Zamjena monofaznog brojila
-
Lesli Eldridž
#76 Re: Zamjena monofaznog brojila
Ima i jedna dobra stvar kod uvođenja trofazne struje. Riješit ćete sve probleme oko potpisivanja novog ugovora, ako to do sada niste riješili, a ako i jeste, svakako se piše novi ugovor... 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#77 Re: Zamjena monofaznog brojila
Lesli Eldridž wrote:Da hoću mogu ti na vrat natovariti "Elektrodistribuciju".Nemoj se više zajebavati, inžinjeri najbolje znaju kako se može ukrasti struja, a ja sam ing.
Zato Pssst... Ni jedne više... Ja imam znanja i ne zloupotrebljavam ga.
Inžinjersko zvanje i moral koje ta časna titula nosi mi ne dozvoljava da kradem struju (bolje reći el. energiju), a ko god ima znanja i manjak morala neka to i radi. Ja ne radim, ali ne uči me mojoj struci Boga ti...
![]()
Pazi šta radiš, uhvatit će te, a za to ti slijedi krivična prijava, koje se nećeš kutarisati jer nisi političar...
I još nešto, pored ovoga ja sam i dipl.ing. maš. pa raji pamet razvlačim i na temi o autima. Provaljujete se bez potrebe...
Znas li ti pitu napraviti, ... ha? Evo, ja sebi razvio i slozio, ispek`o, ... dobra je k`o dusha, ... gladna bi je usta jela, ...
Usput, ... ne znam bil` plako il` se smij`o zbog ove prijetnje da cu na vratu imati "Elektrodistribuciju". Necu vise ni jedne, sve po tvom uputstvu.
Nego da skratimo, .... evo `vako.
Posto vidim da ti ne znas puno, a znanje se placa, hajde da mi napravimo jedan dogovor.
Meni pare ne trebaju, one samo kvare ljude, ...
Nakon toga, .... saljem ti objasnjenje kako se moze zaustaviti brojilo, .... bez ikakvih intervencija na instalacijama ili samom brojilu.
Ako to pozelis i u praksi potvrditi, eeeeeee ..... onda ces meni platiti par stoja vise da ti prodam uredjaj.
Nista komplikovano, .... prineses ga brojilu i disk se ukoci ko mejt, ...
Eto, .... pas bio ko slag`o.
PS, ... mozda od tebe nekada ispadne dobar strucnjak, ali .... zapamti, .... samo najbolji su dovoljno dobri, ....
-
Lesli Eldridž
#78 Re: Zamjena monofaznog brojila
Moj pape, da bi proizveo kočni momenat na Al pločicu, moraš imati istosmjerno magnetno polje. E sad kao to proizvesti? Permanentnim magnetom ne možeš. Misliš li to uraditi drugom mašinom? Ne može, većina fluksa (silnica) se zatvara u magnetnom kolu odnosno gvožđu i međugvožđu. Znači moraš imato jako polje. Treba ti elektromagnet sa jakim induktivitetom odnosno jezgrom od permeabilnog materijala čija je relativna permeabilnost jako velika. Uz to ti treba i poprilična struja (istosmjerna naravno). Ja znam kako to napraviti, nije tako teško, ali čisto sumnjam da ti to znaš, ustvari siguran sam da ne znaš.
Nemoj se ljutiti, ali ja radim na brojilima. Upamti jedno, kočni momenat daje samo istosmjerno magnetno polje. E kako to ostavariti naravno da neću pisati na forumu. Zato sam ti i napisao da se to samo treba prinijeti brojilu i gotovo ćeš ga zaustaviti (vrlo malo se okreće). Iako je to nelegalno, ne mogu te uhvatiti, jer taj komad jednostavno skloniš od brojila kad dođe kontrola,a to sam već napisao. To je moguće napraviti i napisao sam ti to već. Električari obično isključe naponsku granu, na već opisane načine (jedan od ranijih postova) i to se može uhvatiti. Ovaj elekromagnet ti ne vrijedi kod najnovijih elektronskih brojila,... Ima i tu još načina, ali ne bih da sad detaljišem. Uglavnom napisao sam sve, a ti si samo mene citirao. Pozdravljam te i dumaj malo kako to napraviti. Zar ne vidiš da si se namjerio na pogrešnog čovjeka?
Ljubomora je čudo pape, zato pssst...
Izvini što sam te provalio šta radiš, ali morao sam...
PS Znanje je nenadoknadivo i ako ga imaš kao što ga ja imam, onda je to vrjednije od svih para. Ti meni ne možeš platiti onoliko koliko ja znam i koliko te mogu naučiti. E više neću da pišem o struci, to ne ide đaba, a kako ti nemaš te pare, nećeš više dobiti informacija, i ovo je bilo previše...
,a ti si vjerovatno daleko od dobrog stručnjaka (oprosti mi ako griješim) 
PS Znanje je nenadoknadivo i ako ga imaš kao što ga ja imam, onda je to vrjednije od svih para. Ti meni ne možeš platiti onoliko koliko ja znam i koliko te mogu naučiti. E više neću da pišem o struci, to ne ide đaba, a kako ti nemaš te pare, nećeš više dobiti informacija, i ovo je bilo previše...
- pape
#79 Re: Zamjena monofaznog brojila
-
Lesli Eldridž
#80 Re: Zamjena monofaznog brojila
Ja sam napisao kako se to pravi, a ti nisi ništa napisao što se toga tiče. Samo kažeš da imaš "uređaj". Napisao sam ti kako se pravi,a ti me čak i ne citiraš, nego meni nudiš da mi pokažeš kako se pravi. Napravi, ako znaš, pa se javi. Ja sam pokazao znanje, a ti nisi. Možda si mislio na to, ali nisi ama baš ništa napisao. Eto ja sam dao detaljne upute, pa ko zna neka napravi, detaljići nisu više bitni, sve sam već napisao... "inžinjeru" pape
Ljubomora je čudo, to svojim pisanjem samo potvrđuješ. 
