Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

nezeljeni nadimak wrote:
Tomislav MO wrote:
nezeljeni nadimak wrote: Tomo bolan, nije valjda da se ozbiljno na ovo palis? :roll:
Definiraj "ovo". :D

Na najgori estradni sund koji igra na najjeftinije nacionalne emocije kako bi se sto bolje prodao?

Smeta li ti bar ono kada doticni porucuje svi ste vi ja ili se zaista mozes i prepoznati u njemu?
Nisi ti to dobro shvatio.
seansarah

Post by seansarah »

rajvosa^ wrote:[
Znas sta basto - fakat seres i ti i par ovih nacionalista na ovoj temi koji ce se sami pronaci pa ih ne trebam prozivat. Prvo ja kao "katolik" is Sarajeva uopste ne kontam ta tvoja ubijanja i maltretiranja hrvata po Sarajevu. Nit sam primjetio u vojsci, ni u komsliku - brate nigdje. Ja il sam izgledao ko musliman il nisam zivio u Sarajevu jer ja fakat ne kontam o kakvom ti maltretiranju pricas. Da ne spominjem da imam mozda vise familije u sarajevu nego vecina na ovom forumu...brate niko se ne zali i opet svi zive u Sarajevu. Ispada ima tu i tamo od kojekakvih papaka, ali toga ima svugdje. Bilo je kama srba koje znam licno koji nisu htjeli uzet pusku. Fine. Isli su kopat rovove. Sta treba da ja za njega ginem, a on kuci hladi muda. Bilo je i muslimana isto tako, ali isti tretman. Kopat sine.

Drugo - sto neko rece Caco teroriso ranjenike drugih vjera. :D Ne znam zivota mi, ja 3 mjeseca bio u bolnici i svaki treci, cetvrti dan eto ti nakih ulazi u hodnik djeli cigare, pita kako su svi...pa i jedan Caco. Umjesto da mi iscupa infuziju ja dobi 2 kutije cigara. Supak mogo je makar 3 dat. :-D Nekad sam konto - pa nije ovdje ni lose. Nazalost.

Trece odjebite sa tim generalisanjem ljudi. Vi zbog jedne baste na jednom forumu ocjeniste, kako ovaj jedan ovdje rece "odvede ustastvo hrvate u tamu". Ima nas jos koji nismo podlozni tim vodama i koji cemo ispastat zbog ovakvih prelivoda. U zadnje vrijeme se toliko sere po ovom politickom forumu, reko bi covjek nek jebu mater, podjeli na 3 dijela i nek sve ide u mp3, a onda skontas jebo to 10-15 ljudi ovdje crtaju karte, jebu jedne druge u mozak, pljuju po narodima koji nisu njihovi itd...i na kraju svi odu na spavanje i nikom nista.

Sa-x fakat ima fine raje, zato sam ovdje kad god ugrabim koji minut, al izgleda da cu morat zaobilazit politicki forum jer pocinje zracit mrznjom. Nije dobro za bubrege, kako meni tako i vama. Aferim.

Tebi iz usta u bozije usi. Hvala bogu da ima normalnih bosanskih katolika, ja mislila da sam jedina.
privat

Post by privat »

nezeljeni nadimak wrote:Image

Sinoc se u pratnji svoje izabranice pojavio i He-Man osobno, a sve kako bi dao podrsku svom imitatoru. :oops:
Ma jel to Hari Mlati Hari poceo raditi u cirkusu ,a ova do njega ,po nonama bi se reklo da je Selma Bajrami.Nema sta, dobro su se maskirali,ma da to nije nova uniforma specijalne jedinice ABiH.
obuca

Post by obuca »

seansarah wrote:
Znas sta basto - fakat seres i ti i par ovih nacionalista na ovoj temi koji ce se sami pronaci pa ih ne trebam prozivat. Prvo ja kao "katolik" is Sarajeva uopste ne kontam ta tvoja ubijanja i maltretiranja hrvata po Sarajevu. Nit sam primjetio u vojsci, ni u komsliku - brate nigdje. Ja il sam izgledao ko musliman il nisam zivio u Sarajevu jer ja fakat ne kontam o kakvom ti maltretiranju pricas. Da ne spominjem da imam mozda vise familije u sarajevu nego vecina na ovom forumu...brate niko se ne zali i opet svi zive u Sarajevu. Ispada ima tu i tamo od kojekakvih papaka, ali toga ima svugdje. Bilo je kama srba koje znam licno koji nisu htjeli uzet pusku. Fine. Isli su kopat rovove. Sta treba da ja za njega ginem, a on kuci hladi muda. Bilo je i muslimana isto tako, ali isti tretman. Kopat sine.

