kolegakolega wrote:sve ste vi to lijepo analizirale ali sa svoje tacke gledista, medjutim ako mislite da cete me ovako zastrasit varate se, ja od svojih principa ne odustajemdanas wrote:uufff, al' smo postali svakakvi...anais_nin wrote:pa jasta nego je "nice"uvijek je lakse shuplju valjat onoj koja ne zna sta je suplja
evo, kolega se ne zaljubljuje u ovakE poput tebe i menekoje smo prosle sve uzduz i poprijeko i vidjele dvaput vise
koje smo oguglale i na sarm i na pricu i kojima musko vise i ne smije prici jer nam vidi u ocima da ce dobiti stoc u vugla; kojima je dosadan postao svaki, i koje vise ne prepoznaju prirodnost i iskrenost kad je vide, vec odma skocimo da zakolutamo okicama i da kazemo 'jo mu suplje', 'eki levata' i slicno...
![]()
kolega se zaljubljuje u nas kakve smo bile prije 20 godina![]()
; kad smo i same bile iskrene i naivne; kad nam nije bila vazna necija 'prica' niti smo znale sta je to; kad smo bile ushicene nekim onako kako je on bio ushicen nama, a sve bez 'evaluacija' price i sarma; kad jos nismo nista znale i kad nismo verovale da na svetu tuge ima...
znam da je opsta devalvacija svih vrijednosti u drustvu pa i vrijednosti koje moze imati covjek, ali "zlato" ne gubi vrijednost bez obzira na devalvaciju, naprotiv, postaje jos vrijednije
sve si ti jako lijepo rekao, samo si zaboravio par stvarchica
da, ono shto je dragocjeno ne bi smjelo da gubi vrijednost, slazhem se. ali u chemu se sastoji ta vrijednost? i ko je devalvira?
zaljubite se vi u "nevinost" (onako kako ju je @danas secirala), ali kad bude stani-pani, kad dodju teshki trenuci, kad ne znate dalje, kad se "nevinashca" umore skakucuci od potochica do cvjetica i zamuknu chim se nad njihov i vash lepi svet nadvije prvi oblak... eh, onda trchite do ovakvih iz prvog dijela danaskinog posta (zanemari ironiju u njemu, ako si je uopce prepoznao) za koje znate da ce i razumjeti, i objasniti, i podrzhati, i umiriti, i stati iza i uz vas, i ako bash hocesh, bash zbog svega toga vratiti vjeru i u svijet i u zhivot i u ljude.
da ovo sve gubi vrijednost u opcem metezhu pogreshnih prioriteta u nashoj (i ne samo nashoj, dalo bi se ovo i generalizirati) naopakoj okolini (a tih pogreshnih prioriteta ima koliko hocesh, ovo o chemu ti govorish je mozhda i najbezazleniji), to je nazhalost tachno. ali upravo i ti, kolega