...U Zadnjih nekoliko dana (koliko i ova tema postoji),imao sam priliku da cujem nekoliko prica vezanih za zaljubljenost u covjeka ili zenu koji #pripadaju# drugoj vjeroispovjedi,ili etnickoj grupi...Cista slucajnot ,kazem vam,i cijelo to vrijeme ja citam vasa razmisljanja na ovoj temi..
Naime,internet je u pitanju

,chatovi i Forumi...fakat je istina da zadnje vrijeme pocesto dolazi do spajanja ljudi preko ovih virtualnih kafana.Nickovi su neka vrsta,ovaj put pozitivnog stita,prema eventualnoj predrasudi naspram imena karakteristicnog za #druge#.I desi se ,jeli,razgovor,pa razgovori

,pa to vrlo brzo preraste u jaku zelju za susretom..a ljudi moji za ime se ,nerijetko, posljednje interesuje.
I tako se dogadja strujanje emocija izmedju ljudi koji zive u razlicitim gradovima BiH,koji nisu iste nacionalnosti,ali svima je jedno zajednicko(bar ova tri slucaja koja procitah i upoznah).Sva rezonska,tradicionalna prica i stege padaju u vodu,u inat i srklet zajednice,roditelja,crkve,lokalnih kabadahija..Do jucer fino preparirani mozgovi kceri i sinova postaju naglo neposlusni,i jednostavno se otimaju zakonu tradicije.
Ipak,strah od gubitka statusa unutar familije ili konzervativnih provincijskih gradova,stavlja novopecenu vezu pod pecat najdublje cuvane tajne.
Student iz Doboja,tipka u Banjaluci msn poruke studentici iz Zenice koja studira u Sarajevu

.Razmijene hiljade emocija i prica koje ni najblizima ne govore,zacopaju se naslijepo,sretnu se i puknu totalno.Naslijepo krenu autobusom 150 km,sa malo novca u dzepu da vide nekog koga dotad znaju samo po nicku...I bude ok..
I koliko traje da traje,iskustvo je to veliko i nesto lijepo,i niciji Red i #sta ce svijet reci# ne piju vode..
O tom cijelo vrijeme mislim,od postavljanja teme,a nacitah se ovdje teolosko-politickih traktata,povijesnih podsjecanja,licnih demona i kompleksa,poduka zabludjelima...
Elem,
ima i ovaj internet neku prednost,pored utroska vremena..t
ako volsebno zaobidje dezurne mehanizme Zastite Etnicke Cistoce u Bosanaca..
p.s.offtopic...tema ociscena od zachatavanja,pa nastavite