Drugo - sto neko rece Caco teroriso ranjenike drugih vjera. :D Ne znam zivota mi, ja 3 mjeseca bio u bolnici i svaki treci, cetvrti dan eto ti nakih ulazi u hodnik djeli cigare, pita kako su svi...pa i jedan Caco. Umjesto da mi iscupa infuziju ja dobi 2 kutije cigara. Supak mogo je makar 3 dat. :-D Nekad sam konto - pa nije ovdje ni lose. Nazalost.

Trece odjebite sa tim generalisanjem ljudi. Vi zbog jedne baste na jednom forumu ocjeniste, kako ovaj jedan ovdje rece "odvede ustastvo hrvate u tamu". Ima nas jos koji nismo podlozni tim vodama i koji cemo ispastat zbog ovakvih prelivoda. U zadnje vrijeme se toliko sere po ovom politickom forumu, reko bi covjek nek jebu mater, podjeli na 3 dijela i nek sve ide u mp3, a onda skontas jebo to 10-15 ljudi ovdje crtaju karte, jebu jedne druge u mozak, pljuju po narodima koji nisu njihovi itd...i na kraju svi odu na spavanje i nikom nista.

Sa-x fakat ima fine raje, zato sam ovdje kad god ugrabim koji minut, al izgleda da cu morat zaobilazit politicki forum jer pocinje zracit mrznjom. Nije dobro za bubrege, kako meni tako i vama. Aferim.

Tebi iz usta u bozije usi. Hvala bogu da ima normalnih bosanskih katolika, ja mislila da sam jedina.
rajvosa svaka cast
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Tomislav MO wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
Tomislav MO wrote: Definiraj "ovo". :D

Na najgori estradni sund koji igra na najjeftinije nacionalne emocije kako bi se sto bolje prodao?

Smeta li ti bar ono kada doticni porucuje svi ste vi ja ili se zaista mozes i prepoznati u njemu?
Nisi ti to dobro shvatio.
Pa de objasni i meni i drugima sta se to oko srca toplo i milo razlije kad umjetnik :D isuce mac? :-) :D :lol: :P
privat

Post by privat »

seansarah wrote:

Vas dvoje ste rodjeni jedno za drugo,ako vam trba kum,samo zovite ,samo zovite.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Tomislav MO wrote:Bilo je lipo, a na vašu žalost, nije bilo nereda, Thompson nije veličao fašizam, nije pjevao "Jasenovac i Gradiška stara", nije pozivao na nasilje nego na dostojanstvo, a vi ste našli jednu zastavu sa U na 25 000 ljudi.

Šta Thompson treba biti odgovoran za svakog pojedinca koji dođe na koncert?

Ma neka pati koga smeta. 8)
Hoces još?

Image
Prozor

Post by Prozor »

basta sljezove boje wrote:
Prozor wrote:
Tomislav MO wrote: Repertoar se zna, nema ništa spontano, to je uhodani business 8)

Nego, zbilja je krajnje vrijeme da se okanete Thompsona. Čovjek se distancirao od ustaša, pozvao je javno obožavatelje da ne nose ustaške uniforme i simbole. Na koncertima ne pjeva pjesmu "jasenovac i gradiška stara", znači opametio se.Netko spomenu da je i Mesić nekad svašta pričao. Šta sad, ne smije pjevat do kraja života zato što je jednom negdje pogriješio? Mislim, tko nije? Sad se pokajao i to više ne pjeva. :roll:
Otpjevati ono sto je on moze samo neko sto u dubini duse njeguje ustastvo. Neka se on ispricava do mile volje(a kol´ko sam vidio nije nijednom - pravi se blesav) ali u BiH nece doci.
Sto nisi malo pogledao "moj ummete" pa vidio kako Bosnjaci slave osvajace koji su ubijali, silovali i stoljecima maltretirali stanovnike BiH? Ako si imalo Bosanac onda bi mogao znat i za Zmaja od Bosne i odnos Visoke Porte prema Bosni i prema Bosancima. Ima negdje na jednom mjestu ono - najbolji veliki vezir u Bosni je bio onaj koji nikad nije dosao do Bosne ... a danas se slavi Saudijska Arabija i Turska kakva je bila prije 100 godina. Ova danasnja vam je previse moderna

