Ja ne kazem da je to sigurno medjutim postoji ta mogucnost a ulog je preveliki da bi se rizikovalo.prleitihi wrote:onda možemo očekivati da slavko jovičić slavuj počne raditi na rušenju republike srpske..jer bi hare mogao izvući iz fioke neki kompromitirajući materijal?![]()
![]()
Za krah ustavnih promjena krivi Silajdžić i Ljubić
-
zzzzz
-
haris ubleha
prleitihi wrote:onda možemo očekivati da slavko jovičić slavuj počne raditi na rušenju republike srpske..jer bi hare mogao izvući iz fioke neki kompromitirajući materijal?![]()
![]()
-
from_dust
Gargamel,eto vidiš,to smo mi.Zato je frajer i izgubio izbore,jer je GARGAMEL.zzzzz wrote:Sto ne kaze Gargamel kako je on proveo reformu odbrane po Dodikovom nacrtu a nama namontirali polaganje zakletve u Banjaluci (ono famozno kad su se regruti zaklinjali entitetu) da bi sve to lakse svarili.
Najmanje sto je morao uraditi je da uslovi ovakvo provodjenje reforme odbrane, usvajanjem reforme policije u paketu.
Nemojte me pogresno shvatiti ali postavljati na ovako odgovorne funkcije ljude koji su proveli neko vrijeme u logorima ili zatvorima je vrlo riskantno.
Nek je Hare lijep.Pa Tihić je za njega ideal,realan i pametan političar.
GARGAMEL.........................uf.........
ZNAM JA NAS,JEBO TI NAS
-
sarlo
Haris Silajdzic 350 520Krugman wrote: Tihic se u RS-u protiv najgorih cetnika krvavoborio za prava Bosnjaka od 97-2002. Frajer (frajeeeru..., mozda ste pederi) je bio prvi bosnjacki poslanik u parlamentu RS-a gdje je redovno trpio maltretiranja od raznih cobana, u vrijeme kad se jos ni krv na cetnickim nozevima nije isusila. U isto to vrijme kriminalac Silajdzic koji je RS i stvorio je po Istambulu uzivao blagodeti svog haram bogatstva stecenog na mojim i tvojim plecima i prosipajuci suplju pricu. Ne budi naivni idiot.
tihic 150 000
Na pretploslim izborima tihic je dobio Silajdzica. Mislim da je to jedna od najgorih stvari koja se desila Bosnjacima poslije rata. Na zadnjim izbgorima Silajdzic je dobio gore pomenutim skorom. Silajdzic je hrabar, baskompromisan politicar. Licnost velikog intelektualnog i politickog kapaciteta. Nazalost u Bosni on nema vlast, a protiv njega su se udruzili Dodik, tihic, Covic. Podrsku ima samo u djelu SDP-a (Komsic, Lagumdzija).
"... zavladao je paranoican strah od povratka Silajdzica u politiku.." Z.Lagumdzija, april 2006. godine. Mjesec kad je Bosanski parlament odbacio nametnute amandmane na oktroisani ustav.
"Pascad su pustena a kamenje svezano"
Last edited by sarlo on 23/06/2007 20:52, edited 1 time in total.
- cyprus
Ne kontam.sarlo wrote:Haris Silajdzic 350 520Krugman wrote: Tihic se u RS-u protiv najgorih cetnika krvavoborio za prava Bosnjaka od 97-2002. Frajer (frajeeeru..., mozda ste pederi) je bio prvi bosnjacki poslanik u parlamentu RS-a gdje je redovno trpio maltretiranja od raznih cobana, u vrijeme kad se jos ni krv na cetnickim nozevima nije isusila. U isto to vrijme kriminalac Silajdzic koji je RS i stvorio je po Istambulu uzivao blagodeti svog haram bogatstva stecenog na mojim i tvojim plecima i prosipajuci suplju pricu. Ne budi naivni idiot.
tihic 150 000
Na pretploslim izborima tihic je dobio Silajdzic. Mislim da je to jedna od najgorih stvari koja se desila Bosnjacima poslije rata. Na zadnjim izbgorima Silajdzic je dobio gore pomenutim skorom. Silajdzic je hrabar, baskompromisan politicar. Licnost velikog intelektualnog i politickog kapaciteta. Nazalost u Bosni on nema vlast, a protiv njega su se udruzili Dodik, tihic, Covic. Podrsku ima samo u djelu SDP-a (Komsic, Lagumdzija).
