Ja ne pričam o onome što nisam lično poslušao.Point. wrote: ↑21/12/2024 22:01Daj bolan Dale kakav ona i odlični albumi. Šemsa Suljaković ima boljih albumadale cooper wrote: ↑14/12/2024 23:07Ima nekolicinu odličnih albuma. Taj stereotip o njoj je čista miskoncepcija, najviše zbog toga što se ljudi nisu ni trudili da poslušaju dalje.
Ona je imala ogroman uticaj na kasniju eksperimentalnu i avant scenu.![]()
Yoko Ono - kako me ta žena nervira
- dale cooper
#26 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
- Point.
#27 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Let's be real, Yoko je poznata isključivo što je razjebala Beatlese navlačevći rahmetli Lenona na papučarstvo. Daleko je ona od neke umjetnice a pogotovo od odličnih albuma.dale cooper wrote: ↑21/12/2024 22:05Ja ne pričam o onome što nisam lično poslušao.Point. wrote: ↑21/12/2024 22:01Daj bolan Dale kakav ona i odlični albumi. Šemsa Suljaković ima boljih albumadale cooper wrote: ↑14/12/2024 23:07
Ima nekolicinu odličnih albuma. Taj stereotip o njoj je čista miskoncepcija, najviše zbog toga što se ljudi nisu ni trudili da poslušaju dalje.
- dale cooper
#28 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Ne vidim smisla raspravi sa likom koji ne zna o čemu priča i koji uzima izlizane i netačne narative kao neki argument u raspravi.
- Point.
#29 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Postoji brdo primjera nafuranih likova koji vade neka imena iz naftalima da bi dokazali svoju specifičnosti, kako su cool i drugačiji.
- dale cooper
#30 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
- Point.
#31 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Kako nema, jedini ti furaš nešto ko Yoko ima neke imagine odlične albume. Šta je odlično u tim albumima?
- Edin H.
#32 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Ne bih rekao, tu su Šemsa i Yoko negdje, sličan stil imaju.Point. wrote: ↑21/12/2024 22:01Daj bolan Dale kakav ona i odlični albumi. Šemsa Suljaković ima boljih albumadale cooper wrote: ↑14/12/2024 23:07Ima nekolicinu odličnih albuma. Taj stereotip o njoj je čista miskoncepcija, najviše zbog toga što se ljudi nisu ni trudili da poslušaju dalje.
- dale cooper
- Point.
#34 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Pa dobro, ima vas 115 u cilom svitu
- dale cooper
#35 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Pa ne znam baš, ima preko 23 miliona mjesečnih slušalaca na Spotifyu pa mislim da ti je ta pretpostavka ipak pomalo pogrešna.
- Edin H.
#36 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
De ti to provjeri još jednom da nije 23 umjesto 23 milona? 
- dale cooper
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Molim ublehase koji su mi na ignoreu da se ne javljaju na temu nek otvore svoju yoko ono temu i tamo spamaju
Taj spotifaj je za mene nebitan u ovoj prici
Koliko Jeremija pali topa
Sjajna srpska pesma iz Prvog svetakog rata ima pregleda
Taj spotifaj je za mene nebitan u ovoj prici
Koliko Jeremija pali topa
Sjajna srpska pesma iz Prvog svetakog rata ima pregleda
- Point.
#39 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
dale cooper wrote: ↑21/12/2024 23:11Pa ne znam baš, ima preko 23 miliona mjesečnih slušalaca na Spotifyu pa mislim da ti je ta pretpostavka ipak pomalo pogrešna.![]()

-
newera86
#40 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Roger Waters mi jedini pada na pamet, covjek je stvarno angazovan oko genocida nad palestincima.Njanjavi wrote: ↑20/12/2024 22:29 A ne nervira te hrpica isprdaka te generacije koja je ponikla iz vojnih familija tipa morisona, zappe i ostalih koji su jedva docekali da ih tatice preko mk ultra sizofrenija ufiltriraju u tadašnji hippie i mirovni pokret.
Nema mi odvratnije generacije od tih satro hippie boomera.
Pogledaj i dan danas vecinu tih smradova kako lijepo i lagodno uzivaju u kapitalistickim blagodatima bez da pisnu o temama za koje pravi gospodari ne daju amin.