sto se tice BiH uskoro biti ionako bit izolirana, jer ce joj i Hrvatska i Crna Gora kao kandidatkinje za EU morat uvest vize. Jedina sansa da vas jos neko benda su srpski radikali, a kad se Srbi urazume ko ce se jos za vas interesirat pored toliko novih i zanimljivih drzava na Balkanu poput Crne Gore, Kosova, nove Srbije koje imaju vise i bolje za ponut. A vi napravite zidove oko sebe, trazite od svakog ko hoce uci 2000 KM u gotovini i pismeno izvinjenje za sve ono sto jeste i sto nije u dusi
Ako smo "mi" - BiH, ti si - Hr? :roll:

Moj ummete je bila vjerska manifestacija, tacnije islamska. Osmanlije su donijele Islam u Bosnu, ostalo sama prokontaj ;) Uostalom, bolje ti je da kao gradjanska sto jesi :oops: se malo vise obrazujes u vezi Turskog doba u BiH. Price o ubijanju i proganjanju krscana u BiH toliko da na kraju ostade 80% vise pravoslavaca nego sto je bilo a ni katolika viska postaje malo umarajuce... A za Husein-kapetana, provjeri kada se desila njegova pobuna i sta je bilo O-carstvo tada a sta recimo 100 godine ranije...

Pored toga, poredjenje Moj Ummete sa seljacinom Thompsonom je u najmanju ruku uvreda za cijelu islamsku zajednicu u BiH.

A za mafijasku CG, Vojinu "novu" Srbiju i ostalo cemo vidjet kad ce u EU....
Liska

Post by Liska »

Tko je imao nekakvih iluzija o kredibilitetu Haga, jucer ih je izgubio. Florence Hartman je dovoljno napisala o Tuziteljstvu u slucaju Milosevic. Da je Milosevic prezivio,siguran sam da bi dobio oslobadjajucu presudu ili neku smijesno malu sto bi znacilo da ce biti pusten na slobodu. Isto tako ce proci Seselj, ako prezivi, jer se u Haagu s vremena na vrijeme desavaju cudne stvari. U odnosu na broj zatvorenika imaju neprirodno visoku smrtnost zatvorenika. S ozbirom na tehniku kojom raspolazu, cisto sumnjam da je u pitanju nemar. I vidjecemo sto ces pisati o Haagu ako odluka protiv Delica ne bude ona koju ocekujes. Tesko ce biti braniti vojsku ciji je vrhovni zapovjednik osudjen za ratne zlocine. Haag ce za koju godinu biti zaboravljen, nece nikada suditi ni Mladicu ni Karadzicu a presude iz Haaga nece imati nikakvu vrijednost, u bilo kome smislu. Jos jedna dobra ideja koja je propala u izvedbi, sto i nije cudo s obzirom da iza nje stoji UN. Medjunarodno pravo ne postoji vec skoro dvije decenije, postoje samo razlicita tumacenja medjunarodnog prava od strane drzava, kad i kako im odgovara. Nikada i nece i ne moze biti drugacije.
tempora

Post by tempora »

Eh draga basta, ponekad pretjeras ali bit ce da imas svoje razloge za to, koji se u rijeci i bas ne mogu vidjeti. :? A meni je krajnje potrebno da shvatim, odakle potjecu takva razmisljanja-mada za njih nemam ime niti tezinu, a pogotovo ne epitete koji su u narodu postali tako cesti i toliko izvikani da ih je krajnje suludo koristiti.

