Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nisam_fin
#476 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
donnie, upravo zbog ovoga sto euridika kaze mislim da je dobro da kaze da je s curom....
mislim, ocito je da mu godi sto mu se javila bivsa.... al eto
- skafiskafsnjak
#477 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ma javila se cisto onako da vidi dje sam sta sam ... Raskinuli smo tako sto smo se jedno vrijeme culi pa smo onda prekinuli i to . Volila me i ja sam nju ... ali smo morali prekinuti jer su se i druge osobe umjesale... Znaci ono bez povratka.Euridika wrote: Hmm... nezgodan scenario. Zavisi od toga zbog čega ti se bivša javila (ovo što pita Donnie, prije koliko vremena ste raskinuli i pod kakvim je uvjetima bilo - u smislu, ostali ste "prijatelji" ili je bio potpuni prekid kontakta), i od toga kakva ti je nova, tj. kako misliš da bi reagirala na ovu informaciju.
Istina je uvijek bolja opcija, ali nekad je neke stvari bolje prešutiti (samo ako bi mogle napraviti puno problema, a nema osnova za stvarnu ljutnju!). Ako i budeš govorio, pokušaj to reći usput u nekom neobaveznom razgovoru, da tim pokažeš da je taj kontakt bio potpuno nebitan i da ga ti nisi ni inicirao niti ičim podsticao.
Ali u medjuvreemenu je dosla ta nova osoba u zivot i super se osjecam i sretniji nego ikada. Allii ... obecali jedno drugom 100% iskrenost... i mislim da cu ipak reci ...Stavljam sebe u tu poziciju ... i ja bih volio znati da se njoj javi bivsi .
Nisam_fin wrote:donnie, upravo zbog ovoga sto euridika kaze mislim da je dobro da kaze da je s curom....
ne godi brate ...volio bih da se nije javila majke mi .
Ali eto...javi li se opet nekad, a mislim da nece, reci cu joj . Da rascistim i s njom ..
-
Nisam_fin
#478 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ma ako ti smeta skini je konkretno s dnevnog reda i cao....
jednom se meni jedna bivsa javila, a taman tad usao u novu vezu...
i to s porukom "ja bih da se pomirimo i da ti pokazem da ti sa mnom moze biti najljepse i najbolje"
Moj odgovor je bio "imam curu i s njom zelim da mi bude najljepse i najbolje, sorry"
i pazi, njeno javljanje se desilo nakon sto je ona raskinula, a ja je ganjo da pokusamo opet.....
jednom se meni jedna bivsa javila, a taman tad usao u novu vezu...
i to s porukom "ja bih da se pomirimo i da ti pokazem da ti sa mnom moze biti najljepse i najbolje"
Moj odgovor je bio "imam curu i s njom zelim da mi bude najljepse i najbolje, sorry"
i pazi, njeno javljanje se desilo nakon sto je ona raskinula, a ja je ganjo da pokusamo opet.....
- Donnie Smith
#479 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
pa nisu i sad na vezi telefonskoj pa da može reći e, znaš šta, evo mene s curomNisam_fin wrote:donnie, upravo zbog ovoga sto euridika kaze mislim da je dobro da kaze da je s curom....
to je događaj iz prošlosti, proš'o brzi voz, jedino da je nazove i kaže, hej, znaš ono kad si me zvala, ja bio s curom
ma niđe veze. Uglavnom, čim je tu bilo ljubavi, javiće se ona opet. Što meni i ima logike, samo sam ja na strani ove nove, ako išta valja jel', a ti znaš koja je normalnija
A na strani stare ako je tu bilo ljubavi, a ti je nešto iskulir'o.
A na strani istine uvijek, ali ne baš po svaku cijenu, moraš izvagati koliko je nova opterećena starom i koliko je ljubomorna
Može ti život uništiti peglajući te s tom starom
Kakogod, pazi šta pišeš, jer otkud znaš da obje nisu tu na forumu, zamisli prepoznaju se
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#480 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
đe je ba u pravu... ako je luda onda će još uradit' sve da mu pojebe toEuridika wrote: Poslušaj čovjeka, u pravu je. Tj. trebao si odmah reći. Na taj način bi i bivša znala da te više ne kontaktira.
totalni ignore, vjerujte meni
- Donnie Smith
#481 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ja sam isto za ignore opciju. Znam na svojoj koži kako boli
ali i kako je učinkovita opcija. Ali mrtvi ignore. K'o da ne postoji. Bez onih patetičnih poruka, statusa po FB, poruka preko muzičkih numera
i slično.
