YIIIIIIIHAAAAAAA!!!

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

repeater

Post by repeater »

urbanagerila wrote: da rezimiram debilna nacija posljedica medijske indoktrinacije ... let´s nuke them .... :D
a, reci nam iz kojih ti to izvora dobivas informacije kad si uvjeren u tvoj imunitet indoktrinaciji globalnih medijskih korporacija?? ili ti je dovoljna jeda ovakva anketa da otvoris branu svojim predrasudama koje poticu .. odakle tacno??
urbanagerila

Post by urbanagerila »

repeater wrote:
urbanagerila wrote: da rezimiram debilna nacija posljedica medijske indoktrinacije ... let´s nuke them .... :D
a, reci nam iz kojih ti to izvora dobivas informacije kad si uvjeren u tvoj imunitet indoktrinaciji globalnih medijskih korporacija?? ili ti je dovoljna jeda ovakva anketa da otvoris branu svojim predrasudama koje poticu .. odakle tacno??
iz iskustva nazalost :D otporan sam na medije jer sam bio svjedok manipulacije istih ... :D da uporedimo fox news i srnu ??? Ja sam za razliku od obicnih amera dozivio i propagandu i medijsku manipulaciju na svojoj kozi a oni i dan danas zive u ubjedjenju da sve sto cuju na vijestima je nepobitna istina i zive u tom ubjedjenju da su najbolji, najjaci da su svi supci i samo oni naj.... zive u svom balonu od sapunice koji puse vladajuca oligarhija (bio to slon ili magarac nije bitno) .... i sve ovo sto pricam nije vezano za temu opsteg obrazovanja ono sto je poenta je da je njih sistem namjenski ZAGLUPIO jer samim tim postavljaju manje pitanja i jedu odo sto im se servira .... :D bio to profesor na harvardu ili obicni redneck hick oni imaju isti sablon razmisljanja i to ih cini moronima .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Gerilac, ti kako hoćeš, ali ja ti odgovorno tvrdim da Amerika nije nikakva iznimka već pravilo, to što je globalno medijsko oko konstantno upereno prema njima ne čini ih većim, već samo eksponiranijim moronima.
svakako srcem "moronerije" :D zato sam i naveo primjer ovce - jaganjci - kurbani ako se sjecas ... :D taj sistem se sad implementira kod nas preko pinka i obn-a i svakako da ne zaboravim i domace izdajnike hayat ... ovi ostali drzavni su previse providni i jeftini za nekoga ko iole poznaje materiju ali svakako svrsishodni u odnosu na auditorij koji ih konzumira ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Gerilac, ti kako hoćeš, ali ja ti odgovorno tvrdim da Amerika nije nikakva iznimka već pravilo, to što je globalno medijsko oko konstantno upereno prema njima ne čini ih većim, već samo eksponiranijim moronima.
svakako si u pravu kad kazes da su pravilo! mislim da nisu izmislili sistem pravljenja morona vec ga pametno preuzeli od tvoraca manipulacije masama njemaca ... nije ni uticaj bbc nimalo naivan jer su najstariji broadcaster na svijetu ali svakao da je to ista druzba pere kvrzice ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Vidis da se slazemo ... :D MPFC rules otuda valjda i ovaj sarkazam u nama ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Jah, ko nas zavadi... :D :D :D :D :D :D :D
Ameri mrski :D ali ne dadose braca saxonci .... :D
repeater

Post by repeater »

InfraRedRidinghood wrote:
Diktatura - da - u smislu da imaš sva zamisliva prava do trenutka kad ti zatrebaju (vidjeti pod Guantanamo između ostalog)
bojim se da ovo govori vise o tvom nepoznavanju amer. zakonodavstva i amer. istorije nego o samoj americi. zato sto po tebi amer. istorija pocinje i zavrsava sa dzordz jebenim bushom i gvantanamom. uostalom, ja ne vidim svrhu nase polemike sa ovakvom banalnom podlogom. vozdra.

ps. gerila tebi bi preporucio da pogledas listu proslogodisnjih dobitnika nobelove nagrade: http://nobelprize.org/nobel_prizes/lists/2006.html
koliko je amera medju njima ??
in33sa

Post by in33sa »

Televizija CNNNN i neko jos uvijek misli da je to ozbiljan prilog :-)

Inace, ameri su glupi a mi smo pametni :-)
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

digger wrote:Vidim da neki od vas ne vjeruju.

Zato evo dio serije koju je pravio komedijas Rick Mercer za kanadski CBC pa se uvjerite kakvih na sve ima... tj. nema.

Istovremeno, pocnite da postavljate slicna pitanja u unutrasnjosti BiH?recimo u Visokom?pa cete vidjeti nas nivo informisanosti. :D

http://www.youtube.com/watch?v=BhTZ_tgMUdo
Nista manje seljacka drzava nije ni Kanada, ako si se ponadao. Rednecks i Carpenters (Drvosjece)!
urbanagerila

Post by urbanagerila »

niskoprofilni wrote:
digger wrote:Vidim da neki od vas ne vjeruju.

