XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

oćel bit knjiga izdavača Paladin :?
pupi_boa

#52 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by pupi_boa »

Doći ću. Voljela bih kadd bih mogla naći od Balaševića "Jedan od onih života", mada ne vjerujem da ću. :|
pjegica

#53 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by pjegica »

Zašto je sajam knjige na kraju mjeseca i zašto ja do tog kraja mjeseca moram spiskati sve pare? :(
Ovaj mjesec ću morat birat, knjige ili hrana :D

Prošle godine sam potrošila 200 km, kupila knjige koje mi još uvijek stoje na polici, jer nemam vremena da pročitam. Ako ništa, bar lijepo izgledaju tako poredane. Ove godine tražim specijalnu literaturu, sebi za diplomski i rođaku za maturski. Nadam se da će biti dosta stručne literature. Ne smijem ni pomišljat na "obične" knjige.
Suzie Q

#54 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Suzie Q »

izgleda svi imamo isti problem što se tiče kraja mjeseca. nikad mi nije bilo žao dati lovu za knjige a znala sam ostavljati finu lovu an sajmovima ali ove godine je baš kriza... ipak nadam se da ću uspjeti pronaći nešto stručnih knjiga za magistarski prije nego iste kupim preko interneta.
Truba

#55 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

jel bi ko :mrgreen: jel me neko tražio :-) :skoljka: :sax:
Eborg

#56 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Bio sam ja, nije bilo loše. Dobro sam i prošao finansijski, moglo je biti puno gore. :)

U Buybooku je bila kamara knjiga po 1 KM, uspio sam naći jednu dobru knjigu od 50 KM a ja je platio 1 KM pa svakako pogledajte dok se nije razgrabilo. :D
Truba

#57 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

ja bih rekao k_a_t_a_s_t_r_o_f_a

valjda što je prvi dan... paket sa naručenom robom se zagubio tako da sam ostao uskraćen za mnoge naslove... postoji nada da je greškom proslijeđen nekom distributeru na drugom standu ako nađu kutiju za nas sto smo narucili bit ce dobro :cry: nabrojao mi je momak na standu red boxa naslove koje godinama trazim ali eto peh...u transportu nestalo :-)

kupio sam 1 lavkraftovu knjigu i nekoliko stripova... to je bilanca prvog dana... čini mi se da neću mnogo potrošiti ove godine :mrgreen:

nidje nikog i sve isti naslovi ... vec sve ljude facom znam :D što prodaju i što kupuju :sax:
Truba

#58 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

ah da
a firma koja je trebala dopremiti stripove po red box standu je bankrotirala :roll: :roll: :roll: o tome sam čitao ranije na drugom forumu ali nisam povezao...

elem ostaće više para u novčaniku :sax:

ps. mislim da sam vidio Daciku kao reporterku neke TV :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#59 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by alibaba_i_30_godina »

Ja nisam jos bio na sajmu ... kontam u subotu otici da vidim sta ima, valjda se nece sve razgrabiti. :D

Javite ljudi sta ste kupili, mozda nekom date dobru ideju?!
Eborg

#60 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Ako ikako možete nemojte za vikend, ima da bude gužva ludilo. :D

Svakako preporučujem da uzmete knjige rahmetli Pospanka koji je bio i naš forumaš ovdje - "Dnevnik bosanskog vojnika". Dvije knjige su 40 KM, jedna je 20 KM (u knjižarama je 35 KM).
Nadinka

#61 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Nadinka »

Ja kontam potraziti nesto od sljedecih naslova, pa ako znate kakvo je stanje po tom pitanju, ili pak kakva je sama knjiga, pisite..

Otmjenost ježa Muriel Barbery
Školice Julija Cortázar
Anđelova igra Carlos Ruiz Zafón
Čudo u Poskokovoj Dragi Ante Tomić
Olive Kitteridge Elizabeth Strout
Kazuo Ishiguro Never Let Me Go
Remains of the Day
Ian McEwan Trajna ljubav
Na plaži Chesil
Amsterdam
J.M. Coetzee Elizabeth Costello
Slow Man
Youth
José Saramago
Mario Vargos Llosa Don Rigobertove bilježnice
Milan Kundera
Silk – Alessandro Baricco
harač

#62 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by harač »

Nadinka wrote:Ja kontam potraziti nesto od sljedecih naslova, pa ako znate kakvo je stanje po tom pitanju, ili pak kakva je sama knjiga, pisite..

