Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

lissics

#626 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by lissics »

Samo se vi zajebavajte sa ovim zgradama. Kad dodje zemljotres kao u Zagrebu bice kukulele...
dzipalo

#627 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

lissics wrote: 31/03/2020 08:37 Samo se vi zajebavajte sa ovim zgradama. Kad dodje zemljotres kao u Zagrebu bice kukulele...
Ovo je austrougarska zgrada?
dzipalo

#628 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2020 19:00 Ali ima i još malo bolje. Viza za buducnost i stanovi sa juznom orijentacijom, tj. strana zgrade koja gleda na Kranjcevicevu. Osuncanost odlicna, lokacija odlicna, stanovi dobri, jedino je pušiona za parking koliko mogu zaključiti.
Evo ga :D https://www.olx.ba/artikal/34975008/tes ... oban-stan/
Bullet Tooth Tony

#629 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Bullet Tooth Tony »

Znaci moras otici do opstine (ili koga vec) i provjeriti sta su namislili sa ovom zgradom ... Ako tacno nemaju definisano, da su naumili renovirati fasadu , ulaz i zgradu , sta ces ti sa njom ....

Znaci mozes zgruhati 100k maraka u renoviranje i dalje ce zgrada biti odron, izbusena, izloacija nikakva, stara ... Recimo u cilju ti airBNB, bubnes cijenu .... ja joj ne bi prisao na metar da sam stranac na sta lici... osim ako ne napravis tematski nesto, tipa ratne sobe, pijes vodu iz cutirice i spavas u vreci :D ...

Svi govore lokacija lokacija ... Ja sam zivio blizu kratko vrijeme ... pojeli me komarci ljeti ... nisam imao klime , moras svijecu upalit kad hoces u WC jer roj komaraca vidi kad svjetlo upalis , samo ceka :D

Ne znam .. Zar nije recimo ovo bolja opcija ... za koju hiljadu vise , a siguran sam da bi se mogla fino spustiti cijena , donesi 280k i ode ovaj stan

https://www.olx.ba/artikal/35131554/loc ... bi-centra/

ili recimo ovako nesto , i jos ulozis bas para ... ovaj bi se mogao fino izdati na airBNB recimo

https://www.olx.ba/artikal/35815542/sta ... g-3-soban/

ne znam ljudi .. ja apsolutno ne vidim vrijednost ove "lokacije" i stanja u kojem je ovaj stan :roll: :roll:
dzipalo

#630 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

Bullet Tooth Tony wrote: 31/03/2020 09:33 Znaci moras otici do opstine (ili koga vec) i provjeriti sta su namislili sa ovom zgradom ... Ako tacno nemaju definisano, da su naumili renovirati fasadu , ulaz i zgradu , sta ces ti sa njom ....

Znaci mozes zgruhati 100k maraka u renoviranje i dalje ce zgrada biti odron, izbusena, izloacija nikakva, stara ... Recimo u cilju ti airBNB, bubnes cijenu .... ja joj ne bi prisao na metar da sam stranac na sta lici... osim ako ne napravis tematski nesto, tipa ratne sobe, pijes vodu iz cutirice i spavas u vreci :D ...

Svi govore lokacija lokacija ... Ja sam zivio blizu kratko vrijeme ... pojeli me komarci ljeti ... nisam imao klime , moras svijecu upalit kad hoces u WC jer roj komaraca vidi kad svjetlo upalis , samo ceka :D

Ne znam .. Zar nije recimo ovo bolja opcija ... za koju hiljadu vise , a siguran sam da bi se mogla fino spustiti cijena , donesi 280k i ode ovaj stan

ili recimo ovako nesto , i jos ulozis bas para ... ovaj bi se mogao fino izdati na airBNB recimo

ne znam ljudi .. ja apsolutno ne vidim vrijednost ove "lokacije" i stanja u kojem je ovaj stan :roll: :roll:
Meni su ova dva stana sto si postavio za Airbnb, a onaj kod SCC mi je za zivjeti. Za mene ne postoji bolja lokacija za zivot od one, nisi gore u gradu gdje je najveca guzva, a i odavde ti je sve blizu i jos si na Vilsu pa mozes prosetati svaki dan ko covjek.
nivla

