Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
0haris0
Posts: 34
Joined: 04/08/2011 02:00
Contact:

Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by 0haris0 » 13/04/2012 23:43

Pozdrav :)
Kao što naslov kaže imam problema sa tim modemom. Uzeo sam ga danas i imam problema sa konfiguraciom :( Pokušavam napraviti konfiguraciju za logosoft. Probao sam preko user guida napraviti i instalacionog CD-a ali ne uspjeva. ADSL lampica blinka cijelo vrijeme. To me izluđuje :O Ne mogu se konektovati ni preko LAN-a ni preko WiFi-ja :S


Nermin_BH
Posts: 1166
Joined: 03/01/2011 18:07

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by Nermin_BH » 14/04/2012 00:38

To nije modem nego router, udji na 192.168.1.1 idi WAN pa onda izaberi PPOE nacin i unesi ispod podatke pa save restartuj router i provjeri da li radi najbrze ces to rijesiti da nazoves logosoft support da ti ljudi objasne.

User avatar
ala7
Posts: 1113
Joined: 04/03/2011 16:12
Location: 43°52′0″N 18°25′0″E

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by ala7 » 14/04/2012 00:48

Nermin_BH wrote:To nije modem nego router, udji na 192.168.1.1 idi WAN pa onda izaberi PPOE nacin i unesi ispod podatke pa save restartuj router i provjeri da li radi najbrze ces to rijesiti da nazoves logosoft support da ti ljudi objasne.
i modem i ruter je to ;)
nisam na logosoftu i vjerovatno nisi mapirao portove dobro .. ako imas upustvo za konfiguraciju lol interneta lahko ces..

User avatar
0haris0
Posts: 34
Joined: 04/08/2011 02:00
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by 0haris0 » 14/04/2012 10:02

Hvala, vjerovatno ću nazvati Logosoft.

User avatar
Halcyon
Posts: 2328
Joined: 01/09/2011 09:29
Location: Tuzla
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by Halcyon » 14/04/2012 10:28

ADSL lampica ne bi trebala blinkati. Ako blinka znači da se modem iz nekog razloga ne može sinhronizovat sa DSLAM-om. A sinhronizovat će se (ako je sve u redu) bez obzira jesi li mu podesio parametre ili ne.

Forsaken
Posts: 732
Joined: 11/02/2005 10:51

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by Forsaken » 14/04/2012 10:32

Ko sto ti rekose udji preko mreze na 192.168.1.1, ako si nesto prcko najbolje je otidji na soft reset. Nakon toga, imas wizard za podesavanje, u tri klika ti podesi i ADSL i wireless. Setovao sam ta tri modema na tri lokacije imao sam na jednoj problem, nisam ni ja skonto sta je bilo, al je reset/wizard odradio sve za 10. Doduse ovo je bilo za BH Telecomov ADSL ne Logosoftvo, ne znam imal razlike

Poz

User avatar
Halcyon
Posts: 2328
Joined: 01/09/2011 09:29
Location: Tuzla
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by Halcyon » 14/04/2012 10:50

Pokušaj ući u postavke modema, odaberi Advanced Setup > ADSL pa čaprkaj ADSL Type prije nego što bilo šta drugo uradiš i vidi hoće li se modem sinhronizovati.

User avatar
0haris0
Posts: 34
Joined: 04/08/2011 02:00
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by 0haris0 » 14/04/2012 10:59

Halcyon wrote:ADSL lampica ne bi trebala blinkati. Ako blinka znači da se modem iz nekog razloga ne može sinhronizovat sa DSLAM-om. A sinhronizovat će se (ako je sve u redu) bez obzira jesi li mu podesio parametre ili ne.
To i mene brine :/ Cijelo vrijeme blinka kao da nema kabla za ADSL. Na drugom modemu ADSL lampica uredno radi :S

User avatar
Halcyon
Posts: 2328
Joined: 01/09/2011 09:29
Location: Tuzla
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by Halcyon » 14/04/2012 11:28

0haris0 wrote:
Halcyon wrote:ADSL lampica ne bi trebala blinkati. Ako blinka znači da se modem iz nekog razloga ne može sinhronizovat sa DSLAM-om. A sinhronizovat će se (ako je sve u redu) bez obzira jesi li mu podesio parametre ili ne.
To i mene brine :/ Cijelo vrijeme blinka kao da nema kabla za ADSL. Na drugom modemu ADSL lampica uredno radi :S
Kod modema postoji razlika jesu li Annex A (ADSL over POTS iliti analogna telefonska linija) i Annex B (ADSL over ISDN iliti digitalna telefonska linija). Annex A ne radi na ISDN i obratno. Ti podaci ti pišu na modemu ili kutiji.

User avatar
0haris0
Posts: 34
Joined: 04/08/2011 02:00
Contact:

Re: Wireless modem (TP-link TD-W8901g) problem

Post by 0haris0 » 14/04/2012 12:04

Ovaj modem ima ANNEX B/J/M :/ To sam pročitao u onim podešavanjima ADSL-a. Postoji li kakva mogućnost da ga ubacim u bridge mod. Jer kad spojim kablove tako da iz kompa ide u TP-Link iz TP-Linka u ADSL modem, imam konekciju ali nema WiFi-ja :(

Edit: Imam ADSL 2/2+ Modem/router bez wifi-ja i na njemu piše da je Annex A :( Mogu li se kako ta dva modema postaviti u bridge mod pa da preko jednog budem na LAN-u (tj kompjuter), a preko TP linka da budem na wifi-ju :)

Post Reply