Otmjenost ježa Muriel Barbery
Školice Julija Cortázar
Anđelova igra Carlos Ruiz Zafón
Čudo u Poskokovoj Dragi Ante Tomić
Olive Kitteridge Elizabeth Strout
Kazuo Ishiguro Never Let Me Go
Remains of the Day
Ian McEwan Trajna ljubav
Na plaži Chesil
Amsterdam
J.M. Coetzee Elizabeth Costello
Slow Man
Youth
José Saramago
Mario Vargos Llosa Don Rigobertove bilježnice
Milan Kundera
Silk – Alessandro Baricco
na jednom sam štandu vidio coetzeea ("sramota" i još nešto čini mi se, pa moguće je da ima i ovo), ali išao sam prvi dan kad je pola bilo prazno
Nadinka

#63 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Nadinka »

Hvala, ja idem danas pa prijavim kakvo je stanje!
ajgenrauh

#64 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by ajgenrauh »

A meni ovaj mjesec plata kasnila 15-ak dana, sto inace nije slucaj, te je dobih 20-og. I sta ja sad da mislim na sta bih trebao dio da potrosim :? 8)
Nadinka

#65 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Nadinka »

Mislim da je to definitivno znak :) :)
shambho

#66 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by shambho »

Bond_JaneBond wrote:Kakve su cijene knjiga na sajmu? Ima li kod srpskih izdavaca ope' knjiga za 6-8KM???
Hajde uz to sto ste kupili kacite i cijene, da se mogu cjenkati... :D
Zanima me
Anđelova igra Carlos Ruiz Zafón (zapravo tri njegove)
Ian McEwan Trajna ljubav
Na plaži Chesil
José Saramago
i narafno The Elegance of the Hedgehog jer je srpski prevod bezze...
Ima ovih cijena ja sam danas bila i bas je fin sajamski popust..Mozda ga skinu za vikend ne znam.. Al' uglavnom moze se naci jeftinije posebno naravno treba obratiti paznju da se sve obidje prije nego se kupi jer cijene variraju na standovima..Za ove naslove ne znam..

Meni fali dosta standova al' isto tako su me poneki iznenadili.. Takoder mi se svidja kako su prostor nekkao vise iskoristili i nije vise ona desna strana tipicno zatvorena nego je preglednije sto je super potez.. ..
Nadinka

#67 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Nadinka »

Bond_JaneBond wrote:Kakve su cijene knjiga na sajmu? Ima li kod srpskih izdavaca ope' knjiga za 6-8KM???
Hajde uz to sto ste kupili kacite i cijene, da se mogu cjenkati... :D
Zanima me
Anđelova igra Carlos Ruiz Zafón (zapravo tri njegove)
Ian McEwan Trajna ljubav
Na plaži Chesil
José Saramago
i narafno The Elegance of the Hedgehog jer je srpski prevod bezze...
Eh ja bila juce, fino para potrosila naravno,ali sma kupila dosta s onog svog spiska :) Nisam previse istrazivala po standovima, jer ipak poslije posla sma bila, pa nije to puno vremena. Mozda se moglo naci jeftinije na drugim standovima,ali to je otprilike cini mi se. Ja sam vecinu toga sto sam htjela nasla na Biblioner standu, trazila sma na jos ponekom, ali nije bilo.
Zafon - cini mi se da su od 12-15 km svaka
Ian McEwan - nema Trajne ljubavi, imaju ostale, ja sam kupila Na plazi Chesil - opet do 15 km (problem je sto sma sve kupila kod njih pa ne znam sad tacno pojedinacne cijene)
Ishiguro - iste cijene, ja uzela Never let me go i Remains of the Day (na nasem :) )
Muriel Barbery - Otmjenost jeza
Saramago - slabo, ja nisma nasla nista, moraces dublje zakopat se :)
ja sam uzela jos Llosu, Baricco-Silk

Eh presretna sam jer sam nasla Kunderinu Nepodnosljivu lakocu :) :) Jest samo ono hrvatsko skupo izdanje, ali predugo je trazim :)
Bilo je tu kod njih jos mnogo toga sto bih rado uzela, ali dosta za ovaj put, treba sad procitati :)
sophia

#68 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by sophia »

Vec je nekoliko sajmova proslo, a ja na svakom obilazim oko dvije knjige kao maca oko vruce kase. Rijec je o Umberto Eco: Historija ljepote i Historija ruznoce, skupo da ti oci ispadnu, ali tako su divno uradjene i svaki put kad pomislim koju cu iducu knjigu citati, sjetim se ove dvije... kupiti ili ne kupiti na ovom sajmu, pitanje je sad :)
Suzie Q

#69 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Suzie Q »

ne znam jeste li primjetili, na štandu federalnog Ministarstva obrazovanja u dvorani M. Delibašić daju besplatno 2-3 knjige ja sam pokupila sve tri, trebalo-ne trebalo, ali je najbitnija bosansko-romski rječnik kojemu se baš nekako radujem (za mene totalna egzotika)

inače mi je žao što nema izdavačke kuće iz Beograda Clio, bili su svake godine, sad ih nema a ja tražila i tražila, čak sam imala i popis knjiga koje želim kupiti kod njih.
3-4 knjige koje sam kupila su u dobroj mjeri snižene, uglavnom stručna literatura, ali sam ih jedva našla...dok sa druge strane ne znam koju godinu za redom gledam štandove krcate Komiteta 300, masona, teorija zavjere, poplavu knjiga Mir Jam nakon serije Ranjeni orao itd a prilično sam zasićena tom ponudom pa sam generalno gledajući malo i razočarana. ali vjerujem da ima za svakoga ponešto pa vrijedi otići u svakom slučaju

p.s. svaka čast za onu tetu koja prodaje sitne kolače negdje u onoj gužvi, vratili su me u život :D
nermin.pravo

#70 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by nermin.pravo »

Da li je neko vidio jel ima stand izdavacke kuce Laguna?

