Za koga glasati - misljenje forumasa

Post Reply
novel

Post by novel »

:thumbup: Tarik
addy_sa

Post by addy_sa »

BPS-Sefer Halilović je jedina stranka istinskih patriota i Bosanaca i Hercegovaca,kadar spreman da se obračuna sa svim negativnim pojavama modernog bh drustva.
Kandidatske liste ove stranke nude ljude koji su eksperti i neiskompromitovani i mnogi od njih se po prvi put kandiduju za razliku od kadrova drugih stranaka koji su non-stop na vlasti..

BPS je stranka koja se tajno ne dogovara,ne koalira i ne lobira.

Zato na izborima moj glas ide Seferu,nosiocu liste za Parlament BiH !!

BORIMO SE!!
rob

Post by rob »

joj sto me nervirate!!!!!! jebali vas politicari... de se malo reklamirajte i ovdje...

LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!LOPOVI!!!!!!!!!
DONY

Post by DONY »

LDS I L.TANOVIC IZGLEDAJU VEOMA INTERESANTNO
chinese_water

Post by chinese_water »

sta reci...osim svaka cast Potogija!!! Mislim da bi tvoj post trebao dosta toga da rascisti ovdje...tvoje ukljucenje na ovaj forum je svakako motivirajuce za mlade, jer i ti si veoma mlad momak kome je LDS pruzio sansu...dakle...mladi... :shock: :shock: dobro oci otvorite...i vidite ko zaista cijeni mlade,njihovo misljenje itd... u svakom slucaju, samo si utvrdio moj glas za LDS,bilo je tu nedoumica,na ovaj forum se se uclanio cisto da rascistim neke stvari sa sobom i donesem odluku kome cu da dam svoj prvi glas u zivotu,i vjerujem da ga LDS zasluzuje...a i ti si me definitivno, da kazem oborio s nogu...
rob

Post by rob »

chinese_water wrote:sta reci...osim svaka cast Potogija!!! Mislim da bi tvoj post trebao dosta toga da rascisti ovdje...tvoje ukljucenje na ovaj forum je svakako motivirajuce za mlade, jer i ti si veoma mlad momak kome je LDS pruzio sansu...dakle...mladi... :shock: :shock: dobro oci otvorite...i vidite ko zaista cijeni mlade,njihovo misljenje itd... u svakom slucaju, samo si utvrdio moj glas za LDS,bilo je tu nedoumica,na ovaj forum se se uclanio cisto da rascistim neke stvari sa sobom i donesem odluku kome cu da dam svoj prvi glas u zivotu,i vjerujem da ga LDS zasluzuje...a i ti si me definitivno, da kazem oborio s nogu...
dobro.... a sad se fino idite lizati negdje drugo... mozda ˝ljubav i sex˝ :run:
BiH_Izbjeglica

Post by BiH_Izbjeglica »

Daglas McElheney u posjeti Liberlno Demokratskoj Stranci BiH
Petak, 14 Juli 2006
Ambasador SAD u BiH g. Daglas McElheney posjetio je Liberalno Demokratsku Stranku BiH i tom prilikom se susreo sa predsjednicom Stranke Lamijom Tanović. Osim razgovora o uspješnim reformama Stranke pred naredne izbore, Ambasadora je interesovao plan i program sa kojim Liberalnom Demokratska Stranka BiH izlazi na izbore.

Tom prilikom Lamija Tanović je naglasila; „bosanskohercegovačkoj političkoj sceni potrebna su nova, kompetentna, i nekorumpirana lica koja će zauzeti mjesto potrošenih političara, također smatram da je potrebno uvesti pojam kulture dijaloga i političke odgovornosti prema građanima.“
„Liberalno Demokratska Stranka BiH želi osvojiti vlast prvenstveno kako bi se uhvatili u koštac sa najvećim problemom u BiH a to je nezaposlenost. Taj problem je kompleksan i jedini način da se riješi jeste djelovanje na svim segmentima koji utiču na nezaposlenost,“ izjavila je Predsjednica LDS-a BiH.