#631 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by nivla »

ovaj stan se moze skrpiti za 50k, 80-90k je realno da treba u ovo uloziti da bude sve kako treba, moze se on zamaskirati za dosta manje para, ali ako hoces da ga uradis kako treba onda to kosta, imas samo otpada da odvezes iz ovog 20-30 tona
zdruzdjo

#632 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zdruzdjo »

Obzirom da nam je grad postao prilicno tjesan, auta je sve vise a gradski prijevoz je....hmmmm, zgrada koja ima organizovan parking na bilo koji nacin je zlatna. Nazalost mali je broj ovih u centru koji imaju to ikako.
lissics

#633 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by lissics »

dzipalo wrote: 31/03/2020 08:51
lissics wrote: 31/03/2020 08:37 Samo se vi zajebavajte sa ovim zgradama. Kad dodje zemljotres kao u Zagrebu bice kukulele...
Kakve veze ima da li je? Sitna cigla, glatka armatura, stari propisi, vremesna zgrada...samo polako

Zgradi je vec 70+ godina. Sta mislis da moze ostati na kamari jos 100?
dzipalo

#634 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

lissics wrote: 31/03/2020 10:20
dzipalo wrote: 31/03/2020 08:51
Kakve veze ima da li je? Sitna cigla, glatka armatura, stari propisi, vremesna zgrada...samo polako

Zgradi je vec 70+ godina. Sta mislis da moze ostati na kamari jos 100?
Nisam siguran je li pa zato pitam. Bitno je kad je gradjena da bi se znalo po kojim propisima je napravljena. Ako je cigla ne znaci automatski da ne valja.
suit_up

#635 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

dzipalo wrote: 31/03/2020 09:56
Bullet Tooth Tony wrote: 31/03/2020 09:33 Znaci moras otici do opstine (ili koga vec) i provjeriti sta su namislili sa ovom zgradom ... Ako tacno nemaju definisano, da su naumili renovirati fasadu , ulaz i zgradu , sta ces ti sa njom ....

Meni su ova dva stana sto si postavio za Airbnb, a onaj kod SCC mi je za zivjeti. Za mene ne postoji bolja lokacija za zivot od one, nisi gore u gradu gdje je najveca guzva, a i odavde ti je sve blizu i jos si na Vilsu pa mozes prosetati svaki dan ko covjek.
Možeš li definisati šta je to "sve" što ti je blizu, a da nemaš negdje drugo? Frajer stan od 92 kvadrata prodaje i stavio usisivač sa max izvučenom teleskopskom drškom u fokus, što neko napisa gore, treba 2-3 kamiona smeća izbaciti napolje koliko je neuredan.
Bullet Tooth Tony

#636 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Bullet Tooth Tony »

Ma sve na piku je tako ... gledam neki dan jedno auto ... hej bolan , 5 slika , sve i jedna naopaka ... naopako frajer slike okrenuo ... imas li oci Bog ti zdravlje podario :-) :-) :-)

Odliv mozaKa
dzipalo

#637 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

suit_up wrote: 31/03/2020 10:46 Možeš li definisati šta je to "sve" što ti je blizu, a da nemaš negdje drugo? Frajer stan od 92 kvadrata prodaje i stavio usisivač sa max izvučenom teleskopskom drškom u fokus, što neko napisa gore, treba 2-3 kamiona smeća izbaciti napolje koliko je neuredan.
Blizu mi je u grad otici kad zatreba bez auta, blizu mi trzni centar sta god da mi zatreba od obuce/odjece/tehnike bez auta, vise razlicitih marketa u tim centrima (Bingo, Konzum), knjizare, prodavnice igracaka, Vilsonovo za prosetat. Bukvalno sve je blizu.
zdruzdjo

#638 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zdruzdjo »

