Zanimanje-profesionalni Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Control panel

#1 Zanimanje-profesionalni Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

Pamtite li profesionalne srbe, hrvate, bosnjake i ostale.
Ima li obraz cijenu. Kako neko moze biti srbin a u SDA, ili jos gore biti bosnjak a izjasniti se kao srbin ili hrvat zbog sake KMova.

Desnica Radivojevic, srbin u sda
Ivica Saric, hrvat u sda
Haris Pleho, srbin
Nermin bjelak, srbin
Rasim Smajic, srbin
Sabina Cudic, prvo bosnjakinja, pa ostala, ali joj nije proslo
Branislav Crnogorac, srbin u SDA

Najnovije sto sam upratio je Smiljana Viteskic, srpkinja u SDA, a bila cini mi se u SDP-u.
Last edited by Control panel on 13/03/2020 11:11, edited 1 time in total.
cyprus

#2 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by cyprus »

Evo Toni je objasnio sve fino :-D

http://radiokameleon.ba/2017/10/02/toni ... -poligraf/

http://stav.ba/izvorni-hrvat-nositelj-p ... ijednosti/
STAV: Može li se istovremeno biti i Hrvat i član SDA?

VUKADIN: Pa naravno da može. U SDA sam već sigurno petnaestak godina, još iz vremena vladavine Alijanse za promjene. Bio sam potpredsjednik Asocijacije mladih SDA Općine Novi Grad. Šest godina bio sam u Predsjedništvu Asocijacije mladih. Vidite da može, i to vrlo lako. Kada sam odlučio da se politički angažiram, razmišljao sam u koju stranku bih se mogao učlaniti. Za nekog ko se rodio, cijeli rat i cijeli život proveo u Sarajevu, a ko pritom nije ljubitelj socijalizma, tu nisam vidio nikakvu drugu alternativu. SDA je u biti i jedina stranka za koju sam se mogao odlučiti. Bez obzira na to što sam Hrvat, ne mogu biti član HDZ-a jer se HDZ svjesno bori za treći entitet i rušenje Bosne i Hercegovine. Recimo, od ukupnog broja Hrvata koji su prije rata živjeli u Bosni i Hercegovini, njih 80 posto živjelo je u Bosni, a samo 20 posto u Hercegovini. Danas ih više od 80 posto živi u Hercegovini. To je rezultat politike koju HDZ zagovara, i to nije ono što mogu podržati. Još od Daytonskog mirovnog sporazuma i predsjednik Alija Izetbegović zalagao se za provedbu Aneksa 7 Daytonskog sporazuma kako to više ne bi bilo tako. Tako da, mogu vam reći da je biti Hrvat u SDA itekako održiva opcija. Po mom načinu razmišljanja, Hrvat iz Sarajeva ne može imati nijednu drugu stranku.
Control panel

#3 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

cyprus wrote:Evo Toni je objasnio sve fino :-D

http://radiokameleon.ba/2017/10/02/toni ... -poligraf/

http://stav.ba/izvorni-hrvat-nositelj-p ... ijednosti/
STAV: Može li se istovremeno biti i Hrvat i član SDA?

VUKADIN: Pa naravno da može. U SDA sam već sigurno petnaestak godina, još iz vremena vladavine Alijanse za promjene. Bio sam potpredsjednik Asocijacije mladih SDA Općine Novi Grad. Šest godina bio sam u Predsjedništvu Asocijacije mladih. Vidite da može, i to vrlo lako. Kada sam odlučio da se politički angažiram, razmišljao sam u koju stranku bih se mogao učlaniti. Za nekog ko se rodio, cijeli rat i cijeli život proveo u Sarajevu, a ko pritom nije ljubitelj socijalizma, tu nisam vidio nikakvu drugu alternativu. SDA je u biti i jedina stranka za koju sam se mogao odlučiti. Bez obzira na to što sam Hrvat, ne mogu biti član HDZ-a jer se HDZ svjesno bori za treći entitet i rušenje Bosne i Hercegovine. Recimo, od ukupnog broja Hrvata koji su prije rata živjeli u Bosni i Hercegovini, njih 80 posto živjelo je u Bosni, a samo 20 posto u Hercegovini. Danas ih više od 80 posto živi u Hercegovini. To je rezultat politike koju HDZ zagovara, i to nije ono što mogu podržati. Još od Daytonskog mirovnog sporazuma i predsjednik Alija Izetbegović zalagao se za provedbu Aneksa 7 Daytonskog sporazuma kako to više ne bi bilo tako. Tako da, mogu vam reći da je biti Hrvat u SDA itekako održiva opcija. Po mom načinu razmišljanja, Hrvat iz Sarajeva ne može imati nijednu drugu stranku.
A joj njega sam zaboravio.