„ Najbolji način u dugoročnom rješavanju teške ekonomske situacije je kroz reformu obrazovnog sistema, počevši od iskorjenjivanja nepismenosti, do visokog obrazovanja. Samo obrazovani ljudi mogu napraviti iskorak i postignuti ekonomski napredak“, istakla je predsjednica Lamija Tanović.

Opšti zaključak sastanka je da je vidan napredak u Liberalno Demokratskoj Stranci te da su BiH potrebne nove snage koje će ispuniti potrebne reforme u kratkom vremenkom roku te poboljšati stanje u državi.

komentar:
"kulture dijaloga i političke odgovornosti prema građanima.“ - to moze da sanja, jer toga nece biti dok imamo entitete

"uhvatili u koštac sa najvećim problemom u BiH a to je nezaposlenost. Taj problem je kompleksan i jedini način da se riješi jeste djelovanje na svim segmentima koji utiču na nezaposlenost,“ - ma ja, gospoda je otkrila ameriku! samo nekaze konkretno kako ce to uraditi?

ma nesmije ona previse pricati jer se to mozda nece svidjeti "ambasadoru", jer je dobila pare od istog, a za uzvrat mora glasati za sramne ustavne promjene (ako neko od njezinih ude u BiH parlament)

moj glas ide S za BiH, jer oni jedino znaju lomiti zube cetnicima i "dobrodusnim ambasadorima"

a sto se tice ekonomije, da Bosna nema entiteta, nezaposlenost bi bila upola manja a u EU bi usli zajedno sa Slovenijom
novel

Post by novel »

...glasaj za koga god hoces ali NE SERI....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ovaj jos uvjek izbjeglica??

Jest ti Osnivac i valj'o... Prvo potpisao enitete da bi se onda "borio" protiv njih... A pojavi se od izbora do izbora...
chinese_water

Post by chinese_water »

rob wrote:
chinese_water wrote:sta reci...osim svaka cast Potogija!!! Mislim da bi tvoj post trebao dosta toga da rascisti ovdje...tvoje ukljucenje na ovaj forum je svakako motivirajuce za mlade, jer i ti si veoma mlad momak kome je LDS pruzio sansu...dakle...mladi... :shock: :shock: dobro oci otvorite...i vidite ko zaista cijeni mlade,njihovo misljenje itd... u svakom slucaju, samo si utvrdio moj glas za LDS,bilo je tu nedoumica,na ovaj forum se se uclanio cisto da rascistim neke stvari sa sobom i donesem odluku kome cu da dam svoj prvi glas u zivotu,i vjerujem da ga LDS zasluzuje...a i ti si me definitivno, da kazem oborio s nogu...
dobro.... a sad se fino idite lizati negdje drugo... mozda ˝ljubav i sex˝ :run:
da ti nemas slucajno kompleks jer si iz zenice???jel' se to tako kod vas radi???politicari sinko jesu lopovi,ali treba izabrati najbolju opciju,a to je ona vlast koja sama sebe ogranicava???ili su to nacionalisti kojima je samo nebo granica???ili ti mijesas sex sa politikom???drzi se tema na kojima imas nesto da kazes...i ne lupetaj dijete drago vise zivota ti,ili samo lupetas zato sto nemas zivota???
chinese_water

Post by chinese_water »

pitanje za Potogiju:
Da li je istina da ce u predizbornoj kampanji LDS-a pomagati mladi liberali iz Evrope??? Koliko ce im se placati, i zar nije taj novac bolje izdvojiti za nasu omladinu?Ili je to sve na volonterskoj osnovi???
Potogija

Post by Potogija »

Zdravo,

Nisam imao namjeru da koristim forum za promociju LDS-a ili svoju ličnu promociju ali se osječam dužnim da dodatno pojasnim određene stvari. No prije nego to uradim želim da kažem da iskreno cjenim različita mišljenja svih forumaša međutim artikulacija vaših stavova može biti kvalitetnija te civilizovanija. U ovom slučaju bi čitali šta drugi kažu i mogli bi razmjeniti mišljenje.

