Zaljubljenost! Šta je to???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- miki4
#51 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
moglo bi se reći da je zaljubljenost "cvijetni [ ]park". [/color]Koliko ga održavaš toliko će i da traje

- Ekspanzi
#52 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
odlicna poredba.. to i plus koliko si u milosti bogova i smogova.. da nema ledenih kisa, mraza, otrova i slicnomiki4 wrote:moglo bi se reći da je zaljubljenost "cvijetni [ ]park". [/color]Koliko ga održavaš toliko će i da traje![]()
- miki4
#53 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
može se onoliko koliko može da se zaštiti od nepovoljnih uticaja. Nemislim na karantin dragog cvijeta, ali trudom i zalaganjem ( razbijanje ledenica, mraza i otrova)...Ekspanzi wrote:odlicna poredba.. to i plus koliko si u milosti bogova i smogova.. da nema ledenih kisa, mraza, otrova i slicnomiki4 wrote:moglo bi se reći da je zaljubljenost "cvijetni [ ]park". [/color]Koliko ga održavaš toliko će i da traje![]()
(stvari na koje ne moze uticat normalan insan(e))
-
PalaSa Marsa
#54 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Jedan od najljepsih osjecaja

-
zelenashica
#55 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
razbunila sam semiki4 wrote:to ne drži puno...RAZBUNITI ĆEŠ SE!
- miki4
#56 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
rekao sam timišica wrote:razbunila sam semiki4 wrote:to ne drži puno...RAZBUNITI ĆEŠ SE!
- miki4
#57 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
šta je ovo niko nije zaljubljen. Nema veze kako i koliko bitno je da postoji "zaljubljenost" makar ona bila i u pogrešnu osobu.
Samo nek se nešto događa da monotonija ne preuzme stvar u svoje ruke.
Samo nek se nešto događa da monotonija ne preuzme stvar u svoje ruke.
-
PalaSa Marsa
#58 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Pa dobro, nije bilo "pitanje vezano striktno za stranicu" (ljude koji se trenutno dopisuju ili ostavljaju postove na SAX-u), koliko sam ja shvatila, nego je bilo pitanje u globalu, ako se ne varam...miki4 wrote:sad vjerujem da smo se konačno razumjeli, onoliko koliko je potrebno , jer niko ovdje nema razlog za laži. Smatram da se na ovo m forumu svi koriste istinom, a razlog više je ono što se u većini lično ne poznajemoPalaSa Marsa wrote:Ma ne znam sta bih ti rekla po tom' pitanju miki4..Treba zivjeti, uzivati ako vec imas nekog kraj sebe i stalo ti je do te osobe, ne treba se toliko opterecavati sta ako ovo, sta ako ono..U sustini mislim da kad ljudi lazu druge, lazu sebe u stvari...Tako da..najveci gubitak opet "dobiva" lazov u svemu tome..![]()
![]()
P-S..Lazima se ne dobiva, lazima se gubi..
Zbog toga nema razloga da budemo gubitnici (služeći se lažima)
- miki4
#59 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Dobro upravu si, nisam ni ja mislio samo na ljude sa foruma, već sam to usput pomenuo i povezao sa ovom temom, jer smatram da se ništa ne razlikujemo od ostalih kao cjeline, a čiji smo i mi dio.PalaSa Marsa wrote:Pa dobro, nije bilo "pitanje vezano striktno za stranicu" (ljude koji se trenutno dopisuju ili ostavljaju postove na SAX-u), koliko sam ja shvatila, nego je bilo pitanje u globalu, ako se ne varam...miki4 wrote:sad vjerujem da smo se konačno razumjeli, onoliko koliko je potrebno , jer niko ovdje nema razlog za laži. Smatram da se na ovo m forumu svi koriste istinom, a razlog više je ono što se u većini lično ne poznajemoPalaSa Marsa wrote:Ma ne znam sta bih ti rekla po tom' pitanju miki4..Treba zivjeti, uzivati ako vec imas nekog kraj sebe i stalo ti je do te osobe, ne treba se toliko opterecavati sta ako ovo, sta ako ono..U sustini mislim da kad ljudi lazu druge, lazu sebe u stvari...Tako da..najveci gubitak opet "dobiva" lazov u svemu tome..![]()
![]()
P-S..Lazima se ne dobiva, lazima se gubi..
Zbog toga nema razloga da budemo gubitnici (služeći se lažima)
-
PalaSa Marsa
#60 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Tako je miki4, tako je

-
PalaSa Marsa
- miki4
#62 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
PalaSa Marsa wrote:![]()
-
PalaSa Marsa
#63 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
miki4 wrote:PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ekspanzi
#64 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
babyline wrote:miki
zaljubljenost je stanje u kojem organizam raznim hemijskim supstancama snizava nasu objektivnost, zasljepljeje nas, stavlja one roza-lilane naocale... znaci zbog tih supstanci se odljepimo od zemlje i osjecamo se high... to je priroda smislila ko znn zbog cega.. da bi uopce bilo moguce dva bica spojiti radi produzenja vrste. ovo stanje drzi od par sedmica do par mjeseci (izuzeti su oni ekstremi od par minuta
)... ljubav je vec osjecaj na visem nivou ali to nije tema...
- Sunrise00
#65 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
To je osjecaj koji tvoju inteligenciju spusti na nivo jedne amebe. 
-
PalaSa Marsa
#66 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Vec sam jednom rekla, ali evo opet cu, Zaljubljenost je najljepsi osjecaj

