wrote: Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće. Evo kako se obračunava potkrovlje ;
kvadarura poda po zk izvodu x 0,6 = kvadratura za obračun
svaka visina stropa ispod 1,8 m ne ulazi u kvadarturu stana ( znači one kosine kad vidite to ničem ne služi osim odlaganju stvari tj šupa)
Tako da imate osnovan argument za pregovore .
Što se tiče starog grada , kao što vidite grad se povlači prema dole tako da i cijene u straom gradu padaju.
Pa stanovi sa kosinama, u ZK im je već upisana stvarna kvadratura. Dakle, sve te kosine su izračunate i unesene. Ne kontam šta ti misliš dalje preračunavati?
Ne znam ni ja sta racuna.46m2 je u zk.A povrsina 90m2.Kosine ne ulaze u kvadraturu stana ispod odredjene visine.Sve je to zakonski regulisano.
Thorgerson

#357 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Thorgerson »

Ma i totalna je glupost što naš narod to nešta preračunava...ko da je to bitno. Plaća se ukupna cijena stana. Imam prijatelja koji je sredio i napucao balkon terasu samo tako. I uložio dosta u to. Nije ustakljeno. Namjestio sebi da može da sjedi tu kad je lijepo vrijeme. I sta sad, doce neki papak i reć, ejh ne može to tako, ovo ti nije u zk, ovaj balkon. Da ga digne dinamitom možda? A realno on mora računati u ukupnu cijenu stana i taj balkon, ne m2 nego jednostavno mora dodati na cijenu stana to što je balkon lijepo uređen.
Dosadno mii

#358 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Dosadno mii »

Thorgerson wrote:A realno on mora računati u ukupnu cijenu stana i taj balkon, ne m2 nego jednostavno mora dodati na cijenu stana to što je balkon lijepo uređen.
Pa to. Isto kao kad kuhinju napravis dobru povisis cijenu stana
HAVANA

#359 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Ma ne moze se racunati stan bez da se uzme u obzir sta je uradjeno i kako.Izaslo podno grijanje 9700km a drugo za istu velicinu stana oko 4200 km.Ima parket za 30 a ima za 130 i vise.Kuhinja da ne govorim,kupatilo,plocice...Moze stan bez problema kostati i 5000 km po m2.To ti je ono kao sa autom,ja kupio ko danas felge i gume i dao 1800 km i prodam auto za 15 dana.Kaze jebo felge i gume,kako bolan jebo ja dao neki dan 1800 km ? :-)Tako i taj balkon,covjek mozda dao 3000km za balkon i kaze mu jebo balkon,to se ne racuna.Itekako se racuna.Haj ti ziv bio sjedi gdje si i do sada sjedio...Problem kod nas je sto ljudi za leseve traze puno para.A opet sa druge strane musterije podcjenjuju neciji ulog i trud...Ne moze nikako po 2000 km m2 u centru grada u koji je ulozeno 1000km po m2 renoviranja.I ja bi al nema...Ne moze ni na grbavici a ne u strogom centru.
zposao

#360 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zposao »

HAVANA wrote:Ma ne moze se racunati stan bez da se uzme u obzir sta je uradjeno i kako.Izaslo podno grijanje 9700km a drugo za istu velicinu stana oko 4200 km.Ima parket za 30 a ima za 130 i vise.Kuhinja da ne govorim,kupatilo,plocice...Moze stan bez problema kostati i 5000 km po m2.To ti je ono kao sa autom,ja kupio ko danas felge i gume i dao 1800 km i prodam auto za 15 dana.Kaze jebo felge i gume,kako bolan jebo ja dao neki dan 1800 km ? :-)Tako i taj balkon,covjek mozda dao 3000km za balkon i kaze mu jebo balkon,to se ne racuna.Itekako se racuna.Haj ti ziv bio sjedi gdje si i do sada sjedio...Problem kod nas je sto ljudi za leseve traze puno para.A opet sa druge strane musterije podcjenjuju neciji ulog i trud...Ne moze nikako po 2000 km m2 u centru grada u koji je ulozeno 1000km po m2 renoviranja.I ja bi al nema...Ne moze ni na grbavici a ne u strogom centru.
Sve je to tako ko što ti kažeš, ali zamisli da prodaš nekome taj stan koji u ZK ima samo 46m2 i sutra mu dođe neka inspekcija ili se stanari pobune da je to zajednički prostor, šta onda?
Slažem se da sve ulazi u cijenu. Ako u cijenu nekretnine ulazi i okrenutost prema jugu, okruženje, parkovi, ovo ono.. naravno da u cijenu ulazi i napucanost stana i dodatni prostor.
Ali je kvaka da ti nisi 1/1 vlasnik tog dodatnog prostora i da ti ga danas/sutra neko moze oduzeti.
To mene zanima sta se desava u tom slucaju?
Ipak onda ne mozes naplacivati nekome dodatni prostor kao da je 1/1 ako nije, a ne mozes ga ni zanemariti kao da ne postoji..
HAVANA