Zato evo dio serije koju je pravio komedijas Rick Mercer za kanadski CBC pa se uvjerite kakvih na sve ima... tj. nema.

Istovremeno, pocnite da postavljate slicna pitanja u unutrasnjosti BiH?recimo u Visokom?pa cete vidjeti nas nivo informisanosti. :D

http://www.youtube.com/watch?v=BhTZ_tgMUdo
Nista manje seljacka drzava nije ni Kanada, ako si se ponadao. Rednecks i Carpenters (Drvosjece)!
I don´t wanna be a barber. I wanna be a lumberjack ... :D (mislim da ce uvazena kolegica crvenkapa shvatiti o cemu se radi .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

in33sa wrote:Televizija CNNNN i neko jos uvijek misli da je to ozbiljan prilog :-)

Za dobro obavjestene dobre bosnjane radi se o cnnny lokalnoj cnn postaji ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Seko mnogo si jaka :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Šta ti je, imam sve filmove i sve epizode ( i sve side projects koji nisu holivudsko sranje) :D :D :D :D
Meni je Denise Moore bio glavna vadiona tokom rata kad god ima struje a ja ga zadam i popravim se.... :D

op.a. steals from the rich and gives to the poor ... :D
Sogan

Post by Sogan »

"Television! Teacher, mother, secret lover." (Homer Simpson)

:D
Galadriela

Post by Galadriela »

beskrajna je glupost i zatucanost amerikanaca!
vjeruju da su bogom dan narod i da zato mogu druge zajebavati, u čemu ih njihovi mediji podupiru i podstiču...cnn,fox news, abc i dr. su poznati po širenju paranoje i izvrtanju činjenica. :-?

na sreću, tu je jon stewart i njegov daily show, kao dokaz da ima "normalnih" amera!!! :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Galadriela wrote:beskrajna je glupost i zatucanost amerikanaca!
vjeruju da su bogom dan narod i da zato mogu druge zajebavati, u čemu ih njihovi mediji podupiru i podstiču...cnn,fox news, abc i dr. su poznati po širenju paranoje i izvrtanju činjenica. :-?

na sreću, tu je jon stewart i njegov daily show, kao dokaz da ima "normalnih" amera!!! :)
Daaaa narocito normalnih koji ga dozivljavaju kao komicara a ne kao kriticara .... :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Pošto sam bio u izbjeglištvu sa ljudima iz krajeva BiH kojima ni danas ime ne znam upoznao sam se i sa tamnom stranom našeg obrazovanja.Iz tih dana su mi ostale izjave koje nikada neću zaboraviti pa da napišem koju....:

"Jarane ja kad sam more ugledo konto nebo se na zemlju spustilo..."
"Znaš li da su amerikanci izmislili nevidljivi radar..."
"Ja sam prvi put vidio tunel u životu kad sam u izbjeglištvo pošo..."
"Podmornice mogu ronit i do 100 metara,moš mislit..."
"U nas u selu muškarci pletu na sijelima,i ja čarape pletem pravo..."
"Znaš li ti šta je kakaog,ono crno što se muti jelde?..."
"Do Amerike ima garant preko 10000 km cestom...."
:)
Ne mogu se svih sjetit ali ovo su sve naši ljudi,tako da sam se nagledo naprimjer kako ljudi jedu kivi zajedno sa korom ko jabuku i da ne pričam dalje,nismo mi ništa daleko odmakli samo treba zavirit malo dalje od MarinDvora,vjerujem da bi se moglo i kod nas nasnimat svakakvih videa.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Jes dobra je banana ali joj kospica velika ... :D .... to su ruralni primjeri kojih je sve vise u gradu ali ovi iz ankete su oko Capitol Hilla predpostavimo turisti .... :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Carpenter je stolar, a ne drvosjeca, razlika je ogromna :D

Moj je svekar u mladosti bio lumberjack, ono bas k'o iz filmova, i, i dan danas (78 mu je godina) da te sakom spuca, sa zemljom bi te sastavio :D

A u izbjeglistvu sam upoznala nasu domovinu, ni sanjala nisam...

Od jedne stare zene i njene izjave: Nuto voda iz zida :shock: (boze me prosti kud se zajebavam sa starijim svijetom :oops: ), do cuvenog S. tada dvadesetogodisnjaka, iz okoline Sjenice koji me je mrtav ozbiljan pitao kako je moguce da je pronadjen neki bronzani nakit od prije 3 000 godina, kad svijet, eto postoji tek 1993 godine :shock:

Nek vjeruje ko hoce, nek ne vjeruje ko nece, ali taj isti S. je jedan od najinteligentnijih ljudi koje sam ikad srela. Sto on nogom u skolu krocio nije, i sto je svoju mladost proveo po brdima cuvajuc' ovce - niposto nije njegova krivica.

Suditi 300 miliona ljudi prema izjavama dvadesetak probranih - nije inteligentno, a bogami ni obrazovano :oops:

Pitanje je, kao sto neko rece, kome to ide u korist i zasto.
in33sa

Post by in33sa »

urbanagerila wrote:
in33sa wrote:Televizija CNNNN i neko jos uvijek misli da je to ozbiljan prilog :-)

Za dobro obavjestene dobre bosnjane radi se o cnnny lokalnoj cnn postaji ... :D
Jap, dok je GNN lokalna CNN postaja u Robocopu :D

Ne kuzim sta mi imamo reci amerikancima kad je nama sudac ustavnog suda drzave Seada Palavric :-)
Mislim, ajde da pogledamo u svoje dvoriste. BiH je puno veca od poteza Marijin Dvor-Vjecna vatra, mada i na tom potezu mozes sakupiti primjerke iskonskog iditizma.
Da ne govorim o ruralnim sredinama, gdje je dijet upo u beton, Florida glavni grad Kalifornije i slicno.
Hendrix

Post by Hendrix »

Mislim kad bi i kod nas u sred Sarajeva ovakvu anketu pravio ne bi bilo nešto bolje,naravno od 20 ljudi naišo bi neki "amerikanac" ali zato bi od 100 njih izrezali samo ove glupe i eto ti ankete da smo svi glupi.Sad što amerikanaca ima 100 puta više od nas,pa njihov manji grad je ko BiH čitava znači da u njemu ima idiota ko kod nas u čitavoj državi.
Evo još jedne iz srednje anegdote,jarana izvede profa na tablu da na karti Afrike pokaže Afriku , lik se sjebo , traži traži .... :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Shoshana wrote: Suditi 300 miliona ljudi prema izjavama dvadesetak probranih - nije inteligentno, a bogami ni obrazovano :oops:

Upravo ovo je poenta. Niti je inteligentno, niti obrazovano, a niti je urbano :D

Cinjenica je da ce uvijek postojati ljudi koji vole generalizovati, posebno kada je u pitanju USA.

Srecom, zahvaljujuci u dobroj mjeri i ovom forumu, dosao sam do faze gdje mi je zaista smijesno citati threadove sa toliko mrznje i cinizma prema Amerima.

Valjda ce i ta mrznja proci kada baklju vodece svjetske sile preuzme EU, ili ne daj Boze - Kina :D Poznavajuci agresivnu historiju Europskih zemalja, ili agresivnu prirodu Kineskog rezima - molicemo Boga da se Ameri opet pitaju.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Onako miroljubivi za pozelit ... haj ne prdi .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

EI Presidente wrote:
Shoshana wrote: Suditi 300 miliona ljudi prema izjavama dvadesetak probranih - nije inteligentno, a bogami ni obrazovano :oops:

Upravo ovo je poenta. Niti je inteligentno, niti obrazovano, a niti je urbano :D

Cinjenica je da ce uvijek postojati ljudi koji vole generalizovati, posebno kada je u pitanju USA.

Srecom, zahvaljujuci u dobroj mjeri i ovom forumu, dosao sam do faze gdje mi je zaista smijesno citati threadove sa toliko mrznje i cinizma prema Amerima.

Valjda ce i ta mrznja proci kada baklju vodece svjetske sile preuzme EU, ili ne daj Boze - Kina :D Poznavajuci agresivnu historiju Europskih zemalja, ili agresivnu prirodu Kineskog rezima - molicemo Boga da se Ameri opet pitaju.
Zaboravio si kao naredne nosioce baklje pomenuti Iran i Venecuelu, dole demokratija .... :D Vlast u ruke naroda ... :D
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

repeater wrote:
stickitout wrote:
Pokusacemo ovako. Da li je u interesu vladajucih klasa da odrzavaju mase neobrazovanim u cilju odrzavanja samih sebe na vlasti?? Da li se mozda ta glasacka masa prepoznaje u intelektualnom nivou svojih vladara?? Pitanja ima na izvoz. Hajde molim te da malo konstruktivno supljiramo bez nekih nizih pobuda. :oops:
rado. volio bi da si otpoceo temu sa ovakvim pitanjima. da se razumijemo, ja nemam nista protiv tebe ili tvoje teme, niti osporavam primjer koji si izabrao, ali moras biti svjestan da mnogima ovdje to sluzi kao povod za ljecenje vlastith kompleksa.
konkretno, bosanci zive u zabludi da je za sve vlast odgovorna. vlast se izrazava na vise od jednog nacina. toliko stvari igra ulogu u formiranju svijesti pojedinca (mediji, obrazovanje, porodicni odgoj) da je glupo tvrditi, aha ameri su glupi zato sto to ide na ruku njihovom predsjedniku, koji je bez sumnje veliki kreten. i kakav je to argument, da je vecina amera glupa samo zbog toga sto je bush dva puta dobio izbore. pa koliko njih nije glasalo, i sta je sa onima koji su glasali protiv njega. zalosna je cinjenica da amerika potrosi sto puta vise novca na odbranu nego na obrazovanje. no uprkos tome, najbolje skole na svijetu su bas u americi. na kraju, ne postaje se svjetska sila samo kroz vojnu snagu, dosta pametnih ljudi je prodalo dusu djavolu, ali ne zaboravimo na sredinu koja je omogucila i dala poticaj razvoju te pameti.

ako ču nakon tih najboljih škola nalazit sjevernu koreju mjesto australije... neka hvala... radije ču se obrazovat u našim rupama...
Post Reply