- skafiskafsnjak
#482 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Pa dogadjaj koji pripada proslosti ... dugo vremena sam se borio protiv toga i nadao se... ali druge strane su se umijesale tako da nije bilo sanse za povratak ... Ljubavi ima sigurno ... S njene strane .Donnie Smith wrote:pa nisu i sad na vezi telefonskoj pa da može reći e, znaš šta, evo mene s curomNisam_fin wrote:donnie, upravo zbog ovoga sto euridika kaze mislim da je dobro da kaze da je s curom....
to je događaj iz prošlosti, proš'o brzi voz, jedino da je nazove i kaže, hej, znaš ono kad si me zvala, ja bio s curom![]()
ma niđe veze. Uglavnom, čim je tu bilo ljubavi, javiće se ona opet. Što meni i ima logike, samo sam ja na strani ove nove, ako išta valja jel', a ti znaš koja je normalnija![]()
A na strani stare ako je tu bilo ljubavi, a ti je nešto iskulir'o.
A na strani istine uvijek, ali ne baš po svaku cijenu, moraš izvagati koliko je nova opterećena starom i koliko je ljubomorna
Može ti život uništiti peglajući te s tom starom![]()
Kakogod, pazi šta pišeš, jer otkud znaš da obje nisu tu na forumu, zamisli prepoznaju se
Nova je nesto suprotno od nje, iskreni smo jedno prema drugom, zrelija, starija ... nije ljubomorna toliko...sve u svemu normalna osoba s kojom mi je fino.
- Euridika
- Globalna šefica
#483 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Vidi, ako mu je bivša luda, pojebaće mu sve u životu imao on ili nemao novu curu.Velkoski wrote:đe je ba u pravu... ako je luda onda će još uradit' sve da mu pojebe toEuridika wrote: Poslušaj čovjeka, u pravu je. Tj. trebao si odmah reći. Na taj način bi i bivša znala da te više ne kontaktira.![]()
totalni ignore, vjerujte meni
Idem pretpostavkom da ipak nije tolika ludača (barem nisam takav dojam stekla iz ove priče), pa bi valjda trebala skontati da nema više ni teoretske šanse (nije je imala ni prije, al' eto...). A ako bi se ona i poslije te informacije nastavila javljati i proganjati čovjeka, tad bih još više savjetovala Škafiškafnjaku da kaže novoj za staru, da unaprijed upozori curu na ovu hajvanku koja im želi pokvariti vezu. Mada mislim da to ovdje nije slučaj.
A i ne kontam taj rezon, idem drugom pokvariti život, jer vas dvoje ne možete biti skupa??
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#484 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
raznih budaletina ima, što nama nije normalno, nekome jeste [FACE WITH TEARS OF JOY]
Sent from my D6503 using Tapatalk
Sent from my D6503 using Tapatalk
- Euridika
- Globalna šefica
#485 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Zašto ljudi bježe od direktnih razgovora? Toliko je teško prevaliti preko usta - izvini, gotovo je, imam nekog novog (ili nemam, samo je gotovo), već radije biraju opciju ignore?Donnie Smith wrote:Ja sam isto za ignore opciju. Znam na svojoj koži kako boliali i kako je učinkovita opcija. Ali mrtvi ignore. K'o da ne postoji. Bez onih patetičnih poruka, statusa po FB, poruka preko muzičkih numera
i slično.
Meni ovo stvarno nije jasno.
Ignore ide nakon što nekog postaviš na svoje mjesto, a on(a) i dalje ne konta, tj. pravi se lud(a)...
- skafiskafsnjak
#486 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ma vidite... bivsa mi je nebitna . Znaci nema sanse sa njom ista vise. Vise sam fokusiran na novu djevojku ... Da li joj to reci ili ne .
Ja sam nekako vise za to da joj kazem jer smo obecali biti maksimalno iskreni jedno prema drugom , u vezi sa svim . Nema sanse da ona sazna da mi se ova javila... ali bez obzira, imam osjecaj da je bolje reci ... Uopste nije ljubomorna i razumije me u svemu ...
