wireless u kuci

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
winnie
Posts: 386
Joined: 19/08/2009 19:50

#1 wireless u kuci

Post by winnie » 08/01/2012 20:23

imam wireless i dva kompjutera. odnedavno jedan od njih ne mogu da spojim na net jer sam nesto barnuo, a ne mogu se sad sjetit sta i kako :D
uglavnom, taj komp vidi sve komsijske mreze samo ovu moju vlastitu ne.

kako da to popravim?


User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 14186
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Has thanked: 60 times
Been thanked: 87 times
Contact:

#2 Re: wireless u kuci

Post by Bobi » 08/01/2012 20:55

Prvo zapali jednu pa dobro razmisli :lol: .Restore na datum prije "nesto barnuo" ako se sjechash kad je to bilo :D.

User avatar
winnie
Posts: 386
Joined: 19/08/2009 19:50

#3 Re: wireless u kuci

Post by winnie » 08/01/2012 21:02

e jbg :)
bacio cigare
davno je to bilo... listam strane forume pa pricaju nesto o sigurnosti mreze
nejasno mi je sto sve ostale mreze vidim a vlastitu ne, kao da sam neku zabranu stavio... ne kontam

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

#4 Re: wireless u kuci

Post by Loky » 08/01/2012 23:20

winnie wrote:e jbg :)
bacio cigare
davno je to bilo... listam strane forume pa pricaju nesto o sigurnosti mreze
nejasno mi je sto sve ostale mreze vidim a vlastitu ne, kao da sam neku zabranu stavio... ne kontam

Prikopcaj se na kabal pa udji u svoju mrezu pa provjeri u postavkama.
Prije toga ukucaj na google svoj ruter model # pa ces pronaci kako izgledaju postavke.
Isprintaj ili pisi pa uporedi gdje je greska.

User avatar
winnie
Posts: 386
Joined: 19/08/2009 19:50

#5 Re: wireless u kuci

Post by winnie » 08/01/2012 23:33

mreza fercera, ali na drugom kompu
na ovom inkriminisanom hvatam sve komsijske mreze osim svoje vlastite. radilo je bilo normalno prije :D
ruter je d-link
negdje sam ogadio kompjuteru vlastitu mrezu i sad ne znam kako da to rijesim

User avatar
Eborg
Posts: 10632
Joined: 20/09/2006 20:58
Location: Tamo gdje je Sunce,tamo gdje su zvijezde...

#6 Re: wireless u kuci

Post by Eborg » 08/01/2012 23:34

Da nisi mrežu ograničio samo na MAC adresu onog drugog kompa pa ti je zato nevidljiva?

User avatar
winnie
Posts: 386
Joined: 19/08/2009 19:50

#7 Re: wireless u kuci

Post by winnie » 08/01/2012 23:41

hvatam mrezu i na druge kompjutere (laptop, mobitel, itd)
nece samo na jedan, na kojem sam to nesto zeznuo

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

#8 Re: wireless u kuci

Post by Loky » 08/01/2012 23:42

winnie wrote:mreza fercera, ali na drugom kompu
na ovom inkriminisanom hvatam sve komsijske mreze osim svoje vlastite. radilo je bilo normalno prije :D
ruter je d-link
negdje sam ogadio kompjuteru vlastitu mrezu i sad ne znam kako da to rijesim
...mreza fercera, ali na drugom kompu - na zicnom ili bezzicnom ????
Dali znas kako uci u svoju mrezu i provjeriti postavke???
Posalji koji ti je model D-Link.
A posto vec imas komp koji ti je u mrezi stavi jedan pored drugog pa idi na D-link stranicu i step by step.
Ne razumijem da se vrtis u krug a neces sam sebi da pomognes.
Jedan od mojih odgovora je da si DISABLE svoj wireless internet i to ti je u postavkama u ruteru.
Ako ne znas kako ces rijesiti jednostavno resetuj ruter pa udji i nazad i napravi zastitu.

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

#9 Re: wireless u kuci

Post by Loky » 08/01/2012 23:45

winnie wrote:hvatam mrezu i na druge kompjutere (laptop, mobitel, itd)
nece samo na jedan, na kojem sam to nesto zeznuo

Vjerovatno si ogranicio na CHANEL #.
Mozda tvoj laptop ne prepoznaje taj kanal vec samo kanal 11 ili 6. ili si ga ogranicio na B i G a on hoce na B-G-N.

User avatar
winnie
Posts: 386
Joined: 19/08/2009 19:50

#10 Re: wireless u kuci

Post by winnie » 09/01/2012 00:06

hvala puno na pomoci.

trenutno ne mogu na taj komp, pa cu probati sutra navece.
gdje se odredjuju ti kanali?

User avatar
Radar71
Posts: 6438
Joined: 21/07/2010 15:43
Has thanked: 31 times
Been thanked: 8 times

#11 Re: wireless u kuci

Post by Radar71 » 09/01/2012 13:44

da ne otvaram novu temu, jel mogu nekom zabraniti na ruteru da koristi net iako zna pasvord?

User avatar
semirsar
Posts: 6092
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Has thanked: 27 times
Been thanked: 38 times
Contact:

#12 Re: wireless u kuci

Post by semirsar » 09/01/2012 13:48

Radar71 wrote:da ne otvaram novu temu, jel mogu nekom zabraniti na ruteru da koristi net iako zna pasvord?
Pa koji ti je password? :D
Flat na sve strane pa koji ce nam :skoljka: :lol:

savsvoj
Posts: 512
Joined: 13/01/2009 17:55

#13 Re: wireless u kuci

Post by savsvoj » 09/01/2012 14:48

Radar71 wrote:da ne otvaram novu temu, jel mogu nekoaniti nm zabra ruteru da koristi net iako zna pasvord?
Mozes ukljucit mac filtering tako da samo radi za odredjene mac adrese.

Post Reply