-
MA DAJ...
#81 Re: Zamjena monofaznog brojila
Lesli Eldridž wrote:Ja sam napisao kako se to pravi, a ti nisi ništa napisao što se toga tiče. Samo kažeš da imaš "uređaj". Napisao sam ti kako se pravi,a ti me čak i ne citiraš, nego meni nudiš da mi pokažeš kako se pravi. Napravi, ako znaš, pa se javi. Ja sam pokazao znanje, a ti nisi. Možda si mislio na to, ali nisi ama baš ništa napisao. Eto ja sam dao detaljne upute, pa ko zna neka napravi, detaljići nisu više bitni, sve sam već napisao... "inžinjeru" papeLjubomora je čudo, to svojim pisanjem samo potvrđuješ.
koje ti imas komplekse,dragi boze...samo me interesuje s koje si planincuge sljegao!?
-
Lesli Eldridž
#82 Re: Zamjena monofaznog brojila
Ta planina se zove Sarajevo, ljubomorni stvore.MA DAJ... wrote:Lesli Eldridž wrote:Ja sam napisao kako se to pravi, a ti nisi ništa napisao što se toga tiče. Samo kažeš da imaš "uređaj". Napisao sam ti kako se pravi,a ti me čak i ne citiraš, nego meni nudiš da mi pokažeš kako se pravi. Napravi, ako znaš, pa se javi. Ja sam pokazao znanje, a ti nisi. Možda si mislio na to, ali nisi ama baš ništa napisao. Eto ja sam dao detaljne upute, pa ko zna neka napravi, detaljići nisu više bitni, sve sam već napisao... "inžinjeru" papeLjubomora je čudo, to svojim pisanjem samo potvrđuješ.
koje ti imas komplekse,dragi boze...samo me interesuje s koje si planincuge sljegao!?
Ja bih da se vratite na temu...
-
MA DAJ...
#83 Re: Zamjena monofaznog brojila
ja nemam potrebe da je kradem a moj se komentar odnosio na sve dosadasnje tvoje postove na ovoj temi...
- pape
#84 Re: Zamjena monofaznog brojila
Vidim, svima onima koji ti ne daju za pravo spocitavas ljubomoru. Na sta biti ljubomoran?
Na tvoju referencu u kojoj mozes ponuditi popravak brojila.
Ako me zamolis, .... putem PP-a cu ti poslati svoje reference iz radnog vijeka, otprilike onoliko dugog koliko ti imas godina, ...
-
Lesli Eldridž
#85 Re: Zamjena monofaznog brojila
Ne interesuju me baljezgarije ljubomornih ljudi kao što si ti i zato ne odgovaram na tvoje vrijeđanje. Stidi se...MA DAJ... wrote:ja nemam potrebe da je kradem a moj se komentar odnosio na sve dosadasnje tvoje postove na ovoj temi...
-
Lesli Eldridž
#86 Re: Zamjena monofaznog brojila
pape wrote:Lesli, .... neozbiljan si, drcan junosa, tek izasao iz skolice.
![]()
Vidim, svima onima koji ti ne daju za pravo spocitavas ljubomoru. Na sta biti ljubomoran?
Na tvoju referencu u kojoj mozes ponuditi popravak brojila.![]()
Ako me zamolis, .... putem PP-a cu ti poslati svoje reference iz radnog vijeka, otprilike onoliko dugog koliko ti imas godina, ...
EDIT
Riješili smo kako će čovjek se čovjek kutarisati svoga problema...
- pape
#87 Re: Zamjena monofaznog brojila
Lesli Eldridž wrote:pape wrote:Lesli, .... neozbiljan si, drcan junosa, tek izasao iz skolice.
![]()
Ako me zamolis, .... putem PP-a cu ti poslati svoje reference iz radnog vijeka, otprilike onoliko dugog koliko ti imas godina, ...![]()
![]()
Ne ljuti se, nisi svjestan koliko si fulio... Nema potrebe da se ide dalje u ovom pravcu, mislim da je sve rečeno.
-
Lesli Eldridž
#88 Re: Zamjena monofaznog brojila
Probaj napraviti ono, pa se javi, nisi zaista ništa od stručnosti pokazao, ali to i nije tema... Ipak ti je jasno s kojim expertom se dopisuješ, ali nećeš sebi da priznaš... Ćao, nisi ti tako loš, super si forumaš, ali nemoj biti tako ljubomoranpape wrote:Lesli Eldridž wrote:pape wrote:Lesli, .... neozbiljan si, drcan junosa, tek izasao iz skolice.
![]()
Ako me zamolis, .... putem PP-a cu ti poslati svoje reference iz radnog vijeka, otprilike onoliko dugog koliko ti imas godina, ...![]()
![]()
Ne ljuti se, nisi svjestan koliko si fulio... Nema potrebe da se ide dalje u ovom pravcu, mislim da je sve rečeno.
Slazem se, .... mislim da si nam sve rekao, ... indziliru, (dvostruki) ...
- pape
#89 Re: Zamjena monofaznog brojila
Lesli Eldridž wrote:Probaj napraviti ono, pa se javi, nisi zaista ništa od stručnosti pokazao, ali to i nije tema... Ipak ti je jasno s kojim expertom se dopisuješ, ali nećeš sebi da priznaš... Ćao, nisi ti tako loš, super si forumaš, ali nemoj biti tako ljubomoranpape wrote:Slazem se, .... mislim da si nam sve rekao, ... indziliru, (dvostruki) ...