Doslovno ne mogu jednog insana iz te generacije izdvojit da je iole pisnuo protiv povampirenog establismenta, protiv devijantnosti u muzickoj industriji, protiv malverzacija diskografske mafije, protiv huskaca rata, protiv tatica iz vojno industrijskog komplexa, protiv mk ultra prica.
Smecari boomerski od do.
Jbo te yoko ono.
A inace ima dosta istine o djeci iz vojnog miljea, cak i kod nas na balkanu. Stulic, Brega, Bajaga.. ne mogu se sad sjetiti jer sam jednom bas guglao temu i iznenadio se da su velika vecina JNA djeca.
- stubrijez
#41 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
?.. sta hoces reci?newera86 wrote: ↑22/12/2024 08:27Roger Waters mi jedini pada na pamet, covjek je stvarno angazovan oko genocida nad palestincima.Njanjavi wrote: ↑20/12/2024 22:29 A ne nervira te hrpica isprdaka te generacije koja je ponikla iz vojnih familija tipa morisona, zappe i ostalih koji su jedva docekali da ih tatice preko mk ultra sizofrenija ufiltriraju u tadašnji hippie i mirovni pokret.
Nema mi odvratnije generacije od tih satro hippie boomera.
Pogledaj i dan danas vecinu tih smradova kako lijepo i lagodno uzivaju u kapitalistickim blagodatima bez da pisnu o temama za koje pravi gospodari ne daju amin.
Doslovno ne mogu jednog insana iz te generacije izdvojit da je iole pisnuo protiv povampirenog establismenta, protiv devijantnosti u muzickoj industriji, protiv malverzacija diskografske mafije, protiv huskaca rata, protiv tatica iz vojno industrijskog komplexa, protiv mk ultra prica.
Smecari boomerski od do.
Jbo te yoko ono.
A inace ima dosta istine o djeci iz vojnog miljea, cak i kod nas na balkanu. Stulic, Brega, Bajaga.. ne mogu se sad sjetiti jer sam jednom bas guglao temu i iznenadio se da su velika vecina JNA djeca.
-
newera86
#42 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
-
newera86
- Njanjavi
#44 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Svaka cast za spomen Tavistocka.newera86 wrote: ↑22/12/2024 16:12 Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
Sinoc bas slusam intervju sa bivsom zrtvom okultno-sexualnog trafikinga i uz usual suspects spomenu zena i tavistock institut.
Mnogo mracna mraka koja ima prstice u masu mk ultra fazon programa.
- stubrijez
#45 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Tebe muci rode neka bolesna paranojanewera86 wrote: ↑22/12/2024 16:12 Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
- dale cooper
#46 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Pa ako su pop rock kultura, seksualna revolucija izum CIA možemo im samo reći hvala. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Zastozato
#48 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
John Lennon da je živ sad bi imao 84 godine, ali sam siguran i u tim godinama bi vodio proteste protiv rata.
Sedamdesetih godina je stalno praćen od strane FBI zbog svog antiratnog angažmana.
Pjesme kao što su: Power to the people, I don't want to be solder (I don't want to die), Revolution, Gimme some truth, Working class hero, su sve bile antiratne ili protiv vladajućih struktura, a na neki način suptilno promicale komunističke ideje (Imagine).
Jedva su mu dodijelili zelenu kartu.
Yoko Ono je bila rame uz rame s njim tada, sve to vrijeme.
Sedamdesetih godina je stalno praćen od strane FBI zbog svog antiratnog angažmana.
Pjesme kao što su: Power to the people, I don't want to be solder (I don't want to die), Revolution, Gimme some truth, Working class hero, su sve bile antiratne ili protiv vladajućih struktura, a na neki način suptilno promicale komunističke ideje (Imagine).
Jedva su mu dodijelili zelenu kartu.
Yoko Ono je bila rame uz rame s njim tada, sve to vrijeme.
Last edited by Zastozato on 23/12/2024 19:57, edited 1 time in total.
- Truba
#49 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Pa da...imperijalisticko militaristicke komunjare
- Truba
#50 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira
Evo ih opet...