dzipalo wrote: 31/03/2020 11:21 Blizu mi je u grad otici kad zatreba bez auta, blizu mi trzni centar sta god da mi zatreba od obuce/odjece/tehnike bez auta, vise razlicitih marketa u tim centrima (Bingo, Konzum), knjizare, prodavnice igracaka, Vilsonovo za prosetat. Bukvalno sve je blizu.
Kad ce ti neko u goste doci, blizu mu je placeni parking pa ce se za 2-3 sata izuti 10-ak km ili ce taxi-jem.
Kad zine guzica hanumi da kupi auto, javlja se potreba za jos jedno parking mjesto. Kad je guzva najveca onda je tu buka ma kakvi da su prozori.
Moji roditelji su zivjeli u strosmajerovoj dugo godina. Sve je to super dok ne dodjes do stavke nekih stvari koje se uzimaju zdravo za gotovo. Mira NIKAD. Vikend horor. Parking se znao traziti po pola sata. Legalista sam sto se tice parkinga pa se cesto znalo desiti da nema ni onih sto se placaju. A da ne pricamo o drzmanjenju kockastoglavih koji uvuku svog ljubimca uz haustor pa ulazis na kant, a policija dodje i prave se da ga ne vide jer ne smiju.
Milion je stvari koje ljudi ne kontaju oko zivota u centru. Ja sam ih iskusio kroz roditelje. Sad nedavno sam kupio kucu. Mahala. Uska ulica. Parkiranje zlo i naopako. Sreca a ne moje (zrelo) razmisljanje je bila pa sam naletio na kucu koja ima ulaz autom u avliju sa garazom. Ima mjesta za jedno 5auta.
Svi komsije u ulici su mi rekli odmah kad sam kupio: ovdje je garaza ili parking u avliji vrijedan stana u kuci, nisi mogao bolje proci(jesam ali sa dubljim dzepom)
Sad nakon jednog perioda, sve to i uvidjam.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#639 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

JavierBosnia wrote: 31/03/2020 00:56 Meni je nevjerovatno da ljudi sto zive na ovakvim lokacijama, a ima ih dosta od ferhadije gore titove taj dio su tako neuredni, unutra sve staro, ofucano, istroseno, raspada se.

Pa da to nije bilo sposobno toliko godine uloziti nesto u stam da ga renovira pristojno da izgleda. Kako i zasto?
Većinom su u tim stanovima metuzalemi, 70+ godina. U dosta slučajeva i 80+. Zive u stanovima od 90m² a aktivno koriste 30. U onih ostalih 60 se vremenom nakupilo "smeca" za koje nemaju snage da iznesu. Stolice, komode, ormari iz 70ih, u boljem slučaju 80ih. Djeca cekaju da umru, da se to proda, a lova potrosi.
dzipalo

#640 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

zdruzdjo wrote: 31/03/2020 12:40
dzipalo wrote: 31/03/2020 11:21 Blizu mi je u grad otici kad zatreba bez auta, blizu mi trzni centar sta god da mi zatreba od obuce/odjece/tehnike bez auta, vise razlicitih marketa u tim centrima (Bingo, Konzum), knjizare, prodavnice igracaka, Vilsonovo za prosetat. Bukvalno sve je blizu.
Kad ce ti neko u goste doci, blizu mu je placeni parking pa ce se za 2-3 sata izuti 10-ak km ili ce taxi-jem.
Kad zine guzica hanumi da kupi auto, javlja se potreba za jos jedno parking mjesto. Kad je guzva najveca onda je tu buka ma kakvi da su prozori.
Moji roditelji su zivjeli u strosmajerovoj dugo godina. Sve je to super dok ne dodjes do stavke nekih stvari koje se uzimaju zdravo za gotovo. Mira NIKAD. Vikend horor. Parking se znao traziti po pola sata. Legalista sam sto se tice parkinga pa se cesto znalo desiti da nema ni onih sto se placaju. A da ne pricamo o drzmanjenju kockastoglavih koji uvuku svog ljubimca uz haustor pa ulazis na kant, a policija dodje i prave se da ga ne vide jer ne smiju.
Milion je stvari koje ljudi ne kontaju oko zivota u centru. Ja sam ih iskusio kroz roditelje. Sad nedavno sam kupio kucu. Mahala. Uska ulica. Parkiranje zlo i naopako. Sreca a ne moje (zrelo) razmisljanje je bila pa sam naletio na kucu koja ima ulaz autom u avliju sa garazom. Ima mjesta za jedno 5auta.
Svi komsije u ulici su mi rekli odmah kad sam kupio: ovdje je garaza ili parking u avliji vrijedan stana u kuci, nisi mogao bolje proci(jesam ali sa dubljim dzepom)
Pa jedino bi mogao biti problem to za parking, ali to je svugdje tako. Ovdje i jest dobro sto nije tolika guzva kao u Strosinoj i ostatku Starog grada pa imas tamo citave Kovacice da parkira gost ako je vec problem platiti. Ja bih svakako mjesecno placao jedan od ona dva ogromna parkinga da imam mjesto za svoje auto. Ovdje mislim da cak i nije toliko "nemirno" kao uz glavnu cestu tako da ne vidim ni tu neki veliki problem.