#361 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

zposao wrote:
HAVANA wrote:Ma ne moze se racunati stan bez da se uzme u obzir sta je uradjeno i kako.Izaslo podno grijanje 9700km a drugo za istu velicinu stana oko 4200 km.Ima parket za 30 a ima za 130 i vise.Kuhinja da ne govorim,kupatilo,plocice...Moze stan bez problema kostati i 5000 km po m2.To ti je ono kao sa autom,ja kupio ko danas felge i gume i dao 1800 km i prodam auto za 15 dana.Kaze jebo felge i gume,kako bolan jebo ja dao neki dan 1800 km ? :-)Tako i taj balkon,covjek mozda dao 3000km za balkon i kaze mu jebo balkon,to se ne racuna.Itekako se racuna.Haj ti ziv bio sjedi gdje si i do sada sjedio...Problem kod nas je sto ljudi za leseve traze puno para.A opet sa druge strane musterije podcjenjuju neciji ulog i trud...Ne moze nikako po 2000 km m2 u centru grada u koji je ulozeno 1000km po m2 renoviranja.I ja bi al nema...Ne moze ni na grbavici a ne u strogom centru.
Sve je to tako ko što ti kažeš, ali zamisli da prodaš nekome taj stan koji u ZK ima samo 46m2 i sutra mu dođe neka inspekcija ili se stanari pobune da je to zajednički prostor, šta onda?
Slažem se da sve ulazi u cijenu. Ako u cijenu nekretnine ulazi i okrenutost prema jugu, okruženje, parkovi, ovo ono.. naravno da u cijenu ulazi i napucanost stana i dodatni prostor.
Ali je kvaka da ti nisi 1/1 vlasnik tog dodatnog prostora i da ti ga danas/sutra neko moze oduzeti.
To mene zanima sta se desava u tom slucaju?
Ipak onda ne mozes naplacivati nekome dodatni prostor kao da je 1/1 ako nije, a ne mozes ga ni zanemariti kao da ne postoji..
Nije ovde slucaj da su tu bile supe ili zajednicke prostorije...Jedini stan na spratu a zakonski je regulisano sta se knjizi.Ispod 1.60 ili 1.80 se ne knjizi.Druga stvar je kad neko uzme neku prostoriju,tavan,supu...Nesto sto ima na nekom drugom knjizenju ili zajednickom prostoru...Ovo je skroz drugacije.Jbg,moras gledati,misliti,znati,pitati...I opet kad radis,bez obzira sto sam ja platio ogromne pare za krov koji je zajednicka imovina,opet sam morao traziti saglasnost stanara.Naravno jedva docekali,poplavili bi da im mene ne bi. :lol:
HAVANA

#362 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

A da ga prodam ne pada mi na pamet.Isplatice sebe za jos 4 godine,nek unuci trce svak u svojoj sobi.Jebe mi se za zk. :D
zposao

#363 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zposao »

HAVANA wrote:A da ga prodam ne pada mi na pamet.Isplatice sebe za jos 4 godine,nek unuci trce svak u svojoj sobi.Jebe mi se za zk. :D
Hvala na pojasnjenju. Nije mi to bas bilo skroz jasno. Svaka cast, ne bih ga ni ja prodavao. :thumbup:
tempuser

#364 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

I ako ga bude prodavao realno je da 46 m2 prodaje po cijeni 90m2 adaptiranog potkrovnog stana.
mobsterc

#365 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by mobsterc »

Jesu li to na kraju bile zajednicke prostorije ili nisu? Ako spada pod zajednicki prostor, garnitura vlasnika se promijeni i oni mogu opozvati prethodnu saglasnost. To se upravo desava u zgradi gdje sam ja, povlaci se saglasnost iz 1988 za neku prostoriju u prizemlju.
nepass1

#366 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by nepass1 »

HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
bio je u titovoj gdje je ona radnja sa elektromatetijalom, potkrovlje 2k kvadrat. useljiv. mada je potrebno renoviranje. ja se omisljao bih li uzeo, 60 kvadrata. i parking cak ima.
VladaFBiH

#367 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by VladaFBiH »

Thorgerson wrote:
Da, baš će biti belaj. :-)

Pa bolan mi radimo legalizaciju kuća. Dakle, izgradiš kuću ilegalno, useliš se, boli te briga i onda te još opština moli i kumi eto da središ papire - UMJESTO da te KAZNI i sruši ti kuću.