"... zavladao je paranoican strah od povratka Silajdzica u politiku.." Z.Lagumdzija, april 2006. godine. Mjesec kad je Bosanski parlament odbacio nametnute amandmane na oktroisani ustav.
"Pascad su pustena a kamenje svezano"
-
erised traeh
1. Očito se nisu dogovorile, jer da su se dogovorile, prijedlog ne bi propao u Parlamentufrom_dust wrote:Uf,evo ja ću,kad neće niko.Ovako,šta su se ovi ikad dogovorili,oko ičega,igdje.erised traeh wrote:Jel to ne znate dogovor, il vas je stid reć, il vam je mrsko tipkat?erised traeh wrote: ???
Hoćel meni neko odgovorit?
P.S. Jebite se ja odo spavat......
Sva bitnija rješenja su bila NAMETNUTA.
Eh,sad su ovi kao sjeli,sve bitnije stranke u BiH ikao dogovorile se : PREMIJER SA VEĆIM INGERENCIJAMA,,Vijeće ministara sa širim ovlastima,JEDAN PREDSJEDNIK I DVA PODPREDSJEDNIKA(nema više rotacije),navodno efikasniju parlamentarnu skupštinu.......bla,bla..........To bi bio tračak sunca,da su uspjele da se SVE bitnije stranke nešto dogovore,oko bilo čega,kamoli oko iole bitnijih stvari.
Zaboravio sam reformu policije,koja je također trebala da se dogovori u dogledno vrijeme.
To je palo i vratili smo se 15 godina unazad
Ps Sad ne mogu da se dogovore oko toga ko će prvi da sjedne,kamoli oko nečega drugog............to je poenta,nema više dogovora.
Dodik se prokurčio,Hare ganja fotelju još par desetina godina,ljepota
2. Koje su to veće ovalsti Vijeća ministara?
3. Što se tiće Predsjedništva, imali bi jednog Predsjednika i dav potpredsjednika koji bi se rotirali, (isti klinac, samo promjenjeni nazivi - nije član predsjedništva, nego potpredsjendik). Da je usvoj aprilski paket, sadašnje Predsjedništvo bi činili Tihić, Jović i Radmanović. Vi možete pričat šta hoćete ali su meni Silajdžić i Komšič puno bolji od Tihića i Jovića (pogotovo po pitanju hrvatskog člana).
4. U čemu bi se ogledala efikasnot Parlamentarne skupštine, osim što bi više trošili budžetskog novca
5. kakve veze ima reforma policije sa reformom ustava? Kolko ja znam, ustavni amandmani nisu podrazumijevali pitanja koja se tiću sigurnosti i policije.
- GandalfSivi
Pa dokle vise? Covjek je jedini u vlasti non-stop od rata do danas i opet nema vlast? Pa jeste li vi ljudi normalni vise???sarlo wrote: Na pretploslim izborima tihic je dobio Silajdzic. Mislim da je to jedna od najgorih stvari koja se desila Bosnjacima poslije rata. Na zadnjim izbgorima Silajdzic je dobio gore pomenutim skorom. Silajdzic je hrabar, baskompromisan politicar. Licnost velikog intelektualnog i politickog kapaciteta. Nazalost u Bosni on nema vlast, a protiv njega su se udruzili Dodik, tihic, Covic. Podrsku ima samo u djelu SDP-a (Komsic, Lagumdzija).
-
from_dust
Da bih ti odgovorio,moram referat da pišemerised traeh wrote:1. Očito se nisu dogovorile, jer da su se dogovorile, prijedlog ne bi propao u Parlamentufrom_dust wrote:Uf,evo ja ću,kad neće niko.Ovako,šta su se ovi ikad dogovorili,oko ičega,igdje.erised traeh wrote: Jel to ne znate dogovor, il vas je stid reć, il vam je mrsko tipkat?
P.S. Jebite se ja odo spavat......
Eh,sad su ovi kao sjeli,sve bitnije stranke u BiH ikao dogovorile se : PREMIJER SA VEĆIM INGERENCIJAMA,,Vijeće ministara sa širim ovlastima,JEDAN PREDSJEDNIK I DVA PODPREDSJEDNIKA(nema više rotacije),navodno efikasniju parlamentarnu skupštinu.......bla,bla..........To bi bio tračak sunca,da su uspjele da se SVE bitnije stranke nešto dogovore,oko bilo čega,kamoli oko iole bitnijih stvari.
