Wimbledon 2025

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

necko_hz

#76 Re: Wimbledon 2025

Post by necko_hz »

Jebiga, sranje.
PlusSA

#77 Re: Wimbledon 2025

Post by PlusSA »

Baš šteta jbt uzeo bih Sinnera danas.
Billy The Pljuc

#78 Re: Wimbledon 2025

Post by Billy The Pljuc »

A isto kao da sam znao, po ne znam koji put predaje meč, jbga Griga.
breuer

#79 Re: Wimbledon 2025

Post by breuer »

PlusSA wrote: 07/07/2025 22:00 Baš šteta jbt uzeo bih Sinnera danas.
bi
Karikaturist

#80 Re: Wimbledon 2025

Post by Karikaturist »

Jeli moguce da je ovaj dopingas toliko sretan.
sukis

#81 Re: Wimbledon 2025

Post by sukis »

E, jbg.
Dimitrova tijelo izdaje, vjerujem da ce posle ove povrede biti upitno hoce li uopste nastaviti karijeru.
necko_hz

#82 Re: Wimbledon 2025

Post by necko_hz »

Sad kako premotah vidim da se prije ovog poena držao za ovaj dio oko prsa/ramena.

I ovaj servis koji je odservirao nije bio previše jak.
sukis

#83 Re: Wimbledon 2025

Post by sukis »

necko_hz wrote: 07/07/2025 22:09 Sad kako premotah vidim da se prije ovog poena držao za ovaj dio oko prsa/ramena.

I ovaj servis koji je odservirao nije bio previše jak.
Hladno je bilo danas tamo, lako moguce da ga je pauza oko zatvaranja krova ohladila i da je povreda indirektno prouzrokovana time.
necko_hz

#84 Re: Wimbledon 2025

Post by necko_hz »

Ko zna, sve je moguće, mada očigledno nema pravila nikakvih. Jedan pogrešan trzaj može značiti kraj karijere.

Thiem je najbolji primjer.

Evo trenutak kad se prvi put uhvatio za prsa, pretposljednji poen. Jak servis, promašen volej, nelagoda.

U narednom poenu smanjio brzinu servisa, pogodio as, ali se tu i dokrajčio.

https://streamable.com/uxhddy
RJ57

#85 Re: Wimbledon 2025

Post by RJ57 »

Billy The Pljuc wrote: 07/07/2025 21:25 Bravo Griga, samo da se ne povrijedi, nema novih afera i evo ga at his best.
e jesi baksuz
Billy The Pljuc

#86 Re: Wimbledon 2025

RJ57 wrote: 07/07/2025 22:48
Billy The Pljuc wrote: 07/07/2025 21:25 Bravo Griga, samo da se ne povrijedi, nema novih afera i evo ga at his best.
e jesi baksuz
Ma nije do mene, do komentatora je :P , gledam meč i lik priča o tome kako Griga nema sreće i kako je predao na zadnja 4 GS na koja je učestvovao kao i na nekim drugim turnirima. Na kraju nije ni do njega, Griga nikad nije iskoristio svoj potencijal jer voli život, voli žene, malo više da je bio okrenut tenisu ostavio bi veći trag. Jbga, za razliku od Noleta on je baš tipičan balkanac, ovaj prvi je sve radio da ostvari rezultat a Griga sve u kontru, iako je mlađi od Noleta meščini 3-4 godine njemu sad dolazi na naplatu.
Edin H.

#87 Re: Wimbledon 2025

Post by Edin H. »

RJ57 wrote: 07/07/2025 22:48
e jesi baksuz
:twisted:
Messier

#88 Re: Wimbledon 2025

Post by Messier »

Cilic je bio blzu 5 seta, u dvije lopte zavrsi taj brek
A ovaj Italijan ide na noleta?
Lagano do pulufinala
Billy The Pljuc

#89 Re: Wimbledon 2025

A čitam kako Čilić krivi teren za ispadanje, isto kao da je Cobolli igrao na nekom drugom terenu, realno trebao je prcu dobiti ako ništa onda barem na iskustvo. Na kraju, a i on je toga svjestan, zadovoljan je nastupom s obzirom na sve. Jedino što me kod njega iznova razočarava je taj stav da nikad nije do njega a uvijek je bilo do njega samo, ni nalik nije bio na sebe kao u prva tri meča. Helem, pišaj ga, volio bih da se sreo sa Noletom i mislim da bi to bio bolji meč od ovoga što nas čeka a čeka nas realno šamaranje prce od strane Noleta, samo da Nole bude ozbiljniji malo.

