CROZY wrote:Evo sretan valentino svima, Ovu noc me policija pocatila za valentino sa kaznom od 50 KM ... Nije li to super
Cekaj da vidim, imam auto, imam 19 godina, radim u restoranu ... Moje radno vrijeme je do 23:00
dakle dok se jos spremim u 23:05 krecem kuci. Da bi me u 23:15 zaustavila "rutinska kontrola" i dala kaznu
zbog toga sto sam vozio poslije 23:00H. Eh ovo nije prva od tih "rutinskih kontrola" svaki put kad su me zaustavili
isto. Sad se ja pitam dali da dam otkaz sa posla ili sta ? Jer stvarno je smjesno mislim nije smjesno nego zalosno.
Meni je dnevnica 20 KM, znaci ja radim 2 i po dana da odplatim kaznu. To da nepotrosim ni marke na sebe ili cigare. Tj 3 dana.
Fakticki daju mi motivaciju da dam odkaz sa posla koji sami znate je "lahko" naci ( imam dobar posao, zadovoljan sam ).
PS. Prije nego sto pocnete govoriti idi autobusom ... zadnji autobus krece u 23:00 ( ja trebam biti na otoci u 23:00 a radim na ilidzi )
@ CROZY imas super savjet a to je da napises i ovjeris potvrdu na poslu koja navodi okolnosti tvog radnog vremena i da odes u MUP kantona Sa i trazis odobrenje da mozes voziti do 12 ili 1 poslije ponoci...zao mi je sto tvoj naporan rad i trud odlazi u djepove uhljebovica u drzavnim strukturama tj. na njihov luksuzni stil zivota......e sada ovi moralisti sto kenj..u kako je zakon dobar vjerovatno nemaju pojma o ...ma...ko bi se sad raspravljao...a o zakonodavcima polupismenim i nepismenim retardatima sa kupljenim diplomama necu ni diskutovati...Bosno moja napacena..jahhhh...
Moj ti je topli savjet da ucinis gore navedeno..Pozdrav i sretno...