Zaboravio sam reformu policije,koja je također trebala da se dogovori u dogledno vrijeme.
Ps Sad ne mogu da se dogovore oko toga ko će prvi da sjedne,kamoli oko nečega drugog............to je poenta,nema više dogovora.
3. Što se tiće Predsjedništva, imali bi jednog Predsjednika i dav potpredsjednika koji bi se rotirali, (isti klinac, samo promjenjeni nazivi - nije član predsjedništva, nego potpredsjendik). Da je usvoj aprilski paket, sadašnje Predsjedništvo bi činili Tihić, Jović i Radmanović. Vi možete pričat šta hoćete ali su meni Silajdžić i Komšič puno bolji od Tihića i Jovića (pogotovo po pitanju hrvatskog člana).
4. U čemu bi se ogledala efikasnot Parlamentarne skupštine, osim što bi više trošili budžetskog novca
5. kakve veze ima reforma policije sa reformom ustava? Kolko ja znam, ustavni amandmani nisu podrazumijevali pitanja koja se tiću sigurnosti i policije.
Pošto je subota,ne želim to radim. Sutra dobiješ odgovor,ali zaključujem da ne čitaš između redova.
Zaključujem da nisi pročitao moj post gdje sam napisao da je reforma policije u DOGLEDNO vrijeme.
Zaključujem da opet nisi pročitao moj post gdje sam masu toga napisao.....
Zaključujem da nisi pročitao još jedan post koji govori pridruživanju paktu za stabilnost itd.........Nisi ti mnogo toga pročitao,a opet pitaš slična pitanja.
Pitanje za kraj: šta to Srbi traže a da već nemaju ???? Imaju haman državu,imaju svoj grb,ustav,policiju,državne institucije...............
Njima odgovara status,ovakav kakav jeste............nas koče u bilo kakvom napredku,njih baš briga...........to su pokazali.
Da,umalo da zaboravim,ovakvo stanje odgovara Haretu,koji će opet biti izabran,još zadržati fotelju a da NIŠTA NIJE NAPRAVIO..........NI ON NI STRANKA MU.
Lažem,jesu..............Hećo,Enver Kreso,Azra Hadžiahmetović,Safet Halilović.........ne znam jesi li upoznat sa njihovim likom i djelom??
OPet referat
Odoh.............
-
erised traeh
Kao prvo, hajde da na trenutak zaboravimo aktuelne političare, te da se koncentrišemo na taj novi ustav koji bi trebao da predstavlja dugoročno rješenje. Zamolio bih te da umjesto neumjesnih izjava kojim zaobilaziš odgovoriti na moja pitanja, usmjeriš svoju koncentraciju na sama pitanja.from_dust wrote:Da bih ti odgovorio,moram referat da pišemerised traeh wrote:1. Očito se nisu dogovorile, jer da su se dogovorile, prijedlog ne bi propao u Parlamentufrom_dust wrote: Uf,evo ja ću,kad neće niko.Ovako,šta su se ovi ikad dogovorili,oko ičega,igdje.
5. kakve veze ima reforma policije sa reformom ustava? Kolko ja znam, ustavni amandmani nisu podrazumijevali pitanja koja se tiću sigurnosti i policije.![]()
Pošto je subota,ne želim to radim. Sutra dobiješ odgovor,ali zaključujem da ne čitaš između redova.
Zaključujem da nisi pročitao moj post gdje sam napisao da je reforma policije u DOGLEDNO vrijeme.
Zaključujem da opet nisi pročitao moj post gdje sam masu toga napisao.....
Zaključujem da nisi pročitao još jedan post koji govori pridruživanju paktu za stabilnost itd.........Nisi ti mnogo toga pročitao,a opet pitaš slična pitanja.![]()
Pitanje za kraj: šta to Srbi traže a da već nemaju ???? Imaju haman državu,imaju svoj grb,ustav,policiju,državne institucije...............
Njima odgovara status,ovakav kakav jeste............nas koče u bilo kakvom napredku,njih baš briga...........to su pokazali.
Da,umalo da zaboravim,ovakvo stanje odgovara Haretu,koji će opet biti izabran,još zadržati fotelju a da NIŠTA NIJE NAPRAVIO..........NI ON NI STRANKA MU.
Lažem,jesu..............Hećo,Enver Kreso,Azra Hadžiahmetović,Safet Halilović.........ne znam jesi li upoznat sa njihovim likom i djelom??
