vanzemaljci ili photoshop?
da ne bude da samo oni velicaju svoje, i svi nasi mediji poslije zagrebackog koncerta "objektivno" su prenijeli kako je publika najvise uzivala uz "tako ti je mala moja..."
Moderator: anex
Ovako, Večernji list nikoga ne veliča, već zaprlja sve čega se dotakne. Svi njihovi naslovi su bombastični i huškački, a sadržaj je nula i manje od toga. To je novina koja je dotakla dno dna novinarstva, a po komentarima iza članaka možete vidjeti kako je budalama zaista dovoljna samo mala iskra i i smišljeno postavljen naslov bez prave povezanosti sa sadržajem da uzburka krv. "Balkane, Balkane Balkane moj..."Stitch__ wrote:nakon sarajevskog koncerta bijelog dugmeta u vecernjaku izlazi tekst o tome kako je bebek jedini necemu valjao i kako je on spasio koncert bla bla bla....uz tekst, slika istocne tribine iza koje se vidi misteriozna dzamija, mozda 10-ak metara udaljena od stadiona, i ogroman minaret....
vanzemaljci ili photoshop?ne kontam poentu montaze
![]()
da ne bude da samo oni velicaju svoje, i svi nasi mediji poslije zagrebackog koncerta "objektivno" su prenijeli kako je publika najvise uzivala uz "tako ti je mala moja..."
joj tebe volim majke mi. ti si znak da je Hrvatska zemlja razmunih i antifasisticki orjentisanih ljudi i da su hercegovacke nebuloze nesto sto je u samoj Hrvatskoj incident.dalmatinka wrote:Ovako, Večernji list nikoga ne veliča, već zaprlja sve čega se dotakne. Svi njihovi naslovi su bombastični i huškački, a sadržaj je nula i manje od toga. To je novina koja je dotakla dno dna novinarstva, a po komentarima iza članaka možete vidjeti kako je budalama zaista dovoljna samo mala iskra i i smišljeno postavljen naslov bez prave povezanosti sa sadržajem da uzburka krv. "Balkane, Balkane Balkane moj..."Stitch__ wrote:nakon sarajevskog koncerta bijelog dugmeta u vecernjaku izlazi tekst o tome kako je bebek jedini necemu valjao i kako je on spasio koncert bla bla bla....uz tekst, slika istocne tribine iza koje se vidi misteriozna dzamija, mozda 10-ak metara udaljena od stadiona, i ogroman minaret....
vanzemaljci ili photoshop?ne kontam poentu montaze
![]()
Zajebi, umro je mostar!umro je mostar wrote:joj tebe volim majke mi. ti si znak da je Hrvatska zemlja razmunih i antifasisticki orjentisanih ljudi i da su hercegovacke nebuloze nesto sto je u samoj Hrvatskoj incident.dalmatinka wrote:Ovako, Večernji list nikoga ne veliča, već zaprlja sve čega se dotakne. Svi njihovi naslovi su bombastični i huškački, a sadržaj je nula i manje od toga. To je novina koja je dotakla dno dna novinarstva, a po komentarima iza članaka možete vidjeti kako je budalama zaista dovoljna samo mala iskra i i smišljeno postavljen naslov bez prave povezanosti sa sadržajem da uzburka krv. "Balkane, Balkane Balkane moj..."
Ne zezajte se, danas je na naslovnici ozbiljna tema, 14 godina od pada Vukovara i oni su dopustili komentare, tj. prepucavanje ustaša i četnika preko kostiju nedužnih koji se još traže. Mjera za dobar ukus je nešto od čega su definitivno operirani.Vodenjak wrote:Zajebi, umro je mostar!umro je mostar wrote: joj tebe volim majke mi. ti si znak da je Hrvatska zemlja razmunih i antifasisticki orjentisanih ljudi i da su hercegovacke nebuloze nesto sto je u samoj Hrvatskoj incident.
Sta ce onda od tebe?:D![]()
JA je volim!
