Hurliman wrote:prvo imam sina 7 razred i 1 srednje ,ovom sto je trebalo za 7-mi ja sam na pisao po forumu a ovaj sto je 1 srednje je sam pisao po forumu sto mu je trebalo za skolu,sa mog profila.Sve je to uredu znam ja napisat o zalasku sunca ali nastavnica je veoma veoma zahtijevna,ja sam mu napisao sastav iz kojeg je ovaj stariji sin dobio 5 a ovaj mladji 3,ali je starijem predavala veoma dobra nastavnica koja te nauci sto treba da znas ali ne trazi previse.A inace ponekad napisem pismenu ovom moadjem stariji ili pise ili nadje na netu.
prvi srednje a vec ima sina skolarca. svaka cast! procitaj sta sam napisao na pocetku i ne daji predrasude u koje nisi siguran

legendo, djela su ono sto se u ovom zivotu cijeni. sve sto sam uradis, duplo ti se piše. sve nas čeka istih dva metra - doduše nekog ilovača, a nekog crnica, ali djela ostaju.
znam da sam otišao u preduboku filozofiju radi pišljive pismene zadaće, ali ako malo bolje razmisliš, sve kreće od toga u životu.
ko je zapeo, sjeo i zagrijao stolicu, bilo čime da se bavi - uspio je, a ko je očekivao da će mu drugi čitav život pisat pismene zadaće - prop'o je.
pa jarane dragi, ta tema "zalazak sunca" - to bi primat u zološkom vrtu mogao neartikulisanim zvucima dočarati. sramota je da se ofiraš po forumu na taj način, ali evo, nek ti bude:
"Sunce u mom životu predstavlja simbol svakog početka i svakog kraja. Neprestano motreći na nas male ljude, čak i onda kada zađe na zapadu i čini se da ga nema, ono je tu, samo se sakrilo i iz prikrajka viri. A pod suncem, svi smo isti, mali i beznačajni za Njegovu neizmjernu snagu. Zanimljivo je da su naučnici uspjeli izmjeriti jačinu sunčeve energije, koja je dovoljna da sprži i uništi cijele galaksije ili da rodi nove zvijezde - uprkos tome sunčeva energija je prema nama živim ljudima odmjerena i nježna - grije taman koliko treba, a na vrijeme se izgubi na zapadu kako bi nas ostavilo u samoći i tišini noćne tame. Tu, u mraku i u zalasku, leži tajna Sunca. Kad si sam u mraku, onda možeš razmišljati samo o sebi samome, svojim postupcima i djelima. Lakomi mogu pomisliti kako su slobodni da rade sve što žele u toj tami, jer tada vladaju samo nejasne sjene i snoviđenja. Tada neki misle, da se sve može na guzove. Ali ipak, sunce u zoru izađe i osvijetli sve te male duše. Tada trebaju jedni drugima pogledati u oči. Tada trebaju podvući crte pod svojim "noćnim računima". Zato: "Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda..."
ovo sam napisao uz tri gutljaja pive i malo meze, u gaćama i potkošulji, smrde mi noge, slomljen poslije posla. nadam se da će sinčina dobit makar tricu