Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

spreca

#76 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

saale wrote:
spreca wrote:Prava stvar ce se znati kad tip da izjavu zasto je ucinio to sto je ucinio.........a Fahro kao ministar nek jede govna.....i to ne kasikom nego lopatom...........nek proseta malo rs-om......nek upita narod kako mu se zivi sa dodigpolismenami......zasto povratnicima oduzimaju odnosno unistavaju licne karte itd..........joj sto bi mu volio opaliti sljagu ovom svojom lopatom od shake
Tako je care ono sto je meni zalosno jeste sto se raja hvata za ovu pricu i konta da je Radoncic bosanski Vucic :lol: :lol: :lol:
Nebranim tipa uopste......da je on nedaj boze pogino.....Scepo bi mozda otiso na dzenazu i rekao kako je uvijek bio hrabar i bla bla......a ovako je ukaljo obraz drzavi i ministru :lol: ............jebalo bi se ministru ko bi hranio porodicu ovog policajca......i policija je tamo na humanitarnom a ne na bojevom zadatku
suncokret10

#77 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

spreca wrote:
saale wrote:
spreca wrote:Prava stvar ce se znati kad tip da izjavu zasto je ucinio to sto je ucinio.........a Fahro kao ministar nek jede govna.....i to ne kasikom nego lopatom...........nek proseta malo rs-om......nek upita narod kako mu se zivi sa dodigpolismenami......zasto povratnicima oduzimaju odnosno unistavaju licne karte itd..........joj sto bi mu volio opaliti sljagu ovom svojom lopatom od shake
Tako je care ono sto je meni zalosno jeste sto se raja hvata za ovu pricu i konta da je Radoncic bosanski Vucic :lol: :lol: :lol:
Nebranim tipa uopste......da je on nedaj boze pogino.....Scepo bi mozda otiso na dzenazu i rekao kako je uvijek bio hrabar i bla bla......a ovako je ukaljo obraz drzavi i ministru :lol: ............jebalo bi se ministru ko bi hranio porodicu ovog policajca......i policija je tamo na humanitarnom a ne na bojevom zadatku
sve je to fino, ali dotični se sam prijavio da ide dole. niko ga nije prisilio, znao je šta su mu dužnosti. nije malo dijete, znao je šta ga čeka. ipak, dnevnica od 140 dolara.
spreca

#78 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

suncokret10 wrote:
sve je to fino, ali dotični se sam prijavio da ide dole. niko ga nije prisilio, znao je šta su mu dužnosti. nije malo dijete, znao je šta ga čeka. ipak, dnevnica od 140 dolara.
pa i ministar se je sam prijavio da buse glavni u policiji.......nemoze policija biti bolja ako je ministar kurac od ovce.......i taj momak nije podpiso da ide dole da pogine.
tatoo

#79 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by tatoo »

Kad se sjetim pokojnog Zvonka Slipcevica... Bio u UN misiji, sve pohvale i nastrada u selu kod Velike Kladuse. Ljudi kao ZVonko te nikad ne bi ostavili. I onda se ovakvi prijave, uzimaju jaku kintu, sve 5, kupi se stan i auto po povratku ali cim zapuca zdravo djaci.

Znao je gdje ide, znao je da moze doci do eskalacije i otisao. Drage pare. Niko te ne tjera, a ima ljudi koji jedva cekaju ali ne bi upali da se na glavu nasade. Nije potpisao da pogine ali je prihvatio da postoji taj rizik. Nema u ugovoru garandije da se nece poceti rokati u Sudanu.

Da ga je ko natjerao da ide ne bih rijec rekao.
suncokret10

#80 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

spreca wrote:
suncokret10 wrote:
pa i ministar se je sam prijavio da buse glavni u policiji.......nemoze policija biti bolja ako je ministar kurac od ovce.......i taj momak nije podpiso da ide dole da pogine.
potpisao je da ide u ratnu zonu. kažem RATNU zonu, a ne u vrtić.

zinula guza za dnevnicama od 140 dolara plus plata.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#81 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by Matijevic_Vlado »

nego kako se zove onaj plavi portparol u nasem FBIu? molio bih koju sliku. hvala
tatoo

#82 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by tatoo »

zeleni xy wrote:Nije on bježo, već planski se povukao :run:

Svaka čast mom krajišniku Ali Š., iskustvo je najbitnije, njemu toga nefali, plus krajiška hrabrost..
Sad kad ih Ale postroji zorom ranom :D . Koja mu je ovo misija po redu?
nosara

#83 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by nosara »

spreca wrote:
suncokret10 wrote:
:lol:

Cuj, policajac, pa da se zahmeti nekim belajem... Ko je to vidio... :D

Vratit SVE pare... Svaki fening... :wink:
suncokret10

#84 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

tatoo wrote:
zeleni xy wrote:Nije on bježo, već planski se povukao :run:

Svaka čast mom krajišniku Ali Š., iskustvo je najbitnije, njemu toga nefali, plus krajiška hrabrost..
Sad kad ih Ale postroji zorom ranom :D . Koja mu je ovo misija po redu?
mogla bi biti druga...
spreca