Samo bih da se osvrnem na par stvari koje si rekla glede Tompsona.Ja ne mislim da je Tompson glavni krivac za sve ( kako ti rece u jednom od postova) ali Basta, ako ces mi vjerovati na rijec, strah me je uzasno, kada pogledam te snimke i silne ustaske oznake u pozadini.Kao sto me je i strah i mucnina kada ugledam slike Cece ili cujem da je neko u mojoj okolini slusa.
Iz prostog razloga sto se gnusam svih tih ideologija i od kojih se plasim!Plasim se za sebe zbog svijeta u kojem zivim i za sve one ljude koji su na bilo koji nacin manjina, a ta manjina ne mora da znaci automatski samo nacionalnu manjinu/etnicku pripadnost vec i sve druge nacine drukcijeg.
Ako ti to nije jasno i ljudski, onda ne znam sta bi trebalo?

Sto se tice genocida, postoje definicije genocida, pa je malo cudno sa tvoje strane da cini mi se, ispravit ces me ako grijesim, dajes neka poredjenja ubistava i kako velis relativiranja od strane ovih i onih.
Zrtve, neduzne zrtve, bile one zrtve genocida, kriminala ili slicnoga su zrtve i za mene licno nista ne umanjuje zlocin!

Sto se tice opet Tomspona, koliko je meni poznato, isti nije pjevao u Sarajevu, ne zato sto mu je to bilo zabranjeno nego zato sto je prodao jako mali broj karata?
U normalnim drzavama, ovakve pojave se sankcionisu ( mada i to kako iz kojeg ugla) a u nenormalnim daje im se karakter nacionalne netrpeljivosti.

Sto se tice same drzave BiH, koliko se meni cini, ona je u apsolutnoj mediskoj blokadi, a isto zakljucujem po onome sto mogu vidjeti u ostatku svijeta i u BiH po pitanju zlocina i prikazivanja istih u nasim medijima.

A treba docekati pa vidjeti kako ce EU reagovati na pojavu Tomspona i njegovih spodoba kada Hrvatska udje u istu.Jer u Evropi, bez obzira koilko je ksenofobicnosti i fasizma, postoje ljudi koji sprjecavaju ovakve pojave.Kao sto je gradonacelnik Amsterdama ucinio 2002ge godine.

A da nije upitanju samo puka netrpeljivost BiH komsija govori i nekidasnji komentar holandskog novinara koji komentarisuci utakmicu Dinama ( i ne znam jos koga) zapaza kako su navijaci Dinama krajnje desnicarski orjentirani sa fasistickim elementima u rekvizitima. :shock:
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

nezeljeni nadimak wrote: Pa de objasni i meni i drugima sta se to oko srca toplo i milo razlije kad umjetnik :D isuce mac? :-) :D :lol: :P
Mogu samo reći za mene osobno, Thompson nije nešto što slušam, ali ima par pjemama koje su mi dobre, većina mi nije zanimljiva.

Jedna meni dobra pjesma, se zove Lijepa li si, stihovi su:

Kad se sjetim suza krene
zamirisu uspomene
svake stope rodnog kraja
i narodnih obicaja

Prepoznah ljepotu tvoju
sto probudi ljubav moju
kad sam s tobom srce moje
kuca jace, veliko je

Ref.
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
jedna dusa a nas dvoje
pozdrav Liko, velebita diko
lijepa li si

Kad Neretva moru krene
ti se tada sjeti mene
mojoj pjesmi budi tema
za sve one kojih nema

Ajde Istro i Zagorje
podignimo sve tri boje
zagrlimo se pred svima
neka vide da nas ima.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Dirty Harry wrote:
Tomislav MO wrote:Bilo je lipo, a na vašu žalost, nije bilo nereda, Thompson nije veličao fašizam, nije pjevao "Jasenovac i Gradiška stara", nije pozivao na nasilje nego na dostojanstvo, a vi ste našli jednu zastavu sa U na 25 000 ljudi.

Hoces još?

Image
Na slici vidim jednog sa ustaškom kapom i 100 ljudi oko njega bez kape. Ne čudi me da je takav Avazu interesantniji. I sad ti meni hoćeš reći da je Thomspon ustaša zbog ovog ekstremista? Je li to ta logika?

