Koliko sam ja pratio u gro slucajeva (osim prodaje novih stanova) prodavac navodi konacnu cijenu stana i kvadraturu stana (druga je stvar sto kupac preracunava koliko je to po m2), a ne cijenu stana po m2 da ti nesto mozes da "skidas" i "dodajes" kvadrate ili obaras cijenu po kvadratu na osnovu ovih obracuna.GarfieldLover wrote:tempuser wrote:
Koji zakon meni ogranicava da odredim cijenu stana tj cijenu m2 koliko hocu?
Cijena stana je tolika, sve sto ti smanjis tim svojim argumentima, ce podici cijenu kvadrata i po svim tvojim obracunoma doci do cijene koji sam postavio.
Mislim da je samo zaboravljeno napomenuti - ne može se računati potkrovni stan kao obični ZA PLAĆANJE REŽIJAČinjenica je da se recimo za Toplane ili KRO RAD kvadrati obračunavaju na sličan način kako je navedeno (jer se grije zapremina). Ali ako ja prodajem stan, ja ću ti naplatiti i te kvadrate u kosini jer POSTOJE. Hoćeš li ti u njih staviti police, napraviti ostavu, ili gurnuti krevet pa se pužući uvlačiti...tvoj izbor
Isto i ako kupujem, nije to neiskoristiv prostor
Po meni nema logike ni prodavati 56m2, ako je u ZK izvatku 53m2 a ostala 3 su balkon (koji se ranije nije nikad računao u kvadraturu stana). Ali, ako si ti balkon ozidao i spojio sa dnevnom sobom... jbg, stan stvarno IMA 56m2
U principu kupuje se i prodaje onoliko koliko je u papirima, ali prodavac ce ionako formirati ionako formirati konacnu cijenu (u koju ce naravno ukljuciti i ove kvadrate) pa kupac moze racunati kako mu je srcu draze koliko je platio stan po m2, po stvarnoj povrsini ili po povrsni u papirima.