OPet referat![]()
Odoh.............
Da, tačno si rekao - Srbi imaju sve što žele u ovoj situaciji, uzrokovanoj aneksom 6 Daytonskog sporazuma. Ali, pitanje je: šta Srbi gube, a mi dobivamo usvajanjem aprilskog paketa, odnosno šta to mijenja trenutnu situaciju? Po čemu se razlikuje ustav iz aprilskog paketa od ustava iz Daytona? Koje su to bitne razlike koje su u korist BiH? ja bih te zamolio da mi odgovoriš na ova pitanja, ne dotičući se onih koji su to podržali, a koji su oborili aprilski paket. (uzimajući u obzir gore iznesene tvrdnje, mišljenja i pitanja)
Dalje, i sam visoki predstavnik je rekao da promjena ustava nije jedan od uslova za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Jedini uslov čije ispunjenje bi dovelo do potpisivanja Sporazuma je reforma policije, koja je odvojena od reforme ustava (osim ako ti ne tvrdiš drugačije).
Napomena: Kad kažem Srbi, mislim na srpske nacionalističke političare i njihove glasače
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
dje si ba', "laktas",prleitihi wrote:seiko nije jutros uz'o terapiju..:(:(
evo jos malo "materijala iz arhive" (jes staro, al', ista tema isti igraci), procitaj, moze ti koristiti,
9. SLOBINA BOSNA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
(Sarajevo, 24. mart, 2006)
Sarajevo, 24. mart, 2006. -- Magazin ¨Slobodna Bosna¨, mnogima znana kao neoficijelno glasilo preostalih sljedbenika Zlatka Lagumdžije, njegovog SDP-a i ostale refuze decenijama odanih poslušnika Beograda, medu patriotima RBiH poznata i kao ¨Slobina Bosna¨, žestoko je stala u obranu Republike srpske, a sve na talasu uništenja države BiH koju sprovodi njihov patron Zlatko Lagumdžija sa svojim partnerima Sulejmanom Tihicem, Draganom Cavicem, Miloradom drugim i ostalom bratijom.
Svom propagandnom poslu je ¨Slobina Bosna¨ po pitanju Dejtonskog ustava pristupila tako što je protivnike Lagumdžijinog nastojanja da ratificira Republiku srpsku, krenula na svojim ¨masnim¨ kolor stranicama vulgarno, UDBA-ški pokušati kompromitirati. Ali, pri tome ona ima jedan veliki problem. Naime, protivljenje veleizdaji države BiH je ustvari predmet aktivnosti veoma širokog gradanskog bloka kojeg formiraju na stotine hiljada gradana RBiH, zatim preko 100 nevladinih organizacija i slicnih gradanskih udruga, mnogo neovisnih intelektualaca, mnogo velikih udruga u dijaspori, a, naravno, i nekoliko prominentnih stranaka kao što su Stranka za BiH, BOSS, SDU ... a u par proteklih tjedana izgleda i uz potporu Liberala i Republikanaca BiH. Stoga ¨Slobina Bosna¨ želi pronaci neku osjetljivu tacku u tako širokom frontu – tacku za koju misli da je na njoj najlakše izvršiti ¨proboj¨, te probijanjem te tacke eventualno poljuljati, pa i uništiti i cijeli PATRIOTSKI BLOK. To ¨Slobinoj Bosni¨, naravno, nece uspjeti, ali nama ipak preostaje mukotrpan posao da gledamo kako to ona cini. To i nije tako loše, jer nam daje priliku da se neki od nas prisjetimo djetinjstva i rane mladosti -- vremena komunistickih progona, harangi, ¨pakovanja¨!
Kako sve to ¨Slobina Bosna¨ cini?! Dakle, kao najlakšeg subjekta za kompromitaciju je odabrala Harisa Silajdžica. Prvo je cijeli široki patriotski blok žurnalisticki maksimalno nasilno/tendenciozno gotovo poistovjetila sa osobom po imenu Haris Silajdžic – da bi zatim vec nekoliko tjedana kampanjom histericnog kompromitiranja Harisa Silajdžica, pokušala kompromitirati, ni manje ni više do cijeli patriotski blok, cijeli široki patriotski poduhvat -- poduhvat u kojem je Silajdžic tek jedan od mnogih ucesnika, u kojem je Haris Silajdžic (kad vec o njemu pišemo, naglasimo) ovaj puta na potpuno ispravnoj strani.