Pod kulturom dijaloga se podrazumjeva respektovanje rezličitih mišljenja te eventualnog nalaženja naćina da se i manjinska mišljenja prihvate i uvrste u konkretna rješenja. Princip na kojem trenutna politika radi jeste „ Jači tlači . Ovakav sistem nije produktivan i vrjeme troši neracionalno. Pozitivistički pristup
prema stvarima i prjedlozima bez obzira od koga dolaze bi donio mnogo kvalitetnija rješenja za društvo.

Jedini način ekonomskog oporavka, uspjeha na zdravim osnovama je kroz obrazovanje i povećanje konkurentnosti na tržištu radne snage. Trenutno u BiH manje od 3 % stanovništva ima visoku stručnu spremu, 15 % mladih nakon završene srednje škole upisuju fakultete, (evropski prosjek 52 %, USA 70 %, Japan 81 %) , procjene su da je preko 20 % stanovništva nepismeno (Albanija 0,4 %) itd.

Iz gore navedenog možete zaklučiti da smo mi nepismena nacija. Samo obrazovani ljudi mogu biti pokretači ekonomskog oporavka a u ovoj državi se najmanje ulaže u obrazovanje.

Prednost liberalnih demokrata BiH je izuzetna snažna veza sa
istomišljenicima u Evropi, tako da nam se najavilo oko 30 stranih volontera da lijepe plakate i djele letke (pretežno norvežani, šveđani, slovenci itd.).

Tarik Potogija
Generalni sekretar LDS-a BiH
Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo
http://www.lds.ba
_BosanaC

Post by _BosanaC »

chinese_water wrote:pitanje za Potogiju:
Da li je istina da ce u predizbornoj kampanji LDS-a pomagati mladi liberali iz Evrope??? Koliko ce im se placati, i zar nije taj novac bolje izdvojiti za nasu omladinu?Ili je to sve na volonterskoj osnovi???
Potogija

Post by Potogija »

Strani volonteri neće dobivati naknadu, oni sami snose troškove svoga puta i akomocije u BiH.
Potogija

Post by Potogija »

Strani volonteri neće dobivati naknadu, oni sami snose troškove svoga puta i akomodacije u BiH.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Grozd
Tuzlanka25

Post by Tuzlanka25 »

Potogija wrote:Zdravo,

Jedini način ekonomskog oporavka, uspjeha na zdravim osnovama je kroz obrazovanje i povećanje konkurentnosti na tržištu radne snage. Trenutno u BiH manje od 3 % stanovništva ima visoku stručnu spremu, 15 % mladih nakon završene srednje škole upisuju fakultete, (evropski prosjek 52 %, USA 70 %, Japan 81 %) , procjene su da je preko 20 % stanovništva nepismeno (Albanija 0,4 %) itd.

Iz gore navedenog možete zaklučiti da smo mi nepismena nacija. Samo obrazovani ljudi mogu biti pokretači ekonomskog oporavka a u ovoj državi se najmanje ulaže u obrazovanje.
Slazem se s ovim stavom. Ali me zivo interesuje gdje vi vidite nacina kako da zaustavite odliv postojecih bosansko-hercegovackih akademika i mladih potencijala iz zemlje kada nam je stopa nezaposlenosti 40%? Sta to njih ovdje motivise da ostanu raditi na nekom boljem sutra? Plata od 300KM i to neredovna sigurno ne... A oni su ti koji bi mogli danas da prave taj preokret za sutra, no takvi odose da nekim drugim zemljama porez placaju i njihove drzavne budzete pune. A sta rade nasi politicari... oni samo diskutuju zasto (!) mladi odlaze?!

Sorry, malo sam se udaljila od teme, ali me uvijek iznervira to hronicno neizlaganje stranaka bilo kakvog konkretnog paketa mjera ili rjesenja. Reci samo da se npr. ulaganjem u obrazovanje sve rjesava je vrlo prosto, uz svo duzno postovanje. Zemlja poput Njemacke sigurno nema 20% iliterata, ali opet ima stopu nezaposlenosti od skoro 10% sto je puno - dakle tek tako lako necemo ovaj problem rijesiti.
Sta imate dakle jos ponuditi sem ovog dugorocnog plana ulaganja u obrazovanje? :?
neupucena