Šteta za Dimitrova al' kad se sjetim Sharapove, Scherzinger, Osmanove, Ghenee i evo sad nake meksičke glumice Gonzalez za koju mi se ne da guglati a dajem život da je dobra k'o dobar dan, kao i svih onih manje poznatih za koje nismo čuli, čisto iz muške ljubomore nemrem da ga žalim. Ostaju simpatije i za njega kao i za Safina, Baghdatisa, čak i jednog Gulbisa i kretena Tomića a ima ih još hepte, nije da ih nema.

Vjerujem da Nećko mnogo bolje poznaje materiju od mene i da može knjigu napisati o istom.

Sinner nezasluženo ide dalje, nije isključeno i da bi okrenuo da Griga nije predao ali ostaje utisak da je nezasluženo. Ne vjerujem da do svog kraja na turniru može više ovakav nastup imati i nadam se okršaju sa Noletom u polufinalu. S obzirom na ovaj meč može se reći da Đoković nije bez šansi u istom ma koliko glupo zvučalo napisati ovo za jednog Noleta. Ovo pišem jer će Sinnera opet staviti u ulogu mrtvog favorita što je po meni jedan vid ponižavanja Đokovića ali kladionice diktiraju sve. Ne vjerujem da Shelton kao i Cobolli mogu neku štetu napraviti, kako god saznamo već sutra. Ja svakako neću moći ispratiti isto radi obaveza a ubjeđen sam da neću ništa epsko propustiti.
sukis

#90 Re: Wimbledon 2025

Post by sukis »

Pa mislim da Shelton vise stete moze napraviti Sineru vec Cobolli Novaku, to ce vjerovatno biti propisno samaranje. Cilic je morao dobiti taj mec i onda bi se mogao ocekivati dosta bolji mec izmedju njega i Novaka od ovog koji nam predstoji, mada poznavajuci Cilica ne bi me cudilo da mu spadnu gace cim izadje na teren pred Djokovica, ne bi mu bilo prvi put, ali sta bi bilo kad bi bilo nije vrijedno diskusije.
Ocekujem jaka polufinala Siner-Djokovic i Fritz-Alkaraz. Lako je moguce da Djokovic izbaci Sinera, ali do toga ima jos dva meca da se odigraju.
sukis

#91 Re: Wimbledon 2025

Post by sukis »

I danas je prosao tiket i jedan ostao otvoren za sutra, znaci zadnja cetiri dana svi tiketi koje sam odigrao su prosli, dok su svi prije toga od pocetka wimbledona pali, na dosta njih je bio po jedan promasaj, opet dobra zarada. Igrati tenis kada se igra GS zna da bude isplativo, ali samo GS, ostali turniri sto se tice kladionice treba bjezati, vrlo tesko pogoditi. :mrgreen:
necko_hz

#92 Re: Wimbledon 2025

Post by necko_hz »

Billy The Pljuc wrote: 08/07/2025 08:03 Vjerujem da Nećko mnogo bolje poznaje materiju od mene i da može knjigu napisati o istom.
O svima njima haman da su knjige i ispisane na raznim forumima.

U principu, žal za Dimitrovom može biti opravdan jer je on fakat i postao veliki radnik u međuvremenu. Od meča sa Nadalom u MC-u 2013. godine kada su ga grčevi hvatali zbog fizičke nespremnosti, pretvorio se u zvijer i izuzetno izdržljivog igrača, što mu je kasnije donosilo i rezultate.

No, objektivno, nije on imao kapacitet koji su mu mnogi olako lijepili samo na osnovu sličnosti sa Federerom, a I meni su trebale godine da to uvidim i priznam. Koliko je mogao i jeste bio neugodan za 'moderne' tenisere zbog svog 'old school' stila i varijacija, toliko ga je isti stil limitirao za nešto više jer je u principu mogao probijati samo sa jednog (forhend) krila. U ovako kompletnoj eri tenisa, govorim o zadnjih 15 godina, teško je s takvim stilom biti konkurentan, fizički je iscrpljujuće i uvijek ostaneš kratak na ovaj ili onaj način.

Većina tih talenata imali su mane koje na ovakvom touru budu eksploative, a eksploatišu ih oni koji ih nemaju. Gulbis je imao manu na forhendu koju je pokušao riješiti radikalnom promjenom i tehnike i gripa, a ista mu je donijela veliko poboljšanje na početku, pa je razbio Berdycha na Wimbledonu 2012. godine, a 2013. odigrao i dva top meča sa Rafom. Mislim da je 2014. došao i do četvrtfinala RG-a i meča sa Novakom, ali do tad mu je forhend već došao na nivo da je sa njim praktično mogao samo skvoš udarce igrati.

No, eto, zaslužuje poštovanje jer je pokušao, nekima je i to bilo previše.

Najveća žal svakako ostaje za Del Potra i Thiema. To su bili istinski kapaciteti koji su mogli utjecati na tenisku historiju, što na svoje načine i jesu uradili, ali zbog povreda su ostali nezavršene priče.