Doista, sve je to prozirna, otrcana UDBA-ška taktika … starijim generacijama toliko znana.
Kada se vec o poznatim politicarima govori, treba naglasiti da su ove godine protiv veleizdaje države Bosne i Hercegovine istupili slijedeci branioci svoje domovine, clanovi liderskog kruga svojih stranaka:
1. Safet Halilovic (SBiH)
2. Beriz Belkic (SBiH)
3. Haris Silajdžic (SBiH)
4. Nijaz Durakovic (SDU)
5. Miro Lazovic (SDU)
6. Sejfudin Tokic (SDU)
7. Ivo Komšic (SDU)
8. Mladen Potocnik (Republikanci BiH)
8. Mirnes Ajanovic (BOSS)
9. Lamija Tanovic (Liberali BiH)
10. Martin Raguž (Hrvatski blok)
i mnogi, mnogi drugi.
Kada se tu pridodaju neovisni intelektualci kao što je to Muhamed Filipovic i mnogi drugi, ocigledno postaje da vecina lidera na ovoj listi predstavljaju isto tako velika i važna imena u proteklih 15 godina kao i ime Haris Silajdžic. Stoga je još više providna prozivka i kampanja protiv PATRIOTSKOG BLOKA koja se ogleda u tome da se za neke stvarne ili proizvedene aferime iz prošlosti proziva Haris Silajdžic u nadi da ce se PATRIOTSKOM BLOKU nanijeti udarac koji bi za posljedicu imao uspjeh veleizdaje koju planiraju i sprovode Sulejman Tihic (SDA) i Zlatko Lagumdžija (SDP) zajedno sa SDS, SNSD i ostalim strankama iz Republike srpske, uz djelomicnu asistenciju ucijenjene (British intelligence service, KOS) frakcije HDZ-a.
Zašto ne priznati: da, istina je da je Silajdžic tokom niza godina ponekad ucestvovao u aktivnostima koje medu patriotima RBiH nisu nailazile na odobravanje nego na kritiku, ali je takoder istina da u ovoj kampanji obrane države Bosne i Hercegovine isti taj Silajdžic sada, godine 2006, stoji na ispravnoj strani, pa je prema tome i njemu ovo prilika da eventualno ispravi neke od svojih grašaka iz prošlosti. Da li je ce to tako biti, skora buducnost ce pokazati, a u meduvremenu je sasvim jasno da je PATRIOTSKI BLOK sve jaci i jaci, jer je internacionalno pravo (npr. Konvencija o sprjecavanju i kažnjavanju zlocina genocida), zbir temeljnih postulata o opstojnosti države BiH, i mnogo toga drugoga -- na strani PATRIOTSKOG BLOKA! A definitivno ne na strani propagandnog sedmicnog biltena kojeg mnogi od nas sa pravom, a ovih dana sa još više prava, zovemo ¨Slobina Bosna¨.
Udbaška crna propaganda ¨Slobine Bosne¨ nece proci.
-
prleitihi
seiko22 wrote:9. SLOBINA BOSNA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
treba naglasiti da su ove godine protiv veleizdaje države Bosne i Hercegovine istupili slijedeci branioci svoje domovine,
2. Beriz Belkic (SBiH)
4. Nijaz Durakovic (SDU)
5. Miro Lazovic (SDU)
6. Sejfudin Tokic (SDU)
7. Ivo Komšic (SDU)
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
kekec wrote:Mogao si napisati gdje je Tihic pogrijesio, u cemu se na slazes sa
njegovim izjavama i slicno, ali nazvati ga "dzukelom" je, blago
receno, nepristojno sa tvoje strane. To mozes u sebi pomisliti, ali
napisati to ovako javno, na forumu, nije OK, stices samo minuse.
.......je adekvatan izraz,,nazvati ga "dzukelom
Sent: Monday, March 27, 2006 7:09 PM
Subject: Tihic
Tihic u Dnevniku ntv Hayat, u subotu navecer kaze :"Ma kak'a dijaspora, sta oni znaju ni novine ne citaju,..."