Post by neupucena »

Potogija wrote:Strani volonteri neće dobivati naknadu, oni sami snose troškove svoga puta i akomodacije u BiH.
Zar ovo nije vise tehnicki izraz, za akomodaciju cula u promijenjivim uslovima i slicno. Ljudi obicno snose troskove puta i smjestaja. Sta fali rijeci "smjestaj"?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Tuzlanka25 wrote:
Potogija wrote:Zdravo,

Slazem se s ovim stavom. Ali me zivo interesuje gdje vi vidite nacina kako da zaustavite odliv postojecih bosansko-hercegovackih akademika i mladih potencijala iz zemlje kada nam je stopa nezaposlenosti 40%? Sta to njih ovdje motivise da ostanu raditi na nekom boljem sutra? Plata od 300KM i to neredovna sigurno ne... A oni su ti koji bi mogli danas da prave taj preokret za sutra, no takvi odose da nekim drugim zemljama porez placaju i njihove drzavne budzete pune. A sta rade nasi politicari... oni samo diskutuju zasto (!) mladi odlaze?!

Sorry, malo sam se udaljila od teme, ali me uvijek iznervira to hronicno neizlaganje stranaka bilo kakvog konkretnog paketa mjera ili rjesenja. Reci samo da se npr. ulaganjem u obrazovanje sve rjesava je vrlo prosto, uz svo duzno postovanje. Zemlja poput Njemacke sigurno nema 20% iliterata, ali opet ima stopu nezaposlenosti od skoro 10% sto je puno - dakle tek tako lako necemo ovaj problem rijesiti.
Sta imate dakle jos ponuditi sem ovog dugorocnog plana ulaganja u obrazovanje? :?
Potpisujem...

Tuzla ja vazda bila puna mojih istomisljenika... Neki bi rekli... Komunjara... :D :D
DONY

Post by DONY »

Tare ,samo naprijed.Imate sansu.Prethodnici i ovi sadasnji nisu nista pozitivno ucinili.Morate biti ofanzivnijii .
pisko

Post by pisko »

I ja sam uz Patologiju - glasam za LSD !
Digitalni Kajmak

Post by Digitalni Kajmak »

Studiram politiku i sta da kazem,pune nam glavu glupostima,ubise..
Kazu glasaj,za koga :roll:
Svi politicari isto pricaju pred izbore,cak su i ovi iz LDS-a poceli da se promovisu po forumima,jel vas stid :x
Sta ste uradili od ovog jadnog naroda,trazite glasove,kao neku bolju buducnost dajete,ustvari prodajete maglu,u cemu je fazon vise :roll:
Sta se uradili da drzava ide ka boljem,kad bolje razmislim NISTA,jad i bijeda!
Mi Europe nikad necemo vidjeti,a nepismenost i nezaposlenost cemo tesko iskorijeniti..

I Patogija,daj molim te ne prosipaj suplju pricu po forumima,naslusali smo se mi toga koliko hoces,ja pogotovo,zato kat d šit!

A vi koji padate na ove rijeci i govore,nemam rijeci :roll:

