Zamjena plinskih boca?!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ibrahim.k

#51 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

[quote="ETA_26"]Dostavu plinskih boca na kućnu adresu vrši i firma ISTRABENZ, broj telefona im je 062 202 402.NAJBOLJI su ovi iz plin prometa radenon stop i iza 17 sati samo ih nazoves ranije i dogovoris kad da dodju 061 360170
ibrahim.k

#52 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

Rambo-Amadeus wrote:
anjusha wrote:Uuf upravo sam se preselila u novi stan gdje sam zatekla bocu plina. I taman sto sam se obradovala da cu uštedjeti na struju, zateknu me vijesti evo ovakve. Evo upravo sam pogledala godinu proizvodnje na boci i pise '85.ta. To znaci da je jos ok?
I jos nesto- u zivotu nisam zamjenila bocu plina. Ima li neko koga bih mogla nazvati da mi dodje, donese novu bocu i zamjeni ovu staru? Jer iskreno da kazem bojim se ja to nesto odvrtati i zavrtati dok mi neko makar 2 -3 puta ne pokaze kako.
Tako da molim brojeve telefona i neku okvirnu cijenu za dostavu plina kuci :)
Hvala
Samo je ne odvrci reguralrno, kontra je navoj :D

Bez zeze, nemoj ti sama nista radije dok neko ne dodje da ti to uradi, a posto nisam iz Sa ne bih ti mogao pomoci oko kontakta :zoka:
PLIN PROMET jedina regularna firma u gradu 061360 170
ibrahim.k

#53 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Ni Terex više ne prodaje plin. Ja sam odem u Hrasnicu, pa u krugu Famos-a, eto, zaboravio sam ime firme. Skladište na obroncima Igmana.Tu kupuju i ovi što vrše dostavu.

Dostava plina: 061/274-831. Privatna firma.
Ovo mi u memoriji mobitela, a nisam nikada naručio preko njih, pa pokušaj.
Ma kakva njihova dostava nazoves i dobijes za 2 dana samo Plin Promet dostava za 1sat najdalje 061 360 170
ibrahim.k

#54 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

vjesticanametli wrote:messer tehnoplin je u rajlovcu ............rajlovacka bb 953 130 :D
Kad narucis bocu ko da je nikad nisu oprali najbolji je PLIN PROMET ciste i uredne boce 061 360 170
zaharyboy

#55 I

Post by zaharyboy »

Sto si se ti nakacio na plin promet ... bolje da ti ne pokazujem sliku odakle taj tvoj famozni plin promet dostavlja plin ...
A sto se tice to 1h maksimalno za dostavu i da dobijas racun, nije istina. Da je tako kao sto govoris, ostao bi kod njih ali nazalost jedini racun koji dobijes jeste nota racun, sto meni kao ugostitelju ne znaci nista.
Nismo ni mi glupi ovdje, prepostavljamo da radis u toj "sjajnoj" firmia i da si dosao ovdje da je promovises / spamas. Nije ovo tema da se neko kao ti loguje na klix.ba i promovise "plin promet" kao najbolju soluciju u gradu. Ja sam radio s njima i nisam nimalo zadovoljan. Vec je ovo tema da se napisu svoja iskustva sa dostavljacima ili firmama koje vrse dostavu plina. Tako bi te zamolio da prestanes da pises gluposti i da ostavljas druge osobe da napisu svoja iskustva sa dostavljacima.

Poz,
Filter

#56 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by Filter »

gdje se u sarajevu mogu dopuniti male boce?
ibrahim.k

#57 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

Filter wrote:gdje se u sarajevu mogu dopuniti male boce?
OPET SAMO PLIN PROMET 061 360 170 NAZOVES DODJU PO BOCU I VRATE TI JE PUNU ZA DAN NAJDALJE DVA
ibrahim.k

#58 Re: I

Post by ibrahim.k »

zaharyboy wrote:Sto si se ti nakacio na plin promet ... bolje da ti ne pokazujem sliku odakle taj tvoj famozni plin promet dostavlja plin ...
A sto se tice to 1h maksimalno za dostavu i da dobijas racun, nije istina. Da je tako kao sto govoris, ostao bi kod njih ali nazalost jedini racun koji dobijes jeste nota racun, sto meni kao ugostitelju ne znaci nista.
Nismo ni mi glupi ovdje, prepostavljamo da radis u toj "sjajnoj" firmia i da si dosao ovdje da je promovises / spamas. Nije ovo tema da se neko kao ti loguje na klix.ba i promovise "plin promet" kao najbolju soluciju u gradu. Ja sam radio s njima i nisam nimalo zadovoljan. Vec je ovo tema da se napisu svoja iskustva sa dostavljacima ili firmama koje vrse dostavu plina. Tako bi te zamolio da prestanes da pises gluposti i da ostavljas druge osobe da napisu svoja iskustva sa dostavljacima.

