Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
- Vodenjak
#226 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Dvije decenije vec slusam, citam, gledam kako je drzava koju su cheputali, silovali, rasturali je, duh joj ubijali, pljackali je i opanjkavali, i da ne nabrajam vise, KRIVA sto su idioti svih boja, u orgazmickom zadovoljstvu sve radili i uradili da uniste njeno bice!
Nikakve razlike nema izmedju takvog bolesnog, maloumnog, kretenskog odnosa prema zrtvi rigidnog orgijanja pomahnitalih kriminalaca obucenih u tamno-crne odore najbolesnijeg kleronacionalizma i okrivljivanja maloljetne djevojcice sto si je, noseci mini suknju, dozvolila da je napaljeni, moshnica punih sjemena shizofreni gelipteri siluju pa onda muchki ubiju i u provaliju strovale!
Ko joj je naime kriv sto je nosala mini suknju i izazivala?!
Nikakve razlike nema izmedju takvog bolesnog, maloumnog, kretenskog odnosa prema zrtvi rigidnog orgijanja pomahnitalih kriminalaca obucenih u tamno-crne odore najbolesnijeg kleronacionalizma i okrivljivanja maloljetne djevojcice sto si je, noseci mini suknju, dozvolila da je napaljeni, moshnica punih sjemena shizofreni gelipteri siluju pa onda muchki ubiju i u provaliju strovale!
Ko joj je naime kriv sto je nosala mini suknju i izazivala?!
-
michio
#227 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
PipiDugaDevetka wrote:Mogli bi smo i vojnu industriju uvezati k'o nekada, pa da izovozimo,...U BiH kao centralnoj brdovitoj članici ex. SFRJ je bilo mnogo toga što se proizvodilo za vojsku,...
Jes' ti ono isao u humanitarnu misiju u Kongo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#228 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Da, kao civil.
Sjeti se UNIS-ove proizvodnje granata:
Prijepodne dođe delegacija Iračana da obavi kupovinu, a poslije podne delegacija Iranaca.
Prijepodne dođe delegacija Iračana da obavi kupovinu, a poslije podne delegacija Iranaca.
-
radostan dan
#229 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:50, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#230 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Nakon Afganistana pružiće se prilika Yugosfera ratnicima vjerovatno u Africi. Međutim, tamo m'zungu ljude (bjelčuge) kada ubiju, izvade im srce i jetru, odrežu penis i onako prijesno pojedu!
-
radostan dan
#231 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:50, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#232 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Prvi dan mog boravka u Africi u UN bazi bila ceremonija odavanja počasti nekim vojnicima iz Bangladeša. Dakle, bio, vidio, saznao tačno šta se desilo. Bilo je veoma ''ohrabrujuće'',...radostan dan wrote:'Nako, neslane.
Zar nisi nikada malo svoje krvi okusio? Slano!
-
jefferson
#233 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Banglades ti je drzava koja ucestvuje u najvise mirovnih operacija u svijetu. Oni su od toga biznis napravili!PipiDugaDevetka wrote:Prvi dan mog boravka u Africi u UN bazi bila ceremonija odavanja počasti nekim vojnicima iz Bangladeša. Dakle, bio, vidio, saznao tačno šta se desilo. Bilo je veoma ''ohrabrujuće'',...radostan dan wrote:'Nako, neslane.![]()
![]()
Medjutim, ti pipi znas da ako hoces se igrati diplomatije onda se igraj. Kod nas ljudi nikako da shvate da clanstvo u NATO-u znaci i dati nesto, nego su nasi navikli na donacije, pa kontaju: eh sad kad se mi pridruzimo NATO-u nista ne trebamo raditi.
hehehe, cek samo dok dodju misije, air policing isl.
- PipiDugaDevetka
#234 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ne razumijem, ovo boldirano!?jefferson wrote:Banglades ti je drzava koja ucestvuje u najvise mirovnih operacija u svijetu. Oni su od toga biznis napravili!PipiDugaDevetka wrote:Prvi dan mog boravka u Africi u UN bazi bila ceremonija odavanja počasti nekim vojnicima iz Bangladeša. Dakle, bio, vidio, saznao tačno šta se desilo. Bilo je veoma ''ohrabrujuće'',...radostan dan wrote:'Nako, neslane.![]()
![]()
Medjutim, ti pipi znas da ako hoces se igrati diplomatije onda se igraj. Kod nas ljudi nikako da shvate da clanstvo u NATO-u znaci i dati nesto, nego su nasi navikli na donacije, pa kontaju: eh sad kad se mi pridruzimo NATO-u nista ne trebamo raditi.
hehehe, cek samo dok dodju misije, air policing isl.