Toliko od mene
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Cinjenica je da se razlicite politicke stranke stavljaju (barem formalno) akcenat na razlicite probleme. Jedni nam pricaju o entitetima, drugi o nacionalnoj ugrozenosti pojedinih naroda, treci o nezaposlenosti, cetvri o obrazovanju, peti o korupciji, itd itd... Trebate shvatiti da i glasaci imaju razlicite prohtjeve i da su im, barem po njihovom shvatanju, razliciti problemi na prvom mjestu. Stranke i politicari trebaju ubjediti glasace koji od ovih problema su stvarno prioritet, a koji ne, a na glasacima ostaje da shvate koje od unapredjenja ovih problema ce im donjeti bolji zivot. Naravno, svi ovi problemi su medjusobno povezani i mnogi se moraju rjesavati uporedo, ali mnogi glasaci izgleda ne mogu da shvate da se od granica, programa na televiziji, muzeja, spomenika i ideoloskih nacela ne zivi. Da, takve stvari jesu vazne, ali su sekundarne u odnosu neke osnovne stvari tipa zaposlenje, obrazovanje ili zdravstveno osiguranje. Ispostavilo se da je vecina prominentnijih stranaka prije ili kasnije popustilo pod naletom nacionalne polarizacije i mjenjalo prioritete sa primarnih na neke sekundarne, da bi udovoljili nekoj fiktivnoj glasackoj vecini, koja u sustini postoji samo za vrijeme izbora medju onih 40 i nesto posto glasaca. I SDP i SNSD i SBiH su upale u to zacarano kolo, neki manje, neki vise ali uvijek se ispostavi da se na kraju sve svodi na bespotrebne rasprave oko perifernih problema. Rijetko ko izgleda moze da shvati da je zelja glasaca za rjesavanjem takvih problema samo fiktivna i da je napumpana od istih onih ljudi koji vec 16 godina manje-vise drze vlast. Od sada cu svaku stranku 'bodovati' po kolicini vremena utrosenom na isticaju stvarnih i egzistencijalnih problema, a na svaki komentar koji ima bilo kakve veze sa etnickim podjelama stavljati recku ili minus za tu stranku. Samo tako cemo izgleda na kraju doci do ljudi koji stvarno zele nesto da naprave kompromisom, a ne jednostranim i utopistickim zahtjevima, koje su za mene postale samo isprazne floskule. Mislim da bi cak i kad bi takva pitanja dosla na red strankama kojima to nije prioritet, da bi ih i one cak rijesile bolje od ovih koje se formalno za njih najvise zalazu, cisto zbog toga jer znam da nisu optereceni takvim stvarima i da ce imati sluha za pronalazenje kompromisa.
BiH_Izbjeglica

Post by BiH_Izbjeglica »

Pricati Bosnjacima i Hrvatima (ja sam jedan od njih) u tzv. rs o "kompromisima" je kao da pricate silovanoj zeni da ne smije vise nositi majicu kratkih rukava jer mozda bude opet silovana !

Postoje neki principi preko kojih se ne smije prelaziti, a te principe SDA i SDP gaze i blate kao da je Bosna njihova

Mnogi se cude zasto jos uvijek velika vecina srba u BiH slavi Mladica i Karadzica, pa zbog "kompromisa"

I ako nastavimo sa ovakvim "kompromisima" oni ce ih slvaviti jos dugo !

I molim nekoga, ako moze da postira link sa nekog srpskog foruma na kome je srpski clan tog foruma spomenuo "kompromis", i da srpski politicari trebaju "traziti kompromis"

eto ako neko zna za takav tekst, neka doda link !
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BiH_Izbjeglica wrote:Pricati Bosnjacima i Hrvatima (ja sam jedan od njih) u tzv. rs o "kompromisima" je kao da pricate silovanoj zeni da ne smije vise nositi majicu kratkih rukava jer mozda bude opet silovana !

Postoje neki principi preko kojih se ne smije prelaziti, a te principe SDA i SDP gaze i blate kao da je Bosna njihova

Mnogi se cude zasto jos uvijek velika vecina srba u BiH slavi Mladica i Karadzica, pa zbog "kompromisa"

I ako nastavimo sa ovakvim "kompromisima" oni ce ih slvaviti jos dugo !

I molim nekoga, ako moze da postira link sa nekog srpskog foruma na kome je srpski clan tog foruma spomenuo "kompromis", i da srpski politicari trebaju "traziti kompromis"

eto ako neko zna za takav tekst, neka doda link !
I koga bi nam ti preporucio? Harisa? Istog onog koji, kako vec spomenuh mali milion puta, potpisa Dejton i izgubi se s politicke scene, pa onda bane par mjeseci pred izbore pa ga opet nema cetiri godine? Harisa cija je stranka vec 11 godina najveci saveznik SDA, i ciji ministri pohapase i unistise sve sto se moze unistiti, gdje debelo pariraju i samoj matici od koje su se odvojili (valjda je ucenik nadmasio ucitelja)?

Ali Haris prica kako ce ukinuti entitete... Hoce, ja sta ce, kao i mnogi sto su ih ukidali do sada...
Post Reply