Neće tu biti nikakvog belaja. Tu će samo lovu uzeti na projektima legalizacije trenutnog stanja. I to je to. Dakle, stanje ce biti isto. Stanari ce biti laksi za koju stoju KM, a budzet ce biti deblji za koju stoju KM.

I budi siguran da ce tako biti.

Pa nije valjda da mislis da ce sad ljudi skidati stakla i prozore sa balkona i lođa i vraćati u prvobitno stanje. :run: :lol:
Zakon postoji istina dijelom ga je potrebno dopuniti ali i dalje postoji (Zakon o prostornom uređenju KS) po kojem se može kažnjavati svaka promjena vanjskog izgleda zgrade. Što se tiče legalizacije izmjena to će teško proći bez obzira na tvoje mišljenje jer za promjenu vanjskog izgleda zgrade (koji je zajednička imovina) bi morao imati saglasnost svih stanara jer vršiš promjenu na zajedničkoj imovini - e vidiš u mojoj zgradi neće ga nikada dobiti od mene ;). A to što je neko nagrdio zgradu jer se njemu tako svidjelo tako isto može ukloniti promjene koje je napravio ili ih prilagoditi stanju npr. različita boja prozora ne zahtijeva zamjenu već samo promjenu boje ali tamo gdje je stavio dva krila a bilo je jedno e tu će se morati mijenjati cijeli prozor... pitanje je samo kada će se ovo početi primjenjivati - da li za godinu, pet ili deset ali će se sigurno početi primjenjivati
VladaFBiH

#368 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by VladaFBiH »

mobsterc wrote:Jesu li to na kraju bile zajednicke prostorije ili nisu? Ako spada pod zajednicki prostor, garnitura vlasnika se promijeni i oni mogu opozvati prethodnu saglasnost. To se upravo desava u zgradi gdje sam ja, povlaci se saglasnost iz 1988 za neku prostoriju u prizemlju.
tačno, dok nije zajednički prostor etažiran i proveden kroz papire i uknjižen na tvoje ime :) saglasnost je samo izraz lijepih želja - sljedeći kupac po zakonu ima pravo na svoj dio zajedničkih prostorija i ima ih pravo zahtijevati nazad
VladaFBiH

#369 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by VladaFBiH »

tempuser wrote:
Upravo tako, ali ce prodavac ustakljene kvadrate ukalkulisati u ukupu cijenu stana, odnosno platices skuplje kvadrat stana po papirima, vuk sit,a ovce na broju.
Sto se tice ustakljivanja, ne smije se mijenjati izgled vanjske fasade, a tu inace postoje varijacije na temu, da li se ustakljuje terasa (prostor na terenu ili na krovu), balkon (povrsina koja izlazi van ravni fasade, obicno sa 3 strane otvren) ili lodja (povrsina koja ne izlazi van gabarita fasade, obicno sa 3 strane zatvorena). Kod ustakljivanja lodja nema problema sa inspekcijom. U mojoj zgradi min 80% stanova ima obje lodje ustakljene, neki su spajali sa stanom, neki samo ostavili ustakljene).
može on prodavati stan po toj i toj cijeni ali će i dalje ta cijena po m2 biti kupoprodajna cijena / broj kvadrata. Što se tiče ustakljivanja koliko se sjećam postoji mogućnost da se sve lođe / balkoni ustakle ali se tada treba napraviti projekt i da svi isto izgledaju a ne da budu kao novogodišnja jelka
VladaFBiH

#370 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by VladaFBiH »

HAVANA wrote:
Thorgerson wrote: Pa stanovi sa kosinama, u ZK im je već upisana stvarna kvadratura. Dakle, sve te kosine su izračunate i unesene. Ne kontam šta ti misliš dalje preračunavati?
Ne znam ni ja sta racuna.46m2 je u zk.A povrsina 90m2.Kosine ne ulaze u kvadraturu stana ispod odredjene visine.Sve je to zakonski regulisano.
pa onda je stan i dalje 46m2 ali je korisni prostor 90m2 :) to je prednost potkrovlja jer dobijaš površine koje nisu u ZK kao gratis a itekako su iskoristive a mana je krov :)
SA_RA_JA

#371 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by SA_RA_JA »

Hmmmm...ispade prema kometaru TEMPUSER-a koji je očito agencija , da cijena po kvadratu stana nema amab baš nikakve veze sa cijenom stana? Pa kako je to uopšte izvodivo ? Eto objasni nam bgt ti kako neko , bilo ko uopšte može formirati neku cijenu stana ako nema makar neka predstava o cijeni po mkv? po tvome onda bi jedan stan koštao 1 KM a drugi bi bio 1 milion KM !! Mogu oni biti i u istoj opštini ali svejedno moj košta 1 KM a tvoj 1 milion .

