Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
čini mi se da neće ništa novo izdavat dok ne prodaju zalihe...
recimo imaju 3 nove knjige od Filipa DIka na čirilici... ali to su sve već poznati naslovi izašli prije...
naši izdavači uvjetno rečeno naši... samo vjera vjera i islam
komi wrote:
auh, sad si otvorio pandorinu kutiju
najbolji način za oživjeti temu...
osjećam da će se za 24 sata morati iz "umjetnost i kultura" prebaciti u "politika"
Razocaran sam. Ne sajmom vec ponudom. Postoji valjda neki mit da se na sajam trebaju donijeti samo opsteprihvaceni naslovi za najsiru publiku... upravo ona ista ponuda koja se moze naci u knjizarama svaki dan, uz neki kozmeticki popust.
Strucna literatura (bilo koje oblasti): ista kao i prosle godine.
Esejistika: da vanzemaljac upadne u sred sajma knjige, pomislio bi da postoji samo jedan intelektualac na svijetu: Noam Chomsky.
Popularna psihologija: zatrpala sve ostalo. Ne brinite nista, ja i bez toga MISLIM sex. Svaki dan. I, ne, muskarci ne vole kucke, mada 10.000 knjiga na sajmu govori suprotno.
Beletristika: vec vidjeno.
Umjetnost: ista kao i prije TRI godine. Taschen je, necete vjerovati, u medjuvremenu objavio jos poneku knjigu. Nije valjda da cemo na njih morati cekati sve dok ne pokupujemo zalihe starih? Sta ce mi dva primjerka Art now kad vise nije "now"?
Vjera: e, toga ima, ali su mi za tim standovima prodavaci nekako najtuzniji, nemam pojma zasto.
Stripovi: NULA!
U svakom slucaju, zadovoljan sam, za 60 KM sam kupio SVE ono sto mi se dopalo na sajmu.
nemoj zezati imaju metabaroni za 90 ( na drugom standu 80)
imaju nadzirači isti izlizani primjerak kao prošle godine 74 marke
imaju inkala... po 15 maraka * 6 dijelova a u SR bio 450 dinara kad je izlazio
imaju piratska izdanja astera blistoka...
sva izdanja veselog četvrtka
ima budistički štand
komi wrote:
auh, sad si otvorio pandorinu kutiju
najbolji način za oživjeti temu...
osjećam da će se za 24 sata morati iz "umjetnost i kultura" prebaciti u "politika"
šta treba da ne vjerujem svojim očima i da vjerujem forumašima iz sjeverne švedske obrambene divizije sa sjevera
femme wrote:Ma ne, ulazi se na standardni ulaz kao i svake godine do sada, stim sto se iz velike hale prelazi i u drugu.....
Nema brige, cijena ulaza je samo 1 KM.
Eto ako ima bilo kakvih pitanja i nejasnoca samo pisite..... Vidimo se na sajmu.
I ja se radujem uvijek sajmu. Zanima me da li postoji neki bilten o tržištu knjiga u BiH? Kolika je zastupljenost i prodaja domaćih, a kolika stranih (SR, HR)?
Hvala unaprijed.
Pozdrav
nakit mi ne dirajte... ja sam bash pravo zensko potrosila silne pare na chick lit pa onda na neke kuhare o kolacima (za koje moj momak kaze da nikad necu nist iz toga napraviti ali sta on zna) mami neke strucne knjige... i onda mi se oci zacaklile kad sam vidjela nakit
moj Dragi je proveo dosta vremena na seciji Logosofta...muskarci i tehnologija...
sve u svemu...bila je to lijepa setnja... samo sto sam imala osjecaj da sam se vremenskom masinom vratila jednu godinu u nazad...jer su svi standovi i sve knjige bili na istom mjestu
ah inovacije prostora za molitvu iza paravana...pali smo od smijeha
Ja juče kupio: Glen Kuk Zamak senki, Glen Kuk Bela ruža, Bernard Kornvel Posljednje kraljevstvo, Robert Grevs Grčki mitovi, Artur K. Dojl Šerlok Holms: Vampir iz Saseksa, Hrvoje Horvat Johnny B. Štulić: Fantom slobode, biografija, Ivo Andrić Na Drini ćuprija, Sven Hasel Legija prokletih...
dijaliza wrote:Samo da mi je znati šta će na sajmu knjige štandovi sa bižuterijom ili kožnom galanterijom.
A o prostoru za molitvu iza paravana da i ne govorim !!!
pa dok su na sajmu moraju ljudi negdje i molitvu obaviti..ne znam sta ti je tu cudno...
jel neko vidio karicev roman? - hereza....
jel' to znači da gdje god ima ljudi treba biti i prostor za molitvu?
aerodromi, bolnice, sportske dvorane, diskoteke, trgovi...?
Da, baš tako. Svi ti objekti, uz škole, fakultete, radne organizacije..... trebaju imati prostor gdje ljudi mogu zadovoljiti svoje vjerske potrebe. Bar je tako u civiliziranom svijetu.
Da li biste mogli pisati samo o sajmu KNjIGE, a ne o tome da li je ili nije nužan dio za molitvu i da li je ili ne to karakteristika civiliziranog svijeta? Hvala.