ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#151 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by JThomas »

ne drug, vrlo rado bi oni nastavili kupovati glasačko tijelo povišicama i udomljavanjima, tako su se i dosad održavali na vlasti. al' nema više.
burek_in_space

#152 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by burek_in_space »

JThomas wrote:ne drug, vrlo rado bi oni nastavili kupovati glasačko tijelo povišicama i udomljavanjima, tako su se i dosad održavali na vlasti. al' nema više.
Ma napravi ba rachunicu, koliko administrativaca ima u raznoraznim javnim institucijama, podijeli sa brojem stranaka, pa sa brojem njihovih glasacha pojedinachno, i doci cesh do cifre koja pokazuje da je puno vishe onih koji ne glasaju ( a samo oni znaju zashto + shto je meni opravdanje "nemam za koga" tako ofucano da nije ni vrijedno spomena) i po meni tu pada sva pricha u vodu kada se kazhe da nije do naroda. Naravno da je do naroda, i sve dok ne bude 5 njih visilo na Marindvoru, jebavace nas u zdrav mozak. I nek jebu, ne zasluzhujemo bolje.
JThomas

#153 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by JThomas »

samo što to nikakve veze nema s ovim što ja pričam.

i ja sam glasao za promjene, a dobio sam više istog jer ovi "novi" vode još agresivniju kampanju udomljavanja na budžetu od ovih prije, ako je to ikako moguće.
Alfons Kauders

#154 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

wolf07 wrote:
Pa jebote kad procitam neke postove ispade da su u ovoj drzavi privatnici cvjecke a ne robovlasnici! Ja ne znam sta vi svi koji radite za privatnike ocekujete, da ce granicna policija strajkovati zato sto je plata u nekog mesara ili molera 500 KM, jel' to rjesenje??? Stvar je jasna k'o bijeli dan, ljudi nisu zadovoljni nekim zakonskim rjesenjima, najavili su bijeli strajk i provode ga, sta tu nije u redu? Svako se bori na svoj nacin, vojska recimo nema pravo na strajk a u istim je govnima kao i ovi na granici, sta trebaju oni da urade a da narod ne trpi i da oni ostvare svoja prava? Kad se firma privatizuje i privatnik otpusti pola radnika ljudi dodju pred fabriku i ne daju nikome ni da udje ni da izadje, i to je OK. Imala je bivsa Juga hiljadu problema, sjecam se vremena kad je pored onolikih elektrana uvodjena redukcija struje jer je sve prodavano vani, osamdesetih je ulje, secer i kafa isao na kartice, SVOJE VLASTITO AUTO SI MOGAO VOZITI SVAKI DRUGI DAN U SEDMICI! Sve je to bilo zbog stednje i kojekakvih nebuloza pa nikome nije bilo ni na kraj pameti da kaze smanji platu u JNA, policiji ili sudijama. Ja ne znam u kojem paralelnom kosmosu vi ljudi zivite ali zamislite situaciju da je topli obrok nekog ko radi u elektroprivredi sad duplo veci nego granicnoj policiji ili vojsci a ta se razlika sad treba jos vise povecati!!! U cemu je fol, ovi u elektranama prave struju a ovi na granici i u vojsci ne rade nista??? Ako je to vas stav onda stvarno nemate pojma o drzavi. I da zavrsim, moja zena radi u firmi privatnika koji redovno placa sve doprinose, platu, topli obrok, regres... plata nije neka ali ne bi bila puno bolja ni da je na drzavnim jaslama sa SSS, ja primam platu iz budzeta (nije bitno kojeg), moja strucna sprema je veca, posao odgovorniji i plata veca. Moj auto i auto mog sefa su losiji nego dva auta koja ima privatnik za kog moja zena radi, e de mi sad pricajte o nametima koje trpe privatnici pa da se rasplacem nad njihovom sudbinom jer kako je krenulo ispasce da su jedini koji nesto stvaraju o ovoj zemlji privatnici a svi koji su na budzetu crpe te jadnike za svoj nerad.
I sta zapravo pokusavas reci? Da ne treba kresati plate nikom na budzetu? Slazem se, ne treba, ali samo onda kad ima dovoljno para, npr. kao 2005-2008, kada su plate rasle. Sad kad nema para, plate moraju da padaju svima i kraj price. Odakle bi trebali namaknuti razliku?

