Zabrana pusenja

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

_BosanaC

Post by _BosanaC »

debela wrote:ja opet ne mislim da je izvrtanje. takodjer smatram da nije prikladno pusiti u kancelarijama i daviti se u dimu jer zamisli, koliko god zvuci nevjerovatno, meni kao pusacu uzasno ali uzasno smetaju zadimljeni prostori. vec sam napisala, evo jos jednom, sve je ok i sve je prihvatljivo sve dok se i za pusace obezbjedi prostor u samoj zgradi gdje je i toplo i gdje se moze sjesti. da li je to previse?
Nije previse, s tim da nepusaci trenutno nemaju ni to...
debela

Post by debela »

ne znaci sahbaz. s tim sto npr. u mojoj firmi sef pusi u svojoj kancelariji ali on je sef jel..za ostale ima prostorija. ali nije bitna moja firma. radila sam i u firmama gdje se pusilo vani pa je non stop bilo po 10 ljudi ispred vrata, nikad nikoga naci na njegovom mjestu. kakav li tek to ostavlja utisak kad se gleda sa strane. po meni bljak.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

debela wrote:ne znaci sahbaz. s tim sto npr. u mojoj firmi sef pusi u svojoj kancelariji ali on je sef jel..za ostale ima prostorija. ali nije bitna moja firma. radila sam i u firmama gdje se pusilo vani pa je non stop bilo po 10 ljudi ispred vrata, nikad nikoga naci na njegovom mjestu. kakav li tek to ostavlja utisak kad se gleda sa strane. po meni bljak.
To je onda do sefova i rukovodstva. Koliko znam postoje pauze, a postoje i restrikcije za one koji "ispuse" svoje radno vrijeme pred vratima.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

sahbaze ;)
o tome i pricamo ;) zar ne ;)
nek vecina odlucuje ;)
kaze car-x izadji niko te ne tjera ;)
pa ne tjera ni nepusace niko. neka ostanu.
aaaa smeta im.... pa i meni se pusi ;)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sarafcina wrote:sahbaze ;)
nek vecina odlucuje ;)
Hajd probaj naci bar jedan argument za svoju tezu i barem sebi zvucati realno :D
sojka

Post by sojka »

Vazi se. Uslijedice anketa.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
nek vecina odlucuje ;)
Hajd probaj naci bar jedan argument za svoju tezu i barem sebi zvucati realno :D
pa ja koliko znam ;)
ne treba mi argument da bih bio slobodan ;)
a da mi uskratis slobodu ;)
treba ti razlog ;)
dakle ARGUMENTE NA SUNCE :P ;)
:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote:
nek vecina odlucuje ;)
pa ja koliko znam ;)
treba ti razlog ;)
Upravo si dokazao koliko NEMAS argumenata :D Sve u svemu, uskoro vam je pred zgrade, svidjalo se to kome ili ne. Automatski manji broj pasivnih pusaca, a vi se trujte koliko god je kome volja ili zelja :D
alek

Post by alek »

sojka wrote:Uslijedice anketa.
jebes statistike :D
ipak, molim razumnu opciju za mene :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote: Hajd probaj naci bar jedan argument za svoju tezu i barem sebi zvucati realno :D
pa ja koliko znam ;)
treba ti razlog ;)
Upravo si dokazao koliko NEMAS argumenata :D Sve u svemu, uskoro vam je pred zgrade, svidjalo se to kome ili ne. Automatski manji broj pasivnih pusaca, a vi se trujte koliko god je kome volja ili zelja :D

pa ja ne znam da je broj pasivnih pusaca problem.
ako je pasivni pusac problem, ne diraj mene , nego njega.
nek ne sjedi tamo gdje mu ne valja ;)
ili gdje nisu vecina ;)

ili zasto se ne ulozi u klimatizaciju prostora ;)

na kraju krajeva ;) bice belaja kada svi pocnu nabrajati sta im smeta kod kolega :D
joj hocu nekima parfeme ocrniti :D ;)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote:
Sarafcina wrote: pa ja koliko znam ;)
treba ti razlog ;)

ili gdje nisu vecina ;)

na kraju krajeva ;) bice belaja kada svi pocnu nabrajati sta im smeta kod kolega :D
Ocito da ne znas sta su pasivni pusaci ;) Odnosno znas vrlo dobro, samo ti to bas i ne odgovara :P A ti diras mene, trujes mene, pa zasto da ja ne uzvratim istom mjerom? Uostalom, ako ti se ne svidja, a ti idi tamo gdje je dozvoljeno pusenje :D

Elem, mozemo ti i ja ovako do Bajrama. Ali fakat, doce i taj vakat, dolazi svugdje na svijetu pa ce i kod nas.

A ako milijarde muha jede govna, kako onda mozes reci da su losa? Zasto ne probas? ;)
sojka

Post by sojka »

debela wrote:ne znaci sahbaz. s tim sto npr. u mojoj firmi sef pusi u svojoj kancelariji ali on je sef jel..za ostale ima prostorija. ali nije bitna moja firma. radila sam i u firmama gdje se pusilo vani pa je non stop bilo po 10 ljudi ispred vrata, nikad nikoga naci na njegovom mjestu. kakav li tek to ostavlja utisak kad se gleda sa strane. po meni bljak.
Slazem se.
:)
nebi

Post by nebi »

