Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
-
vratnik
#151 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Militantna skupina: Non Fumar!
- Op3r4t0r
#152 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ovisnik, ko diro?seln wrote:Ja bih takve kao tebe turio u topovsku cijev...onda ti ne bi trebao nikakav zrak.Op3r4t0r wrote:Apsolutno za zabranu!!!
Ja bi svakog pusaca istjerao na minus 30 pa nek pusi ako mu se pusi, a normalan narod nek uziva bez nepozeljnog trovanja
- seln
#153 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ma, to su gluposti. Militanti su svi koji zastupaju beskompromisna rjesenja. Uvijek postoji srednji put.vratnik wrote:Militantna skupina: Non Fumar!
Odvojene prostorije u lokalima, lokali samo za pusace ili nepusace, kafeterije u javnim ustanovama...
treba samo malo volje i odustajanja od demagogije, ove ili one.
- seln
#154 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Nacista, ko ti je gruppenfuehrer?Op3r4t0r wrote:Ovisnik, ko diro?seln wrote:Ja bih takve kao tebe turio u topovsku cijev...onda ti ne bi trebao nikakav zrak.Op3r4t0r wrote:Apsolutno za zabranu!!!
Ja bi svakog pusaca istjerao na minus 30 pa nek pusi ako mu se pusi, a normalan narod nek uziva bez nepozeljnog trovanja
-
vratnik
#155 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
I ja sam za srednji put: u kafanama i diskotekama dozvoliti, u restoranima, ako nema mjesta da odvojeno jedu pusaci i nepusaci zabraniti. Po mogucnosti sve dobrovoljno, ne dekretom.seln wrote:Ma, to su gluposti. Militanti su svi koji zastupaju beskompromisna rjesenja. Uvijek postoji srednji put.vratnik wrote:Militantna skupina: Non Fumar!
Odvojene prostorije u lokalima, lokali samo za pusace ili nepusace, kafeterije u javnim ustanovama...
treba samo malo volje i odustajanja od demagogije, ove ili one.
-
SnezanaM
#156 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Koja bi sljedeca "skupina" bila za tjeratiOp3r4t0r wrote:Apsolutno za zabranu!!!
Ako neko kihne ili se zakaslje u kaficu, hocemo ga odma istjerati ili spaliti
- Op3r4t0r
#157 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Post prijavljen.seln wrote:Nacista, ko ti je gruppenfuehrer?
- Op3r4t0r
#158 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Glupo poredjenje, onaj ko kihne ne kise radi uzitka, nego sto ga natjeralo, i od njegovog kihanja meni ne smrdi odjeca, kosa i sve ostalo, da ne pisem dalje, glupo poredjenjeSnezanaM wrote:Koja bi sljedeca "skupina" bila za tjeratiOp3r4t0r wrote:Apsolutno za zabranu!!!
Ja bi svakog pusaca istjerao na minus 30 pa nek pusi ako mu se pusi, a normalan narod nek uziva bez nepozeljnog trovanja![]()
![]()
Ako neko kihne ili se zakaslje u kaficu, hocemo ga odma istjerati ili spaliti
- neprilagodjena
#159 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
I ja sam za zabranu.
U tom nevidim nista lose,kome se pusi kad je u restoranu ili na poslu(ili neka druga lokacija) nek mu postave onu ogromnu pepeljaru napolju i nek pusi napolju.
Kod nas se na poslu nesmiju pusiti unutra,vani imas pepeljaru zakacenu za zid i tu se pusi,vodi se racuna da opusci nepadaju po zemlji i da li je pepeljara puna.
U tom nevidim nista lose,kome se pusi kad je u restoranu ili na poslu(ili neka druga lokacija) nek mu postave onu ogromnu pepeljaru napolju i nek pusi napolju.
Kod nas se na poslu nesmiju pusiti unutra,vani imas pepeljaru zakacenu za zid i tu se pusi,vodi se racuna da opusci nepadaju po zemlji i da li je pepeljara puna.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#160 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Jedan savjet svima:
Ili zapalite ili zvacite zvaku, nemojte histerisati i radikalisati po ovom forumu.
To vazi za obje skupine.
Fakat.
I tu je kraj diskusije.
Ili zapalite ili zvacite zvaku, nemojte histerisati i radikalisati po ovom forumu.
To vazi za obje skupine.
Fakat.
I tu je kraj diskusije.
- Better Man
#161 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Probaj u Londonu u najobičnijem pabu gdje ne izlazi elita zapaliti cigaretu. Iste sekunde bi te zamolili da ugasiš cigaretu ili da napustiš objekat i ispred zapališ,Plavih_11 wrote:Nemoj biti siguran u ovo sto pricas ... Bio sam u martu 2008 u Spaniji i nisam dozivio ovo sto ti pricas ... U svim ugostiteljskim objektima u kojima sam sjedio sam bez ikakvih problema zapalio cigaru ... Nisam sjedio (a nisam ni naisao na takav) u objektima gdje sjedi "elita" i ne znam kako je tamo ali takvi me restorani i ne interesuju ... Nisam mogao zapaliti na (u) zeljeznickoj stanici, metrou, aerodromu i sl jer tu nedaju i tu svi puse ispred ...Better Man wrote:U svim zemljama EU je na snazi totalna zabrana pušenja u svim ugostiteljskim objektima, bez izuzetka. Dakle Hvatska je uvela identičnu zabranu kao zemlje EU (zabrana u HR nije ništa strožija nego u zemljama EU).seln wrote:Da se razumijemo: i ja sam za zabranu pusenja u javnim ustanovama (osim u za to predvidjenim prostorijama)...ali ja cu vjerovatno ovog ljeta zaobici Hrvatsku, iz samo jednog razloga: njihova ajatolahska zabrana pusenja u SVIM ugostiteljskim objektima...biva, sve ostalo nam je kalaj, jos samo pusenje da zabranimo i eto dzenneta na zemlji.