Budzeti na svim nivoima su nikakvi - nismo mi normalna drzava pa da odgodimo gradnju neke pruge, broda ili kupovinu helikoptera za vojsku, po kantonima plate cine 80% ili vise budzeta, nemamo prostora za ustedu na investicijama... E hocu li onda ja, kao radnik i potrosac, placati vise poreza? Hoce li vise placati moj poslodavac? Taman slabo posla ovih dana, da platimo vise poreza i urucimo jos jedan otkaz? Ili da se drzava opet zaduzi, pa da to nadokadimo za nekoliko godina?

Zasto bi to bilo fer? U privatnom sektoru ljudi masovno ostaju bez posla i to godinama, a u isto vrijeme u javnom sektoru NIKO nece da pristane ni na kresanje plate od 5, 10 ili 20%... Ako je kriza druze, onda svi treba na nose svoj dio tereta. Ne vidim po cemu je bilo ko na budzetu vazniji od mene ili mojih kolega, zasto bi imali sigurnija primanja, zasto bi imali vece plate od vecine ljudi u privatnom sektoru? Ali jok, oni se ne porede s radnicima Krivaje, Zeljezare, Solane, Preventa, Pivare... Vec s ministrima, telekomom i elektroprivredom. I onda se pitas gdje ko zivi?
Alfons Kauders

#155 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:samo što to nikakve veze nema s ovim što ja pričam.

i ja sam glasao za promjene, a dobio sam više istog jer ovi "novi" vode još agresivniju kampanju udomljavanja na budžetu od ovih prije, ako je to ikako moguće.
Jap - u nadrealistima je makar bilo "gasi muziku" i mars napolje, dolaze novi. Ovdje dolaze novi, a i stari ostaju... :D
JThomas

#156 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by JThomas »

ha ja, stereo rad :dance:
Alfons Kauders

#157 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ha ja, stereo rad :dance:
Jedva cekam da vidim ove podatke za 2011 i 2012

http://www.fzs.ba/Podaci/Federacija%20B ... 202011.pdf

I prije 3 godine su svi plakali kada se uslo u aranzman s MMF-om, kako se moraju praviti "bolni" rezovi, kresati broj zaposlenih i plate.

Samo sto brojevi ne lazu, pa je i pored tih "bolnih rezova" broj zaposlenih u javnom sektoru nasatavio rasti od 2008 do 2011, a ni za plate nije falilo, pa su i one rasle brze nego u privredi.

I pored toga, u FBiH smo u zadnja tri kvartala zijanili 4,000 zaposlenih, odnosno 1% od ukupnog broja zaposlenih. Ja se nesto ne sjecam da je bilo rezova u javnom sektoru, ali svakih par sedmica nekom sindikatu se digne ona stvar pa strajkuju, radi umanjenja plate od par posto... Mozda bi se radije mijenjali s ovih 4,000 nego pristali da iz ponizenja rade za jebenu prosjecnu platu u drzavi?
JThomas

#158 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by JThomas »

bolno jeste, al' za one van budžeta.
burek_in_space

#159 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by burek_in_space »

05 maj 2012, 18:10 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» zahvalan

Imash mjesec dana da se nauchish ponashati. :oops:
kadinica

#160 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by kadinica »

Neko je gore već napisao - klasično rušenje države i politika Milorada Dodika.