Del Potro je sa sjebanim zglobom i bez bekhenda praktično dolazio do finala Oi i US Opena, a Thiem... znamo šta je bio dok zglob nije otišao u onu stvar.

Elem, glede Sinnera

Messier

#93 Re: Wimbledon 2025

Post by Messier »

Nikad ovog Cobollia nisam gledao, al decko samara loptu
Digla_da_kreci

#94 Re: Wimbledon 2025

Post by Digla_da_kreci »

Nema on mentalne snage kao Novak
Karikaturist

#95 Re: Wimbledon 2025

Post by Karikaturist »

:mrgreen: Ma zezas
Digla_da_kreci

#96 Re: Wimbledon 2025

Post by Digla_da_kreci »

Ja cekam petak da ga Sinner slomi i da onda u nedjelju gledamo reprizu finala kao u Parizu gdje ce veliki Carlos pisati historiju :saveta:
Edin H.

#97 Re: Wimbledon 2025

Post by Edin H. »

E moj Čila od koga si ti izgubio :(
Billy The Pljuc

#98 Re: Wimbledon 2025

necko_hz wrote: 08/07/2025 20:21
Billy The Pljuc wrote: 08/07/2025 08:03 Vjerujem da Nećko mnogo bolje poznaje materiju od mene i da može knjigu napisati o istom.
O svima njima haman da su knjige i ispisane na raznim forumima.

U principu, žal za Dimitrovom može biti opravdan jer je on fakat i postao veliki radnik u međuvremenu. Od meča sa Nadalom u MC-u 2013. godine kada su ga grčevi hvatali zbog fizičke nespremnosti, pretvorio se u zvijer i izuzetno izdržljivog igrača, što mu je kasnije donosilo i rezultate.

No, objektivno, nije on imao kapacitet koji su mu mnogi olako lijepili samo na osnovu sličnosti sa Federerom, a I meni su trebale godine da to uvidim i priznam. Koliko je mogao i jeste bio neugodan za 'moderne' tenisere zbog svog 'old school' stila i varijacija, toliko ga je isti stil limitirao za nešto više jer je u principu mogao probijati samo sa jednog (forhend) krila. U ovako kompletnoj eri tenisa, govorim o zadnjih 15 godina, teško je s takvim stilom biti konkurentan, fizički je iscrpljujuće i uvijek ostaneš kratak na ovaj ili onaj način.

Većina tih talenata imali su mane koje na ovakvom touru budu eksploative, a eksploatišu ih oni koji ih nemaju. Gulbis je imao manu na forhendu koju je pokušao riješiti radikalnom promjenom i tehnike i gripa, a ista mu je donijela veliko poboljšanje na početku, pa je razbio Berdycha na Wimbledonu 2012. godine, a 2013. odigrao i dva top meča sa Rafom. Mislim da je 2014. došao i do četvrtfinala RG-a i meča sa Novakom, ali do tad mu je forhend već došao na nivo da je sa njim praktično mogao samo skvoš udarce igrati.

No, eto, zaslužuje poštovanje jer je pokušao, nekima je i to bilo previše.

Najveća žal svakako ostaje za Del Potra i Thiema. To su bili istinski kapaciteti koji su mogli utjecati na tenisku historiju, što na svoje načine i jesu uradili, ali zbog povreda su ostali nezavršene priče.

Del Potro je sa sjebanim zglobom i bez bekhenda praktično dolazio do finala Oi i US Opena, a Thiem... znamo šta je bio dok zglob nije otišao u onu stvar.

Elem, glede Sinnera

:thumbup:
sukis

#99 Re: Wimbledon 2025

Post by sukis »

Digla_da_kreci wrote: 09/07/2025 20:09 Ja cekam petak da ga Sinner slomi i da onda u nedjelju gledamo reprizu finala kao u Parizu gdje ce veliki Carlos pisati historiju :saveta:
Ne otpisivati Fritza prije vremena. Igra jako dobar turnir, ako mu bude ulazio prvi servis bice to vrlo zajeban mec.

Sto se tice meca Siner-Djokovic, kladionice daju vecu prednost Sineru, ja bi to stavio 50:50, Dimitrov je odigrao takticki vrhunska dva seta i imao Sinera na konopcima, ako to iko moze ponoviti takticki to je Djokovic, po meni sve je otvoreno. Djokovic nesto slabije ulazi u mec odnosno prvi set na ovom turniru, koliko bi ga to moglo kostati u mecu protiv Sinera vidjecemo, ako Djokovic uzme prvi set, sanse da ide u finale su velike..
Messier

#100 Re: Wimbledon 2025

Post by Messier »

Kako mi ne lezi ova Sabalenka, kombinacija Indire Radic i one napadne sto zna i kuhati i siti i sve, sa Pinka
Post Reply