- madner
#162 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
U "Njemacka" imas odvojene prostorije. Mali kafici ih ne moraju imat, da bi bili kompetativni.
U Londonu otvaraju sada "privatne" clubove, gdje se smije furunat.
U Londonu otvaraju sada "privatne" clubove, gdje se smije furunat.
- seln
#163 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Cast ce mi biti ako budem banovan zbog ovoga.Op3r4t0r wrote:Post prijavljen.seln wrote:Nacista, ko ti je gruppenfuehrer?
Kad ti nestane nepusaca, neci ces vec neke druge za mrznju.
- seln
#164 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ja sam za zabranu pisanja gluposti na forumu.neprilagodjena wrote:I ja sam za zabranu.
- Op3r4t0r
#165 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ja pusace ne mrzim, mislim da oni mene mrze jer me truju bez moje dozvoleseln wrote:Cast ce mi biti ako budem banovan zbog ovoga.Op3r4t0r wrote:Post prijavljen.seln wrote:Nacista, ko ti je gruppenfuehrer?
- ProS
#166 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
kud sad kad prodje zima
inace,nema od ovog nista
inace,nema od ovog nista
- neprilagodjena
#167 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
A sta je to glupo u ovome sto sam ja dala svoje misljenje??seln wrote:Ja sam za zabranu pisanja gluposti na forumu.neprilagodjena wrote:I ja sam za zabranu.
- Topla voda
#168 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
i masnu hranu treba zabranit i hamburgere i fast fudove nezdrave..kako se ja osjecam kad narucim salatu, a nekom pored mene pace donese
i i termoelektrane i naftu i klima uredjaje pogotovo.i treba svako ko udje u gradski prevoz,imati potvrdu ,ne stariju od dva dana, da je zdrav,da ne bi sirio bolescure,gripu i tako to
i i termoelektrane i naftu i klima uredjaje pogotovo.i treba svako ko udje u gradski prevoz,imati potvrdu ,ne stariju od dva dana, da je zdrav,da ne bi sirio bolescure,gripu i tako to
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#169 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
a demoliranje butika koji prodaju neudobnu i cesto neprikladnu odjecu zbog koje se cesce oboljeva od raznih upala jajnika, bubrega i slicno?Topla voda wrote:i masnu hranu treba zabranit i hamburgere i fast fudove nezdrave..kako se ja osjecam kad narucim salatu, a nekom pored mene pace donese
- seln
#170 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Otrovan si ti tvojim egoizmom i iskljucivoscu. Ovako su neki i ranije branili cistu vjeru ili ideologiju...a zrtve se brojale milionima.Op3r4t0r wrote:Ja pusace ne mrzim, mislim da oni mene mrze jer me truju bez moje dozvoleseln wrote: Cast ce mi biti ako budem banovan zbog ovoga.
Slobodno zabrani pusenje u svom stanu...ali ko si ti da ga zabranjujes generalno?
-
SnezanaM
#171 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
.[/quote]
Ja pusace ne mrzim, mislim da oni mene mrze jer me truju bez moje dozvole[/quote]
Imas li auto? ako nemas recimo da ces najvjerovatnije imati...
Trovaces ljude svojim autom, ili neces nikad voziti auto, zato sto sa njim trujes ljude...
Ja pusace ne mrzim, mislim da oni mene mrze jer me truju bez moje dozvole[/quote]
Imas li auto? ako nemas recimo da ces najvjerovatnije imati...
Trovaces ljude svojim autom, ili neces nikad voziti auto, zato sto sa njim trujes ljude...
- seln
#172 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Misljenje ne moze biti glupo?neprilagodjena wrote:
A sta je to glupo u ovome sto sam ja dala svoje misljenje??
- seln
#173 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
A rusenje zvonika i munara, jer je buka iznad odredjene granice decibela?mIRCerka wrote:a demoliranje butika koji prodaju neudobnu i cesto neprikladnu odjecu zbog koje se cesce oboljeva od raznih upala jajnika, bubrega i slicno?Topla voda wrote:i masnu hranu treba zabranit i hamburgere i fast fudove nezdrave..kako se ja osjecam kad narucim salatu, a nekom pored mene pace donese
- tech10
#174 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
I neudobnu obucu (mali brojevi) sto nemere priviriti na nogu i odma ti napravi kurje oko.mIRCerka wrote:a demoliranje butika koji prodaju neudobnu i cesto neprikladnu odjecu zbog koje se cesce oboljeva od raznih upala jajnika, bubrega i slicno?Topla voda wrote:i masnu hranu treba zabranit i hamburgere i fast fudove nezdrave..kako se ja osjecam kad narucim salatu, a nekom pored mene pace donese
- Op3r4t0r
#175 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
ja sam niko, ali dajem apsolutnu podrsku onima koji su neko a koji rade na tome da se uvede zabrana pusenjaseln wrote:Otrovan si ti tvojim egoizmom i iskljucivoscu. Ovako su neki i ranije branili cistu vjeru ili ideologiju...a zrtve se brojale milionima.Op3r4t0r wrote:Ja pusace ne mrzim, mislim da oni mene mrze jer me truju bez moje dozvoleseln wrote: Cast ce mi biti ako budem banovan zbog ovoga.
Slobodno zabrani pusenje u svom stanu...ali ko si ti da ga zabranjujes generalno?
P.S. Ko si ti da trujes narod oko sebe?