Hoće čovjek fino da kaže, državne institucije su suvišne. Sud BiH, tužilaštvo. Što neće ukinuti zvanično, ukinut će se samo od sebe, jer ljudi neće da rade pod ovakvim uslovima.
Nije samo plata u pitanju. Ako ste ikada bili u nekoj državnoj instituciji vidjeli ste tri tabora - počev od vrata i portira, pa nadalje. Sve je po nacionalnom ključu. Svako se svakoga boji. Ljudi podmeću jedni drugima, kako bi dokazali da su bolji od onog drugog. A rukovodioci imaju jednu priču za javnost, a drugu između sebe.
Teško je tako raditi, a i ti ljudi hrane i školuju djecu i otplaćuju kredite.
Warashii

#161 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Warashii »

kadinica wrote:Neko je gore već napisao - klasično rušenje države i politika Milorada Dodika.

Hoće čovjek fino da kaže, državne institucije su suvišne. Sud BiH, tužilaštvo. Što neće ukinuti zvanično, ukinut će se samo od sebe, jer ljudi neće da rade pod ovakvim uslovima.
Nije samo plata u pitanju. Ako ste ikada bili u nekoj državnoj instituciji vidjeli ste tri tabora - počev od vrata i portira, pa nadalje. Sve je po nacionalnom ključu. Svako se svakoga boji. Ljudi podmeću jedni drugima, kako bi dokazali da su bolji od onog drugog. A rukovodioci imaju jednu priču za javnost, a drugu između sebe.
Teško je tako raditi, a i ti ljudi hrane i školuju djecu i otplaćuju kredite.
Ko nece da radi?
Pa da se sad raspise konkurs za granicnu policiju prijavilo bi ih ti se tri brda.
A na kraju bi se opet stele zaposljavale.
Meni smanjenje plata granicnoj policiji nije nikakav udar na drzavu.
A opet kazem da narod izadje da strajka za smanjenje plata politicarima izasla bi policija i udarala po glavama.
osrbih_do_groba

#162 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by osrbih_do_groba »

Warashii wrote: Ko nece da radi?
Pa da se sad raspise konkurs za granicnu policiju prijavilo bi ih ti se tri brda.
A na kraju bi se opet stele zaposljavale.
Meni smanjenje plata granicnoj policiji nije nikakav udar na drzavu.
A opet kazem da narod izadje da strajka za smanjenje plata politicarima izasla bi policija i udarala po glavama.
Hajde majke vam. ti i tebi slicni, koji u stanu imaju vjerojatno bistu valikog ekonomskog strucnjaka gosp SPIRIC NIKOLU, prestanite budalasat.
Svi navijate - nek dadnu otkaz pa nek raspisu konkurs da se prijavi po 500 na ta radna mjesta!

NEK VAM JEBENI SPIRIC IZRACUNA KOLIKO BI KOSTALO SKOLOVANJE NOVIH POLICAJACA. Ili mozda nadahnuto mislite da tu ne treba skola. E jeste strucnjak do strucnjaka.

Prestanite vise srati i potezati konkurs
osrbih_do_groba

#163 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Za mod-a, ako moze budi blag, al mi stvarno idu na zivce sa glupom pricom. ThX
Warashii

#164 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Warashii »

osrbih_do_groba wrote: Hajde majke vam. ti i tebi slicni, koji u stanu imaju vjerojatno bistu valikog ekonomskog strucnjaka gosp SPIRIC NIKOLU, prestanite budalasat.
Svi navijate - nek dadnu otkaz pa nek raspisu konkurs da se prijavi po 500 na ta radna mjesta!

NEK VAM JEBENI SPIRIC IZRACUNA KOLIKO BI KOSTALO SKOLOVANJE NOVIH POLICAJACA. Ili mozda nadahnuto mislite da tu ne treba skola. E jeste strucnjak do strucnjaka.