-
prleitihi
samo da još dodam da spisku nedostaju šešeljevi vadikali..prleitihi wrote:seiko22 wrote:9. SLOBINA BOSNA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
treba naglasiti da su ove godine protiv veleizdaje države Bosne i Hercegovine istupili slijedeci branioci svoje domovine,
2. Beriz Belkic (SBiH)
4. Nijaz Durakovic (SDU)
5. Miro Lazovic (SDU)
6. Sejfudin Tokic (SDU)
7. Ivo Komšic (SDU)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
oslobad
Citat:
Tihic u Dnevniku ntv Hayat, u subotu navecer kaze :"Ma kak'a dijaspora, sta oni znaju ni novine ne citaju,..."
-----------------------------------------------------
najvise mi se zgadio kad je davao jedan intervju i kad rece:najteze mi pada kad me napadaju a ja se smatram u ulozi sveca u mom narodu.
fujjj,
to je stvarno bolestan covjek,to je izdajnik planetarnih razmjera.
koliko god mi se jedan dio Srba kao sljedbenika neke ekstremne ideologije ne svidjaju, ponekad su u historijskim momentima potpuno u pravu,
oni su svoje izdajnike eutanazirali na razne nacine,vjesanjem,sikirom u glavu,klanjem,itd.
najvise mi se zgadio kad je davao jedan intervju i kad rece:najteze mi pada kad me napadaju a ja se smatram u ulozi sveca u mom narodu.
fujjj,
koliko god mi se jedan dio Srba kao sljedbenika neke ekstremne ideologije ne svidjaju, ponekad su u historijskim momentima potpuno u pravu,
oni su svoje izdajnike eutanazirali na razne nacine,vjesanjem,sikirom u glavu,klanjem,itd.
-
seiko22
"smjesko" iz "laktasa", evo jos nesto,
1. ALARMANTNA VIJEST - AMANDMANIMA NASTAVLJAJU ETNICKO CISCENJE
Danas, 10. aprila 2006. dobili smo slijedecu poruku ,
Bosnjacke politicke stranke udovoljile su strankama iz "Republike Srpske", te iz predlozenih amandmana povukli prijedlog da se promijeni Clan Ustava
(I(7)(d)) koji, onemogucava promjenu Zakona o Drzavljanstvu BiH, tacnije koji onemogucava promjenu Clana 17 istog.
Vidjeti: http://www.parlament.ba/bos/ustavne_promjene/index.php
I pored konstantnih obecanja i garancija Sulejmana Tihica (cak i prije 20 dana) da ce dobiti i promjenu ovog Clana Ustava, njegov potez jasno ukazuje na cinjenicu da su SDA i SDP pristali na sve uslove, te ovim kozmetickim promjenama ne samo cementirali entitetske podjele vec i dalje stavile na kocku sudbine nekoliko stotina hiljada BiH drzavljana u inostranstvu. S obzirom na vase zanimanje za ovu specificnu temu, nadam se da cete biti u stanju ukazati na neispunjena obecanja i garancije povodom ovog enormno vaznog pitanja, te ukazati ne samo na te propuste vec i na cinjenicu da su SDA i SDP ovim promjenama od samog pocetka pristupili sa punom spremnoscu da zrtvuju bas svaki nacionalni interes, ukljucujuci i onaj koji prijeti da dovrsi genocid pravnim putem. Takodjer, nadam se da razumijete da Tihicev i Lagumdzijin odnos bas prema ovoj temi (nema teme koja toliko direktno ugrozava tako velik broj ljudi, te tako direktno nastavlja genocid i etnicko ciscenje) sluzi kao savrsena indikacija njihove brige za sudbinu gradjana, odnosno pokazuje njihov odnos prema obavlnju funkcija koje im je narod povjerio.
-
seiko22
lazov,oslobad wrote:Citat:
fujjj,
PAPA NIJE PRIMIO TIHICA U ZVANICNU POSJETU
Sarajevski mediji prenijeli su vijest da je 30. marta Papa Benedikt XVI primio Tihica u posjetu, a neki mediji su javili da su se "susreli". Ovaj dogadjaj je tek dio bjesomucne kampanje koja se vodi protiv naše zemlje i njenih gradana. Zašto?
Prema vatikanskom protokolu, Papa strane državnike za koje zvanicni Vatikan nema primjedbi na državnicki status i licni moral prima – u privatne posjete (eng. Private Audiencies). Takve posjete se obicno uprilicuju u nekoliko salona Vatikana, a zna se desiti i da državnike ciji rad uvažava i smatra izuzetno moralnim, Papa pozove i u svoju biblioteku ili cak na privatnu misu. Ove (državnicke) audijencije prate novinari Vatikana, kom prilikom se organizira foto-op uz televizijski snimak za arhivu, na kom se jasno vidi kako pontif sjedi u svojoj stolici dok oko vrata nosi posebne insignije s kojima u znak poštovanja docekuje gosta stojeci.