Ja sam se jasno izjasinio da sam protiv stvaranja nove unije nezavisnih država, Yugosfere, na prethodnim stranicama ove teme.
-
jefferson
#235 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ja sam se jasno izjasinio da sam protiv stvaranja nove unije nezavisnih država, Yugosfere, na prethodnim stranicama ove teme.
Nisam mislio na stvaranje neke unije. Nego ako hocemo u NATo i ostale organizacije, onda jbg, moras igrati tu igru. Afganistan, Kongo, Irak. Sta ces! A to jos kosta. Mi nemamo svoju avijaciju. Imamo nesto helikoptera a pitanje koliko ih je ispravno. Kada pristupis NATO-u trazit ce da ucestvujes sa veci brojem ljudi. Te ljude ce trebati transportovati itd, a ti nemas avijaciju, sto znaci da ces ili kupiti avione ili rentat. Kupiti je dugorocno ejftinije, ali rentat kratkorocno bolje izgleda za neupucenu javnost.
Stoga, kako god, vecina ansih ljudi zivi u zabludi da je NATO jeftin (iako je jeftiniji nego ostati po strani) ali mnogi ces se iznenaditi neugodno kada sve to krene.
E sad, ta Yugosfera ce biti upravo to. Niti ce neko stvarati novu uniju (neisplati se politicarima prvenstveno) niti ce tu biti neke prevelike ljubavi. ALi je jeftiniji ako djelis neke troskove bile to misije u inostranstvu ili zajednicki neki projekti.
Kuvajt je dodjelio modernizaciju svojih M84 srbiji. Od toga, BiH ce uzeti skoro 75 miliona. Sto da ne? Sta je lose u tome? Sta je lose ustvari da se taj tenk ponovo pocen praviti kao zajednicki projekat i prvo, ne trebas kupovati tenkove od drugih drzava ubuduce (a vec dolazi vrijeme da bi bio kompaktibian sa NATO standardima), a drugo, mozes zaraditi jebene pare. Ste strane, Yugosfera
- Sezam
#236 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ovo ce opet zavrsiti u bosnjackoj krvi 
- slobodni armirach
#237 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
75 miliona?, srbija bi skakala od srece da dobije te pare
cisto sumnjam posto se ne radi o nikakvoj modernizaciji nego o remontu, 'modernizaciju' tenkova radi USA njemacka svica, svedska, imena firmi da ne pisem radi reklame
naravno da NATO kosta, kosta i kirija u EU, za NATO ne zalim pare
samo New World Order, pa nek se nacionalsti jedu od muke!
cisto sumnjam posto se ne radi o nikakvoj modernizaciji nego o remontu, 'modernizaciju' tenkova radi USA njemacka svica, svedska, imena firmi da ne pisem radi reklame
naravno da NATO kosta, kosta i kirija u EU, za NATO ne zalim pare
-
jefferson
#238 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
slobodni armirach wrote:75 miliona?, srbija bi skakala od srece da dobije te pare
cisto sumnjam posto se ne radi o nikakvoj modernizaciji nego o remontu, 'modernizaciju' tenkova radi USA njemacka svica, svedska, imena firmi da ne pisem radi reklame![]()
naravno da NATO kosta, kosta i kirija u EU, za NATO ne zalim pare![]()
S tim sto je ugovor potpisan!According to The Economist, Serbia is close to signing a US$ 400 million agreement to modernise Kuwaiti tanks and part of the job for Kuwait will probably be carried out by Croatian companies.
The Economist recalled that before the breakup, the former Yugoslavia was a big exporter of weapons, adding that Serbia's military industry had started to recover, recording a 30 per cent annual growth since 2002.
The Economist cited Serbian Defence Minister Dragan Sutanovac as saying that Serbia hopes to win a $400 million contract to modernise 149 M-84 tanks that Yugoslavia exported to Kuwait in 1991.