Sad se sjetih i one ljiljane sakic ili tako nesto bila ministrica i parlamentarka iz SDA.
Sigurno ima jos ovakvih likova.
Control panel

#4 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

Zvonko Maric, hrvat a zvao se Bajram Demic
cyprus

#5 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by cyprus »

Ma dobro, ne mislim ni da treba dizat naročitu hajku na ove ljude... Ovaj sistem je nakaradno nasađen na etničku matricu i ovi su samo iskoristili priliku koja im je pružena... Sve po zakonu... Mene čudi kako nema više ovog tipa oportunizma...

Mene su recimo 'savjetovali' u SDP-u kako bi bolje bilo da se izjasnim kao Srbin ili Hrvat (lakše bi prolazio na listama)... Međutim, kako uopšte nisam zainteresovan za liste (a i da jesam, opet ne bih promijenio mišljenje), nisam htio odstupiti od toga da sam Ostali - Jugoslaven :-D Ali na stranu ja, ja sam levat... Ovo su pametni ljudi...
Roccohljup

#6 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Roccohljup »

Nego sta si :D :D sad si mogao biti "civija" :D :?
JThomas

#7 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by JThomas »

jel moguće da ste čedomira lukića zaboravili?
General War

#8 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by General War »

cyprus wrote:Ma dobro, ne mislim ni da treba dizat naročitu hajku na ove ljude... Ovaj sistem je nakaradno nasađen na etničku matricu i ovi su samo iskoristili priliku koja im je pružena... Sve po zakonu... Mene čudi kako nema više ovog tipa oportunizma...

Mene su recimo 'savjetovali' u SDP-u kako bi bolje bilo da se izjasnim kao Srbin ili Hrvat (lakše bi prolazio na listama)... Međutim, kako uopšte nisam zainteresovan za liste (a i da jesam, opet ne bih promijenio mišljenje), nisam htio odstupiti od toga da sam Ostali - Jugoslaven :-D Ali na stranu ja, ja sam levat... Ovo su pametni ljudi...
Treba pitat hAznadara sta on misli o tome, s time da je zavrsilo doba jugokomunistickog mraka gdje su srbi imali glavnu rijec i gdje se moralo mjenjati ime da bi se moglo dobiti posao ili napredovati...a ono vidi vraga :mrgreen:
Control panel

#9 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

Najnoviji hrvati i srbi po zanimanju:

Damir Filipovic, hrvat islamske vjeroispovijesti, ministar
Razim Halkic, hrvat, izabran u medzlis islamske zajednice cazin
Goran opsenica, hrvat po zanimanju srbin,

Haris pleho, bio srbin sad je bosnjak
Nina bukejlovic, srpkinja po zanimanju bosnjakinja,
¤ jelena ¤

#10 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by ¤ jelena ¤ »

Znači...neka tamo Jelena Jelenić, može biti Bošnjakinja samo - po zanimanju?

A kad je Hrvatica ili Srpkinja, onda je to - to?
Dope_Man

#11 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Dope_Man »

Dok se potpuno ne ukinu sve gluposti vezano za etnicke grupe, i bude se samo zahtjevalo da osoba koja ja po nacionalnosti Bosanac i Hercegovac moze biti u fotelji, nema ovdje pomjeranja ni naprijed, ni nazad.
Control panel

#12 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

¤ jelena ¤ wrote:Znači...neka tamo Jelena Jelenić, može biti Bošnjakinja samo - po zanimanju?

Ne kontam. Sta ti nije jasno.
hAZNADAR

#13 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
cyprus wrote:Ma dobro, ne mislim ni da treba dizat naročitu hajku na ove ljude... Ovaj sistem je nakaradno nasađen na etničku matricu i ovi su samo iskoristili priliku koja im je pružena... Sve po zakonu... Mene čudi kako nema više ovog tipa oportunizma...

Treba pitat hAznadara sta on misli o tome, s time da je zavrsilo doba jugokomunistickog mraka gdje su srbi imali glavnu rijec i gdje se moralo mjenjati ime da bi se moglo dobiti posao ili napredovati...a ono vidi vraga :mrgreen:
Reko da vidim sta ima ovdje, kad vidi ko proziva.

Zasto opet imputiras nesto sto nisam rekao? To - nisi u stanju argumentima, logikom, drzati se teme,... pa pokusavas provokacijama i miniranjem teme?
Nadzornik

#14 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Nadzornik »

Control panel wrote:Pamtite li profesionalne srbe, hrvate, bosnjake i ostale.
Ima li obraz cijenu. Kako neko moze biti srbin a u SDA, ili jos gore biti bosnjak a izjasniti se kao srbin ili hrvat zbog sake KMova.
Djeca te nece pamtiti po obrazu vec po onom sto si im ostavio u amanet.

Od obraza se ne zivi moj gospodine.
Bloo
Globalna šefica

#15 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Bloo »

Control panel wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Znači...neka tamo Jelena Jelenić, može biti Bošnjakinja samo - po zanimanju?