Kakvo je tvoje misljenje o kvalitetu citiranih clanaka?ringo wrote:Svak ima pravo da bira što će čitati.
Ja osobno čitam večernji jer volim te novine,ako netko drugi voli čitati dnevni avaz,pa to je ok apsolutno,netko voli beogradsku politiku.
Apsolutno je dobro da ima konkurencije,jer na što bi ličio kad bi svi čitali dnevni avaz,bolje je i nepomišljati.
Topic je niđe veze...
Vecernji List obicno pise o nekakvim imaginarnim "teroristima" u Bosnjaka? Medjutim ja od takvih sam daleko i da sam ja vlast zajedno bi oni meni bili i ako postoje u cuzi sa hercegovackom huntom, drugim rijecima i ti bi zavrsio u cuzi pa da se jebete medjusobno ali po zatvorskim coskovima. Znam ja dragi moj crveni kmeru da je tebi samo cover up komunizam i navodno socijal demokratija i da u tebi spava jedan mali Nenad Kecmanovic i samo ceka pogodan trenutak da se probudi kao Jadranko Prlic.umro je mostar wrote:vecernji list zeli takve kao ti koji su bosnjacka manjina predstaviti kao da su ogromna bosnjacka vecina i tu dolazimo do ogromnog shita od novine jer sve bosnjake gleda kroz tebe i tebi slicne, a to mu i jeste cilj i uvijek se uhvati za nekog takvog poput tebe kako bi lansirao neko propagandno sranje.
problem je sto avaz, vecernji i politika nisu jedni drugima konkurencija i toje najbolji dokaz na kakvom je dnu BH drustvo.ringo wrote:Svak ima pravo da bira što će čitati.
Ja osobno čitam večernji jer volim te novine,ako netko drugi voli čitati dnevni avaz,pa to je ok apsolutno,netko voli beogradsku politiku.
Apsolutno je dobro da ima konkurencije,jer na što bi ličio kad bi svi čitali dnevni avaz,bolje je i nepomišljati.
Topic je niđe veze...
Drzi se teme, molim te.Dexx wrote:Vecernji List obicno pise o nekakvim imaginarnim "teroristima" u Bosnjaka? Medjutim ja od takvih sam daleko i da sam ja vlast zajedno bi oni meni bili i ako postoje u cuzi sa hercegovackom huntom, drugim rijecima i ti bi zavrsio u cuzi pa da se jebete medjusobno ali po zatvorskim coskovima. Znam ja dragi moj crveni kmeru da je tebi samo cover up komunizam i navodno socijal demokratija i da u tebi spava jedan mali Nenad Kecmanovic i samo ceka pogodan trenutak da se probudi kao Jadranko Prlic.umro je mostar wrote:vecernji list zeli takve kao ti koji su bosnjacka manjina predstaviti kao da su ogromna bosnjacka vecina i tu dolazimo do ogromnog shita od novine jer sve bosnjake gleda kroz tebe i tebi slicne, a to mu i jeste cilj i uvijek se uhvati za nekog takvog poput tebe kako bi lansirao neko propagandno sranje.
Problem je sto Avaz kad nesto slaze on placa kazne i bude kaznjen, a dok to smece novinsko Vecernji list ili Politika i ako se prodaju po BiH ne rade? Oni mogu lagati na tone kao sto i rade i nikom nista i ako se prodaju po BIH? Na njih CRA nema nikakve ingerencije, posto su oni novine iz susjedstva?umro je mostar wrote:problem je sto avaz, vecernji i politika nisu jedni drugima konkurencija i toje najbolji dokaz na kakvom je dnu BH drustvo.
Uf nije mi namjera da pametujemringo wrote:Svak ima pravo da bira što će čitati.
Topic je niđe veze...