Prestanite vise srati i potezati konkurs
O cemu pricas ti bolan? :-)
Sta sam ja to rekao a da nije tacno???
Osim toga te tvoje dicne policije sam zvao dva puta u zivotu i oba puta su dosli al u k.... znas kakav je to osjecaj, doduse u moj kvart se ni meni ne mili doci al jbga pos`o je pos`o .
Neka okano moje policije al jesil ti ikad skonatao odakle toliko novca da se daju, svima odreda, i somovima u foteljama i ostatku te grupacije, plate, koje su budimo realni u velikoj mjeri ok a znamo daneki imaju i ihaaahaa ( somovi ).
De budite realni. Jbte drzava ako je sitnis od naroda mora nositi na plecama.
moa

#165 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by moa »

@wolf

definitno nisam za smanjenje plata drzavnim sluzbenicima, ovdje prije svega mislim na institucije BiH. Sve ostalo neka se reze i kada nema para za drzavne institucije mora biti jer ovim se urusava drzava. Ovo je politika entiteta jer oni nemaju para a kada je drzava na privremenom finansiranju visak para se prelije u entitete. Btw privatnik sam i vozam auto staro 20 godina i nisam bio na godisnjem caa 4 godine, zato ne kaki bezze. Otidji i zatrazi kredit u banci i reci da radis u drzavi pa ces vidjeti kako ces dobiti kredit. Meni za kredit treba da polozim u banci isti broj novcanica koji meni treba za kredit. Podrzavam ovaj strajk iz samo jednog razloga a to je jer ovo je udar na drzavu sa ovim smanjenjem plata.
osrbih_do_groba

#166 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Warashii wrote: O cemu pricas ti bolan? :-)
Sta sam ja to rekao a da nije tacno???
Osim toga te tvoje dicne policije sam zvao dva puta u zivotu i oba puta su dosli al u k.... znas kakav je to osjecaj, doduse u moj kvart se ni meni ne mili doci al jbga pos`o je pos`o .
Neka okano moje policije al jesil ti ikad skonatao odakle toliko novca da se daju, svima odreda, i somovima u foteljama i ostatku te grupacije, plate, koje su budimo realni u velikoj mjeri ok a znamo daneki imaju i ihaaahaa ( somovi ).
De budite realni. Jbte drzava ako je sitnis od naroda mora nositi na plecama.
Govorim o tvom, spiricevom i predlogu mnogih da ovi iz gp DAJU OTKAZ PA DA SE RASPISE KONKURS DA SE ZAPOSLE NOVI.
E o tom dijelu govorim.

A i ovome ostalom bi se dalo diskutirati.

Ima li ijedna drzava bez policije ili milicije?
Koliko se trosi na njih, otom potom. Mnogo vise se trosi na gluposti u raznim minsitarstvima!

Tirade o potrosnji u javnoj sluzbi. Pitam, moze li ijedna drzava funkcionirati bez administracije? Kod nas je posebna prica obim, bespotrebni, te administarcije.

A posebna prica je " u realnom sektoru plate 300 KM". Ne lazite ni sebe niti bilo koga.

Sto tebi murija nije dosla, ne znam a ne znas niti. Pitaj ih, barem se to SADA moze za razliku od vremena u kojem sam ja odrastao.

Kazes ti i tebi slicni, sav budzet ide na administarciju. Tako je, gotovo sav drzavni budzet ide na admin. Ali jbg, tako rekle cike u Dejtonu. Drzava BiH je nadlezna za ..... pa prema tome nmovac iz njenog budzeta ide za ........

Relana pogled da je situacija teska je jedno ali mjesanje baba i zaba je drugo
Korisničkoime

#167 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Korisničkoime »

Daaaaaaaaaaaajte 99,9 % ih je došlo na štelu ili platilo za to radno mjesto i kad bi se sada ponovo proveo konkurs za sva radna mjesta niko od istih ne bi dobio ponovo posao u GP jer su mahom ostali kandidati bolji zato bi im bilo bolje da šute na ta radna mjesta su došli ne zato što su na konkursima bili najbolji i najsposobniji i svi to oni veoma dobro znaju.
osrbih_do_groba

#168 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Korisničkoime wrote:Daaaaaaaaaaaajte 99,9 % ih je došlo na štelu ili platilo za to radno mjesto i kad bi se sada ponovo proveo konkurs za sva radna mjesta niko od istih ne bi dobio ponovo posao u GP jer su mahom ostali kandidati bolji zato bi im bilo bolje da šute na ta radna mjesta su došli ne zato što su na konkursima bili najbolji i najsposobniji i svi to oni veoma dobro znaju.
Ni to nije tacno. I treba da znate da nije tako. Nemojte vrijedjati druge samo zato sto im zavidite.

