Zaboravljena Zepa

Forum za humanitarne akcije.
Locked
orca

Post by orca »

onda bi trebalo napraviti update texta na http://www.mladi i http://www.bosnjaci ako se ne varam.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Eh, ovako: Ko čeka, i dočeka :)

Dedu Ćamila obišli ljudi iz ministarstva, ocijenili i procijenili situaciju, stupili u kontakt sa jednom nevladinom organizacijom, i , ako Bog da, u aprilu, u sklopu obnove deset kuća u Žepi, bit će napravljena i Ćamilova.

Također, u narednih nekoliko dana, ministarstvo će Ćamilagi dostaviti nešto od osnovnih životnih namirnica,kao i alat za obradu zemlje, što je bila njegova želja.

Prijedlog: Dio skupljenih sredstava ,putem forumskog računa, utrošiti na opremanje Ćamilove kuće, naravno, u ovisnosti od količine novca. Ako nešto i ostane, ima se gdje i za koga, i to baš u Žepi,utrošiti.
Prikupljenu hranu i odjeću, osim Ćamilu,možemo uručiti Ćamilovim kćerkama i njegovim komšijama.
klif

Post by klif »

Ahmmed wrote:
Dedu Ćamila obišli ljudi iz ministarstva, ocijenili i procijenili situaciju, stupili u kontakt sa jednom nevladinom organizacijom, i , ako Bog da, u aprilu, u sklopu obnove deset kuća u Žepi, bit će napravljena i Ćamilova.
Ahmmede! Znas li zasto tek sad dodjose na dedu? Pa nije valjda dedo od juce?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

klif, mi ih zvali, sa foruma ,javili za dedu....eto!
vesela

Post by vesela »

svaka vam cast kako razdrmaste ministarstvo! :thumbup:
orca

Post by orca »

VAZNO !!!
UKOLIKO NEKO U NAREDNIH 7 DANA BUDE ISAO PUT ZEPE NEKA SE OBAVEZNO NA PP JAVI MENI ILI FINDINGNEMO.
FindingNemo

Post by FindingNemo »

stigao prvi paket iz Njemacke... :-D
orca

Post by orca »

FindingNemo wrote:stigao prvi paket iz Njemacke... :-D
:-D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ja sam jucer boravio u Srebrenici i okolnim selima. Sve sto ponesete, kupite dobro ce doci. U svim selima oko Srebrenice Prohici, Osmace, Ljeskovik, Zeleni Jadar, Osat itd se tesko zivi kao i u samoj Zepi. Do Zepe nisam stigao ali ova gore sela sam obisao. Sve im dobro dodje od garderobe, hrane itd tako da sta god ponesete necete pogrijesit.

Selo Osmače

Image

Image

Selo Osat

Image

Fahrudin i Fahrudina u selu Osat :)

Image

Selo Prohići

Image

Image

Ljude u ovim selima niko od nadleznih ne obilazi. Kazu da povremeno dodju obicni ljudi, spominju Visocake da su oni najcecsci. Pa eto ako vas put kad navede sevap je samo takav.
orca

Post by orca »

Krataka najava.
U slijedećoj sedmici planiramo dostavu prva tri paketa za Ćamila Bašića.
Ako neko od raje ima nešto spremno neka se javi PP meni FindingNemo ili Djevojci iz sjene.
danas

Post by danas »

@fukara:
hvala ti... kako su samo lijepa ova djecica, ko upisana...
senada

Post by senada »

....neka su prokleti svi koji su unesrecili i jedno dijete..... POMOZIMO koliko mozemo...
FindingNemo

Post by FindingNemo »

samo da obavijestim da nam na racunu stoji samo 84 eura...ukoliko nekog to i zanima....
Mahalac

Post by Mahalac »

Mozda se ljudi dvoume da doniraju za djecu Kashmira ponukani merhametovom reklamom na tv-u pa sad ne znaju kome ce prije :x