Ja sam nekako vise za to da joj kazem jer smo obecali biti maksimalno iskreni jedno prema drugom , u vezi sa svim . Nema sanse da ona sazna da mi se ova javila... ali bez obzira, imam osjecaj da je bolje reci ... Uopste nije ljubomorna i razumije me u svemu ...
- Donnie Smith
#487 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
skafiskafsnjak wrote:Ma vidite... bivsa mi je nebitna . Znaci nema sanse sa njom ista vise. Vise sam fokusiran na novu djevojku ... Da li joj to reci ili ne .
Pa idi onda, i javi šta je bilo
- skafiskafsnjak
#488 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Necu telefonom ili fb... sutra cemo se vidjeti pa cu tada reci ...
-
Nisam_fin
#489 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ma ima osoba koje kad su na ignore one totalno polude i jos se vise zaljube i onda te pogotovo ganjaju
- Donnie Smith
#490 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Euridika wrote:Zašto ljudi bježe od direktnih razgovora? Toliko je teško prevaliti preko usta - izvini, gotovo je, imam nekog novog (ili nemam, samo je gotovo), već radije biraju opciju ignore?Donnie Smith wrote:Ja sam isto za ignore opciju. Znam na svojoj koži kako boliali i kako je učinkovita opcija. Ali mrtvi ignore. K'o da ne postoji. Bez onih patetičnih poruka, statusa po FB, poruka preko muzičkih numera
i slično.
Ignore ide nakon što nekog postaviš na svoje mjesto, a on(a) i dalje ne konta, tj. pravi se lud(a)...
Kud ćeš direktnije od raskida koji se desio prije pola godine? Očito nisu ostali prijatelji ni "poznanici" - ništa i sad se javlja. A on ne zna šta ona hoće, eto ne znam, ima smor ljudi, meni nekad ni ignorisanje nije pomagalo, to šalje poruke, zove, salijeće se, raspituje. Ono, moliš Boga, daj nek' crkne samo mi ga skini s vrata
- Donnie Smith
#491 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ima ti i ta mjestaNisam_fin wrote:Ma ima osoba koje kad su na ignore one totalno polude i jos se vise zaljube i onda te pogotovo ganjaju
- skafiskafsnjak
#492 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ma nije psiha takva uopste hahahaha . Razumna je ... javila se eto da pita kako sam ja, jesam li nastavio dalje bla bla... Mislim, to kaze ...a sta misli i sta je pravi razlog, ne znam. Nije ni bitno .... nebitna je .
-
Nisam_fin
#493 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
#ignoreDonnie Smith wrote:Ima ti i ta mjestaNisam_fin wrote:Ma ima osoba koje kad su na ignore one totalno polude i jos se vise zaljube i onda te pogotovo ganjaju
- Euridika
- Globalna šefica
#494 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ma znam da su raskinuli, i da je to trebalo biti definitivno goodbye, ali eto očito nije. Pa joj treba ponoviti, curo goodbye ti je bilo. Hvala što si se javila, dobro sam, nastavio sam dalje. I ti bi isto trebala. I auf Wiedersehen...Donnie Smith wrote:Euridika wrote:Zašto ljudi bježe od direktnih razgovora? Toliko je teško prevaliti preko usta - izvini, gotovo je, imam nekog novog (ili nemam, samo je gotovo), već radije biraju opciju ignore?Donnie Smith wrote:Ja sam isto za ignore opciju. Znam na svojoj koži kako boliali i kako je učinkovita opcija. Ali mrtvi ignore. K'o da ne postoji. Bez onih patetičnih poruka, statusa po FB, poruka preko muzičkih numera
i slično.
