Zabrana pusenja

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

AmirBaa

#101 Re: Zabrana pusenja

Post by AmirBaa »

bracika wrote:
dobar osjecaj wrote:
bracika wrote:Kontas ti mene savrseno , ali ego je jaci od razuma
Meni se zivo je..za egom.
Logika da ce moje dijete postati alkoholicar jer zna i vidi da postoji alkohol i ljudi koji ga piju ne pije vode. Dijete mi moze postati alkoholicar ako imamo istoriju alkoholizma u porodici, ako ima razne probleme s kojima ne zna da se nosi, ako od mene nema kvalitetan uzor, oslonac i podrsku nikako samo zbog toga sto vidi da postoji alkohol i ljudi koji ga piju, a ni zbog toga sto ponekad proba alkohol i vidi da mu se svidja okus nekih pica.

Pa logika da ce neko umrijeti od raka pluca jer sjedi u basti pored pusaca ne pije vode.

Ps. Nadam se da smo svjesni da cijelo vrijeme pricamo o zabranama na otvorenom.
kako mozemo pricati o zabranama na otvorenom kad jos nema zabrane ni u zatvorenom :lol: :lol: :lol:
bracika

#102 Re: Zabrana pusenja

Post by bracika »

AmirBaa wrote:
bracika wrote:
AmirBaa wrote:ma ja, sta zna citav napredni svijet, i kod njih isto mozes pusiti gdje hoces i dovoditi djecu tu, a nigdje alkohola nema jer dijete moze vidjeti da neko pije rakiju pa sutra postati ovisnik o alkoholu :run: :run: :run: :run: :run:

Halo sefe, gdje ja pisem da ne treba zabraniti pusenje??

A napredni svijet nek ostane napredan sebi tamo negdje, njihove vrijednosti meni nisu nikakvo mjerilo..U tom isto naprednom svijetu, a obisao sam ga nadaleko, je normalno vidjeti djevojcicu od 16,17 godina kako se ispred diskoteke valja u kratkoj suknjici, razvaljena od alkohola, dok prolaznici prolaze i preskacu je, ni ne gledajuci u nju. To je jbg legalno. ne riga po nama, pa sta nas briga jel
jeste jeste, nek se ugledaju na nas malo, da vide kako se dobro i zdravo zivi, pogotovo nek sto vise djece dovedu u kafice nase, a POGOTOVO zimi, nek djeca prodisu. A kod nas u slogu djevojke dodju da citaju knjige i raspravljaju o svjetskoj politici, pijuci crveno vino i jeduci jastog :thumbup:
Ja ne branim nasa sranja sekunde. Ti si taj koji uplice napredni svijet kao nesto mjeridavno, ja to ne radim za nas, samo uvidjam licemjerstvo.
Sto se mene licno tice, nek postoje i birtije, i pusione pa nek svak bira gdje ce izaci.Nit ces ti morati trpiti dim, nit ja alkohol. Ali zabraniti odredjenoj populaciji sta ce raditi VANI i u svija 4 zida je presmijesno i izivljavanje.
bracika

#103 Re: Zabrana pusenja

Post by bracika »

AmirBaa wrote:
Zato sto je tema otisla i na autobuska stajalista, parkove i sl.
AmirBaa

#104 Re: Zabrana pusenja

Post by AmirBaa »

svjez primjer, sinoc igrao termin, istrcao 10 km. I poslije odem u Melody na cvilu da jedem, pored mene sjednu 3 hamše, zapale i sav onaj dim u mene ide. UZmem tanjir i premjestim se 2 mjesta dalje, ali i dalje se dim osjetio. I onda se 3 hamše tako bukvalno popisaju u moj "zdravi zivot" :-) :-)
stakasa

#105 Re: Zabrana pusenja

Post by stakasa »

Nije mi jasno kako alkohol uvaliste u ovu temu
moonca

#106 Re: Zabrana pusenja

Post by moonca »

AmirBaa wrote:svjez primjer, sinoc igrao termin, istrcao 10 km. I poslije odem u Melody na cvilu da jedem, pored mene sjednu 3 hamše, zapale i sav onaj dim u mene ide. UZmem tanjir i premjestim se 2 mjesta dalje, ali i dalje se dim osjetio. I onda se 3 hamše tako bukvalno popisaju u moj "zdravi zivot" :-) :-)
Slicno SE I Meni desilo...NE ulazim gdje dozvoljeno pusenje.
vjesticanametli

#107 Re: Zabrana pusenja

Post by vjesticanametli »

Pa uDZes li DZe u bosni ili vices samo omaj gash :lol:
moonca

#108 Re: Zabrana pusenja

Post by moonca »

omajgashneuNidzEM :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#109 Re: Zabrana pusenja

Post by Matijevic_Vlado »

AmirBaa wrote:svjez primjer, sinoc igrao termin, istrcao 10 km. I poslije odem u Melody na cvilu da jedem, pored mene sjednu 3 hamše, zapale i sav onaj dim u mene ide. UZmem tanjir i premjestim se 2 mjesta dalje, ali i dalje se dim osjetio. I onda se 3 hamše tako bukvalno popisaju u moj "zdravi zivot" :-) :-)
Sigurno si jeo nesto zdravo?
vjesticanametli

#110 Re: Zabrana pusenja

Schteta :lol:
vjesticanametli

#111 Re: Zabrana pusenja

Matijevic_Vlado wrote:
Salatu :lol: a one mu upuschavale :lol:
moonca

#112 Re: Zabrana pusenja

Post by moonca »

#smejteseNEcETEdugo :lol:
vjesticanametli

#113 Re: Zabrana pusenja

Prisjeschevam haschtag :lol: heltHi popuschavanje
AmirBaa

#114 Re: Zabrana pusenja

Post by AmirBaa »

vjesticanametli wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Salatu :lol: a one mu upuschavale :lol:
piletina u kikiriki sosu sa pekarskim krompirom, i bi sa strane svjeze peceno pecivo, njihovo domace, odlicna stvar, posjetite mjesto nekad. A izvinite, to je vase šala bila, pa bih se trebao nasmijati ?
Boateng

#115 Re: Zabrana pusenja

Post by Boateng »

Post Reply