#85 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

Imam utisak da bi nekima bilo pravednije da je ostao pa makar i poginuo................sta vi imate od toga?....njegovi imaju mnogo...............jel to zavist zbog140S............eno vam puni parlamenti i primaju skoro isto toliko a mozda i vise i to sjedeci u foteljema.............zasto bi on rizikovo svoj zivot....za 140S
spreca

#86 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

nosara wrote:
spreca wrote:
suncokret10 wrote:
:lol:

Cuj, policajac, pa da se zahmeti nekim belajem... Ko je to vidio... :D

Vratit SVE pare... Svaki fening... :wink:
Ali nije samoubica
ultima_palabra

#87 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by ultima_palabra »

spreca wrote:Imam utisak da bi nekima bilo pravednije da je ostao pa makar i poginuo................sta vi imate od toga?....njegovi imaju mnogo...............jel to zavist zbog140S............eno vam puni parlamenti i primaju skoro isto toliko a mozda i vise i to sjedeci u foteljema.............zasto bi on rizikovo svoj zivot....za 140S
Pa potpisao je da će ga rizikovati za te pare... vratio se, neka vrati i pare.
suncokret10

#88 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

spreca wrote:Imam utisak da bi nekima bilo pravednije da je ostao pa makar i poginuo................sta vi imate od toga?....njegovi imaju mnogo...............jel to zavist zbog140S............eno vam puni parlamenti i primaju skoro isto toliko a mozda i vise i to sjedeci u foteljema.............zasto bi on rizikovo svoj zivot....za 140S
najpravednije bi bilo da nije ni išao. da nije tražio štelu da ode i da je pustio da idu oni koji to mogu podnijeti.
suncokret10

#89 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

ultima_palabra wrote:
taman tako, plus da plati za blamažu države.
madner

#90 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by madner »

Pa znao je gdje ide i kakav je opis posla.

Problem je sto je ostavio svoje ljude na cjedilu.
suncokret10

#91 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

madner wrote:Pa znao je gdje ide i kakav je opis posla.

i još se laktao da ode.
tatoo

#92 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by tatoo »

Nikom ne zelim da pogine, al' ko ga je tjerao da ide? Ljudi odu u Afganistan ili Irak pa ne bjeze. Ima dobrih policajaca koji jedva cekaju priliku ali ne mogu od stela.
Hebiga znaci, dok je sve mirno, malo dzip, malo kancelarija, veliki sefovi i najvece nindje ali kad je vuna onda ja vas pozdravljam. Svi osjete strah ali ovaj covjek je bio zamjenik komandanta i kad se vrati trebao bi biti neka civija (ako ne odmah onda za koju godinu) drugima. Biti CO drugim policajcima :run: .

Mozda je bolje da se ovako desilo nego negdje gdje bas zna rokati. Niko nije nastradao bar.

Sto se mene tice, za svaki tim bez obzira gdje, u BIH ili u SUdanu ja bih radije ovakvog covjeka do sebe...

http://rokaj.ba/10930/in-memoriam-zvoni ... vonko.html
spreca

#93 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

ultima_palabra wrote:
koliko je radio ...toliko je i naplatio.....nece sad produzavati dobijati te pare
suncokret10

#94 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by suncokret10 »

spreca wrote:
ultima_palabra wrote:
koliko je radio ...toliko je i naplatio.....nece sad produzavati dobijati te pare
edvine, jesil to ti?
spreca

#95 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

Npr. pogine u nekim dejstvima......ljudi su opet na cijedilu?
spreca

#96 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by spreca »

suncokret10 wrote:
edvine, jesil to ti?
jel ti drago :lol:.........e ovo je ono nek komsiji crkne krava
nosara

#97 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by nosara »

spreca wrote:

Naporan si malko... :D Da li bi ovako branio policajca koji bi na ulici okrenuo glavu dok te neko cipelari...?
madner

#98 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by madner »

spreca wrote:

To je opravdano, nece mu niko zamjeriti ako pogine.
lajkujMe

#99 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by lajkujMe »

spreca wrote:

U tom dejstvu je mogao da spasi mozda 2 ili sve njih svojih kolega. A bez njega bi sad mogli svi da izginu u tom zamisljenom dejstvu.
uzgajivac

#100 Re: Zamjenik komandanta bh kontingenta pobjegao iz Sudana

Post by uzgajivac »

wannabe_ultra wrote:
Del_Boy_Trotter wrote:Bolje mu je da je pogino nego ovako postupio. Ostaviti svoje ljude u toj situaciji i uvaliti se prvi u avion je potez koji može napraviti samo otpad i nula od čovjeka a o profesionalizmu da i ne govorim. Bez obzira ko ih je tamo poslao, otišli su dobrovoljno. Znači dok se uzimala lova bilo je lijepo a prva gužva bježi glavom bez obzira. Ja bih se ubio na njegovom mjestu a uniformu bolje da više nikad i ne pogleda kukavica.
:roll:
Del_Boy_Trotter se javlja kao kandidat za juzni Sudan. zagarantovanu dnevnicu od 100.- KM ce moci podici na bankomatu :D.
Post Reply