Kud ćeš direktnije od raskida koji se desio prije pola godine? Očito nisu ostali prijatelji ni "poznanici" - ništa i sad se javlja. A on ne zna šta ona hoće, eto ne znam, ima smor ljudi, meni nekad ni ignorisanje nije pomagalo, to šalje poruke, zove, salijeće se, raspituje. Ono, moliš Boga, daj nek' crkne samo mi ga skini s vrata
- skafiskafsnjak
#495 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Euridika wrote: Ma znam da su raskinuli, i da je to trebalo biti definitivno goodbye, ali eto očito nije. Pa joj treba ponoviti, curo goodbye ti je bilo. Hvala što si se javila, dobro sam, nastavio sam dalje. I ti bi isto trebala. I auf Wiedersehen...
auf Wiedersehen
taman s ovom novom njemacki ucim
- Ommadawn
#496 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ti ono reče da si je ganjao poslije raskida da pokušate ponovo? Pa se ušutio. Pa ta šutnja potraja.skafiskafsnjak wrote:Ma nije psiha takva uopste hahahaha . Razumna je ... javila se eto da pita kako sam ja, jesam li nastavio dalje bla bla... Mislim, to kaze ...a sta misli i sta je pravi razlog, ne znam. Nije ni bitno .... nebitna je .
Ona u međuvremenu naletjela na par većih budala od tebe a laskalo joj to što ima jedan što je još uvijek hoće pa se odjednom ušutio. I još negdje saznala da imaš novu ljubav pa da to potvrdi.
Ne odgovaraj, metni na ignore i boli te kurac, uživaj sa novom. Novoj ne moraš ništa govoriti, to je ionako nebitno, nije spolna bolest u pitanju. Ili trudnoća.
- pukepuke
#497 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Pa nemoj ti od tog njenog javljanja praviti big deal, pa neće ni biti big deal. Zamisli javi ti se neka s kojom si raskinuo prije 3 godine. Bi li to "priznao" sadašnjoj? Nema se tu što priznavati, nisi ništa zgriješio. Davna prošlost, irelevantna informacija, pa tako isto i ova od prije šest mjeseci. Po meni nema potrebe da govoriš, ne znam što će tvoja sadašnja djevojka s tom informacijom.skafiskafsnjak wrote:E imam jedno pitanje... da ne otvaram novu temu.. NIsam bas iskusan sto se tice ovih delikatnih pitanja hahahah.
Dugo vremena bio s djevojkom... tacnije, 4 godine .. Prekinuo..razlozi nebitni.
Trenutno imam drugu s kojom mi je bas lijepo, kao nikad s ovom prije ... I ono, iskreni smo jedno prema drugom maksimalno , smatram da se samo tako uspjeti moze. E danas mi se bivsa javi ... ne da se pomirimo jer je to nemoguce..ali eto ... javila se...
Ja bih da ovoj sadasnjoj to priznam...rekli smo sve pricati jedno drugom.
Ili su to ipak stvari koje treba sacuvati za sebe ... sta mislite ?
- skafiskafsnjak
#498 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Nije da sam je bas ganjao... ganjali smo se , javljala se i ona. Ali smo znali da je gotovo ipak . Nakon nekog vremena smo rekli da nema smisla... i prekinuli komunkaciju skroz. Ono sto kazu, prelomio sam i to je to ...Ommadawn wrote:Ti ono reče da si je ganjao poslije raskida da pokušate ponovo? Pa se ušutio. Pa ta šutnja potraja.
Ona u međuvremenu naletjela na par većih budala od tebe a laskalo joj to što ima jedan što je još uvijek hoće pa se odjednom ušutio. I još negdje saznala da imaš novu ljubav pa da to potvrdi.
Ne odgovaraj, metni na ignore i boli te kurac, uživaj sa novom. Novoj ne moraš ništa govoriti, to je ionako nebitno, nije spolna bolest u pitanju. Ili trudnoća.
A ne znam eto ... nekako sam smatrao da treba da zna. I nisam mogao sutiti ...pukepuke wrote: Pa nemoj ti od tog njenog javljanja praviti big deal, pa neće ni biti big deal. Zamisli javi ti se neka s kojom si raskinuo prije 3 godine. Bi li to "priznao" sadašnjoj? Nema se tu što priznavati, nisi ništa zgriješio. Davna prošlost, irelevantna informacija, pa tako isto i ova od prije šest mjeseci. Po meni nema potrebe da govoriš, ne znam što će tvoja sadašnja djevojka s tom informacijom.
Rekao sam joj .. i ispalo je ok .
- Ommadawn
#499 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Dobro je da je ispalo ok. Ne brini se - mogućnost da ti to nabije na nos kad-tad uvijek postoji.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#500 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
al nikako ...nije safun