U Bosni bi,elhamdulillah,dobio po picki svako ko pokusa nekome zabraniti pusenje.Opet ponavljam,nepusac sam...ali kad vidim ovako radikalne hajke...a nuto cuda,nigdje zabrane alkohola....iako nikad nisam cuo da je neko napusen(duhanom) izazvao saobracajni udes.....ili napusen maltretirao porodicu,izazvao tucu itd.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
Sarafcina wrote:
_BosanaC wrote: Upravo si dokazao koliko NEMAS argumenata :D Sve u svemu, uskoro vam je pred zgrade, svidjalo se to kome ili ne. Automatski manji broj pasivnih pusaca, a vi se trujte koliko god je kome volja ili zelja :D

ili gdje nisu vecina ;)

Ocito da ne znas sta su pasivni pusaci ;) Odnosno znas vrlo dobro, samo ti to bas i ne odgovara :P A ti diras mene, trujes mene, pa zasto da ja ne uzvratim istom mjerom? Uostalom, ako ti se ne svidja, a ti idi tamo gdje je dozvoljeno pusenje :D

Elem, mozemo ti i ja ovako do Bajrama. Ali fakat, doce i taj vakat, dolazi svugdje na svijetu pa ce i kod nas.

A ako milijarde muha jede govna, kako onda mozes reci da su losa? Zasto ne probas? ;)
E i ti si smijesan ;)
pa mi pricamo o pravima ;) ne osvetama :)
ne vidim razloga zasto je tvoj ceif bolji od mog ;)
ili tvoj od mog ;)

jer sta ako zatrazimo da se ne smiju auta voziti, jer vecini smetaju izduvni gasovi ;)
Soul_Sista

#40 Re: Zabrana pusenja

Post by Soul_Sista »

sojka wrote:U Svedskoj odavno postoji zabrana pusenja u svim javnim institucijama, cijem primjeru slijedi sve vise evropskih zemalja. U Njemackoj cak i na stanicama i ponekom restoranu. U Italiji izrecene su zabrane u ponekim restoranima tj. picerijama.
Trenutno se vode debate u Francuskoj o zabrani pusenja u cjelokunoj oblasti gastronomije.
Jeste li za, protiv ove pojacane borbe protiv nikotina sa strane vlasti?

http://onnachrichten.t-online.de/c/58/0 ... 01928.html
..kad je bila debata, ja sam se protivila zabrani uz parolu ko hoce nek izvoli...
..kad su zabranili, nisam znala i posteno sam se izvalila u pabu :D :D :D sreca moja znam konobara pa nisam letjela na glavu :D :D :D
...sad kad je proslo jedno vrijeme poslije zabrane, drago mi je da su zabranili jer mi vise haljine ne smrde na dim a i glava manje boli :D
muygrande

Post by muygrande »

70% svih "prijevremenih" smrti u Bosni i Hercegovini je posljedica bolesti ili ostecenja srca i krvnih sudova. Poznato je da pusenje uzrokuje upravo te poteskoce (cak i vise nego sto prouzrokuje rak), pa je onda logicno da se zabranjuje i obeshrabruje, koliko god je moguce. Logicno, svugdje u razvijenom svijetu... a posto mi nismo dio tog svijeta, kod nas ce jos dugo manekenke reklamirati "Dva velika A".
nebi

Post by nebi »

muygrande wrote:70% svih "prijevremenih" smrti u Bosni i Hercegovini je posljedica bolesti ili ostecenja srca i krvnih sudova. Poznato je da pusenje uzrokuje upravo te poteskoce (cak i vise nego sto prouzrokuje rak), pa je onda logicno da se zabranjuje i obeshrabruje, koliko god je moguce. Logicno, svugdje u razvijenom svijetu... a posto mi nismo dio tog svijeta, kod nas ce jos dugo manekenke reklamirati "Dva velika A".
Inshallah!!
List

Post by List »

Kao nepušač moram reči da bih volio da pušenje bude zabranjeno na svim javnim mjestima (uključujući i ugostiteljske objekte).

A pravo da vam kažem, za pušače se i ne sekiram. Dosta su oni nas koji imamo pluća čista kao suza....terorisali. Sad treba da mi malo njih pritisnemo! :oops: :D

Dok ne vidiš i ne znaš kako je. Moj komšo igra fudbala u stanu. Debil. Satima lupa.

Zato ja njemu lijepo odvrnem Metallicu u 2-3 ujutro. Zub za zub! :oops: Onda počne krhat rukama i nogama od zid. A ja lafo ne čujem dobro. :( :lol: I tako nekad čitavu noć ostavim. Odem spavat u drugu sobu. I mogu vam reči....ima efekta. Ne krha mali više. Smirio se.
alek

Post by alek »

List wrote:Dosta su oni nas koji imamo pluća čista kao suza....terorisali. Sad treba da mi malo njih pritisnemo!
pusite vise :D :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

OK ok ok ;)
znaci pusenje ne valja jer ugrozava druge i ugrozava zdravlje i :D
sta cemo onda sa rakijom? ;)
ja mislim da ugostiteljskim objektima takodjer treba zabraniti da sluze alkohol jer ugrozava zdravlje osobe koja pije, porodicu a i okolinu (statistika bas nimalo nece milovati alkohol) ;)
krava

Post by krava »

Sarafcina wrote:OK ok ok ;)
ja mislim da ugostiteljskim objektima takodjer treba zabraniti da sluze alkohol jer ugrozava zdravlje osobe koja pije, porodicu a i okolinu (statistika bas nimalo nece milovati alkohol) ;)
:-?

ali ne i druge ljude koji se nalaze u objektu...!!
halo_ba

Post by halo_ba »

krava wrote:
Sarafcina wrote:OK ok ok ;)
:-?

ali ne i druge ljude koji se nalaze u objektu...!!
Ni one koji su u istoj prostoriji?...ako vec poredimo sa pusacima..
sojka

Post by sojka »

Da ili ne?
Post Reply