Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dale cooper

#26 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Point. wrote: 21/12/2024 22:01
dale cooper wrote: 14/12/2024 23:07
zposao wrote: 14/12/2024 22:56

Njeno umjetničko stvaralaštvo? Koje, molim te, osim onog orgazmičnog stenjanja za mikrofonom?

Možda sam ja seljak ali sam mišljenja da je jedini njezin uspjeh što je bila Lenonova žena. Totalna bezveznjakuša i prostakuša.
Ima nekolicinu odličnih albuma. Taj stereotip o njoj je čista miskoncepcija, najviše zbog toga što se ljudi nisu ni trudili da poslušaju dalje.
Ona je imala ogroman uticaj na kasniju eksperimentalnu i avant scenu.
Daj bolan Dale kakav ona i odlični albumi. Šemsa Suljaković ima boljih albuma :D
Ja ne pričam o onome što nisam lično poslušao.
Point.

#27 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Point. »

dale cooper wrote: 21/12/2024 22:05

Ima nekolicinu odličnih albuma. Taj stereotip o njoj je čista miskoncepcija, najviše zbog toga što se ljudi nisu ni trudili da poslušaju dalje.
Daj bolan Dale kakav ona i odlični albumi. Šemsa Suljaković ima boljih albuma :D
Ja ne pričam o onome što nisam lično poslušao.
Let's be real, Yoko je poznata isključivo što je razjebala Beatlese navlačevći rahmetli Lenona na papučarstvo. Daleko je ona od neke umjetnice a pogotovo od odličnih albuma.
dale cooper

#28 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Ne vidim smisla raspravi sa likom koji ne zna o čemu priča i koji uzima izlizane i netačne narative kao neki argument u raspravi.
Point.

#29 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Point. »

Postoji brdo primjera nafuranih likova koji vade neka imena iz naftalima da bi dokazali svoju specifičnosti, kako su cool i drugačiji.
dale cooper

#30 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

:-) I kakve to veze ima sa mnom i ovim što sam ja napisao na temi?
Point.

#31 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Point. »

Kako nema, jedini ti furaš nešto ko Yoko ima neke imagine odlične albume. Šta je odlično u tim albumima?
Edin H.

#32 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Edin H. »

zposao wrote: 14/12/2024 22:56

Njeno umjetničko stvaralaštvo? Koje, molim te, osim onog orgazmičnog stenjanja za mikrofonom?

Možda sam ja seljak ali sam mišljenja da je jedini njezin uspjeh što je bila Lenonova žena. Totalna bezveznjakuša i prostakuša.
Ne bih rekao, tu su Šemsa i Yoko negdje, sličan stil imaju. :oops:
dale cooper

#33 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Point. wrote: 21/12/2024 22:53 Kako nema, jedini ti furaš nešto ko Yoko ima neke imagine odlične albume. Šta je odlično u tim albumima?
Jedini od kojeg uzorka? Forumskog? :mrgreen:
Point.

#34 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Point. »

dale cooper wrote: 21/12/2024 23:01
Point. wrote: 21/12/2024 22:53 Kako nema, jedini ti furaš nešto ko Yoko ima neke imagine odlične albume. Šta je odlično u tim albumima?
Pa dobro, ima vas 115 u cilom svitu :D
dale cooper

#35 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Point. wrote: 21/12/2024 23:05
Pa ne znam baš, ima preko 23 miliona mjesečnih slušalaca na Spotifyu pa mislim da ti je ta pretpostavka ipak pomalo pogrešna. :mrgreen:
Edin H.

#36 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Edin H. »

De ti to provjeri još jednom da nije 23 umjesto 23 milona? :D
dale cooper

#37 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Edin H. wrote: 21/12/2024 23:14 De ti to provjeri još jednom da nije 23 umjesto 23 milona? :D
Bujrum pa provjeri. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Truba »

Molim ublehase koji su mi na ignoreu da se ne javljaju na temu nek otvore svoju yoko ono temu i tamo spamaju

Taj spotifaj je za mene nebitan u ovoj prici
Koliko Jeremija pali topa
Sjajna srpska pesma iz Prvog svetakog rata ima pregleda
Point.

#39 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Point. »

dale cooper wrote: 21/12/2024 23:11
Point. wrote: 21/12/2024 23:05

Pa ne znam baš, ima preko 23 miliona mjesečnih slušalaca na Spotifyu pa mislim da ti je ta pretpostavka ipak pomalo pogrešna. :mrgreen:
Image
newera86

#40 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by newera86 »