Meni je 100 puta veci problem ako moram autom na posao (a mora ko god zivi u kuci), nego da moram platiti parking ispred zgrade u kojoj zivim da bih mogao ostaviti auto bez razmisljanja hocu li naci parking.
suit_up

#641 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

Jedino što je na ovoj lokaciji nadohvat ruke (a da nema u ostatku grada) je Zara, ako je uopšte neophodna na svakodnevnoj osnovi. Za sve ovo što si nabrojao moraš poprilično da protegneš korak, Bingo najbliži ti je u Alti koja je udaljena 7-8 minuta, vidiš ti nju, ali izgubiš na pješačkom 3-4 minute. Ne kontam famu sa Vilsom, valjda ovi influenCeri trče pa trendi :zoka:
Jedino ako si poslom vezan pa mogu razumjeti, svaki drugi razlog da se nekome za ovu skalameriju da 300k KM je smiješan, možeš misliti komšiluka kada im je zgrada u ovakvom stanju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#642 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by _BataZiv_0809 »

E cuj Zara :-) koliko je tebi godina burazengija i na koliko si razlicitih lokacija zivio i radio u Sarajevu?
dzipalo

#643 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

suit_up wrote: 31/03/2020 14:03 Jedino što je na ovoj lokaciji nadohvat ruke (a da nema u ostatku grada) je Zara, ako je uopšte neophodna na svakodnevnoj osnovi. Za sve ovo što si nabrojao moraš poprilično da protegneš korak, Bingo najbliži ti je u Alti koja je udaljena 7-8 minuta, vidiš ti nju, ali izgubiš na pješačkom 3-4 minute. Ne kontam famu sa Vilsom, valjda ovi influenCeri trče pa trendi :zoka:
Jedino ako si poslom vezan pa mogu razumjeti, svaki drugi razlog da se nekome za ovu skalameriju da 300k KM je smiješan, možeš misliti komšiluka kada im je zgrada u ovakvom stanju.
:lol: :lol: nigdje veze (sto bi rekli).
Koliko ti je daleko ta Alta da zivis na Dolac Malti npr. pa uporedi koliko je daleko iz ove zgrade. Ovdje ti je SVE blizu, na drugim lokacijama ti nesto jest blizu a nesto nije. Bukvalo ne mozes reci da nemas u 5 minuta hoda apsolutno sve sto jednoj porodici moze zatrebati.
A Vils ne bi trebalo biti problem skontati zasto je bitan ko je jednom u zivotu prosao tu poslije 17h.
suit_up

#644 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

Ja imam malo prošireniju listu prioriteta (čisto zbog dinamike života) što ne može jedan TC da zadovolji i tu trebamo završiti ovu diskusiju. Nego mi bi čudno na prvu jer nisam do sada čuo da je nekome idealna lokacija za život (drugo je izdavanje) centar Sarajeva, ima tu patnje i ograničenja na dnevnoj bazi poprilično.
nepass1

#645 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 31/03/2020 12:40
Ja sam zivio u sg u zgradi, 24 stana 9 parkinga, kad sam kupovao novi stan morao je imati parking mjesto/garazu. Kupio manji stan da bih kesirao garazu. Jbt kad se sjetim idem kuci zavrce mi se zeludac gdje cu parkirati. Ko ne zivi u sg bez svog parkinga ne zna cijeniti parking mjesto :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#646 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Entropio »

nepass1 wrote: 31/03/2020 17:59
Ja sam zivio u sg u zgradi, 24 stana 9 parkinga, kad sam kupovao novi stan morao je imati parking mjesto/garazu. Kupio manji stan da bih kesirao garazu. Jbt kad se sjetim idem kuci zavrce mi se zeludac gdje cu parkirati. Ko ne zivi u sg bez svog parkinga ne zna cijeniti parking mjesto :D
Ja sve kontam kako to da u Singapuru nije uredjeno da svako ima svoj parking... ipak je to vrhunski uredjena zemlja.
A ti pricas o Starom Gradu. Onda sam shvatio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#647 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by _BataZiv_0809 »

Svi mi imamo svoje liste prioriteta i zivotne dinamike i tu zaista nema mjesta raspravi.

Sa druge strane svi ili velika vecina imamo neke najmanje zajednicke sadrzioce koji su nam svima bitni kod mjesta zivljenja, a to su blizina posla i dostupnost opskrbe. Ko je porodican, onda ulaze i skole i vrtici u matematiku, ali to je sad druga tema.

U Sarajevu sam zivio u Hrasnom (kod Robota), na Grbavici (u blizini dr.Mačkića) , Čengić vili 2 (kod TC Otoka), Socijalnom/Dolac Malti (E.Šehovića) i na M.Dvoru (pokraj crkve). 5 različitih lokacija u 3 različite općine, nije malo jebeš ga...

Kad se sve sabere i oduzme život na M.D. je najmanje dvije klase iznad svih ostalih, osim možda Malte/Socijalnog koje je isto jako solidno, bar dok se ne useli Sarajevo Tower.

Auto mi maltene nije trebalo, ici pjeske na posao je milina, dostupnost opskrbe ne moze biti bolja (a u vrijeme kad sam ja tu živio SCC je još bio u izgradnji, iselit cu odatle mozda godinu dana nakon otvorenja SCC-a, a u Alti je bio odličan Mercator "Galerija ukusa"), da ne kazem da je apoteka na svakom ćošku, pošta, banke i bankomati, Vils pod prozorom maltene, bukvalno sav sadržaj koji čovjeku treba i koji ovaj grad nudi ti je dostupan za maksimalno 10tak minuta laganog hoda. Da ne kazem da te zivot na takvoj lokaciji prosto motivise da vise izlazis iz kuce i da se vise kreces pjeske umjesto da za sve moras paliti auto.

Parking jeste bio problematičan, ali jebeš ga, to je svugdje problem, parkiralo se iza Unitica uglavnom, da nisam otisao vjerovatno bih uzeo parking mjesto ili u Alti ili kod Skupstine ili kod Holideja.....a kako mi auto nije trebalo svaki dan, nisam ni osjecao to kao neki problem.

Također kao podstanar i nisam baš puno mario za objektivne probleme koje te zgrade oko crkve imaju, a to je poprilična dotrajalost (stan koji sam rentao je bio full renoviran, ali džaba kad je infrastruktura stara, haustor smrdi, izolacija loša, ali ako ništa zaista nije bilo žohara). Onda svaka od tih zgrada ima ona unutrašnja dvorista koja trpe ovdašnji smisao za estetiku i poimanje zajedničkog vlasništva. I naposlijetku, zgrada je u sjeni, vrlo malo osunčana.

Iz svega navedenog, da imam para ovo bih sad kupio bez cjenkanja:
boshniak

#648 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by boshniak »

Ovaj stan, kvadratura i cijena su za kancelarijskog prostora idealni, a trenutno uređenje i stanje stana otprilike pokazuje klasu stanovništva koje uglavnom živi u toj zgradi. Za toliko godina nisu skupili da urade fasadu, kokuzluk živi. Neće tu biznismen sigurno stanovati, a teško da će ga i izdati po cijeni koju bi inače dobio za iznajmljivanje 90m2. Takve stanove iznajmljuju bogati ljudi koji pored lokacije očekuju i uredno stubište, parking, fasadu i sve ostalo. Pogled sa balkona je lijep sve dok da ne pogledaš u vlastitu fasadu jer ti ogadi život
zdruzdjo

#649 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zdruzdjo »

_BataZiv_0809 wrote: 31/03/2020 19:11 Svi mi imamo svoje liste prioriteta i zivotne dinamike i tu zaista nema mjesta raspravi.

Sa druge strane svi ili velika vecina imamo neke najmanje zajednicke sadrzioce koji su nam svima bitni kod mjesta zivljenja, a to su blizina posla i dostupnost opskrbe. Ko je porodican, onda ulaze i skole i vrtici u matematiku, ali to je sad druga tema.

U Sarajevu sam zivio u Hrasnom (kod Robota), na Grbavici (u blizini dr.Mačkića) , Čengić vili 2 (kod TC Otoka), Socijalnom/Dolac Malti (E.Šehovića) i na M.Dvoru (pokraj crkve). 5 različitih lokacija u 3 različite općine, nije malo jebeš ga...

Kad se sve sabere i oduzme život na M.D. je najmanje dvije klase iznad svih ostalih, osim možda Malte/Socijalnog koje je isto jako solidno, bar dok se ne useli Sarajevo Tower.