Hvala
Truba

#71 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

pa naravno da ima
alibaba_i_30_godina

#72 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Dodjoh sad sa sajma. Nista nisam kupio sem jedne knjige al' ne za mene. :mrgreen:

Kontam opet ici kasnije ili sutra. Ima dosta izdavaca, cini mi se da je ove godine najvise ... samo pravo se tesko snaci, na nekim mjestima sam bio po nekoliko puta, pravi labirint. :mrgreen:

Gdje ima knjiga od Kazuo Ishiguro, ja nigdje nisam nasao? :roll:
black

#73 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by black »

sophia wrote:Vec je nekoliko sajmova proslo, a ja na svakom obilazim oko dvije knjige kao maca oko vruce kase. Rijec je o Umberto Eco: Historija ljepote i Historija ruznoce, skupo da ti oci ispadnu, ali tako su divno uradjene i svaki put kad pomislim koju cu iducu knjigu citati, sjetim se ove dvije... kupiti ili ne kupiti na ovom sajmu, pitanje je sad :)
tesko da ce u skorije vrijeme sniziti cijenu te dvije knjige, ja sam gledao i po CG, HR, RS, cijena je u pet deka, zhara skupo ;-)
sophia

#74 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by sophia »

Da, stvarno su skupe, na zadnjem sajmu je jedna bila 80 KM, ako me sjecanje sluzi. Ali zar nisu divno uradjene? Uvijek ih se sjetim kad vidim neki sajam knjiga. Divne knjige. Ne vjerujem da cu ih si moci priustiti u skorije vrijeme.
alibaba_i_30_godina

#75 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Bond_JaneBond wrote:
NeyDan wrote:Dodjoh sad sa sajma. Nista nisam kupio sem jedne knjige al' ne za mene. :mrgreen:

Kontam opet ici kasnije ili sutra. Ima dosta izdavaca, cini mi se da je ove godine najvise ... samo pravo se tesko snaci, na nekim mjestima sam bio po nekoliko puta, pravi labirint. :mrgreen:

Gdje ima knjiga od Kazuo Ishiguro, ja nigdje nisam nasao? :roll:
Vidjela sam An Artist of the Floating World i Remains of the day, al' ne znam gdje. :D :D :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Budimo realni ponuda na sajmu je jadna, svaki stand gotovo pa isto...
Ev's sta sam ja upecala ove godine:
1) Ispricaj mi snove Sidni Šeldon (jeftino), a jest skup in Engl na standu Sahinpasica 17KM :x
2) Teorija Neobrazovanosti Konrad Paul Liessmann, skupo 20KM
3) Baba Jaga je snijela jaje-Dubravka Ugrešić
4) Haruki Murakami Norveška šuma
5) Karlos Ruiz Zafon Senka vjetrova i Igra anđela
6)TAlasa Ali, Kći pustine, Prosjak pred vratima, Dragulj Indije
7) Julian Burns, Artur&Džordž- poklon zapravo vracanje duga :-D
Nista sto sam planirala uzeti na engl. jeziku nisam nasla :roll:
zaboravih sinoc napisati da sam se cjenkala i na jednom standu dobila popust od 7KM, na drugom 5KM, a na jednoj knjizi od nekog simpa cike cak 2KM na samo jednu knjigu..Alnari stand-najbolji :oops:
U pravu si za ponudu. Ove godine je dosta izdavaca ali na svakom stolu iste knjige. Onaj Dan Brown mi je vise preko glave. :roll:
Nisam danas otisao do sajma, nisam stigao ... mozda odem kasnije, radi do 19, jel' tako? Sto se tice cijena, ima velikih razlika. Na jednom standu je jedna knjiga 35 KM, na drugom 30 a na trecem sam jucer vidio da je 25 KM. :roll:
Samo naravno potrebno se snaci u onoj guzvi. Helem, ako ne odem danas, nista nisam kupio ove godine (osim one jedne knjige koja nije bila za mene). :roll:

Ak' se budes mogla sjetiti gdje si vidjela Kazuo-a javi. Jucer su me svi blijedo gledali kada sam trazio nesto od njega. :mrgreen:
Post Reply