Njanjavi wrote: 20/12/2024 22:29 A ne nervira te hrpica isprdaka te generacije koja je ponikla iz vojnih familija tipa morisona, zappe i ostalih koji su jedva docekali da ih tatice preko mk ultra sizofrenija ufiltriraju u tadašnji hippie i mirovni pokret.
Nema mi odvratnije generacije od tih satro hippie boomera.
Pogledaj i dan danas vecinu tih smradova kako lijepo i lagodno uzivaju u kapitalistickim blagodatima bez da pisnu o temama za koje pravi gospodari ne daju amin.
Doslovno ne mogu jednog insana iz te generacije izdvojit da je iole pisnuo protiv povampirenog establismenta, protiv devijantnosti u muzickoj industriji, protiv malverzacija diskografske mafije, protiv huskaca rata, protiv tatica iz vojno industrijskog komplexa, protiv mk ultra prica.
Smecari boomerski od do.
Jbo te yoko ono.
Roger Waters mi jedini pada na pamet, covjek je stvarno angazovan oko genocida nad palestincima.
A inace ima dosta istine o djeci iz vojnog miljea, cak i kod nas na balkanu. Stulic, Brega, Bajaga.. ne mogu se sad sjetiti jer sam jednom bas guglao temu i iznenadio se da su velika vecina JNA djeca.
stubrijez

#41 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by stubrijez »

newera86 wrote: 22/12/2024 08:27
Njanjavi wrote: 20/12/2024 22:29 A ne nervira te hrpica isprdaka te generacije koja je ponikla iz vojnih familija tipa morisona, zappe i ostalih koji su jedva docekali da ih tatice preko mk ultra sizofrenija ufiltriraju u tadašnji hippie i mirovni pokret.
Nema mi odvratnije generacije od tih satro hippie boomera.
Pogledaj i dan danas vecinu tih smradova kako lijepo i lagodno uzivaju u kapitalistickim blagodatima bez da pisnu o temama za koje pravi gospodari ne daju amin.
Doslovno ne mogu jednog insana iz te generacije izdvojit da je iole pisnuo protiv povampirenog establismenta, protiv devijantnosti u muzickoj industriji, protiv malverzacija diskografske mafije, protiv huskaca rata, protiv tatica iz vojno industrijskog komplexa, protiv mk ultra prica.
Smecari boomerski od do.
Jbo te yoko ono.
Roger Waters mi jedini pada na pamet, covjek je stvarno angazovan oko genocida nad palestincima.
A inace ima dosta istine o djeci iz vojnog miljea, cak i kod nas na balkanu. Stulic, Brega, Bajaga.. ne mogu se sad sjetiti jer sam jednom bas guglao temu i iznenadio se da su velika vecina JNA djeca.
?.. sta hoces reci?
newera86

#42 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by newera86 »

Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
Njanjavi

#44 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Njanjavi »

newera86 wrote: 22/12/2024 16:12 Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
Svaka cast za spomen Tavistocka.
Sinoc bas slusam intervju sa bivsom zrtvom okultno-sexualnog trafikinga i uz usual suspects spomenu zena i tavistock institut.
Mnogo mracna mraka koja ima prstice u masu mk ultra fazon programa.
stubrijez

#45 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by stubrijez »

newera86 wrote: 22/12/2024 16:12 Pa hocu reci da se slazem sa njanjavim da su to satro buntovnistvo i revoluciju ironicno povela djeca sistema kojima su roditelji mogli priustiti instrumente i(li) muzicko obrazovanje, a oni izigravali nesto sto nisu, sa imidzem poderanog dzinsa i cigarom u ustima. Seksualna revolucija i gluposti. A sad kad je prodavanje seksualnosti postalo skoro norma, vecina ih glumi moralne vertikale. Cinjenica je da je rnr najveca sila degradacije drustva u 20om stoljecu, niko vecu reklamu drogama i opijatima nije napravio od njih. A globalna prica je zapravo krenula sa jednog instituta u Engleskoj, proguglaj Tavistock.
Tebe muci rode neka bolesna paranoja :lol: Ne zelim da googlam uopste niti trosim vrijeme na bezvezne teorije. Jebes vise googlanje... Moj je zivot nezamisliv bez rokenrola i pop kulture... ljudi koji nisu dio toga vjerovatno i imaju razlog da kidisu na cijeli pokret. Svakom svoje.
dale cooper

#46 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by dale cooper »

Pa ako su pop rock kultura, seksualna revolucija izum CIA možemo im samo reći hvala. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by pici »

Image
Zastozato

#48 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Zastozato »

John Lennon da je živ sad bi imao 84 godine, ali sam siguran i u tim godinama bi vodio proteste protiv rata.
Sedamdesetih godina je stalno praćen od strane FBI zbog svog antiratnog angažmana.
Pjesme kao što su: Power to the people, I don't want to be solder (I don't want to die), Revolution, Gimme some truth, Working class hero, su sve bile antiratne ili protiv vladajućih struktura, a na neki način suptilno promicale komunističke ideje (Imagine).
Jedva su mu dodijelili zelenu kartu.
Yoko Ono je bila rame uz rame s njim tada, sve to vrijeme.
Last edited by Zastozato on 23/12/2024 19:57, edited 1 time in total.
Truba

#49 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Truba »

Pa da...imperijalisticko militaristicke komunjare
Truba

#50 Re: Yoko Ono - kako me ta žena nervira

Post by Truba »

Evo ih opet... :bih: :sax: