Zadnji intervju Alije Izetbegovic

DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

quote]Ja nisam od onih koji u ratu dobijaju, a u miru gube. Kod mene je obratno - u ratu gubim, u miru dobijam.[/quote]

Pa sto se onda bunis sto je Alija potpiso mir
Valjda je bolje dobivati nego gubit
margareta

Post by margareta »

Naravno da nije. Problem je u stalnom potenciranju blacenja Bosnjaka, Islama, r. Izetbegovica, SDA, IZa ili Reisa...
"ENGRAME::X"

NE SERI !

POSTAVI TO PITANJE SVOJIM KRIMINALCIMA KOJI SE BUSAJU KAKO SU BRANILI OVU BiH !

Bolje POSTENO OTICI nego NEPOSTENO ostati !!!!!!!!!! :x
livadic

Post by livadic »

NE SERI !

Bolje POSTENO OTICI nego NEPOSTENO ostati !!!!!!!!!!

------------------------

moj omiljeni ... :D ... balkanski temperament ... :)

;)

:D
DiplomataSaSela

margareta wrote:
livadic wrote:NE SERI !

------------------------

;)

ENGRAME::X

NE SERI I SVE LAZNE PATRIOTE POSLALA BIH I SALJEM IH U !=== PIZDI MATERINA !!!!
ovo je dobro,citira livadica a odgovara ENGRAME: :X
margareta

Post by margareta »

DiplomataSaSela wrote:
margareta wrote:
livadic wrote:NE SERI !

------------------------

;)

HOCESH BOLJE !!!! :x

ENGRAME::X

NE SERI I SVE LAZNE PATRIOTE POSLALA BIH I SALJEM IH U !=== PIZDI MATERINA !!!!
ovo je dobro,citira livadica a odgovara ENGRAME: :X
livadic

Post by livadic »

margi ... :D ... ljepoto ... :)

a zasto ti uvijek bas mene citiras ... :( ... ???

;)
margareta

Post by margareta »

:D OPET LAZESH :x "LIVADICU"

:D :D :D SAMO VECERAS PAR POSTOVA NAMJERNO :D :D :D

:D :D :D U TVOME POSTU JER i TI si me ZAJEBO NEPOSTENO :D :D :D

:D po pravilu ko koga stigne :D
margareta

Post by margareta »

:D VIDJELA SAM KAKO CVIKAJU OD TEBE I JOSH TAKO TO :D

:D DOKLE SE NESTO PRESERAVATI KO JE OTISAO A KO OSTAO :D

:x NIKO OD ONIH KOJI SU OTISLI NISU UNISTILI ZIVOTE MOJE DJECE :x

:D NEGO BASH TI KOJI SE BUSAJU U SVOJ PATRIOTIZAM :x

:D HOCESH LI NAREDITI MOJE BANOVANJE - JA CEKAM :D
livadic

Post by livadic »

HOCESH LI NAREDITI MOJE BANOVANJE - JA CEKAM

-------------------------

odakle ti samo takva ideja ... :(

u potpunosti te podrzavam ... :oops:

;)
Fair Life

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:Ja nisam od onih koji u ratu dobijaju, a u miru gube. Kod mene je obratno - u ratu gubim, u miru dobijam.
Zajeb'o nas je. Uvalio nam je autogol.

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Engram::X

Post by Engram::X »

Fair Life wrote: Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Evo babuka i tebi doniooo

Image
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:Ja nisam od onih koji u ratu dobijaju, a u miru gube. Kod mene je obratno - u ratu gubim, u miru dobijam.

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!

Koji kurac tebe prozivaju ako nisi MUsliman?