S druge strane, u grupne opce posjete (eng. General and General Group Audiences) primaju se na 1-2 minutu prakticno svi gradani koji to zažele. Pocev od tek vjencanih bracnih parova, starica majki koje dolaze po blagoslov u narocitim životnim situacijama, preko delegacija katolicke omladine, itd. U ovakve posjete dolazi se u grupama.
U grupnim posjetama sve se obavlja ad-hoc (s nogu), dok je razgovor ljubazan, ali bez ikakve suštine tj. NIJE DOZVOLJENO nikakvo politicko komentiranje ili pominjanje politickih tema. Sam pontif nosi jednobojnu uniformu bez ikakvih insignija i nipošto ne sjedi nego stoji ledima okrenut insignijama Vatikana koje tako simbolicki predstavlja (tj. koje "iza njega stoje"). Sve onako kako se lijepo vidjelo na snimku i slikama objavljenim u domacim medijima. Kreatori ove vijesti medutim svjesno obmanjuju javnost stvarajuci lažni utisak Tihiceve važnosti.
Naime, svako ko posjeti zvanicnu stranicu Vatikana sa dnevnim novinskim brifinzima na
http://212.77.1.245/news_services/bulle ... ndex=18170
može se licno uvjeriti da 30.03.2006 Papa nije primio Sulejmana Tihica u zvanicnu posjetu i da o tome nema nikakvog traga tj. kao da se NIKADA NIJE NI DESILO.
Tihica nema ni na zvanicnoj listi (pretposljednji link na gornjoj stranici) delegacije evropskih parlamentaraca koju Papa jeste primio u zvanicnu posjetu 30.03.2006. On se naime prišipetljao uz Švarc-Šilinga kojeg medutim takode nema na spisku – pa su dakle ušli kao GRADJANI, što je Tihic ZLOUPOTRIJEBIO POMINJANJEM POLITIKE. To sto se u tom i takvom, obavezno kurtoaznom susretu, Tihic usudio jeftino, kao na pijaci, nuditi Papi ulicu u Sarajevu u zamjenu za aminovanje ustavnih "promjena". Pravi diplomatski skandal!
Tako su izdajnicke ublehe pokušale na jeftin nacin ostaviti dojam da je izdajnik Tihic nekakav važni državnik, dok se u stvari radilo o nevidjenoj blamaži i sramocenju naše zemlje i to pred autoritetom koji je PRVI U SVIJETU PRIZNAO REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU.
Uz historijsko okupljanje katolickih biskupa BiH i Hrvatke u Sarajevu 29. marta 2006., kad su svi do jednog na celu s Kardinalom Puljicem glasno i jasno rekli da se izdajnicke promjene NE SMIJU USVOJITI, ovakvo jasno Papino POKAZIVANJE TIHICU GDJE MU JE MJESTO na diplomatski nacin GOVORI SVE O STAVU VATIKANA prema "promjenama" tzv. "ustava" (zapravo aneksa privremenog internacionalnog ugovora).
Ovaj Papin stav bi trebao biti dovoljan pokazatelj pravog puta za poslanike koji drže do moralnih principa tj. koji istinski predstavljaju (sada je vec jasno veliku) vecinu naroda, a uz kog je danas kao i 1992.-ge i VRHUNSKI SVJETSKI MORALNI AUTORITET.
-
seiko22
smjesko, jes' procit'o??
. Sulejman Tihic, CETNICKI ROB I NAS NEPRIJATELJ
Tihic je za Nezavisne novine dao jedan dugacak intervju koji je pun iste one propagande, optuzivanja, demagogije, zastrasivanja koje smo vec prije culi od njega. Besramno se dodvorava Dodiku i brani ga iako ovaj trazi referendum za otcjepljenje RSa. Schilling je to Dodikovo shvatio ozbiljno, i osudio prijeteci da ce iskoristiti svoje ovlasti protiv onih koji zagovaraju referendum, a Tihic ne vidi potrebu da osudi Dodika, svoga saveznika u ustavnim promjenama.
