Zamjena plinskih boca?!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by PipiDugaDevetka »

Gavaz wrote:Cijena je 24 KM!!!
Kako to, na Terexu pojeftinio plin: Sa 1,10KM/L spala na 1,04KM/l?

Uh, a tih 24KM je sa dostavom i zamjenom boce,...Ok, onda.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#27 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by anjusha »

Mogu li dobiti broj Terexa? Hvala
anjusha

#28 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by anjusha »

zvala ih maloprije. javila se neka zena i kaze da ne rade dostavu plina- tj ne prodaju plin. i to se javila sa Messer tako da nisam garant pogrijesila! :shock:
8. sekretar SKOJ-a

#29 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ni Terex više ne prodaje plin. Ja sam odem u Hrasnicu, pa u krugu Famos-a, eto, zaboravio sam ime firme. Skladište na obroncima Igmana.Tu kupuju i ovi što vrše dostavu.

Dostava plina: 061/274-831. Privatna firma.
Ovo mi u memoriji mobitela, a nisam nikada naručio preko njih, pa pokušaj.
anjusha

#30 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by anjusha »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Ni Terex više ne prodaje plin. Ja sam odem u Hrasnicu, pa u krugu Famos-a, eto, zaboravio sam ime firme. Skladište na obroncima Igmana.Tu kupuju i ovi što vrše dostavu.

Zvala, doci ce. Hvala!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#31 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by corolla02 »

zar moze plinska boca/cylinder biti star/a!?
Nevjerovatno!
alica.k

#32 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alica.k »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Ni Terex više ne prodaje plin. Ja sam odem u Hrasnicu, pa u krugu Famos-a, eto, zaboravio sam ime firme. Skladište na obroncima Igmana.Tu kupuju i ovi što vrše dostavu.

za one koji imaju i manje boce (2l, 5l)...oni pune i te male. 1l=1.4KM
ETO_SAD

#33 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ETO_SAD »

Izgleda kako dolazi zima tako dolazi i do aktuelizacije plina.

I ja se opasno razmišljam o uvođenju plina, pošto na AP nema plina u zgradama u kojim živim, a došao sam do informacije da je 12,8 kW električne energije jednako 1kg plina, prema tome logično rješenje je plin. Također iz pouzdanih informacij doznao sam da plin koji se ovdje koristi i nije baš najčišći zbog povečanja neke supstance (ne znam kako se zove) i ima kiselkast miris kada se koristi. Pošto on radi za neku kompaniju koja se bavi plinom (italijanski dobavljač ali ne znam ime kompanije), kaže da jedini imaju uređje za kontrolu plina, i šta ti ja znam sve ne. Potrudit ću se da nađem naziv kompanije pa kome treba plin koji je kako on kaže siguran, čist i kvalitetan, neka ganja tu kompaniju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: Zamjena plinskih boca?!

@ETO_SAD,
O kojem plinu pričaš? Zemnom ili u bocama, propan-butan mješavini?

Kada sam neki dan išao u FEROTOM da napunim bocu, kaže nema plina.

Ima, ali da zamijenim bocu, ne mogu moju bocu da napune tako da je ne mijenjam.
Nema uskladištenog plina.

Kontam, ili slijedi poskupljenje (Platio 15KM=10kg), ili je to slučajnost, potrefilo se da u ogromnim nadzemnim stajaćim cisternama nema plina. Možda je u međuvremeno pristigao plin, propan - butan mix.

FEROTOM=Krug FAMOS-a.
ETO_SAD

#35 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ETO_SAD »

PipiDugaDevetka wrote:@ETO_SAD,
O kojem plinu pričaš? Zemnom ili u bocama, propan-butan mješavini?

Kada sam neki dan išao u FEROTOM da napunim bocu, kaže nema plina.

Ima, ali da zamijenim bocu, ne mogu moju bocu da napune tako da je ne mijenjam.
Nema uskladištenog plina.

Kontam, ili slijedi poskupljenje (Platio 15KM=10kg), ili je to slučajnost, potrefilo se da u ogromnim nadzemnim stajaćim cisternama nema plina. Možda je u međuvremeno pristigao plin, propan - butan mix.

FEROTOM=Krug FAMOS-a.
Bas sam prije neki dan sjedio sa čovjekom, on je direktor LIQUIVEX ili tako nešto, predstavnici Italijanske firme koja je najveći snadbdjevac plinom u Italiji.
Oni rade plinske boce, auto plin, i plinske rezervoare za industriju i domacinstva ( u svrhu grijanja, tople vode i kuhanja). Covjek kaze da jedini u BiH imaju postrojenja za ispitivanja, te da jedini 100% odgovaraju za kolicinu plina jer ga oni pune i zatvaraju specijalnim cepovima koji su dokaz da je boca originalno napunjena. Imam covjekov broj, pa ako treba mogu poslati na private.
sanny

#36 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by sanny »

Ja sam nedavno kupio kombinovani stednjak (struja+plin) pa bih molio da me uputite, gdje mi je najpovoljnije kupiti bocu za plin?
Hocu li dobiti novu, koliko kosta i gdje je najjeftijije kupovati plin?
Moze li se plin dopunjavati na benzinskim koje imaju plin, jeli to isplativije?