Imaju ONI svojih aferima i neka se zabave o sebi

DiplomatoSaSela

PROZIVAJ SVOJE "BRANITELJE" I TO OVAKO JAVNO KAO SHTO SI HRABAR PA PROZIVASH PUTEM INTERNETA "ONE" DRUGE
STA SU I KOGA BRANILI TVOJI BRANITELJI ????? :x
OdVoJiT cEmO sE mI oD sViJeTa Sa TaKvImA Ko' StO sI tI i TvOjI TzV.
PaTrIoTe NAPUSTAM OVU VUKOJEBINU ZAUVIJEK
A tO sTo StE mI vI UrAdili Sa DjEcOm CeTe PlAtItI :x
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

margareta se smije smije pa odjednom :x :D :D :D :D

izgleda prestale

Image

djelovat :D
DiplomataSaSela

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Fair life negdje si prije par dana napisao da rat nije mogao zaobici Bosnu na svome putu od Slovenije do Kosova.Ne mogu sad da nadjem ali cu nac.Sad najednom Alija potpiso za rat.Sad govoris jedno sad drugo.Odluci se sta ces.Pa ako je tebi Alija kriv za ovaj rat a ne Ilija Garasanin i njegovi sljedbenici onda si ti fakat za lijekova.Izvini sto ti ovako kazem al sam moro.Pa Alija nije bio ni 1918 ni 1941 pa znamo sta nam se desilo.Ko je onda bio kriv.Da nije neki Alijin predak.Ovaj put sa Alijom barem smo opstali i to kao narod Bosnjaci a ne srbi niti hrvati kao prije i to u priznatoj drzavi BiH.Kakvoj takvoj ali drzavi.Razumijem mrznju ali ako hoces vec da diskutujes moras malo gledati i cinjenice.Prelistaj historiju,sagledaj malo realnost vremena u kojem zivimo mozda ce ti biti jasnije.Patio sam se i ja cijeli rat.Pa ne mrzim nikoga.Cak ni njih
H2SO4

Post by H2SO4 »

DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:Pa sto se onda bunis sto je Alija potpiso mir

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Fair life negdje si prije par dana napisao da rat nije mogao zaobici Bosnu na svome putu od Slovenije do Kosova.Ne mogu sad da nadjem ali cu nac.Sad najednom Alija potpiso za rat.Sad govoris jedno sad drugo.Odluci se sta ces.Pa ako je tebi Alija kriv za ovaj rat a ne Ilija Garasanin i njegovi sljedbenici onda si ti fakat za lijekova.Izvini sto ti ovako kazem al sam moro.Pa Alija nije bio ni 1918 ni 1941 pa znamo sta nam se desilo.Ko je onda bio kriv.Da nije neki Alijin predak.Ovaj put sa Alijom barem smo opstali i to kao narod Bosnjaci a ne srbi niti hrvati kao prije i to u priznatoj drzavi BiH.Kakvoj takvoj ali drzavi.Razumijem mrznju ali ako hoces vec da diskutujes moras malo gledati i cinjenice.Prelistaj historiju,sagledaj malo realnost vremena u kojem zivimo mozda ce ti biti jasnije.Patio sam se i ja cijeli rat.Pa ne mrzim nikoga.Cak ni njih
Bravo diplomata,a Fair Life ima dupli moral! I ja sam citao to sto navodis kada je tvrdio suprotno.

Ma on nije Bosnjak i naravno da mrzi Aliju,mrzi i Srbe i to sam primjetio a pokusava da glumi nekakvog anacionalnog tipa,samo mu lose ide.
manijak1

Post by manijak1 »

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Nema smisla.Ni za potpis ni za poređenje loše reakcije odbrambenog igrača.
Zaboravljate ko je javno saopštio mogućnost nestanka jednog naroda i uvaljivanje u pakao već uvaljenog drugog naroda.
Jedini autogol su mogli zabiti neefikasni saradnici sa pravom odluke.
wandy

Post by wandy »

Fair Life...

Sta je trebo rahmetli Alija Izetbegovic uraditi?Ako mozes objasni a ne izmisljati neke greske.
Dali se ti borio od 92-95 pa da znas da se moglo jos ratovati?
Fair Life

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:Fair life negdje si prije par dana napisao da rat nije mogao zaobici Bosnu na svome putu od Slovenije do Kosova.
Tacno !
DiplomataSaSela wrote:Ne mogu sad da nadjem ali cu nac. Sad najednom Alija potpiso za rat.
Eto on je mislio da ce mimoici rat BH za razliku od mene, i svima to obznanio: "Rata nece biti, spavajte mirno", a znao je da hoce, sto potvrdjuje njegova poslijeratna izjava: "Znao sam da ce biti rata, ali nisam znao da ce biti ovako krvav".[/quote]
DiplomataSaSela wrote:Sad govoris jedno sad drugo. Odluci se sta ces.
Imao sam od koga nauciti. (Do podne mislim jedno, a od podne drugo.)
DiplomataSaSela wrote:Pa ako je tebi Alija kriv za ovaj rat a ne Ilija Garasanin i njegovi sljedbenici onda si ti fakat za lijekova.
Vec ih trosim, no sikiriki. Nije kriv za rat, ali je sigurno kriv za "kvantitativno i kvalitativno stradanje" naroda. Sa "rata nece biti, spavajte mirno" dao im je pilulu za spavanje pred dolazak krvnika. Onako omamljeni stavljali su glave na zrtvenik domovine, dok su drugi zamahivali dzelatskom sjekirom.
DiplomataSaSela wrote:Izvini sto ti ovako kazem al sam moro.Pa Alija nije bio ni 1918 ni 1941 pa znamo sta nam se desilo.Ko je onda bio kriv. Da nije neki Alijin predak.Ovaj put sa Alijom barem smo opstali i to kao narod Bosnjaci a ne srbi niti hrvati kao prije i to u priznatoj drzavi BiH.Kakvoj takvoj ali drzavi.Razumijem mrznju ali ako hoces vec da diskutujes moras malo gledati i cinjenice. Prelistaj historiju,sagledaj malo realnost vremena u kojem zivimo mozda ce ti biti jasnije.Patio sam se i ja cijeli rat.Pa ne mrzim nikoga.Cak ni njih
Slusaj 'vamo, ja mu ne predbacujem bilo kakvu odgovornost za period od 1918. do 1941. godine. Ne razumijem o cemu ti to ? Kriv je i snosi veliki dio odgovornosti iskljucivo za stradanja u poslednjem ratu, ali i odgovornost sto je dao povelik doprinos politickoj razgradnji Bosne i Hercegovine.
H2SO4 wrote:Bravo diplomata,a Fair Life ima dupli moral! I ja sam citao to sto navodis kada je tvrdio suprotno.

Ma on nije Bosnjak i naravno da mrzi Aliju, mrzi i Srbe i to sam primjetio a pokusava da glumi nekakvog anacionalnog tipa,samo mu lose ide.
Blago onome cije interese vi zastupate. Taj mora zglajzati.
I jos jednu informaciju - ja ne mrzim, vec mi se povraca od vasih 'nacionalizama', gade mi se vase nacionalisticke vodje... gadi mi se njihova politika koja nas je dovela do stradanja, ali "ne i vi koji slijepo" slijedite politiku svojih vodja zbog jedinog razloga sto je kompatibilna sa vasim religijama.
A vi opet ne dovodite u sumnju nista sto je povezano za oltar ili minder. Nauceni ste na prihvatanje dogmi - zdravo za gotovo. Neka, vama ce na kraju doci "namet na vilajet", srecom ne vise tamni vilajet, jer upalise vam svijetlo.
Zadnji racun vi placate... vi ste i tefericili !

Neka i vas, jer na sta bi ovaj dunjaluk izgledao da vas nema...?

Od mrznje nema koristi meni, niti stete onome koga bih mrzio.
kekec

Post by kekec »

10. Ko Vam je politički uzor?
- Mahatma Gandhi.

E moj Aljo, slabo si ti proucio Mahatmu.
Da je on mislio izjutra jedno, a popodne drugo, Indija bi
i danas bila kolonija.

A sto bar nesto ne nauci od Ibrahima Rugove.
On polako,ali sigurno, ide putem Mahatme Gandija.
Engram::X

Post by Engram::X »

Fair Life wrote:minder...vilajet...tefericili...dunjaluk...
cijenio bih manje orjentalizama...

ne prilici ti ;)
Fair Life

Post by Fair Life »

manijak1 wrote:

Prvo je potpisao za rat.

Zaboravljas !!
Nema smisla.Ni za potpis ni za poređenje loše reakcije odbrambenog igrača.
Zaboravljate ko je javno saopštio mogućnost nestanka jednog naroda i uvaljivanje u pakao već uvaljenog drugog naroda.
Jedini autogol su mogli zabiti neefikasni saradnici sa pravom odluke
Autogol je uvaljen besprijekornom kooperativnoscu sa onima koji su najavili sa skupstinske govornice "Nestace jedan narod!", kako prijeratnu, tako ratnu i poslijeratnu kooperativnost.

Nisu li i danas tri stranke zajedno SDS, SDA i HDZ. Nije li Alija bio predratni, ratni i poslijeratni predsjednik SDA. Sta je ostavio u amanet stranci ? Vidi se iz lijepo iz njihovog angazmana u podijeli drzave. Sta nisu uspijeli ratom, jer stranac nije dopustio, trude se uraditi mirno "demokratskim" putem.

Ne znam da li si citao Manijak ponekad stenograme sa skupstinskih prica u Beogradu, kada onaj blesavi Seselj uputi pozdravne rijeci prisutnima:
"E, sada cu lijepo i kulturno da vam jebem mater !"

Dragi moj Manijak, meni po stotinu puta padnu njegove rijeci na pamet, mada je on zao primjer, i dodje mi da ih napisem kao repliku mnogima, tamo njima, inima.

Oprosti sto se ovo o Seselju naslo u dijelu replike tebi, ali ti me svojim komentarima inspirises, a bojao sam se da ne zaboravim napisati.

Pozdrav !!
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:Fair life negdje si prije par dana napisao da rat nije mogao zaobici Bosnu na svome putu od Slovenije do Kosova.
Tacno !
DiplomataSaSela wrote:Ne mogu sad da nadjem ali cu nac. Sad najednom Alija potpiso za rat.
Eto on je mislio da ce mimoici rat BH za razliku od mene, i svima to obznanio: "Rata nece biti, spavajte mirno", a znao je da hoce, sto potvrdjuje njegova poslijeratna izjava: "Znao sam da ce biti rata, ali nisam znao da ce biti ovako krvav".
DiplomataSaSela wrote:Sad govoris jedno sad drugo. Odluci se sta ces.
DiplomataSaSela wrote:Pa ako je tebi Alija kriv za ovaj rat a ne Ilija Garasanin i njegovi sljedbenici onda si ti fakat za lijekova.
Vec ih trosim, no sikiriki. Nije kriv za rat, ali je sigurno kriv za "kvantitativno i kvalitativno stradanje" naroda. Sa "rata nece biti, spavajte mirno" dao im je pilulu za spavanje pred dolazak krvnika. Onako omamljeni stavljali su glave na zrtvenik domovine, dok su drugi zamahivali dzelatskom sjekirom.
DiplomataSaSela wrote:Izvini sto ti ovako kazem al sam moro.Pa Alija nije bio ni 1918 ni 1941 pa znamo sta nam se desilo.Ko je onda bio kriv. Da nije neki Alijin predak.Ovaj put sa Alijom barem smo opstali i to kao narod Bosnjaci a ne srbi niti hrvati kao prije i to u priznatoj drzavi BiH.Kakvoj takvoj ali drzavi.Razumijem mrznju ali ako hoces vec da diskutujes moras malo gledati i cinjenice. Prelistaj historiju,sagledaj malo realnost vremena u kojem zivimo mozda ce ti biti jasnije.Patio sam se i ja cijeli rat.Pa ne mrzim nikoga.Cak ni njih
Slusaj 'vamo, ja mu ne predbacujem bilo kakvu odgovornost za period od 1918. do 1941. godine. Ne razumijem o cemu ti to ? Kriv je i snosi veliki dio odgovornosti iskljucivo za stradanja u poslednjem ratu, ali i odgovornost sto je dao povelik doprinos politickoj razgradnji Bosne i Hercegovine.
H2SO4 wrote:Bravo diplomata,a Fair Life ima dupli moral! I ja sam citao to sto navodis kada je tvrdio suprotno.

Ma on nije Bosnjak i naravno da mrzi Aliju, mrzi i Srbe i to sam primjetio a pokusava da glumi nekakvog anacionalnog tipa,samo mu lose ide.
I jos jednu informaciju - ja ne mrzim, vec mi se povraca od vasih 'nacionalizama', gade mi se vase nacionalisticke vodje... gadi mi se njihova politika koja nas je dovela do stradanja, ali "ne i vi koji slijepo" slijedite politiku svojih vodja zbog jedinog razloga sto je kompatibilna sa vasim religijama.
A vi opet ne dovodite u sumnju nista sto je povezano za oltar ili minder. Nauceni ste na prihvatanje dogmi - zdravo za gotovo. Neka, vama ce na kraju doci "namet na vilajet", srecom ne vise tamni vilajet, jer upalise vam svijetlo.

Od mrznje nema koristi meni, niti stete onome koga bih mrzio.[/quote]

Mrznja je i uzrok i posljedica a bome i razlog tj. motiv zivljenja glavnij junaka nase (mislim BiH) price.
Post je inace za ocjenu 10.
DiplomataSaSela

#73 w

ZA gospodina FAIR LIFE

Eto on je mislio da ce mimoici rat BH za razliku od mene, i svima to obznanio: "Rata nece biti, spavajte mirno", a znao je da hoce, sto potvrdjuje njegova poslijeratna izjava: "Znao sam da ce biti rata, ali nisam znao da ce biti ovako krvav".[/quote]
-----

Da si ga sluso,a jesi,kad je to objasnjavo znao bi zasto je to reko.Mada znam da znas ali ti ne odgovara.Uostalom kazes da si znao da ce biti rat.
Mogo si se pripremit i ukljuciti u otpor ko sto su uradili mnogi(ako uopste volis BiH)
-------------------------------------------------------------------------------------

---------

Od njega to sigurno nisi naucio,jer ga mrzis i ako ovo vec navodis navedi cijeli text pa ce ti biti jasnije i navedi vrijeme u kojem je ovo rekao.
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------

Nije nam dao pilule nego nam je podijelio oruzja kolko je imao i sa PL,dijelom MUP-a i patriotama organizovao otpor kolko se je moglo u tom vremenu i okolnistima.Na tvoju zalost to nije objavljivao na YUTELU.Sto si ti bio corav i nisi to vidio tvoj problem
-------------------------------------------------------------------------------------

-----------

Slusam te tamo,da snosi dio odgovornosti,snosi.To sam i ja negdje pominjo,ali svi smo ziva bica i niko nije savrsen,U onome haosu to je bilo normalno i ne mislim da bi se neko bolje snasao.Na kraju krajeva opstali smo a bilo nam je namijenjeno da nas nema.Izmedju ostalih zahvaljuci i njemu.
-----------------------------------------------------------------------------------

------------

Na osnovu cega si ti zakljucio da ja zastupam necije interese i da slijepo slijedim politiku"svoga vodje"(tvoj izraz,ne moj).Na tvoju zalost niti zastupam necije interese niti slijepo slijedim"svoga vodju".Naprotiv.

----------

Neka i" nas a neka i vas"(glup izraz ali opet ne moj nego tvoj).I to je demokratija jer mozemo diskutovati makar ovako primitivno.Demokratija,kakva takva,koju smo dobili zahvaljujuci izmedju ostalog i Aliji
------------------------------------------------------------------------------------

amanet stranci ? Vidi se iz lijepo iz njihovog angazmana u podijeli drzave. Sta nisu uspijeli ratom, jer stranac nije dopustio, trude se uraditi mirno "demokratskim" putem.
------------

Naprotiv ja kolko vidim drzava se polako ujedinjuje,da ti ne nabrajam sad sve vjerovatno pratis vijesti.

