Ovakve perfidne podvale zasluzuju svaku osudu!jeza u ledja wrote:Za sta ste se borili u ratu?
...pa me to buni jer se ja sjecam jednog totalnog, apsolutnog kaosa u aprilu 92-e u kojoj je na jednoj strani bila vrhunski organizovana vojna sila, a na drugoj strani samo - narod. Cak i oni koji su bili organizovani, poput PL ili ZB ili sto da ne i HVO i HOS, nisu bili tu prvenstveno radi branjenja neke 'suverene, nedjeljive' drzave, vec da brane puke zivote ljudi.
Mogao si komotno pored HVO-a dodati i VRS-a?! HVO se borio za republiku hrvatsku. Dokaz prvi: http://hrw.org/reports/2004/ij/icty/2.htm#_Toc62882594
HVO se smatra agentom republike Hrvatske na teritoriji BiH.
HVO je zajedno sa "vrhunski organizovanom vojnom silom na jednoj strani" razbijao BiH i odgovoran je za smrt minimalno, napominjem minimalno 11 hiljada Bosnjaka. O maksimumu necu dok se ne objavi presuda Jadranku Prlicu, kako me ne bi hvatali za rijec.
HVO odnosno Herceg Bosna, a HVO kao njegova vojna komponenta, su osudjeni za planiranje i sprovodjenje etničkog čišćenja, definisanog kao zločin protiv čovječnosti, što je poslije genocida na najteži zločin, na području Srednje Bosne, odnosno Lasvanske doline.
Svaka ostala rasprava je suvisna. Sve ostalo je perfidna podvala. Pa kako te covjece nije stid da napises da se HVO borio za BiH, pored tolikog broja zrtva, pored desetak presuda u Hagu i pored nalaza IDC-a, izvjestaja HRW-a i Crvenog krsta, rezolucija UNa da hrvatska povuce svoju vojsku iz BiH i da zatvori logore?!
Pa majka mu stara, imal te moderacije da sankcionise ovakve provokacije? Jedva cekam da se usvoji zakon o zabrani negiranja genocida i zlocina protiv covjecnosti, valjda kad po novcaniku udaris onda tek ljudi shvate.