The M-84 was assembled in Croatia (in the Djuro Djakovic factory in Slavonski Brod) from components made throughout Yugoslavia. Now those ties are being restored. Serbian, Bosnian and Macedonian arms companies are working together, and a Serbia-Croatia defence agreement signed in June also envisages co-operation, the Economist said.
If Serbia wins the Kuwaiti contract, some of the work will probably be shared between Bosnian, Croatian and Slovene companies, the Economist cited Sutanovac as saying.
- slobodni armirach
#239 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
daj mi izvor da je potpisan ugovor?
-
jefferson
#240 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Mal ti ne reko sta da ti dam. Imas google!slobodni armirach wrote:daj mi izvor da je potpisan ugovor?
-
oldplague
#241 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
jefferson wrote:Mal ti ne reko sta da ti dam. Imas google!slobodni armirach wrote:daj mi izvor da je potpisan ugovor?
- slobodni armirach
#242 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
nemoj zajebavat, cuj postoji google, ko bi reko
to sto sutanovac mlati praznu slamu po lokalnim medijima i njegove zelje nisu ozbiljne teme,
on je svaki mjesec BLIZU dogovora sa Kuvajtom
stara ublehaska prica, ko i aerodrom oko Trebinja, granica Karlovac-Karlobag
novi tenkovi kostaju oko 5 miliona dolara, koji su tri generacije ispred ovih kanti.
ali nema veze
Kosovo je Srbija sve ostalo je Delta!
to sto sutanovac mlati praznu slamu po lokalnim medijima i njegove zelje nisu ozbiljne teme,
on je svaki mjesec BLIZU dogovora sa Kuvajtom
stara ublehaska prica, ko i aerodrom oko Trebinja, granica Karlovac-Karlobag
novi tenkovi kostaju oko 5 miliona dolara, koji su tri generacije ispred ovih kanti.
ali nema veze
- PipiDugaDevetka
#243 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Хаман па је тако!Sezam wrote:Ovo ce opet zavrsiti u bosnjackoj krvi
-
jefferson
#244 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Sreca pa mi nesto konkretno radimo!slobodni armirach wrote:nemoj zajebavat, cuj postoji google, ko bi reko![]()
![]()
![]()
on je svaki mjesec BLIZU dogovora sa Kuvajtom![]()
![]()
stara ublehaska prica, ko i aerodrom oko Trebinja, granica Karlovac-Karlobag![]()
![]()
ali nema veze
Inace tenk se ne kupuje tako sto odes u prodavnicu i kupis tenk i to je to.
Kao i avioni. Avion borbeni, recimo F16 (zavisno od bloka) kosta oko 60 miliona. Ali bez naoruzanja, treninga, odrzavanja i sl.
Tako i tenk. O generacijama necu da pricam, vidim koliko si upucen, kao i o lokalnim medijima.
- slobodni armirach
#245 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
hvala upuceni

-
jefferson
#246 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Nema na cemu!slobodni armirach wrote:hvala upuceni![]()
- Bosnolog
#247 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
U martu1961, Yugoslavija je prodala svoj svemirski program Americi da bi u maju iste godine( 1961 ) americki predsjednik Kennedy izjavio kako Amerika planira poslati kosmonaute na Mjesec zahvaljujuci kupljenom projektu od Jugoslavije na kome je radio naucnk Herman Potocnik u vojnom pozemnom aerodromu Zeljeva kod Bihaca na granici Bosne i Hrvatske
http://www.youtube.com/watch?v=PGfJXNEv ... ure=fvwrel
Vrijedit ce pogledati ovaj trailer koji izlazi sledece godine, koji otkriva jednu od najvecih tajni osvajanja svemira u vrijeme hladnog rata.Sto znaci da je Amerika tada otisla na Mjesec zahvaljujuci kupljenom projektu od Titine Yugoslavije,.....
- slusaj vamo
#248 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Trailer je već izašo (vidi gore), inšala i dokumentarac će 2013…
Evo i zasebne teme vezane za ovaj neupitni projekat:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 37&t=94949
Evo i zasebne teme vezane za ovaj neupitni projekat:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 37&t=94949
- Morales
#249 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ovo je laž i dezinformacija.PipiDugaDevetka wrote:Da, kao civil.
- slusaj vamo
#250 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
A Potočniku fakat svaka čast, umro 1929, a 60-ih ipak radio na projektu!!!
Šta ti je Slovenac, nema u njija labavo...
Šta ti je Slovenac, nema u njija labavo...