Vecernji list nije. Vecernji list za BiH je novina sa sjedistem u Sirokom Brijegu, a tuzi ti Vecernji sudu pa ce i oni platiti kaznu.Dexx wrote:Problem je sto Avaz kad nesto slaze on placa kazne i bude kaznjen, a dok to smece novinsko Vecernji list ili Politika i ako se prodaju po BiH ne rade? Oni mogu lagati na tone kao sto i rade i nikom nista i ako se prodaju po BIH? Na njih CRA nema nikakve ingerencije, posto su oni novine iz susjedstva?umro je mostar wrote:problem je sto avaz, vecernji i politika nisu jedni drugima konkurencija i toje najbolji dokaz na kakvom je dnu BH drustvo.
Ako se sjecas dogadjaja koji su prethodili ratu, mediji su bili jako bitni. To ne smijemo nikada zaboraviti.Soul_Sista wrote:Uf nije mi namjera da pametujemringo wrote:Svak ima pravo da bira što će čitati.
Topic je niđe veze...iako nekad volim
ali ako sam ja dobro shvatila ovu temu...mislim da niko ne govori protiv pluralizma medija u drustvu vec je cilj teme da se analizira sadrzaj vecernjeg lista tj. da se poredi naslov sa samim sadrzajem teksta, da li se ista poruka salje citaocu itd...ista tema se moze otvoriti i za druge novine..pa kad bi se pocelo porediti... gdje bi nam bio kraj..
![]()
Dajte ljudi imamo posla sa ovakvom bagrom, samo su obojeni drugom bojom.Srpski novinar u Velikoj Gorici mrtav-pijan psovao Hrvatima "ustašku majku"
četvrtak, 17.11.2005 16:43
ZBOG nacionalističkog ispada na jučerašnjoj utakmici mladih reprezentacija Hrvatske te Srbije i Crne Gore, srbijanski novinar Ilija Maleš kažnjen je s nešto manje od 3.300 kuna, a zagrebačka mu je policija izrekla "zaštitnu mjeru otkaza boravka".
Maleš je uhićen jučer poslijepodne jer je, tvrdi policija, pijan u novinarskoj loži na Radnikovom stadionu u Velikoj Gorici za vrijeme hrvatske himne u zrak podigao tri prsta na obje ruke i psovao "mater ustašku". Nakon što su ga novinari neuspješno smirivali, po njega je na tribunu došao interventni policajac. Odveo ga je u podnožje tribine i pokušao ga legitimirati, no Maleš se opirao i psovao policajca, koji ga je potom srušio na tlo i uhitio.
...eh kad ti rece dobro me i podsjeti ovo za medije prije rata...ima jedna knjiga koja analizira medije u Srbiji, Hrvatskoj i BiH prije, tokom i poslije rata (nisam jos dosla do ovog dijelaPrenj wrote:Ako se sjecas dogadjaja koji su prethodili ratu, mediji su bili jako bitni. To ne smijemo nikada zaboraviti.Soul_Sista wrote:Uf nije mi namjera da pametujemringo wrote:Svak ima pravo da bira što će čitati.
Topic je niđe veze...iako nekad volim
ali ako sam ja dobro shvatila ovu temu...mislim da niko ne govori protiv pluralizma medija u drustvu vec je cilj teme da se analizira sadrzaj vecernjeg lista tj. da se poredi naslov sa samim sadrzajem teksta, da li se ista poruka salje citaocu itd...ista tema se moze otvoriti i za druge novine..pa kad bi se pocelo porediti... gdje bi nam bio kraj..
![]()
A sto se tice toga da otvorimo po jednu temu za svaku novinu, zasto da ne?
Ruzno, i bolno, ali--istinito!Prenj wrote:Drzi se teme, molim te.Dexx wrote:Vecernji List obicno pise o nekakvim imaginarnim "teroristima" u Bosnjaka? Medjutim ja od takvih sam daleko i da sam ja vlast zajedno bi oni meni bili i ako postoje u cuzi sa hercegovackom huntom, drugim rijecima i ti bi zavrsio u cuzi pa da se jebete medjusobno ali po zatvorskim coskovima. Znam ja dragi moj crveni kmeru da je tebi samo cover up komunizam i navodno socijal demokratija i da u tebi spava jedan mali Nenad Kecmanovic i samo ceka pogodan trenutak da se probudi kao Jadranko Prlic.umro je mostar wrote:vecernji list zeli takve kao ti koji su bosnjacka manjina predstaviti kao da su ogromna bosnjacka vecina i tu dolazimo do ogromnog shita od novine jer sve bosnjake gleda kroz tebe i tebi slicne, a to mu i jeste cilj i uvijek se uhvati za nekog takvog poput tebe kako bi lansirao neko propagandno sranje.