Inace uvijek je tesko sakupiti gotov novac u principu sakupljanje garderobe i namirnica se pokazalo uspjesnim.
Mene je pravo da vam kazem pomalo sramota a ni kriv ni duzan ....da li je ove nazovi odgovorne ne znam.... :(

sta covjek da kaze....
No.1

Post by No.1 »

senada wrote:
djevojka iz sjene wrote:Senada, Orca super je to sto se Vi slazete sa akcijom i sto je podrzavate, ali imate li Vi konkretan prijedlog kako se ova akcija moze ubrzati? Jeste li Vi voljni da se racun otvori i na Vase ime ili da se kao kontakt adresa navede Vasa e-mail adresa?
Draga djevojko, otvori racun sama, objavi ga ovdje i pocnite sa akcijom sto ranije to bolje.Bez veze se gubi na vremenu.Svaka ranija akcija bila je vise nego uspjesna, pa ne vidim nikakvog razloga zasto nebi i ova? Voljela bih da se Mirci, Dobar gost, Stoka, i ostali ukljuce u najtezi dio posla.Svi koji se javljaju na forum sigurno hoce pomoci, ali najtezi dio posla je hodanje,trckaranje,preuzimanje i transport novca ili robe,sortiranje, pakovanje, i upravo zato mnogi od nas ne mogu ili nece ucestvovati na taj nacin, ukljucujuci i mene.
Otvorite racun, nije bitno ko ce to uciniti, nego je jedino bitno da se konacno jednom vec krene, sto je bez racuna nemoguce.
Neces ti nista Roljas tu Par dana ja sam mislio da ces izvalit sama ,,Bar,, Stotku a ono ni javit se vise ne smijes Brukate sebe a i tog covjeka ponizajete SRAMITE SE
No.1

Post by No.1 »

muk tisina
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vala svi vi ovdje ste mlatili kako ce te pomoc, kako vam je zao, kako ce te se ukljucit i puno vam usta nekog humanizma a sad da je bar polovina od vas uplatila imali bi nesto. Ma mrs netrebate kad vam je mrsko, sigurno mislite "ma ima ljudi koji ce njemu uplatit, mene more moje brige" i take price a sigurno svako od vas ima dom i redovno jedete i imate kakvu takvu sigurnost za razliku od dede. Ako ste vjernici dajte zbog vjerskih propisa, sevap je, ako ste ateisti dajte zbog dobre volje ma sta god da ste nije vazno pomozite sad covjeku, znate pricat o neuspjehu politicata a vidi sad sami necete kad imate mogucnost da date. Put your money where your mouth is...
danas

Post by danas »

polako bosnjak, polako.... :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma dok ja pola´ko dedo ce se preselit na ahiret. Al´ bi to mozda nekima bilo lakse.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Orca,
kako smo vec ustanovili telefonski, ja imam paket zenske odjece koju je poslala DANAS jos za novogodisnju akciju ali paket je azurnoscu bh poste stigao sredinom januara. Takodjer imam jos svoje odjece u vreci i to ceka vase slanje u Zepu bilo za Camilove kcerke bilo za druge zene u okolini.
Tita ti javi mi smsom ili necim kad saljete.
Mi smo vec obavili dostavu donacije za Rome
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 072#768072
danas

Post by danas »

hvala mirci i orca:

samo da dodam, obecala sam poslati kucnih potrepstina (posteljine, peskira, i slicno) za naselje kada se ta kuca sagradi, a ako je prijeko potrebno -- mogu poslati i sada. za doniranje novca na ziro-racun: meni je odavde $30 da prebacim novac sa mog racuna na drugi racun, bez obzira koliku sumu saljem. tako ne saljem ni majci rodjenoj, a kako ljetos dolazim u sarajevo na duzi period mislila sam iz sarajeva uplatiti direktno. a ako je bas takva hica, mogu i odmah -- mada mi je draze tih $30 dati dedi nego city bank...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

mr__bosnjak wrote:Vala svi vi ovdje ste mlatili kako ce te pomoc, kako vam je zao, kako ce te se ukljucit i puno vam usta nekog humanizma a sad da je bar polovina od vas uplatila imali bi nesto. Ma mrs netrebate kad vam je mrsko, sigurno mislite "ma ima ljudi koji ce njemu uplatit, mene more moje brige" i take price a sigurno svako od vas ima dom i redovno jedete i imate kakvu takvu sigurnost za razliku od dede. Ako ste vjernici dajte zbog vjerskih propisa, sevap je, ako ste ateisti dajte zbog dobre volje ma sta god da ste nije vazno pomozite sad covjeku, znate pricat o neuspjehu politicata a vidi sad sami necete kad imate mogucnost da date. Put your money where your mouth is...