Ne kontam. Sta ti nije jasno.
Nomen est omen.
General War

#16 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:

Zasto opet imputiras nesto sto nisam rekao? To - nisi u stanju argumentima, logikom, drzati se teme,... pa pokusavas provokacijama i miniranjem teme?
Jah, nista ti nisi nikad rekao, niti pisao...sjecanje te sluzi samo u suprotnom smjeru.
hAZNADAR

#17 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote:

Jah, nista ti nisi nikad rekao, niti pisao...sjecanje te sluzi samo u suprotnom smjeru.
Ne, to nisam rekao, izvoli nadji tako napisano od mene, sjeti se ti bolje nego ja.
Znam dobro sta sam napisao o fenomenu modernih i staromodnih imena djeci u YU, to nije to sto ti iznosis niti je uopce tema.
Ako te interesuje uopce moje misljenje o ovoj temi to mozes lijepo pitati - prestani lajati i izokretati necije rijeci i ovdje i drugdje.
mO k3

#18 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by mO k3 »

Control panel wrote:Najnoviji hrvati i srbi po zanimanju:

Damir Filipovic, hrvat islamske vjeroispovijesti, ministar
Razim Halkic, hrvat, izabran u medzlis islamske zajednice cazin
Goran opsenica, hrvat po zanimanju srbin,

Haris pleho, bio srbin sad je bosnjak
Nina bukejlovic, srpkinja po zanimanju bosnjakinja,
Institucionalni Bošnjaci , Hrvati i Srbi
Haman2

#19 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Haman2 »

Control panel.

Ja mislim da da je to stara navika ostala iz proslog sistema. Mnogi su se iz ovih ili onih razloga opredjeljivali kao Hrvati i Srbi a bili su Bosnjaci u to vrijeme " neopredijeljeni, muslimani i muslimani sa velikim "M". Navika ostala i danas a sve u kontekstu licnosg interesa. To je najvise karakteriziralo tadasnje neopredijeljene, muslimane i Muslimane sa velikim "M" , sto ne zaci da nije bilo i Makedonaca koji su se izjasnjavali kao Hrvati i Srbi itd.
vjesticanametli

#20 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by vjesticanametli »

Control panel wrote:Zvonko Maric, hrvat a zvao se Bajram Demic
trebala ga je mater abortirat....fuj kakva ljiga....svaki dan mucit i udarat govno...FUJ
blut plut

#21 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by blut plut »

Gore od zanimanja Srbin, Hrvat i Bošnjak je samo zanimanje samoproglašeni VelikoSrbin, samoproglašeni VelikoHrvat i samoproglašeni VelikoBošnjak.
Haman2

#22 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Haman2 »

U nekom novom ratu koji je mozda blizi nego sto mislimo mozda ponovo bude veoma vazno ko je Bosnjaka, ko Srbin a ko Hrvat Zbog imena gubio se zivot, oduzimala imovina, gubila cast i obraz.

Oni koji ne znaju za tako nesto mozda uskoro nauce, samo naredni rat kao sto pokazuje praksa uvijek je gori i sverepiji od onog predgonog.

https://slobodnadalmacija.hr/novosti/sv ... -i-nemanju
Control panel

#23 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Control panel »

Da podignem temu.
ZZF

#24 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by ZZF »

Dope_Man wrote: 26/12/2018 20:21 Dok se potpuno ne ukinu sve gluposti vezano za etnicke grupe, i bude se samo zahtjevalo da osoba koja ja po nacionalnosti Bosanac i Hercegovac moze biti u fotelji, nema ovdje pomjeranja ni naprijed, ni nazad.
To nije moguce sto se tice Hrvata, vjeruj. Hrvati su Hrvati. Prije ce Beograd biti glavni grad BiH, vec Hrvat biti nesto novo.
Hank Paldum

#25 Re: Zanimanje Srbin, Hrvat, Bosnjak a bogami i ostali

Post by Hank Paldum »

ZZF wrote: 05/02/2020 20:58
Dope_Man wrote: 26/12/2018 20:21 Dok se potpuno ne ukinu sve gluposti vezano za etnicke grupe, i bude se samo zahtjevalo da osoba koja ja po nacionalnosti Bosanac i Hercegovac moze biti u fotelji, nema ovdje pomjeranja ni naprijed, ni nazad.
To nije moguce sto se tice Hrvata, vjeruj. Hrvati su Hrvati. Prije ce Beograd biti glavni grad BiH, vec Hrvat biti nesto novo.
Nema to nikakve veze. Neće se ni Bošnjaci odreći Bošnjaštva ali u građanskoj državi će se brojati samo Bosanac i Hercegovac tj. Dragan Čović će i dalje biti Hrvat ali u isto vrijeme i građanin BH i kao takav će se kandidovati na izborima. Naravno njegova stranka može i dalje promovisati Hrvatstvo i BH Hrvati mogu i dalje glasati za stranke koje promovišu takvu politiku ali nema više garantovanih mjesta po nacionalnom ključu. Mada, sa takvim uređenjem neka HDZ bude sretan ako bude u rangu BOSS stranke.
Locked