Ponovaljam, skuplja bi bila pita nego tepsija kada bi "poslusali" Spirica i razne spirice.

A tih 99,9 %?

Momcino, trebao si ti iznijeti guzicu 2000. godine u Zvornik, pa kada te kroz hodnik stanice GP BiH zovnu "Mujoooo!" izadju svi iz kancelarija. Komentar: "Jbt ovo se od 92 nije culo".

Vjerujem da je bilo i obrnutih situacija sa Jovanom u Kamenskom i Juretom u Kladusi.

Takve ljude ti nazivas nesposobnim i sebe smatras sposobnijeim. Takve i slicne sa 20+ godina policijskog staza ti bi zamijenio sobom, jer si jedino ti posten. Ili nekim iz svoje familije, takodjer postenim. Jako bezobrazno.

I ti ( i jos nekoliko vas pametnih ) smatras da si pozvan da nekoga ocjenjujes, procjenjujes, primas na sluzbu i otpustas?!

Halo,
Bodkin

#169 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Korisničkoime wrote:Daaaaaaaaaaaajte 99,9 % ih je došlo na štelu ili platilo za to radno mjesto i kad bi se sada ponovo proveo konkurs za sva radna mjesta niko od istih ne bi dobio ponovo posao u GP jer su mahom ostali kandidati bolji zato bi im bilo bolje da šute na ta radna mjesta su došli ne zato što su na konkursima bili najbolji i najsposobniji i svi to oni veoma dobro znaju.
Ni to nije tacno. I treba da znate da nije tako. Nemojte vrijedjati druge samo zato sto im zavidite.

Ponovaljam, skuplja bi bila pita nego tepsija kada bi "poslusali" Spirica i razne spirice.

A tih 99,9 %?

Momcino, trebao si ti iznijeti guzicu 2000. godine u Zvornik, pa kada te kroz hodnik stanice GP BiH zovnu "Mujoooo!" izadju svi iz kancelarija. Komentar: "Jbt ovo se od 92 nije culo".

Vjerujem da je bilo i obrnutih situacija sa Jovanom u Kamenskom i Juretom u Kladusi.

Takve ljude ti nazivas nesposobnim i sebe smatras sposobnijeim. Takve i slicne sa 20+ godina policijskog staza ti bi zamijenio sobom, jer si jedino ti posten. Ili nekim iz svoje familije, takodjer postenim. Jako bezobrazno.

I ti ( i jos nekoliko vas pametnih ) smatras da si pozvan da nekoga ocjenjujes, procjenjujes, primas na sluzbu i otpustas?!

Halo,
ja i? jesu placeni bili za to ili su ih natjerali? u cemu je problem. to je isto kao kad specijalac ide da cuva tekmu u mostar. to mu je posao.

cinjenica je da drzavna sluzba vuce ovu drzavu u blato. izdavanja za administraciju su PREVELIKA i treba ih brutalno smanjiti i povecati efikasnost onih sto ostanu. mozda ne treba dirati policijske agencije ili dgs ali siguro se i tu moze red napraviti. u ovom slucaju oni u ocima naroda predstavljaju zaposlene na budzetu i zato ljudi mahom nisu na njihovoj strani
osrbih_do_groba

#170 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Bodkin wrote:
ja i? jesu placeni bili za to ili su ih natjerali? u cemu je problem. to je isto kao kad specijalac ide da cuva tekmu u mostar. to mu je posao.

cinjenica je da drzavna sluzba vuce ovu drzavu u blato. izdavanja za administraciju su PREVELIKA i treba ih brutalno smanjiti i povecati efikasnost onih sto ostanu. mozda ne treba dirati policijske agencije ili dgs ali siguro se i tu moze red napraviti. u ovom slucaju oni u ocima naroda predstavljaju zaposlene na budzetu i zato ljudi mahom nisu na njihovoj strani[/quote]

Problem je sto velika vecina ucesnika u diskusiji kaze da je 99,99999% policajaca lopovi, korumpirani, dosli za novac ili preko stele.
Nije i nisu. Da te pojave "preko stele" ima itekako to stoji ali....