Na osnovu komentara na kraju mogao bi se jos dobiti osjecaj da se nesreca desila negdje u nasim krajevima i to kao rezultat nedjela "druge ili trece strane".NESREĆA U padu helikoptera stradao Michael Erceg
Poginuo najbogatiji Hrvat na Novom Zelandu
Autor Valentina Rupčić
NOVI ZELAND - Potvrđena je smrt najbogatijeg Hrvata na Novom Zelandu Michaela Ercega, objavio je dnevnik NZ Herald. Multimilijunaš Michael Erceg je poginuo u helikopterskoj nesreći, a prema izjavama istražitelja - njegov se helikopter srušio ubrzo nakon polijetanja. Potraga je trajala više od pet dana zbog jako nepristupačnog i neistraženog prostora.
Mještani novozelandskog sela, u kojem se dogodila nesreća, izjavili su da je taj dan vladalo jako nevrijeme i da je vidljivost bila slaba. Kada se spasilački tim uspio probiti na mjesto, pronašli su posve uništen helikopter. Jedno tijelo nađeno je u helikopteru, dok je drugo izbačeno nedaleko od mjesta nesreće. Spasioci pretpostavljaju da su i pilot i Erceg poginuli ubrzo nakon što su zadnji put viđeni na radaru. Još se istražuju razlozi te nesreće. Erceg je, kako pišu australski mediji, tijekom svoje poslovne karijere uzdrmao alkoholnu industriju na Novom Zelandu i osnovao Nezavisnu destilacijsku grupu 1987.
Procjenjuje se da je pokojni Michael Erceg posjedovao imovinu od 620 milijuna dolara. Iako njegova obitelj još nije davala izjave, pretpostavlja se da će obiteljski posao nastaviti sin koji trenutačno radi u Velikoj Britaniji. Na mjestu sa spasilačkim timom bio je Michaelov brat, Ivan koji - kako prenose tamošnji mediji - nije mogao vjerovati što se dogodilo i zato je sam pošao spasiti brata. Lokalno stanovništvo zaprepašteno je ovom tragedijom, a činjenica da je u ovoj nesreći poginuo najbogatiji Hrvat Novog Zelanda dodatno je unijela nemir.
Zato su nasi Rvatici (zajedno sa Srpcicima) ugrozeni na svakom koraku. Oni ja mislim sanjaju terorizam medju muslimanima u BiH.Cazinjanin wrote:hej, te novine su stvarno uzasno lazljive. Ove godine su za djecu i omladinu iz S. Mosta, koja su isla u Egipat kao turisti gledati piramide, crkve i dzamije u Egiptu (koji ima oko 10 mil. krscana), pisali kako su se isli obucavati za terorizam. Da licno nisam znao ko je isao tamo, stvarno bih pomislio. Osim toga, mnogobrojne lazi su od njih dospjele...
mene je samo strah onoga da svi pokazatelji ukazuju na to da su ga izgleda i nazalost dosanjaliBECHO wrote:Zato su nasi Rvatici (zajedno sa Srpcicima) ugrozeni na svakom koraku. Oni ja mislim sanjaju terorizam medju muslimanima u BiH.Cazinjanin wrote:hej, te novine su stvarno uzasno lazljive. Ove godine su za djecu i omladinu iz S. Mosta, koja su isla u Egipat kao turisti gledati piramide, crkve i dzamije u Egiptu (koji ima oko 10 mil. krscana), pisali kako su se isli obucavati za terorizam. Da licno nisam znao ko je isao tamo, stvarno bih pomislio. Osim toga, mnogobrojne lazi su od njih dospjele...