Hvala :)
alica.k

#37 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alica.k »

uf, jel mi neko zna rec neki broj s kog mogu narucit dostavu plina na kucnu adresu? zovem ove sto inace dostavljaju kao ne rade to vise, i ne znaju nas uputiti ko radi :S a treba nam hitno!
8. sekretar SKOJ-a

#38 Re: Zamjena plinskih boca?!

sanny wrote:Ja sam nedavno kupio kombinovani stednjak (struja+plin) pa bih molio da me uputite, gdje mi je najpovoljnije kupiti bocu za plin?
Hocu li dobiti novu, koliko kosta i gdje je najjeftijije kupovati plin?
Moze li se plin dopunjavati na benzinskim koje imaju plin, jeli to isplativije?

Hvala :)
alica.k. wrote:uf, jel mi neko zna rec neki broj s kog mogu narucit dostavu plina na kucnu adresu? zovem ove sto inace dostavljaju kao ne rade to vise, i ne znaju nas uputiti ko radi :S a treba nam hitno
!
DOSTAVA PLINA, SVAKI DAN OD 08:DO 20:00
062/249-942 i 063/667-286.

Nova boca, prazna je koštala prije 3 mjeseca 80 KM na punionici plina FEROTOM-a u Hrasnici, krug tvornice FAMOS, ulazi se malo prije table sa oznakom ИСТОЧНА ИЛИЏА, skretanjem desno u krug FAMOSA, pa uzbrdo. Imaju oznake.

Znači, 80 KM + 17 KM 10kg plina propan-butan = 97 KM.

Meni za kuhanje boca plina bude i po 2 mjeseca. Koristim plin propan-butan u boci samo kada je skupa struja. Ja mislim da se isplati kuhati na plin. Al' da je opasno, jeste.
Kupio sam i u kuhinji držim onaj PP aparat za automobile (11KM), zlu ne trebalo.
Oprez, kada prevrćeš šnicle ili nešto drugo što pržiš na ulju u tavi. Kombinacija ulje na vatru donosi nesreću. :mrgreen:

Ja vjerujem da se može plin puniti u boce i na benzinskim stanicama koje ''toče'' plin u automobile. Do prošle godine sam to radio na pumpi Terex, na Dobrinji (RS), ali imam informaciju da im je neka inspekcija ''obustavila'' točenje,...Ne znam detaljnije razloge.
alica.k

#39 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by alica.k »

ja NE ZNAM kuhati na struju. citav zivot kuham na plin....zato sam jucer sva u panici bila :D al evo zamijenili su mi bocu, fala bogu (i hvala sekretar...). sad mogu ponovo jesti :D
campa_xxx

#40 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by campa_xxx »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
DOSTAVA PLINA, SVAKI DAN OD 08:DO 20:00
062/249-942 i 063/667-286.
Hvala za broj, sad sam zvao i ja ga pitam kada Vas mogu ocekivati? Kaze, evo dolazim odmah... :mrgreen: :thumbup:
Boca 22KM...
8. sekretar SKOJ-a

#41 Re: Zamjena plinskih boca?!

TEREX PUMPA NA Dobrinji 10kg plina u boci oko 12,5KM.

Prodaju na litar 0,89KM/l, toče u bocu, pa kada se obračuna u odnosu
1,4l = 1kg ispadne da je 10kg plina = oko 12,5KM.
Natoče u bocu za 15 ili 20KM.

I nema sumnje da li su ti prodali 9kg ili još manje,...
mayab

#42 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by mayab »

Kolika je cijena da se kupi prazna plinska boca? Ne mislim na oglase!
I zna li neko gdje je sada Messer, bili su u Halilovicima , ali su odselili ima sigurno 2 godine, tu je bio najbolji kvalitet i boca i plina?
vjesticanametli

#43 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by vjesticanametli »

messer tehnoplin je u rajlovcu ............rajlovacka bb 953 130 :D
ETA_26

#44 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ETA_26 »

Dostavu plinskih boca na kućnu adresu vrši i firma ISTRABENZ, broj telefona im je 062 202 402...
PipiDugaDevetka

#45 Re: Zamjena plinskih boca?!