Oko izdvanja za administraciju se slazem ali, za razmisaljanje, evo nekih uporednih podataka za razne nivoe vlasti u BiH

Drzavni budzet BiH 950.000.000 KM
namjerno nisam stavio oko 450.000.000 KM za vanjski dug jer su to manje vise obveze entiteta u BiH

Entitet FBiH 1.923.000.000 KM
Entitet RS 1.825.000.000 KM
Kanton Sarajevo 758.750.000 KM
Općina Novi grad 26.120.000 KM
Bodkin

#171 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Bodkin wrote:

cinjenica je da drzavna sluzba vuce ovu drzavu u blato. izdavanja za administraciju su PREVELIKA i treba ih brutalno smanjiti i povecati efikasnost onih sto ostanu. mozda ne treba dirati policijske agencije ili dgs ali siguro se i tu moze red napraviti. u ovom slucaju oni u ocima naroda predstavljaju zaposlene na budzetu i zato ljudi mahom nisu na njihovoj strani
Problem je sto velika vecina ucesnika u diskusiji kaze da je 99,99999% policajaca lopovi, korumpirani, dosli za novac ili preko stele.
Nije i nisu. Da te pojave "preko stele" ima itekako to stoji ali....

Oko izdvanja za administraciju se slazem ali, za razmisaljanje, evo nekih uporednih podataka za razne nivoe vlasti u BiH

Drzavni budzet BiH 950.000.000 KM
namjerno nisam stavio oko 450.000.000 KM za vanjski dug jer su to manje vise obveze entiteta u BiH

Entitet FBiH 1.923.000.000 KM
Entitet RS 1.825.000.000 KM
Kanton Sarajevo 758.750.000 KM
Općina Novi grad 26.120.000 KM
boldirano, sigurno ima i preko stele ali policija u odnosu na ostale drzavne sluzbe obavlja solidan posao.

sto se tice administracije, ove brojke ne govore puno. postavi izdvajanja za drzavne sluzbe. ljudi su kivni na njih ne zato sto su ljubomorni ( dobro ima i takvih) nego zato sto su teski neradnici sa uslovima za pozeliti. po fejsu se slike kace kako se nokti na poslu lakiraju :-) uz policijske strukture bih vjerovatno uvijek stao samo sto je dosla situacija da svi moraju stediti. ovi ostali...
Warashii

#172 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Warashii »

osrbih_do_groba wrote: Govorim o tvom, spiricevom i predlogu mnogih da ovi iz gp DAJU OTKAZ PA DA SE RASPISE KONKURS DA SE ZAPOSLE NOVI.
E o tom dijelu govorim.

A i ovome ostalom bi se dalo diskutirati.

Ima li ijedna drzava bez policije ili milicije?
Koliko se trosi na njih, otom potom. Mnogo vise se trosi na gluposti u raznim minsitarstvima!

Tirade o potrosnji u javnoj sluzbi. Pitam, moze li ijedna drzava funkcionirati bez administracije? Kod nas je posebna prica obim, bespotrebni, te administarcije.

A posebna prica je " u realnom sektoru plate 300 KM". Ne lazite ni sebe niti bilo koga.

Sto tebi murija nije dosla, ne znam a ne znas niti. Pitaj ih, barem se to SADA moze za razliku od vremena u kojem sam ja odrastao.

Kazes ti i tebi slicni, sav budzet ide na administarciju. Tako je, gotovo sav drzavni budzet ide na admin. Ali jbg, tako rekle cike u Dejtonu. Drzava BiH je nadlezna za ..... pa prema tome nmovac iz njenog budzeta ide za ........