Auto mi maltene nije trebalo, ici pjeske na posao je milina, dostupnost opskrbe ne moze biti bolja (a u vrijeme kad sam ja tu živio SCC je još bio u izgradnji, iselit cu odatle mozda godinu dana nakon otvorenja SCC-a, a u Alti je bio odličan Mercator "Galerija ukusa"), da ne kazem da je apoteka na svakom ćošku, pošta, banke i bankomati, Vils pod prozorom maltene, bukvalno sav sadržaj koji čovjeku treba i koji ovaj grad nudi ti je dostupan za maksimalno 10tak minuta laganog hoda. Da ne kazem da te zivot na takvoj lokaciji prosto motivise da vise izlazis iz kuce i da se vise kreces pjeske umjesto da za sve moras paliti auto.

Parking jeste bio problematičan, ali jebeš ga, to je svugdje problem, parkiralo se iza Unitica uglavnom, da nisam otisao vjerovatno bih uzeo parking mjesto ili u Alti ili kod Skupstine ili kod Holideja.....a kako mi auto nije trebalo svaki dan, nisam ni osjecao to kao neki problem.

Također kao podstanar i nisam baš puno mario za objektivne probleme koje te zgrade oko crkve imaju, a to je poprilična dotrajalost (stan koji sam rentao je bio full renoviran, ali džaba kad je infrastruktura stara, haustor smrdi, izolacija loša, ali ako ništa zaista nije bilo žohara). Onda svaka od tih zgrada ima ona unutrašnja dvorista koja trpe ovdašnji smisao za estetiku i poimanje zajedničkog vlasništva. I naposlijetku, zgrada je u sjeni, vrlo malo osunčana.

Iz svega navedenog, da imam para ovo bih sad kupio bez cjenkanja:

Sve odlicno receno. I bas je tako. E sad tu dolazimo i do stavke sa nasim rodnim listom. tj datumom na njemu.
Gledam iz svoje perspektive. I ja sam zivio svugdje. Nisam od tipova koji mora parkirati auto u 5 metara od haustora ali me nerviralo kada moram provesti 15-20 minuta trazeci parking u krugu od pola kilometra. Isto tako i nisam neko ko do granapa trkne autom. do posla mi je 10 kilometara i ne libim se biciklo upregnuti. i gledajuci ovako. Super je taj zivot u i oko centra kad si mlad. ili kad imas bas onako kamaru para pa ces zakupiti mjesecno neku high sky garazu(a tuda su sve high sky barem cjenom) i boli te. Medjutim kako se skupljaju rodjendani, pocinju drugi prioriteti.
Npr sada mi je najveci prioritet kako udobnu lezaljku cu kupiti da imam u basti da ljeti lezim u hladovini i citam nesto ili gledam neki film dok pticice cvrkucu ili navece nocni cuk. Kakav rostilj da uzmem da moze fino mesa stati na njega. Jexx ga prije u stanu: subota ujutro. hocemo rostiljati, hocemo. pali auto, trpaj djecu, trpaj rostilj u gepek, ugalj, drva, put negdje.....rostilj, zvrsio.... pakuj, spremaj, haj kuci......Sad npr, glupi utorak krenem sa posla cimnem telefonom samo da se vatra potpali u mesaru svratim i gotova prica.

Dati cu ti primjer. Sestra zivjela godinama u amsterdamu. Ali bas bas.... u amsterdamu. Cjeli dan imas neka desavanja. svaki dan mozes negdje sve na ruku, sve tu. ali holandjani koji tuda zive, cim se napuni 40-ak, ide neka kucica negdje prigradski se digne na hipoteku, pali se van gradske jezgre i uziva do penzije i blizu isplate hipoteke i onda se to proda i hvata se starackog doma da se uziva u penziji i onome sto je kanulo od prodaje.
Logovan

#650 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Logovan »

suit_up wrote: 31/03/2020 14:03 Jedino što je na ovoj lokaciji nadohvat ruke (a da nema u ostatku grada) je Zara, ako je uopšte neophodna na svakodnevnoj osnovi. Za sve ovo što si nabrojao moraš poprilično da protegneš korak, Bingo najbliži ti je u Alti koja je udaljena 7-8 minuta, vidiš ti nju, ali izgubiš na pješačkom 3-4 minute. Ne kontam famu sa Vilsom, valjda ovi influenCeri trče pa trendi :zoka:
A što bi Zara bila neophodna? :mrgreen:
Post Reply