Poz,
NERADIM ZA NJIH ALI IM JE BOCA 20 MARAKA SA DOSTAVOM I DAS PDV BROJ I DOBIJAS RACUN FISKALNI SA NAZIVOM SVOJE RADNJE NA NJEMU I BRATE NAJBOLJI SU STA SE MOZE A NEK OSTALI DAJU PO TOJ CJENI AKO MOGU USPUT SVI DOBAVLJACI KUPUJU TAJ PLIN U LUKAVICI I PRODAJU GA OVDE A OVI LJUDI IMAJU SVOJU PUNIONICU I NISU PREPRODAVCI POGLEDAJ NA VEBU AKO NEVJERUJES
alchak.ba

#59 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alchak.ba »

Ibrahime, pozdravi Edu i ne lazi.

Hvala
alchak.ba

#60 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alchak.ba »

ibrahim.k wrote:
zaharyboy wrote:ja sam prije narucivao kod privatnika...medjutim naletio sam kod OBN-a na jednu firmu cini mi se da se zove "A.L.N" koja se bavi prodajom i dostavom plina. Distrubuteri su te maloprije spomenute firme "LIQUIVEX", cije su boce sve atestirane i imaju zastitni cep i NOVU GUMICU, jer je ona najcesci uzrok pustanja plina kod boca kako mi je receno. Radim s njima vec 2 sedmice i zadovoljan sam uslogom i dostavom. Cijena je mozda i najniza trenutno u gradu mislim da je 24 KM, s dostavom 26 KM. S tim da za ugostitelje imaju posebnu ponudu (u koje i ja spadam). Uz svaku narudzbu se dobija i racun, sto prije nisam nikad dobio. I jos nesta vazno kod ugostitelja je da oni mogu vratit PDV, pa boce budu jos jeftinije. Uglavnom evo vam kontakt Tel.:033/ 641-902 kancelarija i mob. od dostavljaca 061/ 485-624. Mislim da je radno vrijeme do pola 5 (kancelarija), a dostavljac radi do 19 mislim. Eto pozdrav nadam se da sam vam pomogao.

P.S.: i da zaboravio sam da je prazna boca cini mi se 50 KM.
DAJ PUSTI TAJ JE JEDNOM POCINJAO I PROPAO VOZI BOCE U LUKSUZNOM AUTU KO DA PRODAJE SPINAT A NE ZAPALJIVE MATERIJE JEDINO PLIN PROMET IMA ATESTIRANA VOZILA REGISTROVANA ZA TRANSPORT PLINA 061360170
ne lazi
ibrahim.k

#61 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

Sto bi te lago nazovi pa se uvjeri imas sve brojeve
alchak.ba

#62 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alchak.ba »

ibrahim.k wrote:Sto bi te lago nazovi pa se uvjeri imas sve brojeve
jesi pozdravio Edu?
ibrahim.k

#63 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

Kojeg!!
ibrahim.k

#64 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

mayab wrote:Kolika je cijena da se kupi prazna plinska boca? Ne mislim na oglase!
I zna li neko gdje je sada Messer, bili su u Halilovicima , ali su odselili ima sigurno 2 godine, tu je bio najbolji kvalitet i boca i plina?
JA SAM KUPIO NEDAVNO BOCU ZA 50 MARAKA BAZDARENU TEL 061 249 260
ibrahim.k

#65 Re: I

Post by ibrahim.k »

zaharyboy wrote:Sto si se ti nakacio na plin promet ... bolje da ti ne pokazujem sliku odakle taj tvoj famozni plin promet dostavlja plin ...

Poz,
E prijatelju ovaj tvoj dolazi da kupi plin u plin prometu oni su sad u hrasnici u krugu famosa
ibrahim.k

#66 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

8. sekretar SKOJ-a wrote:TEREX PUMPA NA Dobrinji 10kg plina u boci oko 12,5KM.

Prodaju na litar 0,89KM/l, toče u bocu, pa kada se obračuna u odnosu
1,4l = 1kg ispadne da je 10kg plina = oko 12,5KM.
Natoče u bocu za 15 ili 20KM.

I nema sumnje da li su ti prodali 9kg ili još manje,...
DA te malo informisem 1kg plina odgovara 1.74l plina a taj odnos opet zavisi od specificne tezine plina pa ti je naj lakse kolko god napunis izvagas bocu kad napunis i oduzmes od tezine boce koja je napisana na boci
alchak.ba

#67 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alchak.ba »

ibrahim.k wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:TEREX PUMPA NA Dobrinji 10kg plina u boci oko 12,5KM.

Prodaju na litar 0,89KM/l, toče u bocu, pa kada se obračuna u odnosu
1,4l = 1kg ispadne da je 10kg plina = oko 12,5KM.
Natoče u bocu za 15 ili 20KM.

I nema sumnje da li su ti prodali 9kg ili još manje,...
DA te malo informisem 1kg plina odgovara 1.74l plina a taj odnos opet zavisi od specificne tezine plina pa ti je naj lakse kolko god napunis izvagas bocu kad napunis i oduzmes od tezine boce koja je napisana na boci
Nije tacno da je 1,74 jer to zavisi od vanjske temperature
aldm

#68 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by aldm »

Zna li neko gdje se moze atestirati kucna boca plina (ona mala za kuhanje)?
problemnatravunu

#69 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by problemnatravunu »

aldm wrote:Zna li neko gdje se moze atestirati kucna boca plina (ona mala za kuhanje)?
Ja bih ovdje pitao http://www.messer.ba/index.html
Post Reply