Relana pogled da je situacija teska je jedno ali mjesanje baba i zaba je drugo
Da i? Sta nije ok u tom, nikako mogucem, scenariju?
Pa niko nije ni rekao da treba drzava da bude bez policije, cak stavise, policiji treba plate podici i da budu 24 sata policajci a ne samo dok su na duznosti.

Ko bolan koga laze??? Moja plata, evo bas sad gledam izvod, je 372,16 KM , nema toplog i regresa kao i ostalih ne znam dodataka. Dao bi otkaz odma sutra kad bi nasao sta bolje, na te konkurse sam isao, i kod privatnika i na drzavne, sad vec s godinama ne zaovoljavam u te neke policije ove i one kao ni u vojsku a ovakvih kao ja ima brdo, i jos sam i dobar koliko ih ima nezaposlenih.

I prosto ne znam sta si zelio reci. Sorry al ne kontam.
Neka policije na granici, neka im i dobrih plata, treba, svako treba da bude placen za svoj posao koji obavlja.
Ali trenutno situacija je takva kakva je , losa. Plate treba rezati.
Ovako krenu od prosvjete belaj, krenu od policije belaj, krenu od administracije nelaj, granicna belaj.
NAdam se da ce nekad doci tobe, skresati sebi enormno visoke plate pa onda po svima ostalima.
Il da rezu nama kod gazdi.
Korisničkoime

#173 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Post by Korisničkoime »

osrbih_do_groba wrote:

A tih 99,9 %?

Halo,
Momčino kako ti reče griješiš GP nije služba kojoj treba puno ljudi moje struke tako da u GP postoji malo mjesta na koje bi se ja mogao prijaviti te se nikad i nisam prijavio na bilo koje mjesto u GP. Tako kako im mogu zavidjeti.
Druga stvar momčino ja sam svoju guzicu od 92 iznosio kao maloljetan na puno gora mjesta od kancelarije stanice GPBiH gdje su mi "komentari" bili najmanji problem zato barem za mene ta situacija ne bi bila tako nezgodna i teška ali nismo svi isti.
Treća stvar griješiš i kad kažeš da nema štela i plaćanja ili se praviš lud ili si naivan ako u to vjeruješ znam dva lika koji su uzimali po 10.000 KM za radno mjesto u DGS jer mi je prijatelj tvoj kolega.
Nevezano za temu ali prije dvije godine na konkursu za policijsku akademiju djevojka je 3 mjeseca nakon poroda otrčala državni rekord na 1000 metara koji je uspostavljen davne 1975 i kojeg atletičarke koje se cijeli život bave trčanjem nisu mogle oboriti ali eto nekako je to čudo od djevojke uspjelo. Mislim koliko moraš biti blentav pa da tako našteliš nekome prolaz.
Osobe sa 20+ policijskim stažom ne bi zamijenio sa sobom jer nisam policajac momčino ali se ne radi o tome ko koliko staža ima nego o tome kako se došlo do radnog mjesta i kako se obavlja posao na tom radnom mjestu a cjelokupna državna služba po ova dva navedena pitanja ne stoji dobro. Ima donekle i razumljivih stvari u nekim državnim službama gdje ljudi sve da rade 24 sata ne bi mogli ostvariti potrebni napredak ali to su rijetkosti.
Ko kako obavlja svoj posao pokazuju rezultati a da smo po mišljenju organa EU na direktnoj ruti krijumčarenja drogom, oružjem, ljudima i bijelim robljem mislim dovoljno govori o sposobnosti i stručnosti naših organa koji bi isto trebali da spriječe.
Kratko rečeno što god da Špirić radi ja neću podržati ali bilo bi bolje i vama da se malo uhvatite za vlastiti nos od toga kako ste došli svi na radno mjesto preko toga kako obavljate svoj posao do toga kakva je situacije na drugim radnim mjestima pogotovo kod privatnika i da shvatite da vam je i te kako dobro bilo sve ove godine i da će vam čak i sa smanjenjem plata biti bolje nego ostalim radnicima u BiH. Ceh nerada i javašluka naših političara ljudi van sistema plaćaju od 1996 godine niste valjda mislili da će te vi ostati pošteđeni ako se ništa ne promjeni. Nije se ništa promijenilo od drugih su isisali sve što mogu sad ste vi na redu sad će sisati vas kad završe i sa vama i kad se nebude moglo uzeti više ni od koga tad će sve otići u p.m. i doći ćemo do samog dna. Stranka možda jeste bila zakletva kad je namjestila mjesto (za one kod kojih je radila štela) ali će doći i vama glave kao što je došla i nama ostalima ako se nešto ne promjeni, a neće.
osrbih_do_groba