Dragi moj Manijak, meni po stotinu puta padnu njegove rijeci na pamet, mada je on zao primjer, i dodje mi da ih napisem kao repliku mnogima, tamo njima, inima.
----------

Nisam skonto kome bi htio da uputis repliku
--------------------------------------------------------------------------------------

--------

Na prihvatanje dogmi-zdravo za gotovo smo bili nauceni u onom sistemu jer smo morali.Danas vidis ne moramo.Evo pisemo sta hocemo i kako hocemo.I zivotati je li te imalo stid onaj krvavi rat nazivat TEFERIC

wandy

Post by wandy »

....DiplomataSaSela

Sve sto si mu reko upravu si
H2SO4

#75 Re: w

Post by H2SO4 »

DiplomataSaSela wrote:ZA gospodina FAIR LIFE

Eto on je mislio da ce mimoici rat BH za razliku od mene, i svima to obznanio: "Rata nece biti, spavajte mirno", a znao je da hoce, sto potvrdjuje njegova poslijeratna izjava: "Znao sam da ce biti rata, ali nisam znao da ce biti ovako krvav".
-----

Da si ga sluso,a jesi,kad je to objasnjavo znao bi zasto je to reko.Mada znam da znas ali ti ne odgovara.Uostalom kazes da si znao da ce biti rat.
Mogo si se pripremit i ukljuciti u otpor ko sto su uradili mnogi(ako uopste volis BiH)

---------

Od njega to sigurno nisi naucio,jer ga mrzis i ako ovo vec navodis navedi cijeli text pa ce ti biti jasnije i navedi vrijeme u kojem je ovo rekao.
-----------

Nije nam dao pilule nego nam je podijelio oruzja kolko je imao i sa PL,dijelom MUP-a i patriotama organizovao otpor kolko se je moglo u tom vremenu i okolnistima.Na tvoju zalost to nije objavljivao na YUTELU.Sto si ti bio corav i nisi to vidio tvoj problem

-----------

Slusam te tamo,da snosi dio odgovornosti,snosi.To sam i ja negdje pominjo,ali svi smo ziva bica i niko nije savrsen,U onome haosu to je bilo normalno i ne mislim da bi se neko bolje snasao.Na kraju krajeva opstali smo a bilo nam je namijenjeno da nas nema.Izmedju ostalih zahvaljuci i njemu.

------------

Na osnovu cega si ti zakljucio da ja zastupam necije interese i da slijepo slijedim politiku"svoga vodje"(tvoj izraz,ne moj).Na tvoju zalost niti zastupam necije interese niti slijepo slijedim"svoga vodju".Naprotiv.

----------

Neka i" nas a neka i vas"(glup izraz ali opet ne moj nego tvoj).I to je demokratija jer mozemo diskutovati makar ovako primitivno.Demokratija,kakva takva,koju smo dobili zahvaljujuci izmedju ostalog i Aliji
------------------------------------------------------------------------------------

amanet stranci ? Vidi se iz lijepo iz njihovog angazmana u podijeli drzave. Sta nisu uspijeli ratom, jer stranac nije dopustio, trude se uraditi mirno "demokratskim" putem.
------------

Naprotiv ja kolko vidim drzava se polako ujedinjuje,da ti ne nabrajam sad sve vjerovatno pratis vijesti.

----------

Nisam skonto kome bi htio da uputis repliku
--------------------------------------------------------------------------------------

--------

Na prihvatanje dogmi-zdravo za gotovo smo bili nauceni u onom sistemu jer smo morali.Danas vidis ne moramo.Evo pisemo sta hocemo i kako hocemo.I zivotati je li te imalo stid onaj krvavi rat nazivat TEFERIC

-----------------------------------------------------------------------------------[/quote]

BRAVO DIPLOMATA!

Ovaj Fair ga moze kakit ko niko :-?
Post Reply