- miki4
#67 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Sigurno si zaljubljena i osjećaš se dobro "naj naj". Nemoj dozvoliti da te neko uvjeri u suprotno. Samo hrabro u najljepšem osjećaju.PalaSa Marsa wrote:Vec sam jednom rekla, ali evo opet cu, Zaljubljenost je najljepsi osjecaj![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#68 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
miki4 wrote:Sigurno si zaljubljena i osjećaš se dobro "naj naj". Nemoj dozvoliti da te neko uvjeri u suprotno. Samo hrabro u najljepšem osjećaju.PalaSa Marsa wrote:Vec sam jednom rekla, ali evo opet cu, Zaljubljenost je najljepsi osjecaj![]()
![]()
- miki4
#69 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
PalaSa Marsa wrote:miki4 wrote:Sigurno si zaljubljena i osjećaš se dobro "naj naj". Nemoj dozvoliti da te neko uvjeri u suprotno. Samo hrabro u najljepšem osjećaju.PalaSa Marsa wrote:Vec sam jednom rekla, ali evo opet cu, Zaljubljenost je najljepsi osjecaj![]()
![]()
![]()
- tech10
#70 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
To je kada ti se ne gadi oprati zube njegovom/nezinom cetkicom za zube. 
- Ekspanzi
#71 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
jes, i kad ti se ne gadi da ona pere zube tvojom cetkicomtech10 wrote:To je kada ti se ne gadi oprati zube njegovom/nezinom cetkicom za zube.
- x0z0y0
#72 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Sunrise00 wrote:To je osjecaj koji tvoju inteligenciju spusti na nivo jedne amebe.
zaljubljenost..state of mind rekla bih
ne moras biti zaljubljen u osobu da bi imao sve simptome zaljubljenog
cisto state of mind
-
PalaSa Marsa
#73 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Eh zaljubljenost' 

- [Matrix]
#74 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
Pitah prijateljicu:S kim bi vise voljela biti,sa nekim celavim gaborom koji gine za tebe i iskreno te voli ili kosmatim "manekenom"
koji te gleda sa prezirom i koji ti radi sve osim da te tuce.Trebam li reci koga je izabrala? Samo je pitanje ,why i kako je moguce
nesto takvo ?!
Hocu reci da zaljubljenost svoju snagu crpi iz iluzije da je taj u koga se zaljubljujes ,mnogo vise nego sto on/ona jest
u stvarnosti.Vjerovatno sve zato brzo nestane jer takva je priroda iluzija,nestaju vrlo brzo.Od malo potrebe za sexom
ljudi su spremni napraviti citavu metafiziku(zaljubljenost),bitno je ljudski i drustveno prihvatljivo opravdati sexanje
a nema boljeg nacina od "zaljubljenosti".U osnovi "ljubavi" je samo nagon,potreba , neznam nikoga da je to pobjedio
istina ima ih bar milijarda da misle da jesu,usjpesno se samozavaravaju.
a imate i ove religiozne sto su zivot posvetili zabranama i redukcijama,samo ono sto je fizioloski fundirano
na razini covjeka-stroja nikakvo mantranje o "bozanskom" nece utrnuti.Zar je tako tesko priznati metodu
ljudskog razmnozavanja,zar je ona toliko pogan da je bog ustao protiv nje tj protiv sebe.Covjek je pogan
i to onaj njegov nevidljivi layer,ono nasmijano i izmuceno sto se zlopati jer ne razumije prirodu svoga "ja jesam".
Pogan je i drustvo koje je izokrenulo nesto sto je nekoc bilo prirodno ljudima,zato je i zaljubljenost samo jos
jedna artificijelnost,odbijanje svake prirodnosti.Covjek kao metafizika.
koji te gleda sa prezirom i koji ti radi sve osim da te tuce.Trebam li reci koga je izabrala? Samo je pitanje ,why i kako je moguce
nesto takvo ?!
Hocu reci da zaljubljenost svoju snagu crpi iz iluzije da je taj u koga se zaljubljujes ,mnogo vise nego sto on/ona jest
u stvarnosti.Vjerovatno sve zato brzo nestane jer takva je priroda iluzija,nestaju vrlo brzo.Od malo potrebe za sexom
ljudi su spremni napraviti citavu metafiziku(zaljubljenost),bitno je ljudski i drustveno prihvatljivo opravdati sexanje
a nema boljeg nacina od "zaljubljenosti".U osnovi "ljubavi" je samo nagon,potreba , neznam nikoga da je to pobjedio
istina ima ih bar milijarda da misle da jesu,usjpesno se samozavaravaju.
a imate i ove religiozne sto su zivot posvetili zabranama i redukcijama,samo ono sto je fizioloski fundirano
na razini covjeka-stroja nikakvo mantranje o "bozanskom" nece utrnuti.Zar je tako tesko priznati metodu
ljudskog razmnozavanja,zar je ona toliko pogan da je bog ustao protiv nje tj protiv sebe.Covjek je pogan
i to onaj njegov nevidljivi layer,ono nasmijano i izmuceno sto se zlopati jer ne razumije prirodu svoga "ja jesam".
Pogan je i drustvo koje je izokrenulo nesto sto je nekoc bilo prirodno ljudima,zato je i zaljubljenost samo jos
jedna artificijelnost,odbijanje svake prirodnosti.Covjek kao metafizika.
- otherside
#75 Re: Zaljubljenost! Šta je to???
najdraži su mi ovi primjeri koji nude samo ekstreme a trebali bi nešto dokazati[Matrix] wrote:Pitah prijateljicu:S kim bi vise voljela biti,sa nekim celavim gaborom koji gine za tebe i iskreno te voli ili kosmatim "manekenom"
nesto takvo ?!![]()
isto kao da je u životu sve crno-bijelo...of skroz.