Šta si se razgalamio?Možda na ovom forumu ima ljudi,koji djeluju u skadu sa onom" Da ne zna lijeva,šta je dala desna"....
Hvala Bogu, Ćamilaga nije gladan....KUća će početi za se radi za koji dan....Bilo je i nekih posjeta iz Tuzle.....

A pošto toliko kritiziraš i galamiš, ne bi rekao da si se i ti pretrgao.....Ako je suditi po ukupnom iznosu na računu.....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ahmmed wrote:
mr__bosnjak wrote:Vala svi vi ovdje ste mlatili kako ce te pomoc, kako vam je zao, kako ce te se ukljucit i puno vam usta nekog humanizma a sad da je bar polovina od vas uplatila imali bi nesto. Ma mrs netrebate kad vam je mrsko, sigurno mislite "ma ima ljudi koji ce njemu uplatit, mene more moje brige" i take price a sigurno svako od vas ima dom i redovno jedete i imate kakvu takvu sigurnost za razliku od dede. Ako ste vjernici dajte zbog vjerskih propisa, sevap je, ako ste ateisti dajte zbog dobre volje ma sta god da ste nije vazno pomozite sad covjeku, znate pricat o neuspjehu politicata a vidi sad sami necete kad imate mogucnost da date. Put your money where your mouth is...

Šta si se razgalamio?Možda na ovom forumu ima ljudi,koji djeluju u skadu sa onom" Da ne zna lijeva,šta je dala desna"....
Hvala Bogu, Ćamilaga nije gladan....KUća će početi za se radi za koji dan....Bilo je i nekih posjeta iz Tuzle.....

A pošto toliko kritiziraš i galamiš, ne bi rekao da si se i ti pretrgao.....Ako je suditi po ukupnom iznosu na računu.....
Izvini ako sam nekoga uvrijedio ali svi su pricali pomoc ce i neki stvarno jesu kao ti, danas i ostali i narucito Finding Nemo ali masa nisu jer da jesu imali bi mali vise od ovoga. I to ne malo kolko su se svi na pocetku bili razgalamili. Ne da nesto hocu da se hvalim ali kad vec i mene zapitkujes od tih 84 ja sam uplatio 60 eura znaci 120 KM kolko sam mog´o. Ti si sredio za ministarstvo i to tako nisi ni ti malo uradio. Nemoras se ljutit razgalamio sam se samo zbog dede a sam nemam bilo kakve koristi.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

mr__bosnjak wrote:
Ahmmed wrote:

Izvini ako sam nekoga uvrijedio ali svi su pricali pomoc ce i neki stvarno jesu kao ti, danas i ostali i narucito Finding Nemo ali masa nisu jer da jesu imali bi mali vise od ovoga. I to ne malo kolko su se svi na pocetku bili razgalamili. Ne da nesto hocu da se hvalim ali kad vec i mene zapitkujes od tih 84 ja sam uplatio 60 eura znaci 120 KM kolko sam mog´o. Ti si sredio za ministarstvo i to tako nisi ni ti malo uradio. Nemoras se ljutit razgalamio sam se samo zbog dede a sam nemam bilo kakve koristi.

Moram malo da zagalamim :D Vidiš, kako si odmah nakon toga, fin i zlatan :) Ok, razumijem šta hoćeš da kažeš, a ono ti "mrš" baš nije trebalo :) Što se tvoje uplate tiče, aferim, sasvim lijepo !
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma takav sam ja, "fin i zlatan" haha, nego dobro mozda sam pretjero ali ako ce "mrs" podic donacija onda me boli briga za kulturom.
Locked