#174 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

ja sam na svoje radno mjesto dosao, vjerovao ti ili ne zaboli me, 1992. godine ( doduse punodoban, 18,5 godina ), i raznim transformacijama sad radim gdje radim. Dosta mojih kolega je tih strasnih vremena doslo u policiju. Sad ces reci opet preko stele u tu vrijeme, al me i zato zaboli.
Ono sto me vrijedja jeste da konkretno ti u svojim postovima govoris o meni i mojim kolegama kao o lopovima, nehljebima propalicama i sl. Govoris kao da znas da nebih prosao n a "postenom" konkursu. Kako znas? O tim pricama o EU i org kriminalu se slazem ali da li je najveci problem u policijskim strukturama? Pa svakodnevno ljudi, pa i iz GP BiH pronalaze i hapse kriminalce, dokumentutju KD i sl. Al tuzitelj pusti, sud nema dovoljno dokaza itd. I po vama mnogim, policija je nosposobna. Ma jah.
LAZ JE I TO OGROMNA da je 99,99999% ljudstva doslo preko stele. Ja cu ti reci da preko 75% ljudstva cine ljudi 15+ godina radnog staza, koji su vise transormacijama org jednica 2000 i 2001 preslio iz MUP-ova u GP.
Napominjem da govorim o policijskim sluzbenicima ne administarciji

Oko uzimanja novca za zaposlenje si u pravu. Ali zar tako nije u svim oblastima? Ili ces sepraviti blesav i reci da recimo za zaposlenje u opcinskoj admin ne treba stala.

Al jok bitno je sjebati drzavni budzet i drzavne insitucije.

Napominjem, nije samo u pitanju GP, imaju tu i OS BiH, i druge pol agnecije.

Postujem tvoje zalaganje u periodu 92-95 ako je kao sto kazes, ali nisi shavtio poruku. A poruka je:
Nemoj zbog govana kojih itekako ima svugdje pa i u GP prljati obraz svima.

A sta se desavalo po Zvorniku tih dana 2000. godinu, ponosnom nositelju Zlatne policijske znacke MUPRBiH, ne znas i nemoj ni pokusavati da zamislis.

Pozdrav
Last edited by osrbih_do_groba on 07/05/2012 15:08, edited 1 time in total.
osrbih_do_groba

#175 Re: ZA smanjenje plata granicnoj policiji

Warashii wrote: Da i? Sta nije ok u tom, nikako mogucem, scenariju?
Pa niko nije ni rekao da treba drzava da bude bez policije, cak stavise, policiji treba plate podici i da budu 24 sata policajci a ne samo dok su na duznosti.
Jbg drug onda pises na pogresnoj temi.

A oko scenarija, pitam te znas li koliko kosta skolovanje i obuka jednog policijskog sluzbenika? Recima da se sad one akademije pohadjaju nekih 17-18 mjseci? Znas li koja je to cifra da odskolujes novih cca 3000 policajaca? Jer ne zaboravi, to su OSL koja tu obuku moraju proci!

I sad mi reci da Nikola zna zna prica a ti mislis da je to izvodivo i ekonomski opravdano.
Post Reply