I moj komšija ima firmu za kućnu dostavu plina.
Jasmin:
061/890-369
zaharyboy

#46 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by zaharyboy »

ja sam prije narucivao kod privatnika...medjutim naletio sam kod OBN-a na jednu firmu cini mi se da se zove "A.L.N" koja se bavi prodajom i dostavom plina. Distrubuteri su te maloprije spomenute firme "LIQUIVEX", cije su boce sve atestirane i imaju zastitni cep i NOVU GUMICU, jer je ona najcesci uzrok pustanja plina kod boca kako mi je receno. Radim s njima vec 2 sedmice i zadovoljan sam uslogom i dostavom. Cijena je mozda i najniza trenutno u gradu mislim da je 24 KM, s dostavom 26 KM. S tim da za ugostitelje imaju posebnu ponudu (u koje i ja spadam). Uz svaku narudzbu se dobija i racun, sto prije nisam nikad dobio. I jos nesta vazno kod ugostitelja je da oni mogu vratit PDV, pa boce budu jos jeftinije. Uglavnom evo vam kontakt Tel.:033/ 641-902 kancelarija i mob. od dostavljaca 061/ 485-624. Mislim da je radno vrijeme do pola 5 (kancelarija), a dostavljac radi do 19 mislim. Eto pozdrav nadam se da sam vam pomogao.

P.S.: i da zaboravio sam da je prazna boca cini mi se 50 KM.
ibrahim.k

#47 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

JEDINA FIRMA ZA DOSTAVU U GRADU JE PLIN PROMET SVI OSTALI IDU DA SIPAJU NEGDJE U ISTOCNOM SARAJEVU I PUNE MANJE NA BOCAMA NEMAJU NI ZASTITNI CEP NI DEKLARACIJU O PORJEKLU PLINA KO PUNI I KOJI JE OMJER DA NEPRICAMO O RACUNU I GARANCIJI A KAD DODJU NA ADRESU DA VAM DOSTAVE PLIN SVE SE VOZI U AUTIMA LUKSUZNIM I PUTNICKIM KOMBIJIMA JEDINI KOJI TO RADE KAKO TREBA JE PLIN PROMET SARAJEVO 061 360170
ibrahim.k

#48 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

PipiDugaDevetka wrote:I moj komšija ima firmu za kućnu dostavu plina.
Jasmin:
061/890-369
NEMA ON NIKAKVU FIRMU RADI NA DIVLJE
ibrahim.k

#49 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

zaharyboy wrote:ja sam prije narucivao kod privatnika...medjutim naletio sam kod OBN-a na jednu firmu cini mi se da se zove "A.L.N" koja se bavi prodajom i dostavom plina. Distrubuteri su te maloprije spomenute firme "LIQUIVEX", cije su boce sve atestirane i imaju zastitni cep i NOVU GUMICU, jer je ona najcesci uzrok pustanja plina kod boca kako mi je receno. Radim s njima vec 2 sedmice i zadovoljan sam uslogom i dostavom. Cijena je mozda i najniza trenutno u gradu mislim da je 24 KM, s dostavom 26 KM. S tim da za ugostitelje imaju posebnu ponudu (u koje i ja spadam). Uz svaku narudzbu se dobija i racun, sto prije nisam nikad dobio. I jos nesta vazno kod ugostitelja je da oni mogu vratit PDV, pa boce budu jos jeftinije. Uglavnom evo vam kontakt Tel.:033/ 641-902 kancelarija i mob. od dostavljaca 061/ 485-624. Mislim da je radno vrijeme do pola 5 (kancelarija), a dostavljac radi do 19 mislim. Eto pozdrav nadam se da sam vam pomogao.

P.S.: i da zaboravio sam da je prazna boca cini mi se 50 KM.
DAJ PUSTI TAJ JE JEDNOM POCINJAO I PROPAO VOZI BOCE U LUKSUZNOM AUTU KO DA PRODAJE SPINAT A NE ZAPALJIVE MATERIJE JEDINO PLIN PROMET IMA ATESTIRANA VOZILA REGISTROVANA ZA TRANSPORT PLINA 061360170
ibrahim.k

#50 Re: Zamjena plinskih boca?!

Post by ibrahim.k »

kiki-miki wrote:Neki dan smo naručili plin iz messer-a,kao i uvijek do sada.Međutim nisu nam htjeli zamijeniti bocu,jer je ova,koju su prošli put donijeli stara 30 god.Pozivaju se na zakon kojim se moraju izbaciti iz upotrebe boce stare preko 30 god.I rekoše kao da su oni tokom 2 mjeseca (ali koja) vršili zamjenu takvih boca.
Kontaktirali smo Udruženje za zaštitu potrošača i oni su nas obavijestili da su pokušali to prijaviti inspekciji,ali su gospoda po godišnjim odmorima.
Ne pada nam na pamet da kupujemo novu bocu i takoreći je poklonimo njima,jer prilikom punjenja oni vam ne vraćaju vašu bocu nego vam daju drugu.
Da li je iko od vas imao sličan problem i kako ste ga riješili ( ako ste )?
PLIN PROMET mjenjaju sve boce 061360170
Post Reply