Da ne nabrajam bas sve nacine na koje Tihic ponizava BiH i samog sebe, samo cu citirati jedno mjesto gdje pokazuje da se i u procesu Ustavnih promjena samo brine da ostvari "prava" Republike Srpske:
TIHIC: Dvoentitetsko uredenje BiH nije dobro, nije funkcionalno. Ono nema uporišta ni u ekonomskim, istorijskim, geografskim, saobracajnim i bilo kojim drugim kriterijima. Ono je posljedica rata i ratnih linija razdvajanja. Medutim, to je rješenje koje stoji u Ustavu i može se promijeniti samo na ustavan nacin, znaci uz suglasnost i volju svih politickih predstavnika, dakle i onih iz Republike Srpske. Sada se pitanje dvoentitetskog uredjenja, ukidanja entiteta, FBiH i RS, ne može apsolvirati jer ne postoji za to politicka volja i nije moguce da se neka rješenja nametnu. Protiv sam nametanja volje dva naroda jednom narodu na bilo koji nacin. Ali sam za rješavanje onoga o cemu se možemo dogovoriti. Ta pitanja koja možemo dogovoriti treba rješavati, a ova oko kojih nema dogovora sada treba ostaviti i rješavati ih kada to bude bilo moguce.
Kraj citata.
Znaci, ne moze se promjeniti Ustav bez procedure promjene ustava koja je definisana u samome ustavu. Po Tihicu, svaki ustav koji bi bio nametnut je nelegalan. Ali to samo dokazuje ono sto BH patriote odavno govore -- DA NI DEJTONSKI USTAV NIJE LEGALAN, JER JE NAMETNUT MIMO PROCEDURE PROMJENE LEGALNOG USTAVA REPUBLIKE BIH.
U stvari ovo je crta razgranicenje izmedju patriota i izdajnika: Patrioti kazu: "Dayton je nelegalan jer nije prosao legalnu proceduru definisanu Ustavom Republike BiH, a izdajnci nemaju problema sa time sto je legalni Ustav Republike BiH nasilno mijenjan, ali zato po njima Dayton ne smije biti mijenjan bez procedure, tj. bez saglasnosti RS. Kako moze biti svetinja Daytonska procedra, kada je sam Dayton nastao nepostovanjem procedure?! Kako nelegalan, nasilno nametnut Ustav moze postati osnov buduce legalnosti?!
Osim toga, Thic kaze da ne mogu dva naroda nametati Ustav trecem narodu, a pri tome nema problema sa Daytonskim ustavom, a kojega je jedan narod vojnom silom nametnuo ostalim konstitutivnim narodima i svim gradjanima?!
Osim toga, ako se ne moze nista nametnuti na RS, kako nam Tihic moze obecavati drugu fazu ustavnih promjena? Cetnici uvjek ovako namecu neka svoja prava, a presute kad se narusavaju prava drugih. Ovim rijecima Tihic nedvojbemo brani interese RS, protivno inetersima BiH.
Najgori u svemu tome je Tihicev jezik. Amerikanci kazu: "Pobjedjuje onaj ko nametne svoj jezik u diskusiji.", a Tihic je potpuno prihvatio cetncki jezik da se na BiH gleda kao na dogovor naroda, a ne kao na cjelovitu gradjansku (normalnu) drzavu koju su 64.4% gradjana BiH potvrdili kao takvu na gradjanskom referendumu o nezavisnosti.
A ako Tihicev robovski mozak radi, najbolje se vidi iz cinjenice da se on cak zahvaljuje i svojim srpskim cuvarima u logoru zato sto su mu omogucili da prezivi logor, rijecima: "Cesto kažem, ostao sam živ zahvaljujuci nekim Srbima u logoru koji su me spasili kada su bile likvidacije, kada te jednostavno nahrani ili kada te pusti da se opereš nakon toliko vremena."
Dakle, Tihic dozivljava koncentracione cetnicke logore kao neku elementarnu nepogodu pa je onda zahvalam strazarima "Srbima" koji ga nisu ubili. Po toj logici su vjerovatno najveci humanisti prema Jevrejima bili njemacki nacisti, jer je bilo i Jevreja koji su prezivili nacisticke logore..
Sada kada znamo kako Tihicev mozak radi, onda je jasno zasto je toliko odan velikosrpskom projektu - pa Srbi su mu spasili zivot u koncentracionim logorima.
Slijedi link do Tihicevog intervjua u "Nezavisnim":
http://www.nezavisne.com/revija/tekst060528-01.php