Pa to naravno nema nikakve logike a o zdravom razmu da i ne govorim. Naravno da svako može cijeniti svoje g...o pošto god hoće ali hoće li ga prodati i pošto i to je pitanje . Masa stanova se zacijeni a onda prodaju za upola manju cijenu kad vide da ne ide . Zato i postoji okvir i raspon u kome se svi kreću i ovdje nije diskusija o tome nego o realnosti i naravno iznad svega zakonskoj regulativi koja se mora pratiti . Ne možeš prodati stan nekom nesretniku da spasi porodicu u nekom potkrovlju koje ima 30 mkv a ti si mu prodao pod 90 mkv koje on eto ne mora uknjižiti manje mu je režija bla bla kako to agencije predstave a kasnije neko dođe zahtijeva taj dio . Naravno tužba agenciji odma ! Jer je to prevara !

Naravno da i kupci i prodavci znaju otprilike od koje do koje cijene se kreće mkv u nekoj opštini , a naravno kako neko napisa , zavisi i kakvo je renoviranje bilo , a to svako može vidjeti kad uđe , ako su vrata blindirana od 1.000 KM ili od 400 KM ako su prozori REHAU 6 komora ili neki lijevi , ako je klima LG ili VIVAX itd itd. Renovirat i se može za 10 hiljada i za 50 hilj,. To mora znati ocjeniti onaj ko kupuje . Neki stari ljudi misle ugradbeni plakar je to što je on urezao svoj plakar da uđe ispod grede :)
I zato i jest potreban forum i diskusija o tome da se ljudi i informišu o lopovluku , jer je postalo smiješno .. naravno agencije bi da niko ništa ne kaže ...da niko ništa ne priča ...da svi šute i bave se svojim poslom ...nikog nije briga šta drugi muti do njega ..itd itd bgm to ne ide više tako .Zaboli naravno kad neko iznese neku za kupca korisnu informaciju iz zakonika i informiše pa opet nek plati ko koliko hoće , bitno je da je imao informaciju .

Proda ti stan u ljetnom periodu vidi se ima centralno ali da li grije ? Ne grije ! I ganjaj se sa toplanama i upraviteljima a o ulasku u temu o uknjižavanju tih nekih '' tuđih '' kvadrata to neću ni diskutovati .
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#372 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by un1ted »

Cijena stana je kombinacija više faktora. Npr. kvadratura, Lokacija, spratnost, unutrašnja uredjenost, komsiluk... To sto naši ljudi gledaju samo kvadratura, nije tačan pokazatelj stvarne cijene nekretnine.
tempuser

#373 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

Ajd ti to strucnjaku koji bi po forumima formirao cijene stanova objasni!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#374 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

Jedan vic
Prodaje doktor vilu za 500k KM.
Pored njega prodaje Rom svoju oronulu kuću.
Pita ga Dr, boga ti kako možeš svoju staru kuću cijeniti kao moju novu vilu.
Doktore, ti prodajes kuću a komšija ti Rom.
Ja prodajem kuću, a komšija mi doktor.
:D
Dosadno mii

#375 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Dosadno mii »

Ili ova verzija

Jednog dana odluči Brad Pitt sagraditi novu kuću. Kupi on zemljište i počne praviti temelje. Vidi to cigo, kupi zemljište i počne i on praviti temelje. Brad Pitt digne zidove, digne i cigo, stavi krov, stavi i cigo, napravi fasadu, napravi i cigo. Naposljetku, upita Pitt cigu:
– Zašto si gradio kuću istu kao moja.
Cigo odgovori:
– Mislim je prodati.
Brad reče:
– I ja. Šta misliš koliko možemo dobiti za ove kuće?
– Ti bi mogo dobit 1000 €/m2,a ja 10 000€/m2.
– A zašto bi ti dobio toliko više od mene kad su kuće potpuno iste?
– Zato što ja za susjeda imam Brad Pitta, a ti cigu.
Post Reply