Zar nije normalno da se policija zabavi sa ovim što je našao didovu kapu? Šta ima s tim Thomspon i normalni narod koji je došao na koncert? Evo imaju sliku, pa neka ga traže, to im je posao. :roll:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

rajvosa^ wrote:
basta sljezove boje wrote:privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda

1. Caco je ubio nekoliko mojih bliskih prijatelja, za tebe valjda isto "ustase, ko ih *ebe", jer ti si Bosnjak katolik a ne Hrvat

2. moj prijatelj je poginuo za Sarajevo i danas jedna ulica nosi po njemu ime. Dok mu je zena bila u posjeti kod roditelja, u stan su joj se uvalile izbjeglice iz Foce koje su se vratile iz Njemacke. Rekli su joj da im je predsjednik opstine rekao da imaju prava uci u stan koji zele. Njoj su rekli da se goni u Zapadni Mostar, a da je Sarajevo njihov grad i da imaju pravo raditi sto hoce. Zena godinama nije mogla uci u svoj stan a nisu joj dali ni njene licne stvari. Ta izbjeglica je na kraju pozvala ovu zenu telefonom i rekla joj da ona ide u Australiju i da joj plati 5 000 maraka za kljuc, jer ona ima prijatelje izbjeglice koji ce se useliti u stan. To da joj je muz poginuo za Sarajevo i sto je iza sebe ostavio dvoje male djece nije ama bas nikog u toj opstini interesiralo

3. hoces li spisak ljudi (sa diplomama i magisterijima) koji su dobili otkaze u Bosnalijeku i Unioninvestu kao tehnoloski visak? Hoces li da vidis koliko je Hrvata i Srba ostalo u tim poduzecima?
privat

Post by privat »

Tomislav MO wrote:
nezeljeni nadimak wrote: Pa de objasni i meni i drugima sta se to oko srca toplo i milo razlije kad umjetnik :D isuce mac? :-) :D :lol: :P
Mogu samo reći za mene osobno, Thompson nije nešto što slušam, ali ima par pjemama koje su mi dobre, većina mi nije zanimljiva.

Jedna meni dobra pjesma, se zove Lijepa li si, stihovi su:

Kad se sjetim suza krene
zamirisu uspomene
svake stope rodnog kraja
i narodnih obicaja

To care!!!!!!!!!! gdje me nadje!?
Prepoznah ljepotu tvoju
sto probudi ljubav moju
kad sam s tobom srce moje
kuca jace, veliko je

Ref.
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
jedna dusa a nas dvoje
pozdrav Liko, velebita diko
lijepa li si

Kad Neretva moru krene
ti se tada sjeti mene
mojoj pjesmi budi tema
za sve one kojih nema

Ajde Istro i Zagorje
podignimo sve tri boje
zagrlimo se pred svima
neka vide da nas ima.
obuca

Post by obuca »

bosnjak katolik :? jel to basto nesto novo
luciferino

Post by luciferino »

rajvosa^ wrote:
basta sljezove boje wrote:privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda

1. Caco je ubio nekoliko mojih bliskih prijatelja, za tebe valjda isto "ustase, ko ih *ebe", jer ti si Bosnjak katolik a ne Hrvat

2. moj prijatelj je poginuo za Sarajevo i danas jedna ulica nosi po njemu ime. Dok mu je zena bila u posjeti kod roditelja, u stan su joj se uvalile izbjeglice iz Foce koje su se vratile iz Njemacke. Rekli su joj da im je predsjednik opstine rekao da imaju prava uci u stan koji zele. Njoj su rekli da se goni u Zapadni Mostar, a da je Sarajevo njihov grad i da imaju pravo raditi sto hoce. Zena godinama nije mogla uci u svoj stan a nisu joj dali ni njene licne stvari. Ta izbjeglica je na kraju pozvala ovu zenu telefonom i rekla joj da ona ide u Australiju i da joj plati 5 000 maraka za kljuc, jer ona ima prijatelje izbjeglice koji ce se useliti u stan. To da joj je muz poginuo za Sarajevo i sto je iza sebe ostavio dvoje male djece nije ama bas nikog u toj opstini interesiralo

