ZAKON O ORUŽJU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BB30

#26 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by BB30 »

Control panel wrote:
Dozer wrote:Fino to pise za kategoriju D, a ja u FIS-u vidio super cesku vazdusnu sa optikom, 250 KM, reko "Daj!", a on ce: "jok bez odobrenja"...

ima vazdušnih pušaka koje imaju početnu brzinu dijabole skoro kao malokalibarski metak, pa mozda zato.
Al' opet je vazdusno oruzje kalibra 4.5mm
potpuni stranac

#27 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by potpuni stranac »

BB30 wrote:Pozdrav,

interesuje me da li iko zna gdje da nadjem VAZECI zakon o oružju na nivou BiH,Federacije ili KS?

Hvala
ne znam da li ti je neko već odgovorio, neda mi se čitati. kantoni su nadležni za izdavanje dozvola za oružje, što znači da trebaš potražiti onaj zakon koji važi za tvoj kanton.
BB30

#28 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by BB30 »

potpuni stranac wrote:

interesuje me da li iko zna gdje da nadjem VAZECI zakon o oružju na nivou BiH,Federacije ili KS?

Hvala
ne znam da li ti je neko već odgovorio, neda mi se čitati. kantoni su nadležni za izdavanje dozvola za oružje, što znači da trebaš potražiti onaj zakon koji važi za tvoj kanton.
Jasno je meni to ali ne znam gdje da trazim :)
potpuni stranac

#29 Re: ZAKON O ORUŽJU

BB30 wrote:
potpuni stranac wrote:

Hvala
u službenim novinama kantona, a predhodno potraži broj u kojima je objavljen zakon o oružju
potpuni stranac

#30 Re: ZAKON O ORUŽJU

BB30 wrote:
potpuni stranac wrote:

Hvala
daj email da ti ga posaljem, novine su 38/07
BB30

#31 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by BB30 »

daj email da ti ga posaljem, novine su 38/07[/quote]

Evo nacudih se citanjem zakona, pa to je presmjesno sta pise i kako definisu boze sacuvaj. Pod oružje spada i oružje za signalizaciju :) aman!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#32 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by Pera Trta »

BB30 wrote:daj email da ti ga posaljem, novine su 38/07
Evo nacudih se citanjem zakona, pa to je presmjesno sta pise i kako definisu boze sacuvaj. Pod oružje spada i oružje za signalizaciju :) aman!
[/quote]
Pa naravno da spada! Nisi znao da onim raketicama možeš ubiti nekoga ili zapaliti nešto?
BB30

#33 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by BB30 »

Pera Trta wrote:
BB30 wrote:daj email da ti ga posaljem, novine su 38/07
Pa naravno da spada! Nisi znao da onim raketicama možeš ubiti nekoga ili zapaliti nešto?[/quote]

Mozes i sibicama zapaliti nesto pa nije oruzje.
Isto tako mozes sibicama i ubiti nekoga (ako se potrudis) pa nije oruzje.
Control panel

#34 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by Control panel »

isto tako bude javna rasprava o zakonima pa ko se od nas gradjana sjeti da posalje primjedbu ili prijedlog za neki zakon.
BB30

#35 Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by BB30 »

Control panel wrote:isto tako bude javna rasprava o zakonima pa ko se od nas gradjana sjeti da posalje primjedbu ili prijedlog za neki zakon.
isto tako i da posaljes primjedbu ili prijedlog mislim da ga niko ne bi ni procitao a kamoli uzeo u razmatranje. Ja sam npr. prije skoro 2 mjeseca poslao pitanja (vezano za ovo) FMUP-u, MUPKS i FUP. Mislis da mi je iko odgovorio.
Post Reply