3. hoces li spisak ljudi (sa diplomama i magisterijima) koji su dobili otkaze u Bosnalijeku i Unioninvestu kao tehnoloski visak? Hoces li da vidis koliko je Hrvata i Srba ostalo u tim poduzecima?
Hajde daj spisak, a ja tebi onda dam spisak da vidiš koliko ih je ostalo.
Slavko Jovičić Oscar

Post by Slavko Jovičić Oscar »

Liska wrote:Tko je imao nekakvih iluzija o kredibilitetu Haga, jucer ih je izgubio. Florence Hartman je dovoljno napisala o Tuziteljstvu u slucaju Milosevic. Da je Milosevic prezivio,siguran sam da bi dobio oslobadjajucu presudu ili neku smijesno malu sto bi znacilo da ce biti pusten na slobodu. Isto tako ce proci Seselj, ako prezivi, jer se u Haagu s vremena na vrijeme desavaju cudne stvari. U odnosu na broj zatvorenika imaju neprirodno visoku smrtnost zatvorenika. S ozbirom na tehniku kojom raspolazu, cisto sumnjam da je u pitanju nemar. I vidjecemo sto ces pisati o Haagu ako odluka protiv Delica ne bude ona koju ocekujes. Tesko ce biti braniti vojsku ciji je vrhovni zapovjednik osudjen za ratne zlocine. Haag ce za koju godinu biti zaboravljen, nece nikada suditi ni Mladicu ni Karadzicu a presude iz Haaga nece imati nikakvu vrijednost, u bilo kome smislu. Jos jedna dobra ideja koja je propala u izvedbi, sto i nije cudo s obzirom da iza nje stoji UN. Medjunarodno pravo ne postoji vec skoro dvije decenije, postoje samo razlicita tumacenja medjunarodnog prava od strane drzava, kad i kako im odgovara. Nikada i nece i ne moze biti drugacije.
Nemoj svega ti izmisljat. Milosevic ne bi bio oslobodjen jer je vec bila donesena medjupresuda u kojoj je osudjen za genocid u pet gradova u BiH, a medjupresuda ulazi u konacnu presudu. Sve mozes, i relativizirat, i potcjenjivat, i omalovazavat (to obicno rade revizionisti ili ljudi koji negiraju zlocin), ali samo nemoj izmisljat (ne znam zaista kako tako olako plasiras izmisljotine, ako nesto ne znas, onda radije suti). Hag nije izgubio kredibilitet, nego je Hrvatska. Pogledaj malo bolje zasto se kolju advokati Gotivine i druga dva hr generala? Gotovina je skonto da nije lud da zalozi svoju glavu, a on je bio igracka u Tudjmanovom aparatu koji je pokrenuo i etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske i agresiju na BiH odnosno podjelu sa Slobom. Tako ti je i sa Vukovarom, Hrvati su izgubili kredibilitet. Zasto bi sud osudio vukovarsku trojku, kada je Hrvatska tu istu srbo armiju snabdjevala gorivom? Neka prvo osude Tudjmana. Kredibilitet hrvatske je tu vrlo lako osporit, gledano s pravne strane. Sto se tice Delica, postovacu odluku suda. Delic nije optuzen ni za genocid, ni za zlocine protiv covjecnosti, ni za etnicko ciscenje, ni za ratne zlocine protiv civila, nego za krsenje zenevske konvecije i to po komandnoj odgovornosti, sto uopste nije zlocin per se, nego nemar u sluzbi. Proci ce u najgoru ruku kao Kubura.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Tomislav MO wrote:
Dirty Harry wrote:

Hoces još?

Image
Na slici vidim jednog sa ustaškom kapom i 100 ljudi oko njega bez kape. Ne čudi me da je takav Avazu interesantniji. I sad ti meni hoćeš reći da je Thomspon ustaša zbog ovog ekstremista? Je li to ta logika?

Zar nije normalno da se policija zabavi sa ovim što je našao didovu kapu? Šta ima s tim Thomspon i normalni narod koji je došao na koncert? Evo imaju sliku, pa neka ga traže, to im je posao. :roll:
A možeš li mi objasniti kako to da se na drugim koncertima estradnih umjetnika iz Hrvatske (ili bilo kojih drugih) ovakve stvari ne viđaju,a redovna su koreografija Tompsonovih nastupa. U čemu je fol?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Meni je interesenatno i ovo: Jucer na Otvorenom, Seks gostuje. Naravno, sve ovo osudi, podosta u svom fasistickom maniru i presra. Nakon izjava sa srpske strane da su na Ovcari pobijeni vojnici jer su se, kao, samo preobukli u civile, sa pravom rece da sve i da je tako, da je i to zlocin.

Nekih 20 minuta nakon toga gledam Dnevnik na istom tom kanalu. Prica o nekom Srbinu ubijem u Hrvatskoj, i voditelj na kraju lijepo citira branjenike kako su Srbi mahom odbacivali uniforme, pa tako tuzba nema osnove.

Da je bogdo Krleza jos ziv...
Last edited by ibro dirka on 28/09/2007 12:43, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Dirty Harry wrote:
Tomislav MO wrote:
Dirty Harry wrote: Hoces jo¹?

Image
Na slici vidim jednog sa usta¹kom kapom i 100 ljudi oko njega bez kape. Ne èudi me da je takav Avazu interesantniji. I sad ti meni hoæe¹ reæi da je Thomspon usta¹a zbog ovog ekstremista? Je li to ta logika?

Zar nije normalno da se policija zabavi sa ovim ¹to je na¹ao didovu kapu? ©ta ima s tim Thomspon i normalni narod koji je do¹ao na koncert? Evo imaju sliku, pa neka ga tra¾e, to im je posao. :roll:
A mo¾e¹ li mi objasniti kako to da se na drugim koncertima estradnih umjetnika iz Hrvatske (ili bilo kojih drugih) ovakve stvari ne viðaju,a redovna su koreografija Tompsonovih nastupa. U èemu je fol?
ja bio na KUD IDIJOTI ... i taman se nado ovim uciteljskim kapama...
al nema...
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Imena, imena, i pod 1. i pod 2. i pod 3, a to ti je na kraju najbolje sve fino uruciti tuzilastvu pa neka se time bavi, naravno ako nam opet malo ne lagis, a mozes prijaviti i tiho etnicko ciscenje koje nad tobom jadnicom provode Bosnjaci u Sarajevu. Mozda Semiha u Hagu ili pred Sudom BiH bude osudjena po zapovjednoj odgovornosti. :lol:
Liska

Post by Liska »

Slavko Jovičić Oscar wrote:
Liska wrote:Tko je imao nekakvih iluzija o kredibilitetu Haga, jucer ih je izgubio. Florence Hartman je dovoljno napisala o Tuziteljstvu u slucaju Milosevic. Da je Milosevic prezivio,siguran sam da bi dobio oslobadjajucu presudu ili neku smijesno malu sto bi znacilo da ce biti pusten na slobodu. Isto tako ce proci Seselj, ako prezivi, jer se u Haagu s vremena na vrijeme desavaju cudne stvari. U odnosu na broj zatvorenika imaju neprirodno visoku smrtnost zatvorenika. S ozbirom na tehniku kojom raspolazu, cisto sumnjam da je u pitanju nemar. I vidjecemo sto ces pisati o Haagu ako odluka protiv Delica ne bude ona koju ocekujes. Tesko ce biti braniti vojsku ciji je vrhovni zapovjednik osudjen za ratne zlocine. Haag ce za koju godinu biti zaboravljen, nece nikada suditi ni Mladicu ni Karadzicu a presude iz Haaga nece imati nikakvu vrijednost, u bilo kome smislu. Jos jedna dobra ideja koja je propala u izvedbi, sto i nije cudo s obzirom da iza nje stoji UN. Medjunarodno pravo ne postoji vec skoro dvije decenije, postoje samo razlicita tumacenja medjunarodnog prava od strane drzava, kad i kako im odgovara. Nikada i nece i ne moze biti drugacije.
Nemoj svega ti izmisljat. Milosevic ne bi bio oslobodjen jer je vec bila donesena medjupresuda u kojoj je osudjen za genocid u pet gradova u BiH, a medjupresuda ulazi u konacnu presudu. Sve mozes, i relativizirat, i potcjenjivat, i omalovazavat (to obicno rade revizionisti ili ljudi koji negiraju zlocin), ali samo nemoj izmisljat (ne znam zaista kako tako olako plasiras izmisljotine, ako nesto ne znas, onda radije suti). Hag nije izgubio kredibilitet, nego je Hrvatska. Pogledaj malo bolje zasto se kolju advokati Gotivine i druga dva hr generala? Gotovina je skonto da nije lud da zalozi svoju glavu, a on je bio igracka u Tudjmanovom aparatu koji je pokrenuo i etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske i agresiju na BiH odnosno podjelu sa Slobom. Tako ti je i sa Vukovarom, Hrvati su izgubili kredibilitet. Zasto bi sud osudio vukovarsku trojku, kada je Hrvatska tu istu srbo armiju snabdjevala gorivom? Neka prvo osude Tudjmana. Kredibilitet hrvatske je tu vrlo lako osporit, gledano s pravne strane. Sto se tice Delica, postovacu odluku suda. Delic nije optuzen ni za genocid, ni za zlocine protiv covjecnosti, ni za etnicko ciscenje, ni za ratne zlocine protiv civila, nego za krsenje zenevske konvecije i to po komandnoj odgovornosti, sto uopste nije zlocin per se, nego nemar u sluzbi. Proci ce u najgoru ruku kao Kubura.
Meni ti i nije velika razlika izmedju krsenja Zenevske konvencije koje rezultira ubijanjem civila ili ratnog zlocina. Nije me briga za pravnicke termine kojima se gadjaju. Inace je mnogo lakse zrtvi kad joj kazu da je ubijaju jer krse Zenevsku konvenciju ali je ne ubijaju na nacin da to predstavlja ratni zlocin.
Mozes li mi naci u Haskom tribunalu instituciju medjupresude? Nisam upoznat sa tom institucijim ni u anglosaksonskom ni u kontinetalnom pravu.
Ali kako god bilo Haag ce pasti u zaborav, iskompromitiran svojim presudama i knjigom Hartmanove. Pa jos kad Carla del Ponte napise svoju knjigu za godinu-dvije i kad sva prljavstina izadje na vidjelo. Tuziteljstvo je strogo pazilo da ne poveze Milosevica sa Srebrenicom a potpuno je odustalo da generale JNA Kadijevica, Adzica, Panica i Perisica optuzi za ratne zlocine u Hrvatskoj i BiH. Perisicu su oprostili skoro 200 neduznih gradjana Mostara a bogami sa ovom presudom su Sljivancaninu oprostili Ovcaru. I to je pravda po tebi ili mislis da su gore pomenuti nevini?
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Dirty Harry wrote: A možeš li mi objasniti kako to da se na drugim koncertima estradnih umjetnika iz Hrvatske (ili bilo kojih drugih) ovakve stvari ne viđaju,a redovna su koreografija Tompsonovih nastupa. U čemu je fol?
Fol je što Thompson u svojim pjesmama često zadire u politiku. Poznato je da favorizira desnu političku opciju, i da je konzervativan. U tome se razlikuje od pjevača koji se ne bave politikom, ali samo po sebi, bavljenje politkom nije protuzakonito, zar ne?

To je sve ok, i legalno, ali logično je da na koncert dolazi publika koja nije homogena, ne misle svi isto, odnosno bude naroda od desnog centra, pa onih koji naginju u lijevo, pa do ultra desničara koji su problematični.

Ali ne može se zbog toga generalizirati. I na nogometnim utakmicama bude nereda, pa opet policija hapsi izgrednike, a ne po redu cijelu publiku ili igrače.
Prozor

Post by Prozor »

rajvosa^ wrote:

Ja hocu spisak! :oops:
klixober

Post by klixober »

Hoce mi ovi sto govore da Thompson nije ustasa objasniti zasto je on uvijek obucen u crno,kao i 90% njegove publike?
Post Reply